Regioni

Pritisak uspeo, da li je ovo dil naprednjaka? Nova fotelja Za Stojanovu suprugu

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Čačak - Za familiju Marković Jovanić još jedna fotelja. I ovog puta iz narodne kese biće izdvajana plata za suprugu čuvenog čačanskog opozicionara Stojana Markovića vlasnika Ozona. Naime Biljana Jovanić Marković iz Nacionalne službe za zapošljavanje gde je bila direktor do pre izvesno... »

Dani vodenice ispred potočare stare 150 leta (VIDEO)

Jugmedia pre 5 sati
Nekada su ovde ispred naše vodenice bili redovi, ljudi su po nekoliko dana čekali da samelju žito, a u pauzama se popila po koja, pa se pevalo i igralo, vodili razgovori o politici i životu, pričaju braća Josif i Gradimir Stanković iz Vučja, dvojica od 32 vlasnika vodenice na Vučjanki,... »

Oplenačka berba u znaku dobrog provoda i posećenosti

RT Kragujevac pre 5 sati
I ovogodišnja Oplenačka berba koja je organizovana 55. put u Topoli, bila je u znaku dobre posećenosti i raznovrsnih programa. U ulici Vinskoj i na Vinskom trgu bilo je izloženo voće vino i rakija a najuspešnijim proizvođačima dodeljene su nagrade i priznanja. U Karađorđevom gradu održan... »

“Dodirni prošlost”: Izložba za slepe i slabovide osobe

Jug press pre 6 sati
LESKOVAC Narodnom muzeju u Leskovcu izložbom „Dodirni prošlost“ pridružio se obeležavanju Dana slepih i slabovidih lica. Reč eje o projektu kojim je omogućena dostupnost kulturnih sadržaja kroz informativni vodič na ulaznim vratima muzeja, interaktivni vodič na znakovnom jeziku koji se... »

Grad i TOL dobili plaketu za najbolje organizatore kuvanja ajvara

Jug press pre 6 sati
LESKOVAC Grad Leskovac i Turistička organizacija dobili su plaketu “Za najbolju organizaciju i promovisanje karavana IZAĐI MI NA TEGLU” u sezoni 2018, saopšteno je danas iz ove organizacije. U finalu pete, kažu “jubilarne” sezone ovog takmičenja, koje je u subotu održano u Beogradu,... »

Leskovački mačevaoci osvojili četrnaest medalja

Jug press pre 7 sati
LESKOVAC Mačevaoci „Dubočice“ osvojili su 14 medalja na trećem Memorijalnom turniru u mačevanju „Miodrag Miša Pavićevići koji je održan u Leskovcu. Medalje su osvojili : Bogdan Stamenković prvo mesto pioniri A sablja, prvo mesto kadeti sablja, prvo mesto juniori sablja i treće 3... »

Počela grejna sezona u Kragujevcu

RT Kragujevac pre 7 sati
Grejna sezona u Kragujevcu počela je jutros na vreme i bez većih problema. Posle uspešno završenog remonta Zastava Energetika je spremna za redovno snabdevanje toplotnom energijom potrošača u Kragujevcu. Na zalihama ima dovoljno energenata. Grejna sezona trajaće do 15. aprila naredne godine.... »

Priča o Goranu Nikoliću – slabovidom maratoncu koji je istrčao 55 uzastopnih maratona za 55 dana

Pirotske vesti pre 7 sati
U utorak, 16.oktobra, sa početkom od 18h, u konferencijskoj sali hotela Ana Lux, biće održana promocija filma i knjige o Goranu Nikoliću, slabovidom maratoncu iz Kragujevca, koji je uz podršku rotarijanaca i prijatelja istrčao 55 uzastopnih maratona za 55 dana. U organizaciji Rotari kluba... »

Pijanista Nikola Pešić izdao svoj prvenac album pod nazivom “East West” (Istok-Zapad)

Pirotske vesti pre 7 sati
Poznati mladi i veoma talentovani pijanista, poreklom iz Pirota, Nikoal Pešić, o kome su Pirotske vesti već pisale u više navrata, izdao je ovih dana svoj prvi album pod nazivom “East West”, odnosno “Istok Zapad” – prevedeno na srpski jezik. CD je snimljen tokom januara meseca ove... »

Kako žive žene na selu

RTS pre 8 sati
RTS: Kako žive žene na selu
Danas je i Svetski dan seoskih žena. Naša ekipa bila je u Vinči kod Topole, u modernim domaćinstvima u kojima obrazovane žene rade u firmama i bave se poljoprivredom. Nataša Radovanović je rođena i odrasla u Vinči u porodici voćara. Studirala je u Beogradu, ali se vratila u svoje selo, u... »

©2018 Netmark d.o.o.