Balkan, najnovije vesti

Ivanić: Srbija ne mora da brine da će BiH priznati Kosovo

N1 Info pre 15 minuta
Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić tvrdi da Srbija nema razloga da se brine da će BiH priznati Kosovo, tvrdeći da postoje svi zakonski mehanizmi kojima on to može da spreči.
U intervjuu za "Večernje novosti" je, govoreći o izjavi Bakira Izetbegovića, da je Kosovo već trebalo da bude priznato, Ivanić rekao da mu nije jasno zašto je bošnjački član... »

Nova studija Centra za zaštitu životne sredine: Na 244 reke u BiH nalazi se čak 198 hidroelektrana

Blic pre 9 minuta
Ukupna rečna mreža Bosne i Hercegovine duga je 4.000 kilometara. Na svakih 15 kilometara reke nalazi se jedna brana. Samo šest odsto rečnih tokova je značajno, a sedam odsto je u velikom meri izmenjeno. Ovo je sažetak obilaska ugroženih reka u BiH koji je organizovao banjalučki Centar za zaštitu životne sredine.
U Centru navode da se u BiH planira graditi oko 300 hidroelektrana. Iako su ekonomske koristi tih projekata upitne, oni svakako prete prirodnom nasleđu. Stotine divljih reka imaju... »

Umro Charles Manson nakon decenija provedenih u zatvoru

Slobodna Evropa pre 21 minut
Charles Manson (Čarls Menson), američki ubica i vođa kulta koji je izvršio niz ubistava, umro je u bolnici u 83 godini. Prema izvorima, Manson je prošle sedmice u pratnji policije prebačen u bolnicu u Bakersfieldu (Bejkersfild) gdje mu je ukazana... »

Slobodan Čurović Apis: Poigravanje srpskim jezikom

Večernje novosti pre 2 minuta
Na brutalnim primerima pokazuje kako se sistematski progoni ćirilica, a nameće latinica
KNjIGA "Komadanje Srpstva i ćirilice u Crnoj Gori" je rezultat petogodišnjeg rada Slobodana Čurovića Apisa. Na brutalnim primerima pokazuje kako se sistematski progoni ćirilica, a... »

Dug ugasio svetlo Domu učenika u Kolašinu: Osam porodica živi bez struje

Večernje novosti pre 21 minut
U nekadašnjem Domu učenika u Kolašinu, osam porodica živi bez struje. Neizmirene obaveze prema EP Crne Gore iznose 35.000 evra
Zgrada, na kraju Kolašina, nekadašnji Dom učenika, već dva meseca je bez struje. U oronulom objektu, u mraku, živi osam porodica sa šestoro dece, koja domaće zadatke pišu "za... »

Vreme u BiH: Hladno i sunčano, temperatura do 10 stepeni

Blic pre 27 minuta
U BiH danas će hladno, ali sunčano vreme, uz dnevnu temperaturu do 10 stepeni Celzijusa.
Tokom jutra preovladava suvo i hladno vreme, na istoku oblačno, a u ostalim predelima promenljivo uz sunčane periode, lokalno i vedro. Oko reka i po kotlinama ponegde magla,... »

Ovaj čovek je inspiracija mnogima: O njemu priča ceo region, a za njegovu sudbinu znaju i u Americi, Australiji i Švedskoj (video)

BK TV pre 38 minuta
Da hendikep ne znači kraj života, već da mu je dao snagu da se dokaže u profesijama gde vladaju ljudi sa dve ruke, pokazuje Mirko Kostovski iz Bitolja. Postao je izuzetan stolar, iako je u nesreći izgubio levu ruku pre pedeset godina. Lepota i... »

Ivanić: Bošnjački lideri neiskreni prema Srbiji

Al Jazeera pre 21 minut
Kada god Bošnjaci treba da naprave taj pozitivni iskorak prema Srbiji, svi bošnjački lideri se vraćaju na ratnu retoriku, kaže Ivanić u intervjuu za 'Novosti'.
Unutar bošnjačkog političkog rukovodstva još se nije pojavio lider koji je iskreno spreman da postigne suštinski dogovor sa Srbijom, kaže srpski član Predsjedništva Bosne i... »

Nestala devojčica (12) u Sarajevu: Poslednji put viđena pre dva dana, majka je van sebe, sumnja da je oteta!

Telegraf pre 38 minuta
Detetova majka prijavila je nestanak ćerke sarajevskoj policiji 17. novembra oko 22 časa
Dvanestogodišnja devojčica Enisa Basić iz Sarajeva nestala je pre dva dana nakon što se udaljila u nepoznatom pravcu iz Ulice Logavina. Ispovesti robijaša iz najgoreg zatvora na... »

Milo opet hoće fotelju

Večernje novosti pre 1 sat
Lider Demokratske Partije Socijalista Crne Gore najavio povratak na državnu funkciju. Vasiljević: Ceo DPS se krije iza Đukanovićevih leđa, a on neće da upravlja iz senke
NEMAM ambicije da iz senke upravljam političkim životom - poručio je svojim oponentima Milo Đukanović, lider DPS, ne odbacujući mogućnost, ako to bude potrebno, da se kandiduje za... »

Samo napred devojke: Iz prijedorske školske klupe za mašinu vrednu dva miliona maraka

Blic pre 45 minuta
Tri svršene srednjoškolke upravljaju mašinom vrednom dva miliona maraka. To im je posao u prijedorskom “Kromeksu”, firmi za obradu metala, u kojoj su dobile stalno zaposlenje.
Ali ne na lepe oči. Dobro su se pokazale na praksi koju je firma organizovala za maturante Mašinske škole. Preskupo čudo tehnike je, ustvari, laser na kome su se cure odlično... »

Licemerje bošnjačkih lidera na delu: Bakir je simbol "lažne iskrenosti"

Srbija danas pre 51 minut
Srpski član predsedništva BiH iznenađen Izetbegovićevom "potrebom da stvara loš ambijent"
Unutar bošnjačkog političkog rukovodstva još se nije pojavio lider koji je iskreno spreman da postigne suštinski dogovor sa Srbijom, kaže srpski član Predsedništva Bosne i... »

Poslednji put viđena pre dva dana, majka tvrdi da je oteta!

Alo pre 51 minut
Alo: Poslednji put viđena pre dva dana, majka tvrdi da je oteta!
Dvanestogodišnja devojčica Enisa Basić iz Sarajeva nestala je pre dva dana nakon što se udaljila u nepoznatom pravcu iz Ulice Logavina.
- Dobili smo prijavu i intenzivno preduzimamo sve zakonske radnje kako bismo pronašli devojčicu - rekli su u MUP Kantona Sarajevo za . Enisina majka Emira prijavila je nestanak... »

Dvobroj "EuroBlica": Bosna između centralizacije, trećeg entiteta i nezavisne srpske

Blic pre 9 sati
Praznični dvobroj "EuroBlica" u izdanju za ponedeljak i utorak, 20. i 21. novembar, svojim čitaocima, kao i obično, donosi niz zanimljivih tekstova. Između ostalog, možete da pročitate:
Povratkom na izvorni Dejton RS i FBiH bi postale države Bakir Izetbegović izabrao Amora Mašovića za svog naslednika Bezbednost u BiH postaje problem Mir ih zadesio u redakciji i... »

Nestala 12-godišnja devojčica iz Sarajeva: Poslednji put viđena pre dva dana, majka tvrdi da je oteta

Blic pre 10 sati
Dvanestogodišnja devojčica Enisa Basić iz Sarajeva nestala je pre dva dana nakon što se udaljila u nepoznatom pravcu iz Ulice Logavina.
- Zaprimili smo prijavu i intenzivno preduzimamo sve zakonske radnje kako bismo pronašli devojčicu - rekli su u MUP Kantona Sarajevo, prenosi Klix. Enisina majka Emira prijavila... »

Mugabe: Ostajem na vlasti još nekoliko nedelja

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Vučić sa Aleksom Sorošem

RTV  pre 6 sati  još 1 povezana

Vulin u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Danas  pre 9 sati  još 2 povezane

Dinar bez promene, kurs 118,51

RTV  pre 7 sati  još 2 povezane

Preminuo Charles Manson

SEEbiz  pre 57 minuta  još 4 povezane
©2017 Netmark d.o.o.