Regioni, najnovije vesti

Razvijaju ekološku svest dece: Poklon Regionalne sanitarne deponije u Pirotu školi u Babušnici

Večernje novosti pre 1 dan
Foto: Regionalna sanitarna deponija To znači da će mališani i zaposleni u ovoj školi, u buduće otpad stavljati u zavisnosti od porekla, odnosno posebno papir, plastiku, staklo i metal. Kako su nam kazali u deponiji, cilj akcije koja će se proširiti… »

Još 93 slučaja zaraze koronavirusom u Šumadiji, u Kragujevcu 69

Glas Šumadije pre 8 sati
U Šumadiji je danas (01.12. ) registrovano 93 novozaraženih virusom korona, od testiranih 865. Odnosno 10,75 odsto u odnosu na broj testiranih. Broj novozaraženih, raspoređno po opštinama: Kragujevac: 69 Aranđelovac: 7 Knić: 7 Rača: 4 Batočina: 2… »

U UKC Kragujevac 152 kovid pacijenta, 14 na respiratorima

RTK pre 8 sati
Prema podacima Instituta za javno zdravlje za 1. decembar do 20 časova, od 865 novouzorkovanih briseva, pozitivnih je 93, što je 10,75% u odnosu na broj obrađenih briseva. U Kragujevcu je kovidom 19 inficirano 69 osobe, u Aranđelovcu i Kniću po 7… »

Razgovor s povodom: Ivica Momčilović

RTK pre 8 sati
Kako će realizacija ekoloških projekata, u vrednosti od preko 300 miliona evra, iz nacionalnog programa „Čista Srbija“ uticati na poboljšanje kvaliteta života građana Kragujevca, gledajte u emisiji „Razgovor s povodom“. Gost: Ivica… »

Sedam godina rada "Res publike"

Kragujevačke pre 7 sati
Od sprovođenja prvog medijskog konkursa u Kragujevcu do toga da razvoj povoljnog okruženja za rad medija postane jedan od prioriteta grada u narednoj deceniji, samo su neki od uspeha koje je Šumadijski centar za građanski aktivizam “Res publika”… »

Saznajte šta je tačno: Eko pokret ili predizborna kampanja

iKragujevac pre 8 sati
Istorija građanskog bunta seže daleko u prošlost. Ali ako govorimo o ekološkom aktivizmu i građanskim inicijativama, svakako da je period 60-ih i 70-ih godina 20. veka vreme koje je najkarakterističnije za ovu temu. Vreme nastanka novih društvenih… »

Gas kao glavni energent na svim vanmatičnim lokacijama

iKragujevac pre 8 sati
Energetika doo Kragujevac obaveštava cenjene potrošače da će se na svim vanmatičnim lokacijma kao glavno pogonsko gorivo u proizvodnji toplotne energije koristiti priorodni gas. Za isključivu upotrebu priorodnog gasa na vanmatičnim lokacijama… »

Tiodorović: Među pacijentima 92,3 odsto nevakcinisano

Glas Zaječara pre 9 sati
Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je 92,3 odsto zbrinutih u kovid bolnicama u Srbiji nevakcinisano protiv korona virusa. „Od onih koji su završili fatalno, skoro trećina se odnosi na ljude koji su se vakcinisali, ali podvlačim da… »

Otvoren 11. Pozorišni festival za decu „ZajeČAR“

Glas Zaječara pre 9 sati
U zaječarskom teatru večeras je svečano otvoren 11. Pozorišni festival za decu „ZajeČAR“, koji obuhvata najbolje predstave iz ovogodišnje pozorišne produkcije. Gradska većnica za kulturu Elena Matković je otvarajući festival istakla da su… »

U Zaječaru 1 osoba preminula, još 41 novooboleli od korona virusa

Glas Zaječara pre 9 sati
Na osnovu 137 novoobrađena PCR i Ag uzorka , u poslednja 24 h, na teritoriji grada Zaječara imamo još četrdeset jednu (41) covid-19 pozitivnu osobu ( 29,9% od broja testiranih), saopštio je gradonačelnik Zaječara putem društvene mreže fejsbuk… »

Vesti dana »