Regioni

Zahvalnice i Leskovčanima za formiranje Muzeja Kopnene vojske

Jugmedia pre 8 sati
Narodni muzej u Leskovcu i njegovi predstavnici dobili su danas zahvalnice za doprinos u formiranju zbirke Muzeja Kopnene vojske Srbije sa sedištem u Nišu. Komandant Kopnene vojske general potpukovnik Milosav Simović priredio je prijem za predstavnike institucije kulture, pojedince i organizacije... »

Novi rasadnik Novog Sada grejaće se na biomasu

Politika pre 8 sati
Za grejanje će biti korišćen sav otpad koji se sakupi na terenu: pokošena trava, ostaci od orezivanja šiblja i drveća, trula stabla... Novi Sad – „Gradsko zelenilo” u Novom Sadu uvodi u svoje poslovanje grejanje na biomasu. Izgradnjom i korišćenjem kotlarnice na ovakav pogon očekuju... »

Slika u poeziji kineske umetnice Đo In Fan u galeriji u Pirotu

Pirotske vesti pre 9 sati
U Pirotu je u Galeriji “Čedomir Krstić” večeras otvorena izuzetna izložba kineske umetnice Đo In Fan, koaj pripada pokrenu kineskog intelektualnog slikarstva. Reč je o jedinstvenom pravcu u slikarstvu, karakterističnom upravo za Kinu, koji podrazumeva kombinaciju poezije, kaligrafije,... »

Promovisana knjiga „Dogodilo se“

RT Kragujevac pre 11 sati
Promocija knjige „Dogodilo se“ autora Dimitrija Cokovića održana je u odeljenju Biblioteke „Vuk Karadžić“ u Staroj koloniji. Pored autora o knjizi su govorili Života Marković Puškin, Sveta Madžarević i Boško Protić. Dimitrije Coković član je Udruženja pisaca Kragujevca i... »

Obeležavanje slobodnih parking mesta

RT Kragujevac pre 12 sati
Javno komunalno preduzeće Parking servis vrši obeležavanje slobodnih parking mesta na opštim i posebnim parkinzima u svim gradskim zonama. Tokom juna nastavljaju se radovi na ovom poslu. Najveći problem i dalje je prisutan u takozvanoj nultoj zoni, odnosno strogom centru grada, gde se i pored... »

NSZ: Isplaćena naknada za maj

Jug press pre 12 sati
LESKOVAC Nacionalna služba za zapošljavanje isplatila je danas posebnu novčanu naknadu za maj 2018. godine. Novac je uplaćen na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka.... »

Uspešan nastup plivača “Dubočice” na mediteranskim igrama

Jug press pre 12 sati
LESKOVAC-LIMASOL (KIPAR) Dvoje plivača Plivačkog kluba Dubočica i njihov trener takmičili su se u sastavu reprezentacije Srbije na juniorskim Mediteranskom igrama koje su održane na Kipru, u Limasolu. Selekciju su činili plivači “Dubočice”, Nina Stanisavljević i Bratislav Pešić,... »

Šansa za nezaposlene

RT Kragujevac pre 13 sati
Nezaposlene osobe i osobe sa invaliditetom dobiće priliku za posao na javnim radovima u Kragujevcu, na osnovu konkursa Gradske uprave za tekuću godinu koji je objavljen 15. juna. Takođe, raspisan je konkurs za subvencije poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru i imaju registrovanu privrednu... »

Sutra sednica Štaba za vanredne situacije

Glas Zapadne Srbije pre 13 sati
Čačak – Gradonačelnik Grada Čačka Milun Todorović zakazao je za sutra 19. jun, 11. sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj će se naći četiri tačke dnevnog reda. Na dnevnom redu će se naći razmatranje situacije usled velikih kišnih padavina na teritoriji Grada Čačka i... »

Rzav stigao u Rogaču

Glas Zapadne Srbije pre 13 sati
Lučani - Za sve žitelje dragačevskog sela Rogače ovaj ponedeljak je bio kao crveno slovo. Posle bezbroj sušnih, bezvodnih godina, kroz česme u ovom selu od danas je potekla rzavska voda. Predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić svečano je označila početak korišćenja ovog vodovoda u... »

©2018 Netmark d.o.o.