Regioni

Kragujevac postaje deo startit zajednice

RT Kragujevac pre 2 sata
Radovi na rekonstrukciji potkrovlja površine 330 kvadrata Javnog preduzeća Urbanizam, za potrebe Regionalnog inovacionog startap centra u Kragujevcu biće završeni do kraja marta. Osnivanjem Regionalnog startap centra, obezbeđuju se infrastrukturni… »

Opština pomaže dve romske porodice čije su kuće izgorele u požaru

Bujanovačke pre 2 sata
Štab je usvojio i Operativni plan preventivnih mera za zaštitu od požara i odbrane od poplava (foto Bujanovačke) Bujanovac, 19. februar 2020. – Opština će iz budžeta izdvojiti po 100.000 dinara za porodice Ćazima Kurtešija i Nezira… »

Sutra isplata redovne, u petak privremene novčane naknade

Jugmedia pre 1 sat
Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim osoba za januar 2020. godine u četvrtak 20. februara. Privremena novčana naknada za januar ove godine… »

U Kragujevcu oko 17.000 nezaposlenih

InfoKG pre 2 sata
U Kragujevcu je zaključno sa 2019. na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje 17.169 nezaposlenih lica, izraženo u procentima to je 13,6 odsto. Najveći broj nezaposlenih lica ima 45 godina i više i svrstava se u kategoriju teže zapošljivih… »

Ljubavna zavrzlama dobija rasplet na sudu: Besni Nišlija ispisao uvredljive poruke na račun bivše žene i ljubavnice!

Kurir pre 1 sat
Neverovatna ljubavna priča krije se iza predmeta pod brojem 3117 u niškom Osnovnom sudu. Veza je pukla a bivši partneri su zbog zbog ljubomore i besa na kraju završili na sudu. U sudu se vodi spor protiv N.P. (50) koji je osumnjičen za nasilje u… »

Književnik, Dejan Aleksić: Čitanje je odličan lek protiv bolesti, ko čita ne boji se gripa

Plus online pre 3 sata
Drugog dana Salona knjige i grafike u Pirotu organizovano je druženje dece sa piscem, Dejanom Aleksićem, jednim od najčitanijih književnih stvaralaca za decu novije generacije. Aleksić je pesnik, dramski pisac i dobitnik je prestižnih nagrada za… »

Posle 185 godina postojanja objavljena knjiga o vlasotinačkoj crkvi

Jugmedia pre 3 sata
Galerija Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu bila je ispunjena do poslednjeg mesta na promociji knjige o vlasotinačkoj crkvi. O delu su govorili jerej Nikola Pešić i veroučitelj Dragan Vidosavljević. Po rečima autora jereja… »

Preventivno protiv poplava: Počelo čišćenje kazanđola

OK radio pre 3 sata
U nastavku preduzimanja preventivnih mera i radova na rečnim vodotokovima, počelo je čišćenje obale u Kazanđolu, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu. Kako je saopšteno, lokalna samouprava je inicirala izvođenje radova na čišćenju… »

Arsić najavio veću kontrolu kretanja migranata u Bujanovcu

Bujanovačke pre 3 sata
Bujanovac, 19. februar 2020. – Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac najavio je da će zakazati sednicu Saveta za bezbednost na kojoj bi se rešili problemi koje žitelji okolnih naselja imaju sa migrantima smeštenim u Prihvatnom… »

Budžet za poljoprivredu uvećan za pet miliona dinara

Glas Zapadne Srbije pre 3 sata
Gornji Milanovac - Sedamdesetpeta sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac završena je usvajanjem svih predloženih tačaka Dnevnog reda. Većnici su jednoglasno usvojili predlog Sporazuma o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i… »

Regioni, najnovije vesti »