Balkan

Slađana (40) na svet donela sedmo dete: Tri brata i tri sestre s nestrpljenjem iščekuju novorođenog Branu

Večernje novosti pre 23 sata
Novac za kuću, nažalost, za volanom kamiona jedino zarađuje glava porodice Sretko. SEDMO dete na svet je donela presrećna 40-godišnja Slađana Milanković, iz prnjavorskog sela Palačkovci. U prnjavorskom porodilištu, uz dodelu prigodnih poklona… »

Podrška građana Crne Gore EU na historijskom minimumu

Al Jazeera pre 24 sata
Istraživanje je pokazalo da je smanjen interes za NATO, navodeći da ga ne podržava 42 posto građana. Istraživanje "Političko javno mnijenje Crne Gore" pokazalo je da 55 posto ispitanika vjeruje da Crna Gora treba biti članica Evropske unije, što… »

Bugari makedoncima ne daju mira: Zovite svoj jezik kako hoćete, ali to je bugarski

Kurir pre 24 sata
Komentarišući izjavu makedonskog premijera Zorana Zaeva, koji je rekao da se nada da će se rešiti pitanje o priznavanju makedonskog jezika u Bugarskoj, bugarska stranka VMRO-BND saopštila je da Skoplje može da naziva svoj jezik kako želi, ali da… »

Momo kapor objasnio suštinu Srba: "Šajkača se ne skida čak ni pred kraljem" (video)

Srbija danas pre 24 sata
Kad god naiđu opasna i teška vremena, šajkače ponovo uđu u modu. Šeširi, kačketi i francuske kape, tada na izvesno vreme potonu u zaborav. Šajkača, koja je u miru svakodnevni, nezaobilazni deo narodne nošnje, jedina je kapa na svetz, koja se u… »

Milijardu dali za privredu: Investiciono-razvojni fond obeležio deceniju rada

Večernje novosti pre 1 dan
Otvorili smo i sačuvali 16.000 radnih mesta, rekao je Vukčević. ZA deceniju rada Investiciono - razvojni fond plasirao je milijardu evra. Samo u poslednje tri godine 600 miliona, saopšteno je na obeležavanju jubileja ove institucije. Istaknuto je da… »

Knežević o atentatu na Davidovića: Interesantno je da se desilo pred sabor u Nikšiću; Cpc nije crkva nego nevladina…

Večernje novosti pre 1 dan
Izjašnjavam se kao Crnogorac, ali govorim srpskim jezikom, „podvukao“ je Knežević. Crnogorska pravoslavna crkva je partijska crkva Mila Đukanovića i NVO organizacija i ja je nikad ne bih nazvao crkvom, kazao je Duško Knežević, predsednik Atlas… »

Rudo dobilo „srce“

Večernje novosti pre 1 dan
Prvi put je u Rudom, u parku između Hotela Rudo i Doma kulture, na trgu Oslobođenja, gde se nalazi i spomenik „Prvoj proleterskoj NOU brigadi“, Rudo dobilo „srce“. RUDO - Veruje se da su Ruđani uvek volili i ono bivše Rudo izgrađeno 1555… »

Lični interesi ispred narodne volje: Skupštinske većine se smenjuju kao na traci

Blic pre 1 dan
Od lokalnih izbora Ljubinje nikako ne može da ustali skupštinsku većinu, a odbornici napuštaju partije i deluju kao nezavisni ili menjaju stranačke dresove. Po peti put formirana je skupštinska većina, koja opet ima samo glas više, a posle tri… »

Saša Bursać, predsednik GO SNSD Prijedor: Osvojićemo mesto gradonačelnika na lokalnim izborima

Blic pre 1 dan
Gradski odbor SNSD Prijedor iduće će godine na lokalnim izborima osvojiti funkciju gradonačelnika, a punu podršku za sve što radimo imamo od predsednika SNSD Milorada Dodika. Ovo u intervjuu za Srpskainfo poručuje predsednik Gradskog odbora SNSD u… »

Sve izraženiji porodični sukobi u Palama: Žrtve nasilja najčešće žene od 30 do 50 godina

Blic pre 1 dan
Na području opštine Pale najčešće žrtve nasilja u porodici su žene, kojih je u protekle tri godine prijavljeno ukupno 58, što nije nimalo bezazlen podatak. Direktor Centra za socijalni rad u Palam Srđan Baralić kaže da bi se moglo reći da se… »

Balkan, najnovije vesti »