Balkan

Ozna 80 godina čuvala dosije o Jasenovcu: Nemci bili zaprepašćeni ustaškim zverstvima!

Srbija danas pre 11 sati
Tajni nemački dosije koji je osam godina bio skriven od javnosti nedavno je u celosti preveden na srpski jezik, a govori o zločinima u NDH. Zverstva koja su ustaše sprovodile nad nedužnim srpskih stanovništvom, naročito nad nejači koja se našla u… »

Burne reakcije na inckove pretnje: Srpska ne mora da poštuje nametnute odluke

Blic pre 14 sati
Najnovija izjava visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da bi mogao ponovo početi koristiti bonska ovlaštenja te nametnuti zakon o zabrani negiranja genocida ali i izborni zakon, tačnije uvođenje elektronskog glasanja, naljutila je političare iz… »

"Volim biti među narodom": Ovaj prodavac kokica kaže da je najbogatiji čovek na svetu

Blic pre 14 sati
Jedini ulični prodavač kokica u celom Goraždu 69-godišnji Ahmet Velić tvrdi da je najbogatiji čovek na svetu. Razloga je bezbroj, zdravlje ga još uvek dobro služi, posao manje-više, a društveni život trpi samo zbog vremenskih prilika. Da ima… »

Crnadak na "Doha Forumu 2019": Evropska budućnost životno pitanje i za BiH

Blic pre 14 sati
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak učestvuje u radu “Doha Foruma 2019” koji se danas održava u glavnom gradu Katara. Forum, na kojem učestvuje preko 3.000 zvanica, među kojima i deset predsednika i premijera, te brojni svetski ministri… »

Potraga za napadačima: Bomba u noćnom klubu uznemirila stanovnike Gradiške

Blic pre 16 sati
U dva odvojena napada na području Gradiške nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta na objektima. U eksploziji koja je juče rano ujutro probudila Gradišku aktivirana je eksplozivna naprava iza noćnog kluba “Utopija”… »

Savčić: Nije normalno da za stradanje u Bjelovcu niko nije odgovarao

Blic pre 15 sati
Predsednik BORS Milomir Savčić smatra da nije normalno da uprkos očiglednim dokazima o zločinu nad 68 Srba u Bjelovcu kod Bratunca pre 27 godina još niko nije odgovarao, te upitao da li neko misli da će takvo “deljenje pravde” obezbediti mirnu i… »

Borenović: Nemam pozitivnih očekivanja od novog Saveta ministara BiH

Blic pre 15 sati
Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović od novog Saveta ministara BiH nema, kako kaže, nijedno pozitivno očekivanje. Uspeh će biti, smatra, da ne pokvare i… »

Picula: Politika proširenja EU ponovo u centru političke debate

Slobodna Evropa pre 15 sati
Više prijedloga je u opticaju kako bi se nastavio proces proširenja Evropske unije (EU) i izašlo iz škripca u koji su članice dovele i sebe i zemlje Zapadnog Balkana. Takođe, dobro je što se proces proširenja vratio u centar političke debate -… »

Sportom za mir: Priznanje Princa Alberta od Monaka za organizaciju EYOF

Blic pre 16 sati
Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković te Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) dobili su 12. decembra u Monaku u okviru manifestacije “Peace and sport” priznanje za ”diplomatsku akciju godine u… »

Četiri godine od nesreće: Danas bi Mahir bio punoletan, sa osmog sprata je skočio u smrt

Blic pre 19 sati
Na današnji dan pre četiri godine Mahir Rakovac, tada 14-godišnji dečak, počinio je samoubistvo, skočivši sa osmog sprata zgrade u kojoj je stanovao. Taj tragični događaj postao je prvorazredna tema u svim medijima u BiH, ali i regionu. Da… »

Balkan, najnovije vesti »