Balkan

Dodik o 'predmetu Tegeltija': To je progon srpskih kadrova

Slobodna Evropa pre 11 sati
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da smatra da su optužbe protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milana Tegeltije neosnovane. "To je dio obračuna koji često dolazi iz Sarajeva. Milan Tegeltija doživljava isto ono što su mnogi... »

Dodik i Čović: Hitno formirati vlast na nivou BiH

Vesti online pre 21 sat
Lideri SNSD-a i HDZ-a BiH Milorad Dodik i Dragan Čović poručili su nakon sastanka u Mostaru da je potrebno hitno formirati vlast na nivou BiH. Dodik je naglasio da HDZ BiH i SNSD, te grupacija stranaka oko njih, nemaju nijedno otvoreno pitanje kada je reč o formiranju vlasti, prenosi RTRS. "Mi... »

Čović: Uvažavati stav Beograda u dijalogu sa Prištinom, ili ćemo imamo probleme sa srpskim narodom u BiH

RTV pre 16 sati
RTV: Čović: Uvažavati stav Beograda u dijalogu sa Prištinom, ili ćemo imamo probleme sa srpskim narodom u BiH
SARAJEVO - BiH ne bi smela da preterano utiče ili doprinosi dijalogu Beograda i Prištine, ako to ne traže dve strane, odnosno Srbija, čiji se stav mora uvažavati, poručio je predsednik HDZ BiH Dragan Čović. "Uvek sam govorio da ćemo uvažavati ono što je stav Beograda. U suprotnom, mi... »

Eksplozija na pijaci u Zagrebu VIDEO

B92 pre 20 sati
B92: Eksplozija na pijaci u Zagrebu VIDEO
Zagreb -- Na jednoj pijaci u Zagrebu rano jutros odjeknula je eksplozija, a povređenih nema. Policija je saopštila da je iz, zasad, neutvrđenog razloga oko pet sati došlo do eksplozije u naselju Gajnice u prodavnici "Peradarstvo Blagus", prenosi Index.hr.... »

„Da li višković stoji iza odgovora?“ Trivićeva o objašnjenju Vlade RS i Đokićevoj diplomi

Blic pre 13 sati
Nije Petar Đokić, ministar energetike u Vladi Republike Srpske, rekao da je završio državni fakultet, ali je nama u ekspozeu koji je podnosio mandatar, pisalo da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, rekla je narodna poslanica Jelena Trivić, komentarišući odgovor na njeno poslaničko... »

Predstavnici Hrvata u Srbiji pozvali sunarodnike da glasuju

Vesti online pre 14 sati
Predstavnici hrvatske manjine u Srbiji pozvali su danas sunarodnike sa dvojnim državljanstvom da glasaju za hrvatske kandidate na izborima za Evropski parlament u diplomatskim predstavništvima Hrvatske u Beogradu i Subotici. U pozivu, koji je predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini... »

Šveđani prikazali jad i bedu HR: "Bilo me je sramota što sam Hrvat" VIDEO

B92 pre 10 sati
B92: Šveđani prikazali jad i bedu HR: "Bilo me je sramota što sam Hrvat" VIDEO
Švedska televizija snimila je prilog u Iloku. Vide se napuštene kuće i puste ulice. Petar Petrović je 13. maja na svom Fejsbuku objavio prilog sa švedske državne televizije TV1. "Večeras me je bilo sramota što sam Hrvat. Šveđani prikazali jad i bedu hrvatskog naroda. Večeras na vestima... »

Inspektor namagarčio obezbeđenje aerodroma u Ljubljani, eksploziv usepo da ukrca u avion

Alo pre 14 sati
Alo: Inspektor namagarčio obezbeđenje aerodroma u Ljubljani, eksploziv usepo da ukrca u avion
Prošao sve kontrolne punktove. Bezbednosni inspektor slovenačke Agencije za civilno vazduhoplovstvo koji se pretvarao da je putnik, uspeo je prošle sedmice da prenese lažnu eksplozivnu napravu pored kontrolnih punktova na Aerodromu "Jože Pučnik" u Ljubljani, javila je danas TV Slovenija. MAJKA... »

Poziv stigao poslepodne: Muškarac pretio da će razneti Tužilaštvo i vsts BiH

Blic pre 9 sati
Na službeni telefonski broj Tužilaštva BiH, danas oko 15:25 časova, zaprimljen je poziv sa telefonskog broja sa područja Nemačke od strane NN muške osobe, koja je uputila pretnje da će baciti bombu i pobiti sve u Tužilaštvu i VSTV BiH, te da će izvršiti napad na glavnog tužioca BiH,... »

Amfilohije: Vratiti crkvu na Lovćenu

Večernje novosti pre 16 sati
Vladika je naveo da je lovćenski Tajnovidac, pred upokojenje, na stramcu svoga strica Svetog Petra Cetinjskog, Crnu Goru predao Svetoj Trojici. Prokletstvo sa Crne Gore neće se skinuti sve dok se ne vrati Njegoševa crkva na Lovćenu, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, tokom... »

©2019 Netmark d.o.o.