Balkan

Brisel odbio pristup dokumentu koji se odnosi na non-pejper o granicama u regiji

N1 Info pre 29 minuta
Evropski savet definitivno je odbilo zahtev za pristup dokumentu koji se odnosi na "navodni slovenački non-pejper o promeni granica na Zapadnom Balkanu". „Traženi dokument obrađuje vrlo osetljivu temu, a njegovo objavljivanje imalo bi jasan i… »

"Podaci iz ove godine optimistični": Dijaspora u BiH za tri meseca poslala skoro 333 miliona evra

Blic pre 24 minuta
U prvom kvartalu ove godine dijaspora je u Bosnu i Hercegovinu poslala 333 miliona evra (666,9 miliona maraka), dok su prošle godine u prva tri meseca doznake iznosile 663,9 miliona KM. Iz Centralne banke BiH saopštili su da su doznake u prošloj… »

Vlada Kosova: 'Mini-Šengen' inicijativa bez vizije

Slobodna Evropa pre 23 minuta
Za Vladu Kosova je "Mini-Šengen" je regionalna inicijativa bez vizije. Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti nije učestvovao 29. jula na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju u Skoplju, u okviru inicijative "Mini-Šengen", a koja je dobila i novo ime… »

Veliki požar izbio na podgoričkoj Gorici

N1 Info pre 16 minuta
Na popularnom podgoričkom izletištu Gorica izbio je požar većih razmera. „Dana 27. jula 2021. godine u 11:19h Službi zaštite i spašavanja upućena je prijava da je došlo do požara u reonu brda Gorice. Izlaskom pripadnika Službe, na licu mesta… »

Bakir Izetbegović zreo za zatvor Pokrenuta peticija za hapšenje lidera SDA

Alo pre 41 minuta
Influenser Amir Hadžić pokrenuo je onlajn peticiju za hapšenje lidera SDA Bakira Izetbegovića. - Svi koji misle da Bakir Izetbegović treba da bude uhapšen i procesuiran, neka potpišu ovu peticij - navodi se. U peticiji piše da Bakir Izetbegović… »

Naglo joj se slošilo Ministarka Vesna Bratić hospitalizovana u Bugarskoj

Alo pre 23 minuta
Crnogorska ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić zbog pogoršanog zdravstvenog stanja neće prisustovati sednici Skupštine gde je trebalo da odgovara na poslanička pitanja, kazao je predsednik Parlamenta Aleksa Bečić. On je rekao… »

Ministarka hospitalizovana u Bugarskoj: Vesni Bratić se pogoršalo zdravstveno stanje

Večernje novosti pre 17 minuta
Foto Vlada CG On je rekao da je Bratić u dopisu Skupštini navela da je hospitalizovana u Bugarskoj gde je otputovala u zvaničnu posetu, prenosi RTCG. Bečić je saopštio da je Bratić u Bugarskoj otišla u ponedeljak, a da je zbog pogoršanja… »

Republika srpska neće nasesti na varke Profesor Kecmanović otvoreno o Icnkovoj provokaciji (video)

Alo pre 12 minuta
Profesor političkih nauka Nenad Kecmanović kaže da će se narednih dana tek videti kolika je kriza u Bosni i Hercegovini. - Mogla bi da bude zaista najveća. Ljudi potpisuju peticiju, to je krenulo odmah, spontano. Sad to više kreće u neku vrstu… »

U čast svetog pantelejmona – slave grada: Počinje tradicionalna manifestacija „Pantelinski dani 2021“ u Bijeljini

Večernje novosti pre 11 minuta
Foto: B. M. Učesnici festivala „Ritam Evrope“ i plesni klub „Megadens“ koncertima na platou Centra za kulturu, zabavljaće sugrađane u večernjim satima na Ilindan. Foto: B. M. U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u dve večeri biće… »

Čović: Inzko došao kao prijatelj, odlazi kao neko ko je unazadio sve projekte u BiH

Al Jazeera pre 1 sat
Čović je nakon toga dodao da očekuje da će sa novim visokom predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom biti vrlo dobra saradnja. Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović rekao je danas da je Valentin… »

Balkan, najnovije vesti »