Balkan, najnovije vesti

Đukanović: Otvoreno mešanje Rusije u unutrašnja pitanja Crne Gore

N1 Info pre 3 sata
Najnovije izjave mitropolita Ilariona Alfejeva i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova samo potvrđuju otvoreno mešanje Rusije u unutrašnja pitanja Crne Gore, saopšteno je iz kabineta crnogorskog predsednika Mila Đukanovića. Iz kabineta su… »

Ceo voz prešao preko žene, ona ostala živa: Pukom srećom izbegnuta tragedija kod Osijeka

Telegraf pre 4 sati
Uprkos strogoj zabrani, građani već godinama koriste "divlji" prelaz preko tog dela pruge kao prečicu. Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija na železničkoj pruzi između dva osječka naselja - Drvljanika i Sjenjaka, kada je žena prelazila… »

Đukanović: Moskva i RPC, preko Beograda i SPC, destabilizuju Crnu Goru

RTV pre 5 sati
PODGORICA - Predsednik Milo Đukanović ponovo je danas optužio Rusiju i Rusku pravoslavnu crkvu za revizionizam i destabilizaciju Crne Gore u, kako se navodi, pokušaju da udovolji "imperijalnim ambicijama" zvanične Moskve i "velikosrpskim ambicijama… »

Trideset godina od velike ideje u Crnoj Gori: Šta je ostalo od „ekološke države“

Sputnik pre 4 sati
Crna Gora danas slavi 30 godina od proglašenja Deklaracije o ekološkoj državi, i dok se na Žabljaku održava svečana Skupština Crne Gore u ime tog jubileja, u Podgorici je održan protest ekologa. Tim povodom, ekolog Vuk Iković ocenjuje za… »

Napad na SAD krenuo iz Bosne?

Vesti online pre 5 sati
Očekujem da će mnogi klasifikovani fajlovi FBI razjasniti veze vrha SDA i tadašnjih čelnika BiH sa akterima terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine, ali i ulogu pojedinih tajnih službi sa Zapada i Istoka u dugogodišnjem prikrivanju… »

Zemljotres kod Zagreba

B92 pre 4 sati
Zagreb -- Oko 15.35 sati novi zemljotres pogodio je šire područje Zagreba, javlja EMSC. Prve informacije kažu da je potres bio jačine 2.7 stupnja s epicentrom u blizini Velike Gorice. "Tutnjalo zatreslo", "Dobro zdrmalo, opet nakon nedelju dana… »

SNSD neće prisustvovati sutrašnjoj sednici PDPS BiH; "Neko u ovoj zemlji mora da shvati"

B92 pre 4 sati
Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Novaković Bursać izjavila je da poslanici SNSD neće učestvovati na sutrašnjoj sednici. Jer, kako kaže, shodno zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, nisu… »

Region preplavio lažni med: Zbog loše situacije kvalitetnog skoro da i nema! Pčelar objasnio: Kako da otkrijete kvalitetan…

Kurir pre 5 sati
Ovu godinu karakteriše nedostatak domaćeg meda u Bosni i Hercegovini, jer svi prethodni meseci nisu išli na ruku pčelama. Pčelari upozoravaju da su tržišta preplavljena lažnim medom, dajući savete kako prepoznati nekvalitetan proizvod… »

Đukanović: Moskva i ruska crkva destabilizuju Crnu Goru preko Beograda i SPC

RTS pre 4 sati
Predsednik Milo Đukanovoić ponovo je optužio Rusiju i Rusku pravoslavnu crkvu za revizionizam i destabilizaciju Crne Gore u, kako se navodi, pokušaju da udovolji "imperijalnim ambicijama" zvanične Moskve i "velikosrpskim ambicijama Beograda". Kabinet… »

Preko žene iz osijeka prešla cela kompozicija: Prelazila prugu na strogo zabranjenom mestu, imala sreće da padne između…

Kurir pre 4 sati
Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija na železničkoj pruzi između dva osječka naselja - Drvljanika i Sjenjaka. Žena je, uprkos strogoj zabrani, prešla prugu i preživela dok je cela kompozicija voza bukvalno prešla iznad nje. Naime, u trenutku… »

Vesti dana »