Regioni

Svetski dan bioetike obeležen na Medicinskom fakultetu

RT Kragujevac pre 10 sati
Svetski dan bioetike obeležen je na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu. Jedan od Uneskovih odseka bioetike, kojih u svetu ima 224, ove godine osnovan je pri kragujevačkom fakultetu. Bioetika proučava ljudsko ponašanje u oblasti života i… »

„Tri oktobra“ – sećanje na nevine žrtve

RT Kragujevac pre 10 sati
Komemorativnim skupovima kraj spomen-obeležja streljanim građanima u naseljima Ilićevo, Maršić i Grošnica, u Kragujevcu je održana manifestacija „Tri oktobra“ u znak sećanja na nevine žrtve koje su fašisti streljali 19. oktobra 1941. godine… »

U Šumadiji pod pšenicom 20 hiljada hektara

RT Kragujevac pre 9 sati
Optimalan rok za početak jesenje setve pšenice je od 5. do 25. oktobra, mada će zavisiti od vremenskih uslova. U Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi u Kragujevcu savetuju poljoprivrednicima da obavezno koriste deklarisano seme. Procenjuje… »

Otvorena prva Srpska banka rakije

Top press pre 10 sati
Rakija se smatra srpskim zlatom, a zlato je najsigurnije čuvati u banci, zato je juče u Beogradu otvorena prva Srpska banka rakije, gde će zainteresovani građani i firme moći da izaberu vrstu rakije i stave je na odležavanje u hrastovu burad sa… »

Portal: U prvih devet meseci ove godine na Kosovu uhapšena 32 policajca

IndeksOnline pre 10 sati
BEOGRAD – U prvih devet meseci ove godine, Kosovski policijski inspektorat primio je 1.030 pritužbi na rad policajaca a u istom periodu, uz odobrenje Tužilaštva, uhapšena su 32 policajca i preporučena suspenzija 57 policajaca, preneo je danas… »

Ekipa iz Topole na polumaratonu u Svilajncu

Top press pre 10 sati
Topola, Svilajnac – Na redovnoj godišnjoj trci – polumaraton u Svilajncu učestvovala je ekipa iz Topole koja je jedina bila humanitarnog karaktera. Želja i volja da se istrči polumaratonska deonica najjača je kad je tim složan i dišu jednom… »

Dve osobe teže povređene u udesu kod Kuršumlije

IndeksOnline pre 10 sati
KURŠUMLIJA – U saobraćajnoj nesreći kod Kuršumlije, u sudaru atomobila “audi” i “jugo”, teže su povređene dve osobe. Kako prenose Novosti, do nesreće je došlo kada je automobil marke “audi” inostranih tablica, u kojem su se nalazila… »

Medvedev: Pozdravi od Putina! Vučić: Hvala na podršci

IndeksOnline pre 11 sati
BEOGRAD – Ruski premijer Dmitrij Medvedev preneo je večeras pozdrave šefa ruske države Vladimira Putina Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a srpski predsednik je zahvalio Medvedevu, kao i Putinu, na podršci u očuvanju teritorijalnog… »

Dve osobe povređene u eksploziji u Sarajevu

IndeksOnline pre 11 sati
SARAJEVO – Na gradilištu kod hotela Holiday u centru Sarajeva danas je došlo do eksplozije u kojoj su povređene dve osobe. Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su za portal Klix.ba da je došlo do… »

Akcijaši i đaci uredili dvorište škole „Treći kragujevački bataljon“

RT Kragujevac pre 10 sati
Klub akcijaša i volontera Kragujevac organizovao je akciju uređenja dvorišta Osnovne škole „Treći kragujevački bataljon“. U sređivanju su učestvovali i učenici ove škole. Klub akcijaša i volontera Kragujevca iskoristio je lepo vreme u… »

Regioni, najnovije vesti »