RTS, najnovije vesti

Ministarstvo ekologije pomaže zaštićena područja

RTS pre 14 minuta
Srbija ima 83 zaštićena područja od nacionalnog značaja. Ovog meseca Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo je 23 miliona dinara, kao pomoć za 21 zaštićeno područje. Među njima je i Specijalni rezervat prirode Uvac kome su sredstva… »

Zavirite u park ispod najvišeg mosta na Koridoru 10

RTS pre 7 minuta
U podnožju Vrle, najdužeg i najvišeg mosta na južnom kraku Koridora 10, uređen je park. To je jedan od pet parkova u Vladičinom Hanu, a preduzeće "Koridori Srbije" je finansiralo izgradnju. Posle završetka auto-puta, obnovili su i lokalne… »

Janko i Viktor za RTS: Složno do kraja i pobede

RTS pre 25 minuta
Janko Tipsarević i Viktor Troicki rekli su posle pobede u dublu da su uživali na terene. Dobri prijatelji na terenu i van njega, spremni su za duel sa Francuzima, u koji protivnik ulazi kao favorit. Ipak vide svoju šansu da u nedelji u kojoj se Janko… »

Nikola Đuričko odlučio da okuša sreću u Americi

RTS pre 1 sat
Oproštajnu predstavu „Sve što niste znali o Džoniju, a hteli ste da pitate“, pred odlazak u Sjedinjene Države, Nikola Đuričko je održao u beogradskoj Kombank dvorani. Nikola Đuričko će za četiri dana otputovati u Los Anđeles. Uzeo je jednu… »

Dunavom stižu turisti u Donji Milanovac

RTS pre 39 minuta
Ova godina će biti rekordna po broju kruzera koji su pristajali na Dunavu radi razgledanja Donjeg Milanovca i okoline. Rekordna nautička sezona nameće i nove obaveze za turističke radnike ovog malog mesta. U međunarodno pristanište na Dunavu u… »

"Valjak" ponovo na pobedničkom koloseku, Ritas pao u "Areni"

RTS pre 39 minuta
Košarkaši Partizana savladali su Ritas rezultatom 86:81 u osmom kolu Evrokupa, čime su izborili plasman u Top 16 fazu takmičenja. Posle dva vezana poraza u ovom takmičenju, Partizan je ponovo na pobedničkom koloseku. U "Areni", crno-beli su… »

"Ju-riport" dostupan i u Srbiji – da se čuje glas mladih

RTS pre 1 sat
Digitalna platforma "Ju-riport" (U-Report), koja pomaže da se čuje glas mladih, od danas je dostupna i u Srbiji. Platforma pokreće najrazličitije teme – od klimatskih promena do diskriminacije, a mladi mogu da iznose probleme koje uočavaju, njihova… »

Koja je tvoja supermoć otkriće manifestacija „Supermoćni“

RTS pre 39 minuta
Svako od nas ima super moć – to je ideja vodilja novog programa „Supermoćni“, koji u Novom Sadu počinje 24. novembra i traje do 3. decembra, sa završnicom na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Više od 35 događaja – izložbe, radionice… »

Tusk izbran za predsednika Evropske narodne stranke

RTS pre 1 sat
Predsednik Evropskog saveta na odlasku Donald Tusk novi je predsednik Evropske narodne stranke (EPP), odlučili su u Zagrebu narodnjaci kojima je Tusk obećao da će se boriti protiv populista. Za Tuska je bio 491 izaslanik, a protiv 37, na kongresu… »

Zimonjić za RTS: Timska energija ključ pobede

RTS pre 1 sat
Selektor Nenad Zimonjić izuzetno je zadovoljan ostvarenim prvog dana takmičenja na Dejvis kupu. Timska energija je na visokom nivou. Ostvarena je lagana i maksimalna pobeda nad Japanom, bez izgubljenog seta. To je donelo dodatno samoposuzdanje u našoj… »

Vesti dana »