Regioni

U komšijskom derbiju u Mrštanu Moravac do nogu potukao Dubočicu

Jug press pre 2 sata
LESKOVAC MORAVAC ORION – DUBOČICA 4:1 U komšijskom derbiju u Mrštanu, u okviru 10.kola Srpske lige ,,Istok” u Mrštanu snage su odmerili domaći Moravac Orion i leskovačka Dubočica. Srpskoligaš iz Mrštana koji se nalazi pri vrhu tabele u ovom susretu važio je za favorita, i taj naziv je... »

Projekat „Školske bašte pune zdravlja“

RT Kragujevac pre 2 sata
U Skupštini grada u Kragujevcu, predstavljen je nov projekat pod nazivom „Školske bašte pune zdravlja“, koji ima za cilj da podigne ekološku svest učenika, roditelja i nastavnika kroz praktično gajenje biljaka u školskim dvorištima. One bi se se potom koristile za samostalnu proizvodnju... »

„Jednominutni tango“ Gorana Dimića

RT Kragujevac pre 2 sata
U Studentskom kulturnom centru priređena je izložba i predstavljena knjiga crteža pod nazivom „Jednominutni tango“ autora Gorana Dimića. Predstavljeno je 650 crteža kragujevačkog umetnika koji živi i radi u Budimpešti. Kragujevački umetnik Goran Dimić svoj likovni dar je koristio u... »

Ravnopravni pristup zdravoj vodi za piće

RT Kragujevac pre 3 sata
Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja uz podršku Ministarstva zaštite i životne sredine organizovala je u Kragujevcu radionicu u okviru projekta „Izrada Akcionog plana za unapređenje jednakog pristupa vodi i sanitaciji u regionu Šumadije i Pomoravlja“. Svrha ove... »

Rezultati književnog konkursa “Miša Cvetanović”

Jug press pre 4 sata
LESKOVAC U čast brestovačkog pisca Miroljuba Miše Cvetanovića, Dom kulture Brestovac je po drugi put organizovao književni konkurs za kratku priču „Miša Cvetanović“. Na konkursu je učestvovao 31 autor iz Srbije i regiona. Oni su ukupno poslali 56 priča. Žiri u sastavu Dejan... »

“Dani vodenica” u Vučju

Jug press pre 4 sata
VUČJE U Vučju je danas održana šesta manifestacija „Dani vodenice“, način na koji vodeničari pokušavaju da sačuvaju od zaborava stare zanate i tradiciju, ali i da poboljšaju turističke potencijale ovog kraja. Danas su u upotrebi samo tri vodenice, od 14, koliko ih je nekada radilo.... »

Promovisana jesenja sveska “Našeg stvaranja”

Jug press pre 4 sata
LESKOVAC Treći broj (jesenje sveske) za 2018. godinu časopisa za umetnost, književnost i kulturu „Naše stvaranje“ promovisana je danas u Leskovačkom kulturnom centru. Urednik izdanja Dragan Radović kaže da „Naše stvaranje“, posle dužeg vremena, izlazi redovno. „Ovo je treća... »

Ministarstvo odbrane podržalo sindikat Namenske: mediji da ne vrše pritisak na pojedince i istragu

Glas Zapadne Srbije pre 4 sata
Ministarstvo odbrane reagovalo je povodom učestalih navoda u pojedinim medijima u vezi sa prošlogodišnjom eksplozijom u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ a.d. Lučani, kojima se prejudicira krivica određenog broja zaposlenih, a naročito rukovodstva fabrike. U saopštenju navode da... »

Počela sa radom Škola fudbala FK Gimnazijalac – pravi rasadnik talenata

Pirotske vesti pre 5 sati
Škola fudbala FK Gimnazijalac počela je sa radom i od ove nedelje svi mališani koji žele na nauče tajne fudbala i uz to udalje se od računara, mobilnih telefona i upoznaju nove drugare, mogu to učiniti ako dodju na treninge u sali OŠ Vuk Karadžić ponedeljkom i četvrtkom od 18 sati. Sa... »

“Ustav Republike Hrvatske“ na JoakimInterFestu

RT Kragujevac pre 5 sati
Poslednje takmičarske večeri 13. JoakimInterFesta nastupilo je Satiričko kazalište „Kerempuh“ iz Zagreba. Predstava „Ustav Republike Hrvatske“ u režiji Vinka Brešana, kroz izvesnu dozu humora donela je priču o ljubavi, mržnji i sudbini različitih ljudi koje je spojio interes.... »

©2018 Netmark d.o.o.