RTS, najnovije vesti

Vlasnici prihvatili Silverov predlog, vraća se NBA!

RTS pre 12 minuta
Bord guvernera, odnosno upravni odbor lige i vlasnici 30 klubava prihvatili su predlog NBA komesara Adama Silvera i potvrdili da se sezona nastavi 31. jula u formatu sa 22 tima. Kao što je ranije bilo i najavljeno, danas se glasalo za predložen format… »

Kad "Stefan Nemanja" stiže u Srbiju

RTS pre 25 minuta
Marko Stojčić, glavni gradski urbanista, kaže za RTS da je zgrada Železničke stanice vraćena u originalno stanje i najavljuje da će Savski trg u potpunosti biti kompletiran do 20. ili možda do 25. septembra. Nastavljaju se radovi na Savskom trgu… »

Ubistvo Džordža Flojda: Inicijative za promene zakona koji reguliše postupanje policije

RTS pre 24 minuta
Uglavnom mirni protesti širom SAD zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda traju već deseti dan. Porodica Džordža Flojda održaće u Mineapolisu prvu komemoraciju koja će se održati u još dva američka grada, posle višednevnih protesta zbog… »

Evroliga ili Liga šampiona, sudbina Panatinaikosa biće poznata u utorak

RTS pre 25 minuta
Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos u utorak će održati konferenciju za medije, na kojoj će govoriti o sudbini atinskog košarkaškog kluba. Između ostalog, gazda "zelenih" trebalo bi da objavi u kom evropskom takmičenju će nekadašnji… »

Koje igračke su opasne za vaše ljubimce

RTS pre 1 sat
Igračke su dobar način da zabavite svoje ljubimce, ali treba da obratite par stvari prilikom njihovog izbora, jer neke mogu da budu štetne, pa i opasne po njih. Vlasnici kućnih ljubimaca često greše prilikom kupovine igračaka za njih, a mnogi ni ne… »

Festivalsko leto počinje u avgustu – kada će se održati najveći festivali

RTS pre 1 sat
Premijerka Srbije Ana Brnabić i predstavnici manifestacionog turizma sastali su se kako bi definisali uslove neophodne za održavanje umetničkih i muzičkih festivala tokom avgusta i septembra, koji su označeni kao povoljni period u odnosu na… »

Dijego Kosta umalo završio u zatvoru

RTS pre 1 sat
Napadač Atletika Dijego Kosta priznao je utaju poreza, zbog čega mu je određena kazna od šest meseci zatvora. Ipak, Španac brazilskog porekla dobio je priliku da zatvorsku kaznu zameni novčanom. Dijego Kosta je optužen da je oštetio budžet… »

Švajcarska produžava vojnu misiju na Kosovu i Metohiji

RTS pre 1 sat
Vlada i Nacionalni dom parlamenta Švajcarske žele da produže vojnu misiju za tri godine i povećaju broj na maksimum, uz ocenu da je bezbednosna situacija na Kosovu i dalje napeta, prenosi RTK. Švajcarska je ocenila da se bezbednosna situacija na… »

Od večeras ponovo policijski čas u Severnoj Makedoniji, preko 3.000 novozaraženih u Iranu

RTS pre 49 minuta
U svetu je zabeleženo više od 6,6 miliona slučajeva zaraze koronavirusom, a od posledica zaraze preminulo je preko 388.000 ljudi. Oporavilo se više od 3.100.000 ljudi. Najviše je zaraženih i preminulih u SAD, a veliki broj novih slučajeva se… »

U staračkom domu u Petrovaradinu 28 zaraženih

RTS pre 49 minuta
U domu za stare u Petrovaradinu 22 korisnika i šest zaposlenih zaraženi su koronavirusom, a njih osmoro je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine, rekla je za RTS Maja Raljić, pokrajinska inspektorka socijalne zaštite. Testirano je 49… »

Vesti dana »