Regioni

U Vranju otvorena izložba slika „Kosmos“

Jug press pre 5 sati
VRANJE U Galeriji Narodnog univerziteta u petak je priređena izložba slika Ljubinke Bube Tasić, umetnice iz Vranja. Do sada je imala dve samostalne, a učestvovala je i na više grupnih izložbi. Ova postavka nosi naziv „Kosmos“, a zbog… »

Prave štetu, a pod zaštitom: Dabrovi u okolini Osečine napravili brane, meštanima poplavili njive pod malinom i kukuruzom

Blic pre 5 sati
Oko 15 ari pod malinom i pola vagona kukuruza, za sada je šteta zbog izlivanja rečice Ostružanjke koja se uliva u Jadar kod Osečine. Nije, međutim, reč o poplavi zbog padavina ili čak zbog pucanja vodovodne cevi, kako se u prvi mah pomislilo, već… »

Stasavaju mlade nade pirotskog ženskog rukometa

Pirotske vesti pre 4 sati
Ovog vikenda u Boru je odigran turnir mladjih kategorija za rukometašice na kome su nastupile i mlade nade pirotskog ženskog rukometa sa trenerima Ivanom Ćirić – Ikom i Ivanom Savić- Savicom, inače aktivnim prvotimkama. Igralo se prvo kolo u Boru… »

O Jasenovcu je decenijama skrivana istina: Dodik uputio jaku poruku sa najvećeg srpskog stratišta

Srbija danas pre 5 sati
Republika Srpska će donirati 100.000 konvertabilnih maraka kako bi se završila obnova srpske škole. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je nakon posete patrijarha Porfirija manastiru Jasenovac da je veoma važno to što je to bila prva… »

Komšije u paklu policijskog časa! U Crnoj Gori zabranjena čak i kafa za poneti - ove mere stavile život "na pauzu"

Srbija danas pre 5 sati
Građane Crne Gore proteklih dana obradovale su visoke temperature i sunčani dani, ali u istim nisu mogli preterano da uživaju. Ovog vikenda mere u Srbiji su pooštrene: posle 14h stavljen je katanac na vrata ugostiteljskih objekata i tržnih centara -… »

Kragujevčanin Ognjen Milić prvak Evrope u tenisu za dečake do 14 godina

Glas Šumadije pre 6 sati
Tenis dobija još jedno veliko ime iz Srbije, talentovani Kragujevčanin Ognjen Milić je prvak Evrope do 14 godina i planira veliki proboj. Neprikosnoveni vladar svetskim tenisom je Novak Đoković, ali Srbija i u mlađim kategorijama ima još jedan… »

U Nišu u 2020. manje beba nego prethodne godine

Jug press pre 5 sati
NIŠ U Nišu je u knjigu rođenih 2020.godine upisano 3.598 novorođenih beba što je za oko 130 beba manja u odnosu na 2019.godinu kada je rođeno 3733 beba, kaže Vesna Đikić, zamenik matičara koja dodaje da to znači da se ne znači da je samo u… »

Džudo klub Niš doneo našem gradu prvaka države

Niške vesti pre 6 sati
U pitanju je Đordje Radojković višestruki prvak države u mlađim kategorijama i drzavnih medalja za mlađe kadete i kadete. To je jedina zlatna medalja za centralnu Srbiju na ovom prvenstvu. „Sve mečeve je rešio efektno bacanjem na ipon, a u… »

ekskluzivno: kuda se kretao ubica Nikola Zečevića- Zeke (38) u centru Kraguejvca!

U centar pre 6 sati
Kako ekskluzivno saznajemo od svojih izvora bliskim istrazi- jedna od rekonstrukcija kretanja ubice Nikole Zečevića- Zeke (38) -koje se nedavno dogodilo u Glavnoj ulici u Kragujevcu kazuje da je on imao pomagače i da je automobilom pobegao u pravcu… »

Veliko priznanje za ceo jug Srbije: Vranje dobilo prestižnu nagradu Saveta Evrope

Kurir pre 6 sati
Nagradu "Partner Evropske nedelje lokalne demokratije 2020" Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope dobio je Grad Vranje. Nagrada je dodeljena jedinicama lokalne samouprave koje su svojim aktivnostima u okviru Evropske nedelje pokazale… »

Regioni, najnovije vesti »