Balkan

Telo primetio prolaznik: Ubio se skočivši sa mosta u Trebišnjicu

Blic pre 8 sati
Osamdesetpetogodišnji muškarac izvršio je jutros samoubistvo skokom sa Perovića mosta u reku Trebišnjicu. U PU Trebinje je potvrđeno da je obavljen uviđaj, a više detalja nisu saopštavali. Samoubistvo se dogodilo oko 9 časova, a telo nesrećnog… »

Pasoš i za maloletne strance: Vlada Crne Gore promenila Odluku o mogućnosti sticanja ekonomskog državljanstva

Večernje novosti pre 8 sati
Deca investitora će i pre punoletstva moći da dobiju dokumenta. MENjA se Odluka o sticanju crnogorskog državljanstva. I to je saopšteno nakon sednice Vlade u četvrtak. Konkretno, promenjeni su kriterijumi za način i postupak izbora osoba koje mogu… »

Češka šalje još svojih policajaca na Balkan

Al Jazeera pre 8 sati
Češka ove godine namjerava da pomogne borbu protiv nelegalne migracije u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i BiH. Češka ove godine namjerava da pomogne borbu protiv nelegalne migracije, prije svega u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini ali i… »

"Ustavni sud: BiH je enklava" Kunić: Planski napravljen kako bi sudio uz pomoć međunarodne zajednice

Blic pre 9 sati
Profesor prava u penziji i bivši poslanik u PS BiH, Petar Kunić, smatra da bi skupštine Republike Srpske i Federacije BiH trebale da imenuje troje domaćih sudija, umesto troje međunarodnih, kao što je prvobitno bilo i dogovoreno na sastanku vlasti i… »

Brojka svake godine sve veća: Državljanstva BiH odreklo se 4.059 građana

Blic pre 8 sati
Samo prošle godine BiH je ostala je bez čak 4.059 svojih državljana. Šokantne podatke iznelo je Ministarstvo civilnih poslova BiH i, statistički gledano, broj onih koji nisu državljani BiH veći je za 540 nego 2014. godine. Plaćanje taksi… »

Vučković: BiH već jeste zemlja starih

Slobodna Evropa pre 8 sati
Prema posljednjim podacima Svjetske banke stopa nezaposlenosti u BiH iznosila je u 2019. godini iznosila je 47,4 odsto, dok Agencija za statistiku BiH navodi procenat od 33 odsto. Katarina Vučković, voditeljica programa u nevladinom Institutu za razvoj… »

DW: Ranjeni crnogorski mafijaš prebačen u Tursku, nemačkoj vladi "laknulo"

N1 Info pre 8 sati
Policijskim helikopterom prebačen je iz bolnice do aerodroma u Hanoveru, a zatim avionom do Istanbula. Odlazak Igora K. doneo je olakšanje policiji Donje Saksonije, ali je i izazvao sukob u vladi te nemačke pokrajine. "Sa hanoverskog aerodroma je u… »

Izvukli Srbina i tukli ga zato što brani sprske svetinje! (video)

Alo pre 9 sati
U prepunom lokalu policajci su se odmah ustremili na tog muškarca i pred svima počeli fizički da ga maltretiraju. Milovi specijalci upali su sinoć u kafić Cezar u Pljevljima, legitimisali i pretresli sve goste, među kojima je bila i jedna trudnica… »

Kao u vreme OZNE: Crnogorska policija prati društvene mreže - uklanja sporne profile i sadržaj

Sputnik pre 10 sati
Policija pomno prati ko na društvenim mrežama kritikuje državu i njene zvaničnike, a u tom poslu im pomažu i građani, pišu Vijesti. Komentari događaja i osoba, koji se uglavnom tiču događaja koji su posljedica usvajanja Zakona o slobodi… »

Doživeli veliku traumu: Za studente koji su svedočili ubistvu u domu obezbeđena psihološla pomoć

Blic pre 9 sati
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obezbedilo je psihosocijalnu podršku studentima smeštenim u Studentskom domu “Nedžarići”, nakon događaja u kojem je ubijen radnik JU ‘Studentski centar’ Sarajevo. – Ministarstvo je… »

Balkan, najnovije vesti »