Balkan

Poslanik Severne Makedonije podneo ostavku zbog droge: Isplivao snimak na se čuje kako naručuje narkotik

Kurir pre 12 sati
Poslanik vladajuće koalicije u parlamentu Severne Makedonije i predsednik Mandatsko-imunitetskog odbora Pavle Bogoevski podneo je danas ostavku, jer se u javnosti pojavio audio snimak koji navodno svedoči o tome kako naručuje neki narkotik. Bogoevski je na sednici odbora rekao da će njegova... »

Privedena 52 migranta na mađarsko-srpskoj granici

Slobodna Evropa pre 18 sati
Protekle noći u blizini granice sa Srbijom mađarska policija je zatekla grupu od 52 migranta bez dokumenata. Oni su sprovedeni u prihvatni azilantski centar kod prelaza Tompa-Kelebija, prenosi Radio televizija Srbije. Policija Županije Bačkiškun je na teritoriji naselja Hercegsanto, u blizini... »

Hrvat koga su u beranama pretukli i zapalili mu trafiku prodaje kuću: Igor Tomkić se seli jer se ne oseća sigurno u Crnoj Gori

Kurir pre 20 sati
Hrvat iz Berana Igor Tomkić odlučio je da proda kuću u naselju Dolac, gde je krajem marta pretučen i gde mu je zapaljen kiosk. Tomkićevu kuću 24 sata obezbeđuje policija, osumnjičeni za napad na njega i njegovu imovinu su uhapšeni, ali on se, kako kaže, ne oseća sigurno, prenosi RTCG... »

Linta: Sramotna odluka HRT-a da snimi seriju o ''Oluji''

B92 pre 11 sati
B92: Linta: Sramotna odluka HRT-a da snimi seriju o ''Oluji''
Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta smatra da je sramotna i skandalozna odluka HRT-a da snimi seriju o akciji ''Oluja''. Linta je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da vojno-policijska akcija ''Oluja'' predstavlja završni čin brutalnog etničkog... »

Rama zove opoziciju na pregovore; "Nemam razumevanja za vaš put"

B92 pre 16 sati
B92: Rama zove opoziciju na pregovore; "Nemam razumevanja za vaš put"
Tirana -- Albanski premijer Edi Rama pozvao je, javno upućenim pismom, opozicionog lidera Ljuljzima Bašu na dijalog, prenosi portal A1on. Time je Rama, navodi se, načinio prvi korak ka rešavanju političke krize u toj zemlji. U pismu Rama navodi da nema razumevanju za put koji je izabrao... »

Rekordna plata u Crnoj Gori: Bankar za mesec dana zaradio skoro 55.000 evra

N1 Info pre 19 sati
Najveća plata u ovoj godini u Crnoj Gori bila je 54.440 evra i dobio je domaći građanin zaposlen u sektoru bankarstva i monetarnog posredovanja, piše Pobjeda. Ova zarada čini 106 prosečnih koje se kreću od 510 do 514 evra, zavisno od meseca. Iz Poreske uprave ne saopštavaju imena osoba niti... »

Švedska reportaža o propasti Hrvatske: „Ovde nema života“ (video)

Večernje novosti pre 10 sati
Reporter SVT-a razgovarao je s nekoliko starijih Iločana, a posebno je istakao činjenicu da Hrvatsku, za razliku emigracije iz sredine 20. veka, danas napuštaju mlade porodice, prenosi Indeks. ŠVEDSKA državna televizija (SVT) objavila je reportažu iz hrvatskog gradića Iloka, u kojoj se... »

HDZ menja datum Dana državnosti Hrvatske?

Sputnik pre 14 sati
Hrvatska demokratska zajednica planira da promeni datum kada Hrvatska obeležava Dan državnosti, piše „Indeks“. Naime, kako je HDZ objavila na svom profilu na Fejsbuku, „30. maj je jedini pravi Dan državnosti i vreme je da se stvari stave na pravo mesto“. Time je HDZ najavila da bi od... »

Planira se gasovod Beograd - Banja Luka

RTV pre 19 sati
RTV: Planira se gasovod Beograd - Banja Luka
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je da će projekat izgradnje "Turskog toka" kroz Srbiju imati nekoliko izlaznih tačaka iz Srbije, a kao nastavak ovog projekta planira se izgradnja trase gasovoda Beograd - Banja Luka. Deonica "Turskog toka" kroz Srbiju... »

Srbi i Hrvati u središtu afere Ibica: Zašto austrijska stranka FPO posebno voli Srbe i šta uopšte može bez njih

Telegraf pre 13 sati
Nije tajna da je austrijska partija FPO već godinama bliska sa balkanskom zajednicom, a posebno sa Srbima. "Afera Ibica", zbog koje je austrijski vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe podneo ostavku, napravila je politički zemljotres u Austriji. U čitavu... »

©2019 Netmark d.o.o.