Regioni

Smena dr Hasiba Hajdarevića nezakonita, progon na političkoj osnovi

Glas Zapadne Srbije pre 13 sati
Užice / Prijepolje - Viši sud iz Užica je, rešavajući po tužbi primariusa mr sc. dr Hasiba Hajdarevića, poništio rešenje SO u Prijepolju kojim je on razrešen sa mesta dužnosti direktora Doma zdravlja, a lokalna samouprava će na ime troškova postupka morati da plati globu od 90.000... »

Preminula Slavica Cara Šurlan

RT Kragujevac pre 13 sati
U Kragujevcu je juče u 69-toj godini preminula dugogodišnja novinarka naše medijske kuće, Slavica Šurlan. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Kragujevcu, a potom studirala srpski jezik i književnost u Beogradu. Radila je u listu “Svetlost” i na Radio Kragujevcu. Sugrađanima i... »

Čuvari tradicije – godišnji koncert Abraševića

RT Kragujevac pre 14 sati
Završni godišnji koncert folklornih ansambala Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ održan je danas u hali Jezero. Veliki broj posetilaca, ljubitelja narodnih igara i pesama, bio je u prilici da uživa u nastupu svih ansambala kragujevačkog Abraševića. Na tradicionalnom... »

Odgajivači krava u Šumadiji predaju do 750l mleka dnevno

RT Kragujevac pre 14 sati
Na području Šumadijskog upravnog okruga, prema evidenciji Poljoprivredne stanice u Kragujevcu, ima oko 14 hiljada umatičenih grla goveda. Najzastupljenija je Simentalska rasa, jer je ovo stočno grlo vrlo zahvalno za uzgoj. Ne zahteva ishranu na paši i boravi u zatvorenom prostoru. Iz državne... »

Vršnjačko nasilje i nasilje nad decom je posledica anomalija u društvu

Jugmedia pre 16 sati
Vršnjačko nasilje je pojva koja se dešava u poslednjih 20 godina kada je došlo je do pojačane agresivnosti i u društvu i među decom, a sve u kontekstu u kome živimo svi mi, pa i naša deca, ocenjuje za Jugmediu Gordana Anđelković, specijalni pedagog i porodični terepeut Centra za... »

Pet porodica u Crnoj Travi u novim stanovima na proleće

Jugmedia pre 16 sati
U stambenoj zgradi u centru varoši Crne Trave na proleće će se useliti pet najsiromašnijih porodica sa većim brojem maloletne dece i to u novoizgrađenim stanovima, po sistemu – ključ u ruke. Kako je Jugmedii potvrdio predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević, reč je o... »

BROJ JEDAN

Jugmedia pre 16 sati
Vreme je za svođenje računa. Ne onih pravih. Ma i njih, malo kasnije, zašto ne, ali da krenem sa uvodom. Filmski sam fanatik, pa ko red je, da provetrim haos koji izlazi iz Holivuda. Sve mi je teže da odgledam nešto do kraja. Razmazio sam se, uobrazio. Planeta majmuna je dominirala 2017.... »

Novi roman Dobrila Nenadića: „Jevđenije”

Glas Zapadne Srbije pre 16 sati
Arilje - Jedan od najvećih živih srpskih pisaca, Dobrilo Nenadić, otpočeo je ovih dana rad na rukopisu novog romana, pod nazivom „Jevđenije”. Majstor starosrpske proze i naš prijatelj iz Arilja dostavio nam je prvih nekoliko stranica rukopisa i stavljamo ih na uvid čitaocima Glasa zapadne... »

Novogodišnji koktel za milanovačke privrednike

Glas Zapadne Srbije pre 17 sati
Gornji Milanovac - Na sada već tradicionalnom koktelu koji Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević organizuje, prisustvovalo je preko osamdeset lokalnik predstavnika kompanija i preduzeća. Prisutni privrednici imali su priliku da u potpunosti budu informisani o rezultatima... »

Učenici Tehničke škole pobrali aplauze na sajmu u Nišu

Jugmedia pre 18 sati
Više od 100 izlagača predstavilo se 13. i 14. decembra na Sajmu privrede i preduzetništva Ekspo Niš 2018, a svoje mesto imali su i vlasotinački privrednici, kao i učenici Tehničke škole koji su panelu izvali sipmpatije i aplauze. Vlasotinački privrednici su na zajedničkom štandu izložili... »

©2018 Netmark d.o.o.