Balkan

Šaškor: Hrvatski nacionalisti loši ponavljači

Slobodna Evropa pre 19 sati
Piše: Ines Šaškor (Mišljenja izrečena u komentaru ne odražavaju nužno stavove RSE) Hrvatska radikalna desnica dobila je dva ozbiljna udarca. Papa Franjo dao je do znanja da do kanonizacije Alojzija Stepinca neće doći tako skoro, jer postoje neke nejasne povijesne točke. Austrijski biskupi... »

Otkrivena sudbina eksponata: Njegošev sat u riznici na Cetinju

Večernje novosti pre 20 sati
U Narodnom muzeju na Cetinju utvrdili gde se nalazi vredan eksponat. Predmet je u cetinjskom manastiru. Nije zaveden u propisanim knjigama. SOBNI sat Petra Drugog Petrovića Njegoša, koji se nalazi na spisku trezorskih vrednosti Muzeja Cetinje iz 1975. godine, ali koji nije uveden u knjige... »

Petnjica: Otvoriti granični prelaz prema Tutinu

Večernje novosti pre 20 sati
U Haništima obnovljena inicijativa građana kojom se nadležni u Crnoj Gori i Srbiji još jednom pozvani da otvore granični prelaz u tom mestu, kako bi se meštanima skratilo putovanje do susednih opština. U HANIŠTIMA, na graničnoj međi Crne Gore i Srbije, obnovljena je inicijativa građana... »

Pet godina bio u bekstvu: Krao skupocene automobile

Večernje novosti pre 21 sat
Dragoslav Tomić (49) iz Mrkonjić Grada uhapšen nakon pet godina skrivanja, a za njim je bilo raspisano više potrnica. Tereti se da je, uz pomoć uređaja za dekodiranje, krao luksuzna vozila. DRAGOSLAV Tomić (49), iz Mrkonjić Grada, za kojim je raspisano više poternica zbog teških krađa,... »

Da li je bilo bojevih gađanja na Sinjajevini?

Večernje novosti pre 22 sata
Prepucavanje Ministarstva odbrane CG i nevladinog sektora o vojnom poligonu na Sinjajevini: Ekolozi iz „ozona“ demantuju zvanične tvrdnje da je ovu lokaciju koristila nekadašnja JNA za bojeva gađanja. JEDNO od obrazloženja Ministarstva odbrane za izgradnju vojnog poligona na Sinjajevini,... »

Zbog obeležavanja prijema BiH u UN Dodik neće prisustvovati svečanosti "Večernjakov pečat" u Mostaru

Večernje novosti pre 1 dan
Predsedavajući Predsedništva BiH rekao da će, nakon sastanka sa predsednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, koji je u toku, napustiti grad. PREDSEDNIK SNSD-a i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik stigao je u Mostar gde će se sastati sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, ali je... »

Prikazano 25 mostova na Drini

Večernje novosti pre 20 sati
U Zvorniku u okviru Dana grada otvorena izložba arhivskih dokumenata Arhiva RS i Istorijskog arhiva iz Užica, pod nazivom "Mostovi na krivoj Drini" U OKVIRU obeležavanja 21. maja - Dana grada Zvornika, u Svetosavskoj galeriji otvorena je zajednička izložba arhivskih dokumenata Arhiva RS i... »

Policija pokrenula istragu o ustaškim sloganima na maturskom slavlju

B92 pre 9 sati
B92: Policija pokrenula istragu o ustaškim sloganima na maturskom slavlju
Hrvatska primorsko-goranska policija saopštila je da istražuje okolnosti i relevantne činjenice o događajima tokom proslave završetka srednje škole u Rijeci. Po okončanju istrage protiv počinitelja će biti podnete odgovarajuće prijave, prenosi Hina. Za vreme jučerašnje "Norijade" u... »

"Da je Tuđman živ, danas bi govorio kao Ćiro Blažević"

RTS pre 12 sati
RTS: "Da je Tuđman živ, danas bi govorio kao Ćiro Blažević"
Čini se da su ove godine evropski izbori izazvali mnogo više buke nego bilo koji prethodni. Tako su se u finišu trke za Evropski parlament pojavili kompromitujući snimci sada već bivšeg austrijskog vicekancelara Štrahea, dok je u Hrvatskoj, podrška Srpskoj listi, na zaprepašćenje mnogih,... »

Dodik se sastaje sa Putinom u Sankt Peterburgu

Sputnik pre 19 sati
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Moskvi sa članovima Komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije i bilo je reči i o sastanku Milorada Dodika i Vladimira Putina u junu, u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu. „Bilo je... »

©2019 Netmark d.o.o.