Regioni, najnovije vesti

Srednjovekovno groblje iz Knića iz serije Crna svadba: Na spomenicima i danas stoje misteriozna obeležja

Glas Zapadne Srbije pre 12 sati
Knić – Malo ko je ostao ravnodušan na seriju Crna svadba, a pojedine scene terale su gledaocima strah u kosti. Prva sezona je završena, ali i dalje se o ovom ostvarenju mnogo priča. Deo serije sniman je na groblju koje zaista postoji i nalazi se u… »

Podeljena sedišta namenjena deci rođenoj septembra i oktobra

Jug press pre 12 sati
LESKOVAC Nastavljena je podela auto-sedišta za decu rođenu u ovoj godini. U Narodnom pozorištu su podeljena sedišta za bebe rođene septembra i oktobra tekuće godine čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu pomoć porodiljama… »

Dveri: Nastavak uništenja javnog interesa Nišlija— Akva park, privatizacija Toplane, Generalni urbanistički plan

Jug press pre 12 sati
NIŠ Nameru SNS vlasti u Nišu na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski da Grad Niš uloži u izgradnju Akva park, umesto u proširenje sistema daljinskog grejanja čime bi se tragično zagađenje vazduha u Nišu smanjilo, Dveri Niš smatraju… »

’’Matine za mlade’’ u Knjaževsko-srpskom teatru

Veliki park pre 12 sati
Ovogodišnja kampanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a obeležava se pod sloganom ’’Nejednakost. AIDS. Pandemije. Da stavimo tačku’’ a u Kragujevcu se u organizaciji Kancelarije za mlade, Knjaževsko-srpskog teatra i Omladine JAZAS-a umesto… »

Potpisivanjem Memoranduma sa SKGO Kragujevac ušao u proces izrade Strategije međunarodne saradnje

Veliki park pre 12 sati
Kragujevac će biti prvi grad u Srbiji koji će imati Strategiju međunarodne saradnje, čime će i ova oblast značajna za razvoj lokalne samouprave biti planski i institucionalno uređena. U izradi ovog dokumenta gradu Kragujevcu će kroz Paket podrške… »

Značaj HIV prevencije i najava besplatnog testiranja

Veliki park pre 12 sati
Povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv AIDS-a, Omladina JAZAS-a Kragujevac organizovala je konferenciju za novinare u hotelu „Zelengora“. Učesnici konferencije bili su Jelena Đorđević, predsednica Omladine JAZAS-a, dr Biljana Popovski… »

Drugi šumadijski festival rakije 11. decembra u Kragujevcu

Veliki park pre 12 sati
Kragujevac će biti domaćin „Drugog šumadijskog festivala rakije“ koji će 11. decembra 2021. godine okupiti proizvođače voćnih rakija iz cele Srbije, sa ciljem da se promovišu i predstave novim kupcima, pre svega HOREKA sektoru, veletrgovinama… »

POKLON: Pirotske vesti i Foto studio Glamour poklanjaju besplatno fotografisanje u novogodišnjem dekoru

Pirotske vesti pre 12 sati
Foto studio “Glamour” i Pirotske vesti poklanjaju porodični foto-sešn u izuzetnom novogodišnjem dekoru koga je Foto studio “Glamour” specijalno opremio za fotografisanje u susret novogodišnjim praznicima. Sve što je potrebno da uradite jeste… »

"Da zalijem sada rakijom, mislim da sam zvanično Srbin" - Par iz Kanade pohvalio srpski grad

B92 pre 12 sati
Jedan par iz Kanade poseto je Niš i oduševio se našom hranom. Dopao im se i kontrast između šarenih zgrada, narandžastih krovova i živog centra grada sa jedne i mračnih tragova istorije sa druge strane. "Srbija ima najbolji roštilj, a u Nišu je… »

Nenadović dobio “Prvog Oskara Srbije”

Jug press pre 12 sati
BOJNIK Na svečanoj ceremoniji Prvi Oskar Srbije u Beogradu, među počasnim poznatim ličnostima, koje su primile nagrade, našao se i prvi čovek opštine Bojnik Nebojša Nenadović, koji je ovo priznanje dobio za lični doprinos u razvoju opštine… »

Vesti dana »