Balkan

Po ugledu na šeike: Crnogorci bi da grade naftnu imperiju

Vesti online pre 19 sati
Zbog rezultata nedavno završenih istraživanja nafte i gasa u crnogorskom podmorju, cena "crnog zlata" na tržištu, Podgorica ne odustaje od ambiciozne ideje. U narednom periodu se očekuje raspisivanje tendera za dodelu ugovora za istraživanje i proizvodnju nafte, kao i specifičnog ugovora za... »

Grešna ljubav Jelene Savojske (14): Pogibija pesnika

Vesti online pre 1 dan
Bratstvo Crvenko je poreklom sa Ljubotinja, nedaleko od Cetinja. Deo njih se, bežeći od siromaštva, svojevremeno preselio u Vitomiricu kod Peći. Nakon prerane smrti roditelja, Aleksa - Leko Crvenko se vratio u Crnu Goru i skrasio u ujčevini u Lješanskoj nahiji, u selu Liješnje, na sredkraći... »

Dodik: Srpska mora braniti ustavno pravo na političko predstavljanje u Sarajevu

Blic pre 9 sati
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da srpski narod mora principijelno braniti ustavno pravo na političko predstavljanje koje se uzurpira na nivou BiH. – BiH u ovom trenutku ne pruža nikakvu podršku, niti koristi Republici Srpskoj, a, sa druge strane, BiH srpskom... »

Disciplinski postupak protiv krim tehničara: Nestanak dokaza u slučaju “dragičević” teža povreda radne dužnosti

Blic pre 10 sati
MUP Republike Srpske nakon sprovedenog postupka proglasio je disciplinski odgovornim kriminalističkog tehničara Policijske uprave Banjaluka Zorana Bošnjaka (44) zbog teže povrede radne dužnosti u slučaju uništavanja dokaza uzetih sa tela ubijenog Davida Dragičevića, saznaje Srpskainfo.... »

U bakirovoj glavi i dalje traju ratovi: Oštre reakcije na poziv lidera SDA da se u škole uvede predmet o predvojničkoj obuci

Blic pre 10 sati
Predsednik SDA Bakir Izetbegović ne prestaje da šokira javnost izjavama, a njegov najnoviji poziv da se u škole u Federaciji BiH uvede predmete o predvojničkoj obuci, dokaz je da iz njegove glave rat još nije iščezao. Ovako analitičari i političari iz Republike Srpske gledaju na najnovije... »

„Snimao sam razgovor da dokažen kakvo je pravosuđe“ Alešević tvrdi da je snimak verodostojan

Blic pre 10 sati
Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, suvlasnik i direktor firme Airvent potvrdio je verodostojnost snimka u kom razgovara sa predsednikom Visokog sudskog i tužilačkog saveta Milanom Tegeltijom i inspektorom SIPA-e Mladenom Pandžom. Naglasio je kako je snimak u kom traži od Tegeltije... »

Banjaluka skuplja čak i od nekih evropskih prestonica: Kvadrat stana papren, a uz to su ogromni i dodatni troškovi

Blic pre 11 sati
Za kupovinu stana u Banjaluci, koji košta oko 100.000 maraka, treba u džepu odmah imati bar 2.000 KM za troškove obrade kredita, ugovore kod notara i obavezne takse. Uprkos teškom životnom standardu, stanogradnja u Banjaluci cveta, i po cenama prednjači u odnosu na sve gradove u Srpskoj. Cene... »

“Navodi o korupciji se moraju istražiti” Američka ambasada u BiH o slučaju “Tegeltija”

Blic pre 11 sati
Kancelarija za odnose s javnošću ambasade SAD poručila da očekuju brzu istragu o navodima da je Milan Tegeltija, predsednik VSTS, umešan u određene koruptivne radnje. – Upoznati smo sa navodima o umešanosti predsednika Visokog sudskog i tužilačkog saveta Milana Tegeltije u navodne... »

Komunicirali u šiframa: Balističar izneo nove detalje na suđenju pljačkašu Amelu Sejfoviću

Blic pre 12 sati
U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Amelu Sejfoviću za beg iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) „Miljacka“, a iskaz je dao veštak balističar. Prema navodima iz optužnice, Amel Sejfović tereti se da je organizovao kriminalnu grupu koja mu je omogućila beg iz KPZ. Dakle, prema... »

Načisto smo ludi za stranim proizvodima: Skoro 80 odsto hrane koju pojedemo dolazi iz uvoza

Blic pre 13 sati
Od ukupne količine hrane koju građani BiH godišnje pojedu, tek petina otpada na domaće proizvode, dok se ostatak odnosi na prehrambene namirnice iz uvoza. Više poražava činjenica da je, za nešto više od pola decenije, u BiH potrošnja hrane iz uvoza sa 65 porasla na 78 odsto, što je dokaz... »

©2019 Netmark d.o.o.