Regioni

Književnik, Dejan Aleksić: Čitanje je odličan lek protiv bolesti, ko čita ne boji se gripa

Plus online pre 3 sata
Drugog dana Salona knjige i grafike u Pirotu organizovano je druženje dece sa piscem, Dejanom Aleksićem, jednim od najčitanijih književnih stvaralaca za decu novije generacije. Aleksić je pesnik, dramski pisac i dobitnik je prestižnih nagrada za… »

Posle 185 godina postojanja objavljena knjiga o vlasotinačkoj crkvi

Jugmedia pre 4 sata
Galerija Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu bila je ispunjena do poslednjeg mesta na promociji knjige o vlasotinačkoj crkvi. O delu su govorili jerej Nikola Pešić i veroučitelj Dragan Vidosavljević. Po rečima autora jereja… »

Preventivno protiv poplava: Počelo čišćenje kazanđola

OK radio pre 3 sata
U nastavku preduzimanja preventivnih mera i radova na rečnim vodotokovima, počelo je čišćenje obale u Kazanđolu, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu. Kako je saopšteno, lokalna samouprava je inicirala izvođenje radova na čišćenju… »

Arsić najavio veću kontrolu kretanja migranata u Bujanovcu

Bujanovačke pre 3 sata
Bujanovac, 19. februar 2020. – Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac najavio je da će zakazati sednicu Saveta za bezbednost na kojoj bi se rešili problemi koje žitelji okolnih naselja imaju sa migrantima smeštenim u Prihvatnom… »

Budžet za poljoprivredu uvećan za pet miliona dinara

Glas Zapadne Srbije pre 3 sata
Gornji Milanovac - Sedamdesetpeta sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac završena je usvajanjem svih predloženih tačaka Dnevnog reda. Većnici su jednoglasno usvojili predlog Sporazuma o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i… »

Zastava Niša na najvišem vrhu Anda – Akonkagva

Jug press pre 3 sata
NIŠ – LESKOVAC Pod vođstvom Zorana Pavlovića Paće iz Predejana uspešno je izvedena ekspedicija na vrh Akonkagva, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 6962 metara, u Argentini. Ovo je ujedno najviši vrh masiva Anda, Južne Amerike, južne i… »

„Radimo, gradimo, trajemo“

RT Kragujevac pre 3 sata
Članovi Kluba akcijaša i volontera Kragujevca su u prethodnih godinu dana organzovali više od 20 različitih doborovoljnih akcija koje su imale za cilj da skrenu pažnju javnosti na očuvanje životne sredine, promovišu doborovljni rad i prijateljstvo… »

Linija mulja skoro gotova, prve probe na kolektoru već u maju

Jugmedia pre 3 sata
Digestori linije mulja, visine 16 metara u građevinskom smislu potpuno završeni na izgradnji druge faze postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, odnosno izgradnju linije mulja, osim jednog kojem nedostaje završna ploča. Danas je vršeno… »

Uspešan nastup pirotskih vaterpolista u Boru

Pirotske vesti pre 3 sata
Vaterpolo klub Pirot učestvovao je na turniru u Boru. U konkurenciji od šest ekipa pirotski delfini osvojili su dobro četvrto mesto, imajući u vidu da je reč o najmladjem pirotskom sportskom kolektivu.… »

Skulptura HH veka – izbor iz Zbirke skulpture Narodnog muzeja Kragujevac

Glas Zapadne Srbije pre 3 sata
Čačak - Sutra će sa početkom u 19 časova u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović” biti otvorena izložba „Skulptura HH veka – izbor iz Zbirke skulpture Narodnog Muzeja Kragujevac”. Izložba će trajati do 20. marta, a njen autor je… »

Regioni, najnovije vesti »