Balkan, najnovije vesti

Bivši britanski ambasador o Milovoj sudbini

Vesti online pre 5 sati
Milo Đukanović pripada prošlosti i vreme je da kao najtrajniji evropski vladar ode, poručuje britanski diplomata Ajvor Roberts, nekadašnji ambasador Velike Britanije u Jugoslaviji, Irskoj i Italiji, koji je u periodu od 2006. do 2017. godine bio i predsednik oksfordskog "Triniti koledža".
U autorskom tekstu za briselski portal "Politiko" Roberts podseća da je Đukanović već 30 godina na vlasti u Crnoj Gori obavljajući funkcije - predsednika, premijera ili vođe... »

Britanski diplomata kategoričan: Sad je pravo vreme da se kaže hvala i zbogom - Milu Đukanoviću

Večernje novosti pre 8 sati
Britanski diplomata Ajvor Roberts ocenio je da aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović "pripada prošlosti"
Britanski diplomata Ajvor Roberts ocenio je da aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović "pripada prošlosti" i da je došlo vreme da evropski vladar sa najdužim stažom ode. On... »

U vrtićima oko: 11.800 mališana Raste obuhvat dece predškolskim obrazovanjem u Republici Srpskoj

Blic pre 9 sati
Predškolske ustanove u Republici Srpskoj prošle godine je pohađalo nešto više od petine mališana tog uzrasta, dok je pre nekoliko godina u vrtić išao tek svaki deseti predškolac, podaci su resornog ministarstva. Po tim podacima, obuhvat dece... »

Zašto se funkcioneri ne plaše reakcije naroda: Političari lako obećavaju, a građani brzo zaboravljaju

Blic pre 9 sati
Korupcija, brojne afere, sudski procesi, ili pak javno objavljene prevare koje su kao funkcioneri napravili, većinu političara u BiH nimalo ne zabrinjava niti ih osvesti do te mere da promenu svoje ponašanje iz prostog razloga jer nemaju čega, niti... »

Protest u Podgorici i budvi: Traže smenu i čelnih ljudi Javnog servisa

Večernje novosti pre 9 sati
Više hiljada građana se ove subote okupilo na protestu koji organizuje grupa građana pod sloganom "Odupri se - 97 000"
Više hiljada građana se ove subote okupilo na protestu koji organizuje grupa građana pod sloganom "Odupri se - 97 000" koji podrazumeva korenite promene sistema i ostavke čelnih... »

Skandal u Splitu: Išarana spejem spomen ploča splitskim partizanima

Večernje novosti pre 9 sati
Nepoznati počinioci išarali su crnim sprejem spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu, a policijska istraga je u toku.
Nepoznati počinioci išarali su crnim sprejem spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu, a policijska istraga je u toku. "Po ko zna koji put je vandalizovana spomen-ploča Prvom... »

Prevrnuti kamioni, počupani krovovi i stabla: Nezampaćeni okranski vetrovi divljaju Hercegovinom, savet građanima da ostanu kod kuće (foto)

Blic pre 3 sata
U Hercegovini duva vetar koji malo ko pamti, a koji je izazvao haos u Trebinju i Mostaru budući da je u ranim jutarnjim časovima duvao 100 kilomera na čas. Zbog vetra koji je čupao stabla i nosio sve pred sobom, mnoga sela su ostala bez struje kao i... »

U Hrvatskoj orkanska bura, najjača u 21. Veku: Udari vetra do 176 km/h! Stabla padala kao šibice, kontejneri leteli po putu, mnogo je oštećenih vozila! (video)

Kurir pre 4 sata
U Splitu sinoć je duvala najjača bura u istoriji meteoroloških merenja na Marjanu.
Zabeleženi su udari bure od 176 km/h (48,9 m/s) što je najveća poznata brzina vetra uopšte izmerena u Splitu. Погледајте ову објаву у апликацији Instagram... »

Gvaido objavio ulazak prvog kamiona pomoći u Venecuelu

Slobodna Evropa pre 5 sati
Opozicioni vođa Huan Gvaido objavio je danas da je prvi kamion humanitarne pomoći ušao u Venecuelu preko brazilske granice, uprkos naređenju osporavanog predsednika Nikolasa Madura da se ta granica zatvori. "Pažnja Venecuelo, zvanično objavljujemo... »

Alžir: Više od 40 osoba privedeno na protestu protiv vlasti

Slobodna Evropa pre 5 sati
Najmanje 41 osoba privredena je na protestu protiv ponovne kandidature predsednika Alžira Abdelaziza Buteflike za predsedničke izbore zakazane u aprilu ove godine, saopštila je danas alžirska policija. Osobe su privedene jer su remetile javni red i... »

Hrvatska pala ispod četiri miliona stanovnika

Večernje novosti pre 5 sati
Prema poslednjoj proceni hrvatskog Državnog zavoda za statistiku, sredinom prošle godine Hrvatska je imala 4.089.000 stanovnika, što je najmanji broj u poslednjih 25 godina
Prema poslednjoj proceni hrvatskog Državnog zavoda za statistiku, sredinom prošle godine Hrvatska je imala 4.089.000 stanovnika, što je najmanji broj u poslednjih 25 godina.... »

Maduro prekinuo diplomatske odnose sa Kolumbijom

Slobodna Evropa pre 5 sati
Osporavani predsednik Venecuele Nikolas Maduro rekao je u subotu da je Vlada te zemlje prekinula diplomatske odnose sa Kolumbijom i da će izbaciti osoblje ambasade nakon što je Kolumbija navodno pomogla opoziciji da uvezu humanitarnu pomoć u zemlju.... »

Rat na vidiku: Maduro naredio diplomatama iz Kolumbije da napuste zemlju za 24 sata, broje se mrtvi na granici s Brazilom (foto) (video)

Telegraf pre 5 sati
Kamioni sa humanitarnom pomoći pokušali su danas preko Kolumbije da uđu u Venecuelu
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je danas da Karakas prekida diplomatske odnose sa Kolumbijom i najavio proterivanje nekih kolumbijskih diplomata nakon što je ta... »

Orkanska bura i jak olujni vetar u regionu

Studio B pre 5 sati
Orkanska bura i olujni vetar napravili haos u Dalmaciji, Crnoj Gori i Hercegovini. Oborena stabla, saobraćajni znakovi i dalekovodi, trajektne linije u prekidu, a zatvorene i pojedine deonice auto-puteva.
foto printscreen Region se suočava sa orkanskom burom i jakim olujnim vetrom. U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros je u Splitu izmeren udar bure od čak... »

Vetar prevrtao šlepere u Mostaru, velika šteta u domaćinstvima

N1 Info pre 6 sati
Olujna, na momente i orkanska bura rušila je sve pred sobom u Mostaru. Na više lokacija prevrnuti šleperi, blokirane saobraćajnice.
Izvor: N1 Jak vetar rušio je stabla. Grane i cigle padale su na parkirane automobile, ali i one u pokretu. Obrušavane su fasade, obarani stubovi elektronaponske mreže. Bura je... »

©2019 Netmark d.o.o.