Balkan

"U BiH nema loših naroda"

B92 pre 5 sati
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, povodom donošenja zakona o zabrani negiranja genocida, poručio je da ta odluka nije usmerena ni protiv jednog naroda. Za to je naveo primer koncerta u Mostaru. "Ja znam da je jednog ratnog zločinca dočekao… »

Hrvatska, spojen Pelješački most

RTS pre 6 sati
Spojen je i poslednji segment konstrukcije Pelješačkog mosta, koji povezao kopno kod Komarne u blizini Stona s Brijestom na pelješačkoj strani. To označava dugo očekivano povezivanje teritorija Republike Hrvatske. Podizanjem poslednjeg, 165… »

Skoro 2.900 funkcionera krije imovinu! Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine traži podatke i opominje čelne ljude

Večernje novosti pre 6 sati
Foto CIK BiH Pored onih kojima je istekao mandat, izjave o imovinskom stanju CIK BiH nije dostavilo ni oko 800 funkcionera kojima je mandat započeo prošle godine i traje do 2024. godine. Iz CIK BiH, koji su javno objavili sva imena i prezimena… »

Privatne klinike bez pomoći države: Odbor za zdravstvo saslušavao zbog odluke o novoj mreži zdravstvenih ustanova

Večernje novosti pre 6 sati
Foto Jutjub Odluka Vlade da ubuduće u zdravstvenoj mreži budu samo one ustanove čiji je osnivač država, dok će za zdravstvene usluge koje nije moguće pružiti u propisanom roku i na zadovoljavajući način u javnom zdravstvu, sklopiti posebne… »

Ministarstvo bez reakcije na poskupljenja: Marže na osnovne životne namirnice i gorivo neće biti smanjene

Blic pre 6 sati
Da bi marže na osnovne životne namirnice u Srpskoj bile smanjene treba da dođe do značajnijih poremećaja na tržištu ili vanrednog stanja, kao što se desilo lane. Ovo poručuju iz Ministarstva trgovine i turizma RS nakon što su iz Saveza sindikata… »

Ben-Meir: Kosovo treba biti oprezno sa Erdoganovom islamističkom agendom

Slobodna Evropa pre 7 sati
Američki profesor i stručnjak za Zapadni Balkan, Alon Ben-Meir u intervjuu za Radio Slobodna Evropu (RSE) upozorava da kosovske institucije moraju biti oprezne kada je u pitanju najava predsednika Turske Redžepa Taipa (Recep Tayyip) Erdoana da… »

Ugostio decu u svom domu! Gradonačelnik Banjaluke brine o višečlanim porodicama

Večernje novosti pre 7 sati
Foto Fejsbuk U objavi na društvenim mrežama Stanivuković je naveo da se radi o "malom znaku pažnje". - Ugostio sam u svom domu ovu prelepu dečicu iz višečlanih porodica. Ovo je mali znak pažnje, jer naš zajednički dogovor je bio da po povratku… »

Andrijana putuje na Filipine: Podgoričanka nova mis Crne Gore

Večernje novosti pre 7 sati
Foto Arhiva Andrijana je student Pravnog fakulteta i govori tri strana jezika. Pored toga bavi se fitnesom i članica je tri humanitarne organizacije. Kako se navodi u saopštenju, Andrijana Delibašić tvrdi da je ponosna i presrećna zbog titule, i da… »

Incko koči i advokate: Odloženo suđenje u slučaju "Đurić" za zločine u Vlasenici

Večernje novosti pre 8 sati
Tužilaštvo i Sud BiH / Foto D. Pozderović Miloš Perić, branilac prvooptuženog Maneta Đurića, rekao je da je iz medija saznao da je taj zakon stupio na snagu i da smatra da mu je trenutno zakonom onemogućeno da zastupa branjenika. NJegovom stavu… »

"Aerodromi" u minusu: Ministarstvo kapitalnih investicija o poslovanju državnih firmi

Večernje novosti pre 8 sati
Foto: Depositphotos Ta kompanija samo po tužbama zaposlenih isplatila je više od 14 miliona evra. Pored "Aerodroma" negativno su poslovale "Crnogorska" i "Barska plovidba", železnička preduzeća, "TO Montenegro", dok su pozitivne poslovne rezultate… »

Balkan, najnovije vesti »