Balkan

Vlada se predomislila: Plate zbog bolovanja ipak neće biti smanjene

Blic pre 15 sati
Vlada Republike Srpske, nakon oštrih kritika Saveza sindikata i negodovanja javnosti, se predomislila i povukla predlog o dodatnom smanjenu plata tokom bolovanja. U Predlogu programa ekonomskih reformi se iznenada pojavila mera da se radnicima za vreme… »

"Uzvik 'Za dom spremni' služio u zločinačke svrhe - zabraniti ga".

B92 pre 13 sati
Kandidatkinja Radničkog fronta i SRP-a za predsednicu Hrvatske Katarina Peović izjavila je da uzvik "Za dom spremni" treba apsolutno osuditi kao zločinacki. Kako razlog navodi da je "služio u zločinacke svrhe". Ona je to izjavila povodom odluke… »

Brza intervencija policije: Za samo nekoliko časova rasvetljena krađa kombija u Banjaluci

Blic pre 21 sat
Za samo nekoliko časova banjalučka policija rasvetlila je krađu kombija “transporter” i identifikovala kradljivca, a reč je o Ranku R., saznaje Srpskainfo. Prema našim saznanjima Ranko je od ranije poznat policiji po teškom krađama, a jedno… »

Amfilohije se nada da neće biti protesta na crkvenom saboru u Nikšiću

Novi magazin pre 19 sati
Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve, Amfilohije izjavio je da se nada da na crkvenom saboru u Nikšiću 21. decembra neće biti nikakvih protesta i da Crkva ima pravo da organizuje litiju s moštima Svetog Vasilija Ostroškog. "Mi ne… »

BiH u rangu s Afrikom po broju obolelih od morbila

Telegraf pre 1 dan
Prošle godine na području BiH registrovano je više od 1.400 obolelih. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je da je napravljen korak unazad kada je reč o naporima u borbi protiv morbila, a prema objavljenim podacima, Bosna i Hercegovina se… »

"Đetićima" stiže novo oružje: Crnogorce posle Nemaca, Amerikanaca i Turaka naoružavaju i Izraelci

Pravda pre 1 dan
“Crna Gora će od kompanije Elbit iz Izraela kupiti naoružanje za borbena vozila, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković, navodeći da će dve pešadijske čete biti kompletno opremljene. Bošković je, uoči posjte Izraelu, rekao da je Vlada… »

Amfilohije uzvraća udarac: Vlada pokušava da donese zakon protiv crkve koja je osnovala Crnu Goru

Pravda pre 1 dan
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da SPC zahteva da se crkvi i drugim verskim zajednicama vrati ono što je opljačkano nakon 1945. godine, pa da se nakon toga donese normalan i evropski zakon o verskim zajednicama. Amfilohije je ocenio… »

Ranjen ruski državljanin!

Alo pre 1 dan
Žestoki sukob. Ruski državljanin ranjen je u obračunu koji se desio u budvanskom naselju Bijeli do. Rane koje je zadobio nisu opasne po život. Tuči je prethodila svađa, kada su navodno dvojica ruskih državljana napala taksistu, koji je nožem ranio… »

"1 od 5 miliona": Osloboditi uzbunjivača Obradovića, kucanje na vrata sudova

Glas Amerike pre 1 dan
BEOGRAD — Sa 54. antivladinog protesnog okupljanja u organizaciji pokreta "1 od 5 miliona" u Beogradu, zatraženo oslobađanje uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića. Učesnici skupa simbolično su pokucali na vrata zgrade gde se nalaze… »

Kalmar: Balkanske države u prekršaju zbog zagađenja

Slobodna Evropa pre 1 dan
Nikakvi koraci nisu preduzeti da se smanji zagađenje iz termoelektrana, a odgovornost je isključivo na onima koji upravljaju državnim budžetima, kaže za Fejsbuk rubriku Zašto? Zvezdan Kalmar iz nevladinog Centra za ekologiju i održivi razvoj… »

Balkan, najnovije vesti »