Balkan, najnovije vesti

Uvedena zabrana, mnogi će pobesneti! Jedan detalj veoma bitan

Alo pre 3 sata
Uprava Nacionalnog parka Krka predstavila je novi pravilnik, prema kojem će kupanje biti zabranjeno na gotovo celom području parka od 1. januara sledeće godine. Time žele da očuvaju prirodu, ali i da smanje stradanje posetilaca, jer se u poslednje… »

Milanović neće da nosi Tuđmanovu lentu: Komlikacije oko protokola za inauguraciju novog predsednika

Večernje novosti pre 3 sata
Predsedničko znamenje koje je u hrvatsku praksu uveo Franjo Tuđman problem za Milanovića: Novi predsednik odbija "propisano" obeležje i Markov trg, kao nepotrebne. Bez prisustva stranih državnika. PREDSEDNIČKA lenta koju je uveo Franjo Tuđman… »

Požar na 14. spratu: Gorela kuhinja restorana

Večernje novosti pre 7 sati
Izbio požar u Poslovnom centru "Integra" u Banjaluci na 14. spratu. Vatra buknula oko 10 časova zbog pucanja cevi za grejanje. U RESTORANU "Integra" na 14. spratu istoimene zgrade u Banjaluci u nedelju je izbio požar u kojem srećom niko nije… »

Dodik: Dedeiću bi bolje bilo da je otišao na psihijatriju

Večernje novosti pre 6 sati
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da samozvani crnogorski mitropolit Miraš Dedeić ne zaslužuje nikakvu pažnju i da bi bilo bolje da je išao na psihijatriju nego na televiziju. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik… »

U više gradova Crne Gore i danas litije i molebani

B92 pre 1 dan
U više crnogorskih gradova i danas su održane litije i molebani u znak protesta zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti. Više hiljada Pljevljaka prisustvovalo je molebanu koji je služio vladika Mileševske eparhije Atanasije u crkvi… »

Likvidacija u Atini: Ubice s kapuljačama hladnokrvno izrešetali Škaljarce naočigled dece

Telegraf pre 1 dan
Napadači mirno napustili restoran nakon krvavog pira. Detetu pružena lekarska pomoć jer je u stanju šoka. Grčka policija je na nogama, blokirana je šira zona Atine kako bi se pronašle ubice koje su ubila dvojicu visokopozicioniranih članova… »

U Hrvatskoj olujni vetar i sneg, upaljen žuti meteoalarm

Vesti online pre 1 dan
U Hrvatskoj je danas upaljen žuti meteoalarm, jer olujni vetar duva na severnom Jadranu, a većina delova zemlje osvanula je pod snegom. Očekuje se da bi tokom noći moglo napadati i 20 centimetara, preneo je portal Index.hr. Sneg je sinoć počeo jače… »

Sve više oboljelih kao posljedica zagađenog zraka

Slobodna Evropa pre 1 dan
Visoka koncentracija otrovnih čestica ugrožava ljudske živote, na što posebno upozoravaju stručnjaci, ugledni liječnici i znanstvenici te nevladin sektor u Bosni i Hercegovini. U Tuzli se sa štetnim PM česticama danima bore građani, a one su i do… »

Đukanovićeve reči Srbima: Ne otimamo imovinu SPC, to je vlasništvo države Crne Gore

Telegraf pre 1 dan
Prema njegovim rečima, do bespravnog otuđivanja dolazi u periodu između 1986. i 2000. godine, kada Crna Gora pokusava da ustanovi svoj katastar i poziva sve subjekte da registruju svojinska prava. Niko neće oteti crkve, tvrdi Milo Ðukanović… »

"Narod mi ne može ništa" Diktator Milo ne odustaje od otimanja svetinja, a poziva Vučića da poseti Crnu Goru

Srbija danas pre 1 dan
Milo Ðukanović, predsednik Crne Gore, tvrdi da "niko vernicima neće uskratiti pravo da koriste pravoslavne hramove". On je dodao da neće povući Zakon o slobodi veroispovesti kojim Crna Gora otima imovinu SPC i tvrdi da se obnavlja "autokefalnost… »

Vesti dana »