Balkan, najnovije vesti

Akcija U brčkom: Uhapšen šumarski inspektor, osumnjičen za uzimanje mita

Blic pre 23 minuta
U akciji „Drvoseča“ Policija Brčko distrikta uhapsila je jutros šumarskog inspektora D.Đ. (56) zbog sumnje da je uzeo mito. – U toku hapšenja inspektora koji je bio na izvršenju službenih radnjih, prilikom pretresa pronađena je veća… »

Zahtev tužilaštva: Medojeviću skinuti imunitet!

Večernje novosti pre 5 minuta
Administrativni odbor Skupštine Crne Gore dobio zahtev Vrhovnog državnog tužioca za poslanika Demokratskog fronta. Katnić mi se sveti, smatra lider Pokreta za promene. Vrhovno državno tužilaštvo zatražilo je od Administrativnog odbora Skupštine… »

Pronađena bomba na gradilištu u Zagorju

B92 pre 22 minuta
U mestu Belec u hrvatskom Zagorju radnici su, prilikom radova na novoj pešačkoj stazi, pronašli bombu. Još nije utvrđeno o kojoj vrsti bombe je reč. Ona je pronađena na dubini od 80 santimetara, prenosi Index. Lokalni zvaničnici su naveli da još… »

U Banjalučkom naselju Borik pronađena bomba

B92 pre 5 minuta
U banjalučkom naselju Borik, pored istoimene sportske dvorane, pronađena je eksplozivna naprava. Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da su prilikom izvođenja radova, radnici ispod zemlje našli neeksplodiranu… »

U reci Vrbas pronađen mač u kamenu

Politika pre 5 minuta
Banjaluka - Srednjovekovni mač koji je nedavno pronađen zaboden u kamen u reci Vrbas nedaleko od Banjaluke, izvučen je iz vode, izjavila je arheolog ronilac Ivana Pandžić. Kako je rekla, mač je u odličnom stanju i već je počela prva faza njegove… »

Gradonačelnik Vukovara bacio na pod Statut grada napisan ćirilicom

Al Jazeera pre 23 minuta
Vijećnik srpske manjine Srđan Kolar poklonio je gradonačelniku Ivanu Penavi Statut grada ispisan ćiriličnim pismom, a on je statut bacio na pod. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izvijestio je na sjednici Gradskog vijeća da još nisu stečeni… »

Hrvatska zgađena potezima zadarskog sudije: Prvo oslobodio osumnjičene silovatelje devojčice, a onda podneo krivičnu…

Kurir pre 21 minut
Ivan Marković, sudija Županijskog suda koji je pustio na slobodu osumnjičene za grupno i višestruko silovanje devojčice (u vreme silovanja imala je 15 godina) je na bolovanju, ali čim je pobegao od javnosti zatražio je od Opštinskog državnog… »

Hahn razočaran odlukom o neotvaranju pregovora s Albanijom i S. Makedonijom

Al Jazeera pre 23 minuta
EU sada mora objasniti koliko je ozbiljna njena posvećenost integraciji Zapadnog Balkana, napisao je Hahn na Twitteru. Johannes Hahn, komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju, u petak je na Twitteru objavio da je razočaran što… »

Otac monstrum zlostavljao ćerku (15) i koristio je za jezive fotografije koje je slao prijateljima! Njegovo zanimanje će vas…

Alo pre 17 minuta
Za sada je poznato da je otac u ranim četrdesetim godinama, a da njegova ćerka ima 15 godina. Sve se odvijalo u jednom mestu na istoku Hrvatske. * Devojčica je dete razvedenih roditelja * Otac zlostavljao ćerku * Detetove fotografije ali i samu ćerku… »

Vlada BiH odbila ponudu Kineza za kombinat Aluminij

RTV pre 47 minuta
SARAJEVO - Vlada Federacije BiH odbila je kinesku ponudu za preuzimanje kombinata Aluminij, a jedina nada radnicima bivšeg giganta ostaje investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kineska korporacija CMEC, koju je predstavljala izraelska agencija… »

Vesti dana »