Balkan

Saradnja Srpske i Rusije: Čubrilović: Nastavićemo negovati bratske odnose naših naroda

Blic pre 18 sati
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prisustvovao je svečanom obeležavanju 25 godina Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga. Čubrilović je u Rusiju otputovao na poziv predsednika te skupštine Vjačeslava Makarova, a… »

Vojni helikopter prevozio bebu u inkubatoru: Ovako je izgledala hitna akcija od Dubrovnika do Splita

Kurir pre 18 sati
Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (HRZ) prevezla je bebu u inkubatoru iz Dubrovnika do Kliničkog bolničkog centra Split. U hitnoj akciji helikopterom Mi-8 MTV1 posadu su činili kapetan… »

Tragičan epilog stravične nesreće: Srce mlade Zeničanke nije izdržalo, izgubila bitku za život

Blic pre 20 sati
Zeničanka Ajna Strukan, koja je stradala u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Glavnoj gradskoj magistrali (GGM), koja se dogodila 9. decembra, podlegla je u Kantonalnoj bolnici Zenica, saznaje Avaz. Nesreća se dogodila kada je vozač Amir Kovačević… »

"Ovo je prevršilo svaku meru": Draško Aćimović objasnio italijansko poreklo

Blic pre 19 sati
Draško Aćimović, kojeg je Prededništvo DNS jednoglasno izglasalo za kandidata na funkciju ministra za ljudska prava i izbeglice BiH oglasio se otvorenim pismom za javnost nakon niza događaja u ovoj stranci u proteklim danima. – Iako donekle mogu… »

U zatvoru zbog terorističkog napada: Dupovac: Jašarević će na proleće tražiti uslovni otpust

Blic pre 19 sati
Zahtev za ranije puštanje na slobodu osuđenog teroriste Mevlida Jašarevića biće podnesen na proleće, jer sada nije povoljan trenutak za to zbog povratka pripadnika Islamske države u BiH, rekao je njegov advokat Senad Dupovac. On kaže da se sa… »

Odluka o kreditima u "švajcarcima" u roku od 90 dana

Večernje novosti pre 19 sati
Vrhovni sud Republike Hrvatske objavio je da će u roku od 90 dana doneti odluku o kreditima o švajcarskim francima. Vrhovni sud Republike Hrvatske objavio je da će u roku od 90 dana doneti odluku o kreditima o švajcarskim francima. Kako je objavljeno… »

Snažniji od "Merkalija": Koliko je bezbedna infrastruktura Elektroprivrede Crne Gore u slučaju razornih zemljotresa?

Večernje novosti pre 19 sati
Novi objekti u sistemu podvodnog energetskog kabla u trusnom području. CRNU Goru godišnje u proseku uzdrma nekoliko stotina zemljotresa jačine iznad 1,7 stepeni Rihterove skale. Iako je seizmička aktivnost veoma značajna, ona na svu sreću nije… »

Vlast i opozicija ni na slikama zajedno: Slučaj iz Trebinja još jednom ukazao na podele u društvu

Blic pre 20 sati
Dok iz opozicije tvrde da je slučaj iz Trebinja još jedan bizaran primer kako vlast guši svaku slobodu pojedinaca, iz vlasti odgovaraju da član vladajuće partije ne bi trebao da podržava opoziciju, kako u Trebinju, tako ni i u drugim gradovima… »

Za ljubav nikad nije kasno: Najstariji mladoženja u Banjaluci imao 85, a mlada 79 godina

Blic pre 20 sati
Prosečna starost pripadnica nježnijeg pola prilikom zaključenja braka je 28,9 godina, najstariji mladoženja u Republici Srpskoj u prošloj godini imao je 85, a nevesta 79 godina. Podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske pokazuju da je istovremeno… »

Skinut gips i sa druge noge: Fatalna Sunita u sudnici bez štaka

Blic pre 20 sati
Sunita Hindić (21), osumnjičena za za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mestu Buna kod Mostara, koje se dogodilo 4. oktobra u tom objektu, skoro se u potpunosti oporavila od teških povreda koje je tokom bega s lica… »

Balkan, najnovije vesti »