Balkan

Goran Đoković na otvaranju FIS kupa Jahorina 2021

Kurir pre 5 sati
Međunarodno takmičenje, FIS Kup Jahorina 2021. će se u subotu i nedjelju (23. i 24.1.2021. godine) održati na Olimpijskoj planini Jahorini, u organizaciji smučarskog kluba „Jahorina“ a u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina. Ovogodišnji FIS… »

Zoran ubio Ljiljanu, prodao njen auto i pobegao u Bosnu

Alo pre 5 sati
Optuženi Delić je na saslušanju pred tužiocem rekao da se oseća krivim zbog ubistva, jer je bio na licu mesta. On je ispričao da mu je Marić nudio novac da ga ne bi prijavio zbog ubistva. Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je… »

Prosečna novembarska plata u BiH 483 evra, evo ko najmanje zarađuje

Blic pre 6 sati
Prosečna mesečna isplaćena neto plata u BiH u novembru prošle godine iznosila je 483 evra i nominalno je veća za 1,6 odsto u odnosu na decembar 2019. godine, te veća za 4,2 odsto u odnosu na novembar 2019, objavila je Agencija za statistiku BiH… »

Izložba o Džemalu Bijediću u Mostaru: Rezultati njegovog rada bili važni za SFRJ

N1 Info pre 6 sati
Povodom obeležavanja 44. godišnjice pogibije Džemala Bijedića, u Muzeju Hercegovine u Mostaru otvorena je izložba "Džemal Bijedić - politička biografija", autorke Indire Gaštan-Bešo. Prisutnima se na otvaranju obratio profesor Adnan Velagić… »

Hrvati potrošili 3,9 milijardi evra manje tokom korona krize

RTV pre 7 sati
ZAGREB - Građani Hrvatske su od početka korona krize do sada, tačnije od 24. februara 2020. do 17. januara 2021. godine, smanjili potrošnju za 29,3 milijarde kuna (3,88 milijardi evra) u odnosu na uporedivi period godinu dana ranije. U posmatranom… »

Ministarka civilnih poslova BiH: Nadležni rade sve da prve vakcine što pre stignu

Blic pre 7 sati
Ministar civilnih poslova u Savetu ministara Ankica Gudeljević izjavila je da nadležne institucije rade sve što je u njihovoj moći da prve vakcine što pre stignu u BiH, te zamolila građane za strpljenje. Gudeljevićeva je na konferenciji za novinare… »

Na respiratoru 48 hospitalizovanih: U Banjaluci 36 pacijenata životno ugroženo

Blic pre 7 sati
Zbog virusa korona u Republici Srpskoj hospitalizovano je ukupno 593 građana, šest manje nego juče. U Univerzitetskom kliničkom centru RS leži 217 obolelih, a u opštim bolnicama 376. Od 217 pacijenata u bolnici u Banjaluci, njih 36 životno je… »

Doživotni zatvor za obljubu deteta: Ovo su predložene izmene Krivičnog zakonika Srpske

Blic pre 7 sati
Na idućoj sednici Narodne skupštine 9. februara naći će se i Predlog izmene i dopune Krivičnog zakonika Republike Srpske, u kome se posebno ističu neke od novih ili pooštrenih sankcija. Uvedena je kazna doživotnog zatvora za najteža krivična… »

Otac Gojko Perović o statusu SPC: Evo nekih razloga da se bolje razumemo

Večernje novosti pre 7 sati
OTAC Gojko Perović, rektor bogoslovije "Svetog Petra Cetinjskog" na Cetinju, je u autorskom tekstu objasnio status Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u svetlu sve jačih napada od strane bivšeg režima Mila Đukanovića. Tekst oca Gojka Perovića… »

Praznična slavlja uzela danak: Povećan broj prijema u kovid bolnicama

Blic pre 9 sati
U Bijeljini je povećan broj prijema u kovid bolnicama u kojima se leči 75 bolesnika, rekao je novinarima direktor Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović. - Broj pacijenata u kovid bolnicama se povećava i to je posledica slavlja prethodnih dana, na… »

Balkan, najnovije vesti »