RTS

"Južni vetar" će promeniti sve

RTS pre 10 sati
Petru Marašu u filmu nije uspelo da postane srpski Toni Soprano, ali novu šansu ima u seriji. Koja pokazuje da u Srbiji može da se snimi uzbudljiv krimić. Uvodna ceremonija za proslavu tridesetog rođendana "Poslednjeg kruga u Monci", i dvadesetog… »

Šta Srbija čini da ubrza reforme i evrointegracije

RTS pre 10 sati
Osim pregovora o članstvu, politika Evropske unije prema Srbiji trebalo bi da obuhvati i evropski investicioni paket koji bi mogao da ubrza put regiona ka evropskoj porodici. Francuski predsednik delimično je izmenio rigidan stav o perspektivi Zapadnog… »

Guteres o koronavirusu: Situacija je veoma opasna

RTS pre 23 sata
Epidemija koja je izbila u Kini, nije van kontrole, ali je situacija veoma opasna, kaže generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres. Antonio Guteres, koji je u poseti Pakistanu, rekao je u intervjuu za AP da postoji "ogroman rizik i da moramo… »

Policajka u Gnjilanu ubila četiri člana porodice, pa sebe

RTS pre 1 dan
Policijska službenica je u Gnjilanu oko 13.00 ubila četiri osobe, članove svoje porodice, pa izvršila samoubistvo, prenose kosovski mediji. Sumnja se da je u naselju Bojanina u Gnjilanu, policijska službenica V. B. ubila oba roditelja i dva brata, a… »

Milanović položio zakletvu, postao peti predsednik Hrvatske

RTS pre 23 sata
Zoran Milanović položio je zakletvu na Pantovčaku i postao peti predsednik Hrvatske. Biću predan, transparentan i dosledan, poručio je Milanović u svom prvom govoru. Hrvatsku himnu "Lijepa naša domovino" otpevala je Josipa Lisac, a nakon toga je… »

Odloženo izlaganje završnih reči na suđenju Šariću i saradnicima

RTS pre 1 dan
Izlaganje završnih reči na suđenju Darku Šariću i grupi njegovih saradnika optuženih za pranje 22 miliona evra u Srbiji pred Specijalnim sudom u Beogradu i danas je odloženo zbog izostanka najmanje šest branilaca. Sledeće suđenje zakazano je za… »

Zagrevanje za kampanju – slogan SNS-a i rasprava o bojkotu

RTS pre 19 sati
Srpska napredna stranka će na izbore izaći sa 50 odsto mladih, najavljuje lider te stranke Aleksandar Vučić. Nova imena, kaže, biće među kandidatima za gradonačelnike, kao i na poslaničkoj listi. I socijalisti se spremaju za izbore, ali je još… »

Tursko tužilaštvo traži hapšenje 700 ljudi zbog navodne povezanosti sa Gulenom

RTS pre 1 dan
Tursko tužilaštvo naredilo je hapšenja skoro 700 ljudi, uključujući i vojna lica i službenike ministarstva pravde zbog navodnih optužbi za povezanost sa organizovanim pokušajem državnog udara 2016. godine. Vlasti u Turskoj su sprovele… »

Tramp pomilovao Roda Blagojevića

RTS pre 1 dan
Američki predsednik Donald Tramp pomilovao je bivšeg guvernera Ilinoisa, koji je proveo osam godina u zatvoru zbog iznude, podmićivanja i korupcije. "Vratiće se kući pošto je proveo osam godina u zatvoru", rekao je Tramp. Šezdesetdvogodišnji član… »

Palmer: Beograd i Priština da odrede parametre dijaloga

RTS pre 22 sata
Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da je na Beogradu i Prištini da uspostave parametre za dijalog, navodeći da bi uzajamno priznanje bilo idealan ishod pregovaračkog procesa. "Na stranama je da odrede parametre… »

RTS, najnovije vesti »