Balkan, najnovije vesti

Državljani Hrvatske bez viza u SAD

RTS pre 1 sat
Državni sekretar SAD Entoni Blinken pozdravio je pridruživanje Hrvatske programu "Viza vejver", na osnovu koga državljani te zemlje mogu do 90 dana, zbog posla ili turistički, da borave u Americi bez vize. Entoni Blinken je na Tviteru pozdravio… »

Zalihe kiseonika u Kliničkom centru u Banjaluci na izdisaju – optužbe i kontraoptužbe

RTS pre 1 sat
U Banjaluci se ne stišavaju reagovanja oko kiseonika za lečenje obolelih od koronavirusa. Direktor banjalučkog Kliničkog centra Vlado Đajić rekao je da imaju zalihe kiseonika samo do sutra uveče i da se traži rešenje. Kiseonik je nabavljan od… »

Lažna dojava o bombi pred dolazak predsednice EK: Policija uhapsila Skopljanca koji je pretio eksplozivnom napravom u Vladi!

Kurir pre 1 sat
Policija u Skoplju uhapsila je danas jednog muškarca zbog lažne prijave da će tokom posete predsednice Evropske komisije ispred Vlade Severne Makedonije biti aktivirana bomba. .Kako se navodi u saopštenju, policija je privela I.M, koji je u 10.32… »

Godišnjica zločina nad Srbima u Varivodama i Gošiću

RTS pre 1 sat
U hrvatskim Varivodama i Gošiću Srpsko narodno veće zajedno sa opštinom Kistanje obeležilo je godišnjicu zločina nad srpskim civilima, počinjenim avgusta i septembra 1995. godine u ovim selima kod Knina. Komemoraciji su prisustvale porodice… »

Kome smeta izgradnja zvonika kod hrama Svetog arhangela Mihaila u Andrijevici

Sputnik pre 55 minuta
Crkva Svetog arhangela Mihaila na Knjaževcu u Andrijevici na istoku Crne Gore uskoro je trebalo da dobije zvonik, koji se gradi pored samog hrama. Međutim, jedan deo materijala uništen je pošto je za sada nepoznata osoba kamene blokove premazala… »

Branio se ćutanjem Monstrum koji je ubio svoju decu u Zagrebu nikada neće izaći iz zatvora!

Alo pre 1 sat
Harald Kopic, 56-godišnji austrijski državljanin osumnjičen za ubistvo svoje troje dece, proteklog vikenda u zagrebačkim Mlinovima, danas je bio na prvom ispitivanju u sedištu Kriminalističke policije. - Na saslušanju nije iznosio obranu, branio se… »

Zaev: Neprijatna dešavanja na administrativnim prelazima; Fon der Lajen zabrinuta zbog situacije na severu KiM

RTV pre 2 sata
SKOPLJE - Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ocenio je danas dešavanja na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije kao "neprijatna" i apelovao da se "odvrate" svi koji na taj način šalju loše poruke. „Neprijatna su… »

Godišnjica zločina nad Srbima u Varivodama i Gošiću

RTV pre 1 sat
KNIN - U hrvatskim Varivodama i Gošiću danas je Srpsko narodno veće zajedno sa opštinom Kistanje obeležilo godišnjicu zločina nad srpskim civilima, počinjenim avgusta i septembra 1995. godine u ovim selima kod Knina. Komemoraciji su prisustvovale… »

Srpska pravi svoju vojsku

Vesti online pre 2 sata
Državni vrh RS razmatra mogućnost da povuče saglasnost RS na sporazume o Oružanim snagama BiH čime bi se već za nekoliko meseci opet formirala Vojska Republike Srpske! Insistirati na Dejtonu Povratak vojnog roka Težak zadatak OS BiH pretnja Srbima… »

“Vesti” u Loparama i na Majevici (6): Ne možeš bez ovog vazduha

Vesti online pre 2 sata
Akademija nauka i umetnosti BiH, davne 1969. godine objavila je rad akademika, Milenka S. Filipovića, “Majevica s osobitim obzirom na etničku prošlost i etničke osobine majevičkih Srba” u kome je opisao i istoriju svakog od mesta na ovoj planini… »

Vesti dana »