Regioni, najnovije vesti

Vučić o Sergeju: A za šta da mu damo pare

Glas Zapadne Srbije pre 1 sat
Beograd - Aleksandar Vučić veruje da će tužilaštvo ispitati navode Sergeja Trifunovića da mu je u ime SNS navodno nuđeno pola miliona evra i koaliciono partnerstvo. Međutim, kako kaže, ne vidi zašto bi to neko uopšte radio. "A za šta da mu… »

Od EU Kragujevcu grant od 60.000 evra za inkluziju Roma

InfoKG pre 2 sata
U okviru komponente 2 Programa “Podrša EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma”, gradu Kragujevcu je odobren grant u vrednosti od 60.000 evra, koji će biti namenjen za projekte podrške u borbi protiv diskriminacije i… »

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Užice oglasna tabla pre 2 sata
Ovogodišnji međunarodni „Dan seoskih žena“ obeležava se širom sveta pod sloganom „Izazovi i mogućnosti za rodnu ravnopravnost i osnaživanje ruralnih žena i devojaka u poljoprivredi otpornoj na klimatske promene“. Ama Centar organizuje… »

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Užice oglasna tabla pre 2 sata
U Valjevu je prethodnog vikenda održan V međunarodni plivački miting „Vojvoda Živojin Mišić“. Plivački klub „Sloboda“ iz Užica predstavljalo je 17 takmičara koji su osvojili čak 16 medalja. Šest zlatnih, 3 srebrne i 7. bronzanih. Užice… »

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Užice oglasna tabla pre 2 sata
UŽICE – Užička gimnazija je obeležila 180 godina postojanja. Najstariju u ovom delu Srbije, a petu po starosti u celoj Srbiji trenutno pohađa oko 830 učenika. Škola ima 29 odeljenja u tri smera, od kojih su dva računarska za talentovane… »

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Užice oglasna tabla pre 2 sata
Vakcine su distribuirane po svim punktovima u domovima zdravlja, a rano jutros prvi građani požurili su da se zaštite. U svim domovima zdravlja u Srbiji danas je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa. Ove godine nabavljeno je 290.400 doza vakcina… »

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Užice oglasna tabla pre 2 sata
BEOGRAD-Vlada Srbije planira da investira nekoliko miliona evra u aerodrom Ponikve kod Užica kako bi bio spreman za komercijalnu upotrebu naredne godine. Aerodrom koji sada ima novi terminal nedavno je preuzela država. Prošlog meseca podignuta je… »

Povređena žena u sudaru Yuga i taxi vozila

Niške vesti pre 2 sata
Prema navodima policije, nezgoda je prijavljena danas u 9:40. U sudaru su učestvovala dva putnička vozila, Yugo kojim je upravljala ženska osoba 1968. godište i taxi vozilo kojim je upravljao muškarac 1991. godište iz Niša. „U nezgodi je telesne… »

Kreće upis na Master 4.0 programe u Beogradu i Kragujevcu

iKragujevac pre 2 sata
Otvoreni su konkursi za upis na prva dva Master 4.0 programa koji počinju u Beogradu i Kragujevcu od ovog semestra. Elektronska prijava za program na Elektrotehničkom i Fakultetu organizacionih nauka biće otvorena za studente u utorak, 15. i sredu, 16… »

Toplana podiže kredite u ukupnom iznosu od 300 miliona dinara

Niške vesti pre 1 sat
„Kredit je na 12 meseci, u pet partija. Kredit od 250 miliona je kredit koji toplana svake godine povlači radi izmirivanja obaveza prema „Jugorosgazu“ i taj kredit redovno servisira iz svojih prihoda“, rekla je Vladislava Ivković, sekretar… »

Vesti dana »