Regioni, najnovije vesti

Radna grupa odlučila: kilogram maline ne sme biti jeftiniji od 1, 45 evra

Glas Zapadne Srbije pre 15 sati
Čačak - Radna grupa za malinu prvi put održala je sastanak izvan prostorija Ministarstva poljoprivrede i to u čačanskom Institutu za voćarstvo. Prema rečima državnog sekretara Velimira Stanojevića, sastanak je na dugoročan način rešio neke od... »

Erdogan ponovo prikazao snimke napada sa N.Zelanda

IndeksOnline pre 15 sati
ANKARA – Ignorišući kritike, turski predsednik Redžep Tajiip Erdogan danas je na predizbornom skupu ponovo prikazao video snimke koji je načino napadač na džamije na Novom Zelandu, kako bi osudio ono što je nazvao rastućom mržnjom i predrasudama... »

Kanselo: Srbija nema poraz od SP, biće komplikovano

IndeksOnline pre 14 sati
LISABON – Portugalski fudbalski reprezentativac Žoao Kanselo rekao je da očekuje teške duele sa Ukrajinom i Srbijom u Lisabonu, ali da veruje u dve pobede na početku kvalifikacija za EURO 2020. godine. “Pred nama su dva teška meča protiv dva veoma... »

VEČE ČUDESNIH UKUSA ŠUMADIJE: Održan jedinstven gastronomski događaj

iKragujevac pre 14 sati
Destilerija „Zavet“ i Privredna komora Srbije - RPK Kragujevac su 15.03.2019. organizovali neobičan i po svemu jedinstven događaj na našim prostorima - VEČE ČUDESNIH UKUSA ŠUMADIJE. Po prvi put u Srbiji stručno je objašnjen spoj brižljivo izabrane hrane kao prilog različitim voćnim rakijama.
Organizatori ovog, zaista specifičnog događaja, želeli su da daju potpuno drugu dimenziju načinu konzumiranja rakije, kao srpskog tradicionalnog pića kroz spoj određene vrste... »

Milijana ulazi u Zadrugu ili Parove bez Milojka

RINA pre 16 sati
Požega- Najkontroverzniji par Srbije Milojko (73) i Milijana (21) verovatno će se uskoro razdvojiti bar na kratko jer su dobili poziv od dve nacionalne televizije, Pinka i Hepi televizije da uđu u rijaliti.... »

BNV i dalje očekuje reviziju Akcionog plana

Radio sto plus pre 16 sati
Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo rekao je danas u Beogradu da Akcioni plan za ostvarivanje prava manjina nije uvažio pitanja koja opterećuju pripadnike bošnjačkog naroda u Sandžaku. Iz ovog nacionalnog organa je saopšteno... »

BNV očekuje reviziju akcionog plana

IndeksOnline pre 16 sati
NOVI PAZAR – Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog veća učestvovali su danas u Beogradu na prezentaciji rezultata koji se odnose na sprovođenje Akcionog plana za ostvarivanje prava manjina u Srbiji, koju su organizirali Veće Evrope i Kancelarija za... »

Opsednuti plavetnilom: podvodni filmovi i fotografije u Pančevu

RTS pre 15 sati
RTS: Opsednuti plavetnilom: podvodni filmovi i fotografije u Pančevu
Povodom Međunarodnog dana voda, Klub podvodnih aktivnosti iz Pančeva, organizovao je u Kulturnom centru 16. međunarodni festival podvodnog filma i fotografije.
Ne tako davno bilo je mnogo teže napraviti lepu podvodnu fotografiju, ali sad zahavljujući novim tehnologijama ronioci uživaju u svom poslu, jer samo u jednom zaronu mogu da... »

Raznobojni kontejneri – korak ka uspešnijoj reciklaži

RT Kragujevac pre 15 sati
Javno komunalno preduzeće „Šumadija” Kragujevac je, u saradnji sa kompanijom „Sekopak“, počelo sa postavljanjem 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina, na 60 lokacija u gradu. U ovom preduzeću se nadaju da će građani promeniti... »

IKT obuka za mlade sa Kosova

RT Kragujevac pre 15 sati
U Gradskoj upravi Kragujevca održana je prezentacija besplatnih obuka za rad u sektoru informaciono – komunikacionih tehnologija, koja je namenjena mladim interno raseljenim licima sa Kosova, starosti od 18 i 30 godina. Organizator prezentacije je... »

Zrenjanin: Odbrojavanje do evropskog šampionata

RTS pre 15 sati
RTS: Zrenjanin: Odbrojavanje do evropskog šampionata
Od 27. juna do 7. jula Srbija i Letonija su domaćini Evropskog prvenstva za košarkašice. Za najveće ovogodišnje takmičenje koje se organizuje u Srbiji gradovi domaćini su Beograd, Niš i Zrenjanin. Na sto dana od početka u tim gradovima, pokrenuti su satovi koji odbrojavaju vreme do početka šampionata.
Košarkašica zrenjaninskog Proletera Sofija Olić jedva čeka Evropsko prvenstvo u svom gradu, jer je to prilika da stekne nova košarkaška znanja od reprezentativki Srbije i njihovih... »

Zašto ne radi pumpa u Belušiću

RTS pre 15 sati
RTS: Zašto ne radi pumpa u Belušiću
Meštani Belušića kod Rekovca obratili su se našoj redakciji, sa molbom da proverimo zašto više ne radi benzinska stanica u njihovom selu. Najbliže pumpe od sela udaljene su 10 i 20 kilometara.
Pumpa skoro ispred kuće, a u traktor se gorivo sipa iz kante. Ovaj problem kažu meštani Belušića najveći je u sezoni poljoprivrednih radova. Radivoje Nikolić kaže da je došao... »

Kikini dani: „Cvet jednakosti” za Nataliju Vidić

RTS pre 15 sati
RTS: Kikini dani: „Cvet jednakosti” za Nataliju Vidić
U Užicu su sinoć završeni 6. Kikini dani - manifestacija kojom Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga čuva sećanje na svoju članicu Tijanu Kiku Petrović. Deo manifestacije su i konkursi novinarskih priča i srednjoškolskih literarnih radova. Najviše priznanje na novinarskom konkursu „Cvet jednakosti” dodeljeno je Nataliji Vidić, novinarki užičkog dopisništva RTS.
Život im je postavio barijere, ali se s njima hrabro nose, s osmehom, optimizmom, snagom duha. „Cvet jednakosti” za njih je simbol života i sećanja na Kiku koja je svojom... »

Kraljevo: Kazne za ispisivanje grafita po spomenicima

RTS pre 15 sati
RTS: Kraljevo: Kazne za ispisivanje grafita po spomenicima
Komunalna policija u Kraljevu izdala je saopštenje o zabrani skrnavljenja i uništavanja spomenika na teritoriji grada. Ubuduće će se za ispisivanje grafita na spomenicima naplaćivati kazna i do 150.000 dinara.
Osim Trga srpskih ratnika u centru Kraljeva ovih dana saniran je i spomenik ratnicima palim za slobodu otadžbine od 1912. do 1918. godine. Samo za tu namenu utrošeno je nešto više... »

Jošanička banja: O bezbednosti dece na internetu

RTS pre 15 sati
RTS: Jošanička banja: O bezbednosti dece na internetu
Da li smo najmlađe dovoljno zaštitili od negativnih uticaja interneta? I da li su deca iz gradova u informatičkoj prednosti u odnosu na vršnjake iz ruralnih sredina? U Osnovnoj školi u Jošaničkoj banji održano je predavanje o bezbednosti na internetu.
U svakom trenutku na internetu vreba više od 750.000 veb-predatora. Ranjive su sve kategorije dece pokazuje statistika, jer razlike u informatičkoj pismenosti dece iz različitih... »

©2019 Netmark d.o.o.