Balkan, najnovije vesti

Šta je najbolje jesti za sehur i iftar tokom Ramazana

Al Jazeera pre 6 minuta
Budite izbirljivi u tome šta ste stavili na tanjir, kaže nutricionistkinja Amela Ivković O’Reilly. Ramazan je u islamu mjesec u kojem se muslimanima savjetuje da se suzdržavaju od pretjerivanja svake vrste, prvenstveno kroz cjelodnevni post od hrane… »

Grujić oslobođen, nema dokaza za navodne zločine kod Daruvara

RTV pre 6 minuta
ZAGREB - Županijski sud u Zagrebu danas je obustavio krivični postupak protiv Srbina Mladena Grujića, zbog nedostatka dokaza da je izvršio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u mestu Doljani kod Daruvara u Hrvatskoj 1991. godine. Nakon današnjeg… »

Mediji objavili Janšin non pejper: Raspad BiH i stvaranje velike Srbije i velike Albanije

Novi magazin pre 17 minuta
Slovenački portal "Necenzurisano" objavio je sadržaj neslužbenog diplomatskog dokumenta "non pejper" koji je premijer Slovenije Janez Janša uputio u Brisel, u kome su iznete ideje za podelu Bosne i Hercegovine, pripajanje Republike Srpske Srbiji i… »

Nakon propadanja vakcina: V.d. direktora Doma zdravlja Prijedor ponudio ostavku

Blic pre 6 minuta
Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Javor ponudio je ostavku zbog propadanja 1.360 vakcina protiv virusa korona. Ovu informaciju Javor je saopštio na pres konferenciji za novinare, piše Srpskainfo. – Kao odgovoran čovek iz… »

Slučaj zatvoren - Srbin oslobođen

B92 pre 0 minuta
Zagreb -- Županijski sud u Zagrebu danas je obustavio krivični postupak protiv Srbina Mladena Grujića, zbog nedostatka dokaza. On se teretio da je izvršio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u mestu Doljani kod Darovara u Hrvatskoj 1991. godine… »

Slovenački portal objavio non pejper o ideji promene granica na Zapadnom Balkanu

Politika pre 18 minuta
U dokumentu se predlaže ujedinjenje Kosova i Albanije, gde bi srpski deo Kosova dobio poseban status po uzoru na Južni Tirol, zatim ujedinjenje većine teritorije Republike Srpske sa Srbijom, pri čemu bi Srbija pristala na ujedinjenje Kosova i… »

Borisov predao ostavku Vlade na pisarnici parlamenta, nije se lično pojavio pred poslanicima

RTS pre 6 minuta
U procesu formiranja nove bugarske vlade posle parlamantarnih izbora, aktuelni premijer Bojko Borisov predao je ostavku svoje vlade novom parlamentu, što je na uvodnoj plenarnoj sednici potvrdila poslanica Mika Zajkova koja je predsedavala kao najstariji… »

Nema dokaza: Hrvatski sud obustavio krivični postupak protiv Srbina zbog navodnih ratnih zločina

Sputnik pre 6 minuta
Županijski sud u Zagrebu obustavio je krivični postupak protiv Srbina Mladena Grujića, zbog nedostatka dokaza da je izvršio navodni ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u mestu Doljani kod Darovara u Hrvatskoj 1991. godine. Nakon ročišta za… »

Region: U Sloveniju lobodan ulaz i za vakcinisane Sputnjikom i Džonsonom

RTV pre 1 sat
LJUBLJANA - Slovenačcka vlada je napravila nekoliko izmena po pitanju restriktivnih mera na granicama, uključujući da dozvoli ulazak na njenu teritoriju bez karantina osobama koje su primile vakcine Sputnjik V i Džonson i Džonson, pod uslovom da su… »

Slovenački portal objavio non pejper o ideji promene granica

RTV pre 48 minuta
LJUBLJANA - Slovenački portal "Necenzurisano" objavio je nezvanični diplomatski dokument, takozvani "non pejper" u kome se pominje ideja podele BiH, pripajanje Republike Srpske Srbiji i Kosova Albaniji. Portal podseća da se od ponedeljka u Sloveniji… »

Vesti dana »