Regioni, najnovije vesti

Opera „Koštana“ na video bimu povodom otvaranja pozorišta

Jugmedia pre 15 sati
Na Trgu Staniše Stošića u Vranju će u ponedeljak 21. oktobra biti postavljen video bim na kome će građani moći da prate diretan prenos opere „Koštana“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda u režiji Juga Radivojevića. Ovaj prenos će… »

VUČIĆ: Kurti je otvorena pretnja, ali niko neće ugroziti Srbe

IndeksOnline pre 15 sati
BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjavu Aljbina Kurtija, da će rešiti najveći problem Prištine – prisustvo Srbije na severu, razume kao otvorenu pretnju, ali je poručio da niko, pa ni Kurti, neće moći da ugrozi Srbe… »

Ko je za promenu Poslovnika Skupštine i šta menjati?

IndeksOnline pre 15 sati
BEOGRAD – Poslanici vlasti i dela opozicije spremni su da učestvuju u izradi novog Poslovnika narodne skupštine i podržavaju ideju da taj dokument reguliše”prazne sale”, utvrdi vreme za raspravu tražeći ravnotežu između vlasti i opozicije… »

Manu Chao priredio koncert za pamćenje u Nišu

Jugmedia pre 15 sati
Prvi put u Nišu, El Chapulin Solo – Manu Chao acoustic pred punom halom „Mika Antić“ u Nišu sinoć je oduševio publiku dvočasovnom svirkom. Po izlasku na binu Manu Čao je pozdravio publiku na srpskom jeziku: „Dobro veče, Niš! Kako ste?“… »

Zorana Mihajlović i Vanja Udovičić u ponedeljak u poseti Novoj Varoši

PP media pre 15 sati
Nova Varoš/Beograd – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof.dr Zorana Mihajlović posetiće zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem opštinu Nova Varoš, u ponedeljak 21.oktobra… »

Dejan Stojiljković piše knjigu o misterioznoj smrti Branka Miljkovića

Jugmedia pre 15 sati
Književnik iz Niša Dejan Stojiljković, autor romana „Konstantinovo raskršće“,najavljuje novu knjigu o ubistvu Branka Miljkovića tvrdeći da je to jedna od najmisterioznijih smrti naše književnosti. U noći između 11. i 12. februara, u jednoj… »

Rakijada u Bukovici: Dan kad je celo selo (za)mirisalo na šumadijski čaj

Glas Zapadne Srbije pre 15 sati
Kraljevo - Rukovodstvo mesne zajednice i meštani Bukovice,poznatom po uzornim voćarima i proizvođačima čuvene bukovičke prepečenice ,uspešno su organizovali još jednu, dvanaestu po redu,privredno-turističku manifestaciju ,,Dan grejane rakije“… »

Krstonošić ponovo izabran za predsednika Gradskog odbora DS-a u Novom Sadu

IndeksOnline pre 15 sati
BEOGRAD – Vanredni profesor Medicinskog fakulteta Veljko Krstonošić ponovo je izabran za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu, saopštila je danas ta stranka.Krstonošić je na čelu gradske organizacije DS-a od 2014… »

Potraga za gitarom Pola Mekartnija nestalom pre 50 godina

IndeksOnline pre 15 sati
BERLIN – Bavarski proizvođač instrumenata Karl Hofner pokrenuo je globalnu potragu za instrumentom Pola Mekartnija, pedeset godina nakon što je jedna njegova gitara nestala. Levoruki basista jednog od najvećih muzičkih sastava svih vremena gitaru… »

Predstavnici Matice bošnjačke na skupu Bošnjaka u Subotici

Sandžak press pre 15 sati
U subotu, 19.10.2019. godine u organizaciji Udruženja Bošnjaka Vojvodine, u sali HKC “Bunjevačko kolo” održano je tradicionalno druženje Bošnjaka Subotice i okolnih gradova uz prisustvo brojnih gostiju iz zemlje i okruženja. Skupu je u ime… »

Vesti dana »