RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Pećina sa najvećim otvorom na Balkanu

RTS pre 3 sata
RTS: Pećina sa najvećim otvorom na Balkanu
Ulaz u Potpećku pećinu kod Užica najviši je na Balkanu. Tu pećinu je do sada posetilo više od 4.000 ljudi, a iz turističke organizacije Užica najavljuju ulaganja koja će iduće godine boravak posetiocima učiniti još prijatnijim. Ulaz u obliku potkovice visok 55 metara zaštitni je znak... »

Stare narodne nošnje na izložbi u Kisaču

RTS pre 3 sata
RTS: Stare narodne nošnje na izložbi u Kisaču
U Kulturnom centru u Kisaču izložene su fotografije devojaka u narodnoj nošnji koja se koristila pre više od 100 godina. Autori Pavel Surovi i Branislav Kokavac fotografisali su devojke širom Vojvodine kako bi im predočili vrednost onoga što su njihove majke i bake sa ponosom nosile. Ponose... »

Sud BiH: Ne postoji osnov za izručenje Mamića

RTS pre 3 sata
RTS: Sud BiH: Ne postoji osnov za izručenje Mamića
Vanraspravno veće Suda Bosne i Hercegovine utvrdilo je da ne postoje zakonske pretpostavke za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj po presudi kojom je pred Županijskim sudom u Osijeku osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja novaca iz "Dinama", objavili su zagrebački mediji.... »

Srebrnjak novinarki „Tanjuga“

RTS pre 3 sata
RTS: Srebrnjak novinarki „Tanjuga“
Mariji Jakovljević, novinarki „Tanjuga“, sinoć je na Letnjoj pozornici uručen srebrnjak Festivala evropskog filma „Palić“ za dugogodišnje izveštavanje sa festivala. Programski direktor festivala Miroslav Mogorović uručio je srebrnjak i dugogodišnjim selektorima Nikolaju Nikitinu,... »

„Uvid u budućnost”: do milion evra za inovacije u nauci

RTS pre 4 sata
RTS: „Uvid u budućnost”: do milion evra za inovacije u nauci
U okviru proslave svog 350. rođendana, vodeća naučna i tehnološka kompanija „Merk” održala je svetsku naučnu konferenciju „Radoznali 2018 – Uvid u budućnost”, na kojoj je pokrenula godišnju nagradu od milion evra za inovacije u nauci. Najnovija naučna dostignuća, od genetičkog... »

Uefa suspendovala predsednika Rome na tri meseca

RTS pre 4 sata
RTS: Uefa suspendovala predsednika Rome na tri meseca
Zbog komentara o suđenju posle eliminacije od Liverpula prošle sezone u polufinalu Lige šampiona, Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije kaznila je predsednika Rome Džejmsa Palotu tromesečnom suspenzijom iz najelitnijeg klupskog takmičenja. Kako se navodi u saopštenju UEFA, Palota... »

Pokradeni lični podaci četvrtine stanovnika Singapura

RTS pre 4 sata
RTS: Pokradeni lični podaci četvrtine stanovnika Singapura
Hakeri su ukrali lične podatke 1,5 miliona pacijenata – žitelja Singapura, odnosno podatke jedne četvrtine populacije, saopštilo je danas tamošnje Ministarstvo zdravlja. Oni su upali u bazu podataka Ministarstva zdravlja u okviru „namernog, ciljanog i dobro isplaniranog napada“, navodi se... »

Oko 190 osoba otrovalo se hranom u sibirskom regionu Tuva

RTS pre 4 sata
RTS: Oko 190 osoba otrovalo se hranom u sibirskom regionu Tuva
Oko 190 osoba otrovalo se hranom u sibirskom regionu Tuva, a gotovo 100 je hospitalizovano, izjavio je predsednik regiona Tuve Šolban Kara-ol. Posetioci lokalnog restorana u kome se prodaje kebab završili su sa crevnim infekcijama. "Ukupno 187 ljudi je potražilo lekrasku pomoć, a 99 ih je... »

Niš: Šampion lokalnog razvoja

RTS pre 4 sata
RTS: Niš: Šampion lokalnog razvoja
Grad Niš jedan je od dobitnika NALED-ovog priznanja „Šampioni lokalnog razvoja". Ovu nagradu Niš je dobio za stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja. NALED-ovu nagradu za šampiona lokalnog razvoja, grad Niš je dobio za privlačenje stranih investicija. Zbog toga se broj nezaposlenih u Nišu... »

Počela rekonstrukcija "Prvomajskog cveta" u Pirotu

RTS pre 4 sata
RTS: Počela rekonstrukcija "Prvomajskog cveta" u Pirotu
U Pirotu je počela kompletna rekonstrukcija nekadašnjeg fabričkog vrtića "Prvomajski cvet". Po završetku radova, koje finansiraju Grad Pirot i Vlada Srbije, vrtić će moći da primi dva puta više dece nego sada. U nekadašnjoj Industriji odeće "Prvi maj", vrtić je sagrađen 1975. godine,... »

Pacoli pozvan kao i Stjepan Mesić

Danas  pre 7 sati  još 18 povezanih

Vučić igra na remi u kosovskom dijalogu

Glas Amerike  pre 1 sat  još 14 povezanih

Haradinaj: Podela za mene znači rat

Danas  pre 11 sati  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.