Balkan

Predstavnički dom FBiH nije prihvatio poziv ns RS za definisanje "granične linije"

Blic pre 4 sata
Parlament Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je večeras zaključke o “entiteskoj granici” koju su predložili klubovi u Predstavničkom domu. Usvojeno je pet zaključaka, a odbijeni su zaključci koje je predložio klub Hrvatske demokratske… »

Od druga do gospodina: Reč partije i dalje jača od demokratije

Blic pre 3 sata
U komunizmu su se političari mnogo bolje dogovarali, niko nije mogao da blokira rad parlamenta, nisu bili surovi kapitalisti koji su mislili samo na profit, ali za razliku od danas, nije bilo opozicije i nije se moglo čuti drugo mišljenje već samo… »

Zagrepčani očarani gradiškom: Odlučili da starost provedu u gradu na Savi

Blic pre 3 sata
Štefica i Uroš Opačić, Zagrepčani kojima se Gradiška dopala prilikom proputovanja ovim mestom u Republici Srpskoj, odlučili su da napuste glavni grad Hrvatske, gde imaju potomke, rodbinu,prijatelje i stan te ovde nastave penzionerski život. Svoju… »

"Hapsite, radim po Ustavu": Odgovori Milorada Dodika na nove udare iz Sarajeva

Večernje novosti pre 3 sata
Podigao se narod i institucije Srpske. Za dan-dva Predlog zakona o Ustavnom sudu. AKO mislite da je problem Milorad Dodik, izvolite! Međutim, ovde se digao narod, kao i zvanične institucije Srpske. Pozivam na dijalog, da se raspravlja o našem predlogu… »

Pucnjava u Zeti: Ranjen Bojan Anđušić, prevezen u Urgentni centar, policija traga za napadačima

Večernje novosti pre 3 sata
Tridesetjednogodišnji Bojan Anđušić ranjen je u pucnjavi u Zeti koja se je dogodila večeras oko 19 časova. Tridesetjednogodišnji Bojan Anđušić ranjen je u pucnjavi u Zeti koja se je dogodila večeras oko 19 časova. Kako navode "Vijesti", on je… »

Slađana (31) stradala na radnom mestu: Nesrećnu ženu povukla drobilica za drvo

Blic pre 5 sati
Slađana Mijić (31) poginula je juče oko 15 sati na radnom mestu u firmi “Drinjača” u Tišči kod Šekovića kad ju je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, povukla drobilica za drvo. Radnica je obavljala redovne poslove u preduzeću koje se bavi… »

"Takav stav očekivan": Nešić ističe da PIK podržava one koji su protiv RS

Blic pre 4 sata
Vršilac dužnosti predsednika DNS Nenad Nešić rekao je danas Srni da Savet za sprovođenje mira u BiH PIK uvek daje podršku onima koji su protiv Republike Srpske i njenih interesa i da ne iznenađuje bezrezervna podrška koju su izrazili Ustavnom sudu… »

Srpskainfo u posedu predloga zakona: "Mogu da nam sude samo sudije državljani BiH"

Blic pre 4 sata
Za sudije Ustavnog suda BiH može biti biran samo državljanin Bosne i Hercegovine sa pravom glasa koji je istaknuti pravnik visokog moralnog renomea. To piše u Predlogu zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavni sud… »

"Nema mesta u Vojsci Crne Gore za onog ko brani crkvu od zakona na protestima gde se vidi samo zastava druge zemlje": Načelnik…

Večernje novosti pre 4 sata
Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutin Dakić smatra da u Vojsci Crne Gore nema mesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona. Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutin Dakić smatra da u Vojsci Crne Gore nema mesta za onoga… »

Dodik preglasan u Predsedništvu BiH, pozvao Komšića da podnese ostavku

RTS pre 7 sati
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da hrvatski član tog tela treba da podnese ostavku budući da je Željko Komšić, kako ističe, izmanipulisao javnost u vezi sa imenovanjem stranog sudije Ustavnog suda BiH. Napominje da je glasao… »

Balkan, najnovije vesti »