Balkan

Pokret za promjene traži istragu o umešanosti bivše vlasti u dešavanja u Srebrenici

Sputnik pre 19 sati
Pokret za promjene predao je Skupštini Crne Gore Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranja anketnog odbora kako bi se prikupile informacije i činjenice o vezi crnogorskih vlasti i njihovoj logističkoj podršci vojsci Republike… »

Hrvatska isplaćuje tzv. COVID dodatak penzionerima

Al Jazeera pre 20 sati
Pomoć će se kretati od 53 do 158 eura, a zavisit će od visine penzije. Hrvatska vlada donijela je danas odluku da isplati jednokratnu pomoć, takozvani COVID dodatak za 850.000 penzionera u toj zemlji. „To je važna poruka društvene solidarnosti i… »

"Zdravstveni radnici bi želeli izgrađene puteve, ali i da im se poveća plata": Direktorka Doma zdravlja o budžetu Banjaluke…

Blic pre 20 sati
Na rebalansu budžeta grada trebaju se povećati sredstva za tekuće troškove Doma zdravlja i nabavku nove opreme, poručila je odbornica SNSD i direktorica ove ustanove Nevena Todrović. Na vanrednom zasedanju Skupštine grada u toku je rasprava o… »

Crnogorskoj ministarki zdravlja upućene pretnje: „Ti ćeš biti prva koju ću posetiti“

Sputnik pre 19 sati
Ministarka zdravlja Crne Gore dr Jelena Borovinić Bojović prijavila je policiji da je na privatnu i-mejl adresu dobila poruke preteće sadržine. Mejl nije potpisan, i poslat je sa adrese koja je, kako se sumnja, otvorena za jednokratnu upotrebu. U tom… »

Srećan kraj potrage: Nestali mladić pronađen blizu pruge, spasioci ga odvezli kući (foto)

Blic pre 19 sati
Pripadnici Gorske službe spasavanja na širem lokalitetu Rajlovca u Sarajevu pronašli su nestalog mladića Amira Alispahića. On je pronađen u blizini železničke pruge, a bio je pothlađen i vidno dezorjentisan. Spasioci su obavili prvi medicinski… »

Vlada Kosova kao opozicija u Albaniji

Slobodna Evropa pre 20 sati
Premijer Kosova i lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin (Albin) Kurti poslednjih nedelja u nekoliko navrata je učestvovao u izbornoj kampanji u Albaniji, gde će 25. aprila biti održani parlamentarni izbori. Na izborima učestvuje i ogranak Pokreta… »

Uhapšena braća: Jedan osumnjičen za seksualno zlostavljanje deteta, drugi krio oružje

Blic pre 20 sati
Pripadnici specijalne jedinice Federalne uprave policije (FUP) upali su jutros u stan u sarajevskom naselju Otoka i uhapsili braću K. H. (32) i N. H. (44) kod kojih su pronašli veću količinu oružja. Pretres je obavljen po nalogu Tužilaštva Kantona… »

"Repriza prethodne Skupštine sa istim igračima": Stanivuković prihvatio samo dva amandmana skupštinske većine

Blic pre 21 sat
Dobili smo četiri amandmana na predlog budžeta Grada i prihvaćena su smo dva amandmana, rekao je to na vanrednom zasedanju gradskog parlamenta gradonačelnik Draško Stanivuković. Naveo je da su prihvaćeni amandmani Ujedinjene Srpske i DEMOS, a da… »

"Ne smemo da odugovlačimo" Za opštine istočne Hercegovine veća količina vakcina

Blic pre 21 sat
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je danas da će opštinama istočne Hercegovine što pre biti upućena veća količina vakcina da bi se prijavljeni građani što pre vakcinisali. - U dogovoru sa Institutom za… »

Odbor Evropskog parlamenta usvojio izveštaj o Crnoj Gori: Ubrzati reforme

N1 Info pre 22 sata
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta je usvojio Izveštaj o Crnoj Gori u kojem se vlasti u Podgorici pozivaju da ubrzaju reforme, posebno u oblasti vladavine prava i osnovnih prava, pravosuđa, slobode medija i borbe protiv korupcije. U izveštaju… »

Balkan, najnovije vesti »