RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Turisti iz Srbije – najverniji u Jonskoj regiji

RTS pre 8 sati
RTS: Turisti iz Srbije – najverniji u Jonskoj regiji
Na Sajmu turizma u Beogradu, u okviru Grčke predstvalja se Jonska regija – ostrva od Krfa do Zakintosa – regija koja ima godišnje povećanje turista od 15 odsto. Skoro jedna trećina novih turista dolazi iz Srbije. Grčki turistički radnici iz ove regije smatraju da su im Srbi najverniji... »

Bane Đokić: Umetnik nikad nije u penziji

RTS pre 8 sati
RTS: Bane Đokić: Umetnik nikad nije u penziji
Prva harmonika Srbije sa 14 godina i Jugoslavije sa 15, Branimir Bane Đokić, uz dugmetaru, decenijama plete kola i pesme. Istaknuti umetnik na harmonici, 35 godina je vodio Narodni ansambl RTS-a. Njegov novi solistički album u izdanju PGP RTS-a nosi ime „Zapisano u vremenu“. Album Zapisano u... »

Šah, mat! Sa deset godina Marko ima više od 300 medalja i pehara

RTS pre 11 sati
RTS: Šah, mat! Sa deset godina Marko ima više od 300 medalja i pehara
U njegovih deset godina stala je titula najmlađeg prvaka Srbije ikada, šest titula prvaka Vojvodine, više od tri stotine medalja, pehara. Marko Milanović iz Pančeva je i najmlađi osvajač prve seniorske šahovske kategorije. Neke od prvih izgovorenih reči bile su mu šah, rokada, šeh. Marko... »

Muke zbog šećerne repe

RTS pre 13 sati
RTS: Muke zbog šećerne repe
Za desetak dana u Srbiji počinje setva šećerne repe. Samo pre dve decenije šećerna repa se kod nas gajila na stotinu hiljada hektara, a prerađivalo ju je devet fabrika. Prošle godine površine pod tom kulturom gotovo su prepolovljene. Dragan Šarović iz Lazareva pored Zrenjanina duže od... »

Vremeplov (23. februar 2019)

RTS pre 14 sati
RTS: Vremeplov (23. februar 2019)
Svetski dan Rotari klubova. Svetski dan razumevanja i mira. Dan čuvara otadžbine u Rusiji. Nacionalni praznik Sultanata Brunej. 1685. - Rođen Georg Fridrih Hendl, nemački kompozitor (Hale an der Sale, 23. 02. 1685 - London, 14. 04. 1759) 1744. - Rođen Mejer Rotšild, nemački bankarski magnat... »

Oproštaj od Šabana Šaulića

RTS pre 1 dan
RTS: Oproštaj od Šabana Šaulića
Pevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je pre pet dana nastradao u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Prethodno su se od "kralja narodne muzike", kako su pevača tokom karijere nazivali mediji i poštovaoci, na komemoraciji... »

Vučić u Raškom okrugu, otvorena fabrika "Lus protekt"

RTS pre 1 dan
RTS: Vučić u Raškom okrugu, otvorena fabrika "Lus protekt"
Obilaskom Raškog okruga, nastavljena je kampanja "Budućnost Srbije". Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će medicinskim sestrama i lekarima ove godine biti znatno uvećane plate. Nakon obilaska Vrnjačke Banje, Vučić je otišao u Kraljevo, gde je za kraj marta najavio nova... »

Zaplena oružja u Zrenjaninu, uhapšena jedna osoba

RTS pre 1 dan
RTS: Zaplena oružja u Zrenjaninu, uhapšena jedna osoba
Zrenjaninska policija zaplenila je veću količinu oružja i municije i uhapsila muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti. Policija je, u stanu i drugim... »

SPS: Dačić ne krši Ustav

RTS pre 1 dan
RTS: SPS: Dačić ne krši Ustav
Socijalistička partija Srbije poručila je, povodom izjave ministra Nenada Popovića, da ministar spoljnih poslova i lider socijalista Ivica Dačić radi zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem isključivo u interesu Srbije i istakla da Dačić ne krši Ustav iznoseći moguća rešenja... »

Vremenska prognoza - 23. februar

RTS pre 1 dan
RTS: Vremenska prognoza - 23. februar
Najniža temperatura od -10 do -3, najviša od -3 do 1 stepen. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor: RHMZ) 22.02.2019. Petak: Pretežno oblačno i hladnije sa kišom, na planinama sa snegom uz stvaranje snežnih nanosa. Uveče i u toku noći kiša će preći u... »

©2019 Netmark d.o.o.