Balkan, najnovije vesti

Kako je visoka politika "izbrisala" probleme običnog sveta: Afere se nižu kao na traci, a građani nikad siromašniji

Blic pre 3 sata
Stotine tužnih ljudi koji čekaju na besplatan obrok, apeli da se detetu doniraju zimske čizmice i školski pribor, nezaposleni koji mole za bilo kakav posao, penzioneri bez novca za lekove, sela bez vode i puta. Ovo je svakodnevica o kojoj se ne priča… »

"Povređeno pravo na privatnost" KCUS: mora platiti 17.500 evra odštete porodici maloletne pacijentkinje i to nije sve

Blic pre 2 sata
Opštinski sud u Sarajevu donio je presudu kojom je utvrđena povreda prava na privatnost devojčice Nadin Smajlović, i njenih roditelja Amine Smajlović i Denisa Smajlovića od strane Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Krajem novembra… »

"Rekli su da nema mesta za njega, očajni smo": Dečaku Benjaminu hitno potrebno lečenje, a KCUS ne može da ga zbrine (video)

Blic pre 2 sata
Benjamin Semanić, dečak iz Cazina sa porodicom od jutros čeka prijem na odeljenje Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kako bi bio hospitalizovan. Semanić od rođenja boluje od cistične fibroze pluća, a sada mu se stanje… »

Kolaps Bosne: Sarajevo na mala vrata uvodi centralizaciju, Srpska spremna da formira vojsku

Sputnik pre 2 sata
Najava formiranja vojske Republike Srpske jasna je poruka Sarajevu i međunarodnoj zajednici – ili će poštovati Dejton i Republiku Srpsku kao državu sa svim pravima ili će Republika Srpska da uzme sve svoje ingerencije nazad, kažu sagovornici… »

"Nekoliko puta smo se spremali za svadbu, ali se mladoženja nije pojavio"

B92 pre 3 sata
Tirana -- Albanski premijer Edi Rama izjavio je da je spreman na bilo koji scenario kada se radi o započinjanju pretpristupnih pregovora te zemlje sa EU. On je to rekao na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom… »

Hrvatski državljani će moći da putuju u SAD bez viza

B92 pre 2 sata
Zagreb -- Hrvatski državljani će najkasnije od 1. decembra moći da putuju u SAD bez viza, objavio je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović. "Zahvaljujem u ime Vlade RH Robertu Silversu, podsekretaru Ministarstva… »

Kovid-potvrde će biti obavezne; sva pravila su jasno definisana

B92 pre 2 sata
Zagreb -- Nacionalni Štab civilne zaštite doneo je odluke o uvođenju obaveznih kovid-sertifikata u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti. Kovid-sertifikati ili obavezno testiranje za one koji nisu vakcinisani ili nisu preležali virus bice uvedeni od ovog… »

Predsednica Evropske komisije: Nadam se početku pregovora Severne Makedonije i Albanije sa EU do kraja godine

Slobodna Evropa pre 2 sata
“Nadam se da će Severna Makedonija i Albanija početi pregovore sa Evropskom unijom do kraja godine”, izjavila je predsednica Evropske komisije (EK) Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lajen) u utorak na zajedničkoj press konferenciji sa… »

Prete mi ubistvom

Vesti online pre 2 sata
Smem i pred pištolj sa dokazima koje posedujem, a vi me hapsite istog trena ako jedna reč koju sam rekao nije tačna, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u izjavi za “Vesti”, nakon brojnih napada kojima je izložen pošto je… »

Lažna dojava o bombi tokom posete Ursule fon der Lajen Skoplju

B92 pre 2 sata
Policija Severne Makedonije privela je osobu koja je telefonom prijavila da će tokom posete Ursule fon der Lajen biti aktivirana eksplozivna naprava. Policija je saopštila da su nakon poziva preduzete sve neophodne mere i aktivnosti i da je utvrđeno da… »

Vesti dana »