Balkan

Komšijska sloga: Srbi i Bošnjaci zajedno proširili most u Foči

Blic pre 16 sati
Meštani sela Cape, Vranjevići, Lazija, Odžak i Glavica na granici Republike Srpske i Federacije BiH u opštinama Foča i Foča-Ustikolina zajedničkim snagama proširili su most na Vranjevskoj rečici. Most je bio uzak i nebezbedan za teretni saobraćaj, a proširen je uz podršku lokalnih uprava... »

Advokat negirao pokušaj podmićivanja: Runjevac: Koverta sa 200 KM greškom otišla u VSTS, bila namenjena za svadbeni poklon"

Blic pre 16 sati
Advokat Rato Runjevac demantovao je da je pokušao podmititi predsednika VSTS Milana Tegeltiju, objasnivši da je koverta sa 200 maraka greškom završila u poštanskoj pošiljci. -Izneseni su netačni podaci i tražim da ih demantuju inače ću podneti tužbu zbog klevete – istakao je advokat... »

Postao preskup: Kako je raskrinkan inspektor fup osumnjičen za davanje informacija iz istraga

Blic pre 16 sati
Ermina Zuku (39), inspektora Odeljenja za droge Federalne uprave policije, prijavio je bračni par Edis i Nerma Bunar, jer im je, kako saznaje Avaz, tražio mnogo novca za informacije iz istrage koja se vodila protiv njih. Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je pritvor za Zuku. Predlog je... »

Nema odustajanja: Zamućena Bosna i hrpe smeća otežavaju potragu za šestogodišnjakom, na terenu i danas stotine ljudi

Blic pre 17 sati
Potraga za šestogodišnjim dečakom, koji je upao u nabujali Mračajski potok, u mestu Begov Han nastavljena je i danas. Pretragom celog potoka otklonjena je sumnja da se telo dečaka nalazi u potoku. Danas se nastavlja potraga na relaciji Zavidovići – Maglaj. Potragu dodatno otežava zamućena... »

Nema povređenih: Tokom čišćenja korita Miljacke odjeknula eksplozija

Blic pre 17 sati
Jutros je oko 9.30 časova, prema informacijama Opštinskog operativnog centra civilne zaštite Sarajevo Novi Grad, došlo do eksplozije minsko-eksplozivnog sredstva u koritu reke Miljacke u ulici Bojnička bb. Kako je saopšteno iz Federalne uprave civilne zaštite, do eksplozije je došlo prilikom... »

Humani Sokočani: Za lečenje Dušice Tutorić prikupili 6.500 maraka

Blic pre 17 sati
Na humanitarnom koncertu za lečenje Dušice Tutorić, koji je sinoć održan u Sportskoj dvorani u Sokocu, prikupljeno je 6.500 KM. – Želeo bih da se zahvalim svim učesnicima ovog humanitarnog koncerta i publici koja se odazvala u ovolikom broju. Sinoć smo prodali oko hiljadu karata, što nam... »

Osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika: Emilio Baldo u pritvoru još dva meseca

Blic pre 18 sati
Veće Okružnog suda Banjaluka produžilo je do 23. jula pritvor Emiliju Baldi, osumnjičenom za učešće u ubistvu banjalučkog privrednika Slaviše Krunića (48) i radnika njegovog obezbeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanja vozača Gorana Ilića. Portparol Republičkog javnog tužilaštva... »

Višković pozvao dijasporu da promoviše privredne i turističke potencijale Srpske

Blic pre 19 sati
Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u austrijskom gradu Lincu da je ekonomski razvoj od ključnog značaja za Srpsku i pozvao predstavnike dijaspore da promovišu njene potencijale posebno u oblasti privrede i turizma. Na sastanku Viškovića sa predstavnicima dijaspore iz... »

UKC: Imamo novac za nabavku lekova, proceduru koči Zakon o javnim nabavkama BiH

Blic pre 19 sati
Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske saopštio je da ima obezbeđen novac za nabavku sredstava i lekova za normalno funkcionisanje, ali da, zbog komplikovanih zakonskih procedura, nije u mogućnosti da ga iskoristi, te da je ključni problem u sprovođenju Zakona o javnim nabavkama... »

Dilberović: O kandidatskom statusu BiH 29. maja

Blic pre 20 sati
BiH bi 29. maja trebalo da dobije mišljenje Evropske komisije o kandidatskom statusu, najavio je direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović. Dilberović očekuje da će BiH, uprkos ukupnoj situaciji, dobiti pozitivno mišljenje koje će sadržavati kratkoročne i dugoročne... »

©2019 Netmark d.o.o.