RTS

Tipsarević: Da sam birao kako ću završiti karijeru...

RTS pre 21 sat
Srpski teniser Janko Tipsarević u petak uveče zvanično je završio profesionalnu karijeru. Tipsarević je u Stokholmu odigrao svoj poslednji meč na ATP turu i nakon 17 godina ide u zasluženu penziju. Janko je u četvrtfinalu turnira u prestonici… »

Zgrada zvana „Inat“podelila braću, ali u Bejrutu

RTS pre 20 sati
Najtanja zgrada u Bejrutu široka je samo 60 santimetara u svom najužem delu. Zgradu stanovnici ovog grada popularno zovu „inat“. Nastala je pedesetih godina prošlog veka, pošto dva brata nisu mogla da se dogovore oko podele zemlje. Jedan od braće… »

Problem za "pelikane", Vilijamson propušta početak sezone

RTS pre 20 sati
Zajon Vilijamson neće igrati u prvih nekoliko nedelja NBA sezone zbog povrede kolena, prenosi I-Es-Pi-En. Najveća koledž zvezda još od Lebrona Džejmsa ima problema sa bolom u kolenu i Nju Orleans pelikansi ne žele ništa da rizikuju. Vilijamson se… »

Brzina hoda odaje našu brzinu starosti

RTS pre 20 sati
Odavno je poznato da način na koji neko hoda mnogo govori o njegovoj ličnosti. Stručnjaci, međutim, naglašavaju, da je na osnovu brzine hoda moguće odrediti i da li organizam ubrzano stari. Brzina hoda u 40-im godinama života može da ukaže na… »

Miholjsko leto dovelo više gostiju zlatiborskom kraju

RTS pre 20 sati
Lepi oktobarski dani povećali su turistički promet i broj gostiju u Turističkoj regiji Zapadne Srbije koja je, posle Beograda, najposećeniji deo Srbije. Najviše gostiju je na Zlatiboru, a veliko je interesovanje za Sirogojno, Stopića pećinu i Mokru… »

Gudurić se ispromašivao, Voriorsi konačno pobedili Lejkerse

RTS pre 21 sat
Poslednjeg dana predsezonskih utakmica u NBA ligi, od srpskih igrača na parketu je bio Marko Gudurić. Košarkaš Memfis grizlisa na parketu je proveo 22 minuta, ali nije imao previše zapažen učinak. Grizliji su poraženi od San Antonio sparsa… »

Gledaoci reporteri (19. oktobar 2019)

RTS pre 21 sat
Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš gledalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime. Interesantnu fotografiju ili kraći filmski zapis možete nam slati elektronskom poštom. Imejl adrese su: webdesk@rts.rs i… »

Vremeplov (19. oktobar 2019)

RTS pre 21 sat
Svetski dan bioetike, Nacionalni praznik Albanije (posvećen proglašenju Majke Tereze za sveticu), Sveti apostol Toma - Tomindan. 1745. - Umro Džonatan Svift, engleski književnik i publicista (Dablin, 30. 11. 1667 - Dablin, 19. 10. 1745) 1812. -… »

Zašto države organizuju vojne parade

RTS pre 21 sat
Obeležavanja velikih istorijskih datuma, u svetu se ne mogu zamisliti bez vojnih parada. Kako se zvanično definiše vojna parada, šta simbolizuje i kakve poruke šalje građanima i svetu? "Vojna parada je svečana smotra određenih jedinica kopnene… »

Merkelova: Otvaranje pregovora za pristupanje EU ne znači i njihov uspeh

RTS pre 1 dan
Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da podržava ideju Francuske da se proces pristupanja EU učini transparentnijim, ali i reverzibilnim. "Izražena je želja, pogotovo od strane Francuske, koju sam podržala, da procedure budu transprentnije, a da… »

RTS, najnovije vesti »