RTS » Vesti dana

RTS

„Kustendorf“ među 25 svetskih festivala koji su najviše „kul“

RTS pre 8 sati
RTS: „Kustendorf“ među 25 svetskih festivala koji su najviše „kul“
Filmski i muzički festival „Kustendorf“ našao se među 25 najboljih smotri na listi "The Coolest Film Festival In the World" u 2017. godini, prema mišljenju jednog od najčitanijih filmskih portala u Americi "Moviemaker". Ovo je drugi put da se „Kustendorf“ nalazi među najboljim... »

Dotrajali krovovi na većini stambenih zgrada u Kraljevu

RTS pre 8 sati
RTS: Dotrajali krovovi na većini stambenih zgrada u Kraljevu
U Kraljevu je većini ravnih krovova stambenih zgrada istekao rok trajanja. Čak 80 odsto njih prokišnjava, otpada malter sa plafona i zidova. Kiša i sneg, nesloga komšija i besparica, ostavili su memljive tragove i na fasadama. Čim se naoblači, stanari zgrade u ulici Braće Vilotijević ispod... »

Smene sunca i oblaka, prehlade i virusi zakucali na vrata

RTS pre 11 sati
RTS: Smene sunca i oblaka, prehlade i virusi zakucali na vrata
Koliko god su se ljudi spremali za jesen nekako su se preračunali. Bilo je na nogama i sandala i čizama, a mnogi su vikend dočekali prehlađeni i sa povišenom temperaturom. Smena sunca i oblaka. Jutra hladna, a ove nedelje i prva košava. U torbama umesto lepeza papirne maramice, na nogama... »

Lakazet dvostruki strelac u pobedi Arsenala nad VBA

RTS pre 37 minuta
RTS: Lakazet dvostruki strelac u pobedi Arsenala nad VBA
Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu Vest Bromvič Albion sa 2:0 u poslednjoj utakmici šestog kola engleske Premijer lige. Ekipa Arsena Vengera do trijumfa je stigla golova Aleksandra Lakazeta koji je bio dvostruki strelac. Londonski tim je od samog starta imao inicijativu, a do prednosti... »

Džonson dobio set za stoni tenis „Mali Boris“ od češkog kolege

RTS pre 4 sata
RTS: Džonson dobio set za stoni tenis „Mali Boris“ od češkog kolege
Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson dobio je poklon od svog češkog kolege Lubomira Zaoraleka - set za stoni tenis koji bi trebalo da simbolično predstavlja pregovore te zemlje sa EU. Zaoralek je rekao da je set, proizveden u Nemačkoj, koji se prodaje za oko četiri evra u Pragu i... »

Plato ispred Skupštine grada u Užicu čeka ime

RTS pre 8 sati
RTS: Plato ispred Skupštine grada u Užicu čeka ime
U Užicu su pre dva meseca počeli radovi na rekonstrukciji platoa ispred Skupštine grada, koje sa 23,8 miliona dinara, finansiraju Ministarstvo kulture i informisanja i lokalna samouprava. Uprkos činjenici da će dobiti kvalitetniji i lepši plato, od samog početka radove, koji ulaze u završnu... »

Predavanje kineskog jezika buduća profesija jedne Smederevke

RTS pre 8 sati
RTS: Predavanje kineskog jezika buduća profesija jedne Smederevke
Milica Mladenović je učenica drugog razreda Smederevske Gimnazije, koja je svoj letnji raspust provela u Pekingu. Sa više od 800 srednjoškolaca iz 33 države bila je u letnjem kampu u kome su učili kineski jezik. Iz Pekinga se vratila sa znanjem na trećem nivou. Sa samo pet godina naučila je... »

Dvejn Vejd napušta Čikago bulse

RTS pre 9 sati
RTS: Dvejn Vejd napušta Čikago bulse
Dvejn Vejd napušta Čikago bulse posle samo jedne sezone u timu svog rodnog grada. Američki mediji prenose da su Vejd i klub sporazumno raskinuli ugovor vredan 24 miliona dolara. Iako je protekle sezone Dvejn Vejd u proseku postizao 18,3 poena, odlučio je da promeni klub, a u izjavama za medije... »

Motorni zmajevi i na našem nebu

RTS pre 8 sati
RTS: Motorni zmajevi i na našem nebu
Letenje motornim zmajevima ili ultralakim avionima sve je popularnije. Motorni zmaj košta koliko i noviji automobil, a poslednjih godina sve je više zaljubljenika u nebeske visine. Na nedavno održanom državnom prvenstvu "Aero-klub" iz Ćuprije osvojio je dva prva mesta u tri kategorije. Letenje... »

Međunarodni festival pantomime osoba oštećenog sluha

RTS pre 8 sati
RTS: Međunarodni festival pantomime osoba oštećenog sluha
Poslednje sedmice septembra obeležava se Međunarodna nedelja gluvih i nagluvih osoba. Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Vranje ima 182 člana, a tokom vikenda je u tom gradu organizovala 6. festival pantomime - "P(h)antomfest". Premijerno je odigrana predstava "Prva suza" po motivima... »

©2017 Netmark d.o.o.