RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Batut: U Vladi Srbije nije bilo masovnog obolevanja od boginja

RTS pre 21 sat
RTS: Batut: U Vladi Srbije nije bilo masovnog obolevanja od boginja
Prema podacima kojima raspolaže Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", u Vladi Srbije nije bilo masovnog obolevanja od morbila, saopšteno je iz tog instituta. Navodi se da se epidemiološka situacija malih boginja u Srbiji kontinuirano prati i procenjuje, a javnost se o... »

Izdvojeno veštačenje o komunikaciji DB-ovaca na dan ubistva Ćuruvije

RTS pre 20 sati
RTS: Izdvojeno veštačenje o komunikaciji DB-ovaca na dan ubistva Ćuruvije
Sudsko veće Specijalnog suda koje vodi postupak protiv optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999, danas je na predlog odbrane iz spisa predmeta izdvojilo izveštaj o veštačenju baznih stanica, odnosno telekomunikaciji, za koju tužilaštvo tvrdi da je vođena između... »

Zemljotres pogodio Tursku, 39 povređenih

RTS pre 24 sata
RTS: Zemljotres pogodio Tursku, 39 povređenih
Najmanje 39 osoba je povređeno u zemljotresu jačine 5,2 jedinice Rihtera koji je pogodio tursku jugoistočnu provinciju Adijaman. Ministar zdravlja Ahmet Demirčan je rekao da je od 39 povređenih osoba, 35 zadržano u bolnici, ali da njihovo stanje nije kritično. Agencija Anadolija je javila da... »

Zbog čega su radnici u Rafineriji Pančevo tražili lekarsku pomoć?

RTS pre 13 sati
RTS: Zbog čega su radnici u Rafineriji Pančevo tražili lekarsku pomoć?
Misterija o 13 radnika iz Rafinerije nafte Pančevo koji su prošle sedmice zatražili lekarsku pomoć na VMA, ne prestaje. Prvi zdravstveni nalazi potvrđuju da trovanja nije bilo i svi su posle pregleda pušteni kući. Ali, lekari kažu, radnici su nečemu ipak bili izloženi, pa se istraga... »

APR: Pozitivno poslovanje srpske privrede

RTS pre 14 sati
RTS: APR: Pozitivno poslovanje srpske privrede
Srpska privreda je već treću godinu zaredom pozitivno poslovala, saopštava Agencija za privredne registre na osnovu finansijskih izveštaja preduzeća za prošlu godinu. Uz povećanje dobiti i smanjenje gubitaka ostvaren je finansijski plus od 437 milijardi dinara, dvostruko više u odnosu na... »

Pronađeno telo devojke u Novom Pazaru

RTS pre 12 sati
RTS: Pronađeno telo devojke u Novom Pazaru
Beživotno telo devojke iz Novog Pazara (33) pronađeno je u novopazarskom naselju Hadžet. Devojka, čiji su inicijali D. Đ., pronađena u dnevnom boravku jedne od kuća u tom naselju, saznaje Tanjug. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.... »

Glas Slavonije: Hrvatska neće više priznavati diplome iz Srbije i BiH

RTS pre 20 sati
RTS: Glas Slavonije: Hrvatska neće više priznavati diplome iz Srbije i BiH
Ivica Katavić, dekan Visoke škole za ekonomiju, preduzetništvo i upravljanje "Nikola Šubić Zrinski" iz Zagreba, navodi za "Glas Slavonije" da "postoje velike indicije da diplome stečene u Srbiji i BiH više neće moći da se nostrifikuju u Hrvatskoj". Ivica Katavić navodi da diplome stečene... »

Usvojen dnevni red, sutra nastavak sednice parlamenta

RTS pre 15 sati
RTS: Usvojen dnevni red, sutra nastavak sednice parlamenta
Poslanici Narodne skupštine, na sednici kojom je predsedavao potpredsednik parlamenta Veroljub Arsić, usvojili su dnevni red četvrte sednice Prvog redovnog zasedanja. Pored 13 tačaka dnevnog reda koje je predložila predsednica skupštine Maja Gojković, na dnevnom redu naći će se i 14. tačka... »

Brnabićeva: Snažna podrška Vlade regionalnoj saradnji

RTS pre 14 sati
RTS: Brnabićeva: Snažna podrška Vlade regionalnoj saradnji
Vlada Srbije će snažno podržati Program sertifikacije opština i gradova po meri privrede u Jugostičnoj Evropi i biće veoma aktivna da ta regionalna platforma zaživi, poručuje premijerka Ana Brnabić. "Pozivam premijere iz regiona zajedno iskoračimo i da zajedno radimo na uklanjanju prepreka... »

Usvojena inicijativa – bez kvota za upis Roma na fakultete

RTS pre 23 sata
RTS: Usvojena inicijativa – bez kvota za upis Roma na fakultete
Na sednici Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, jednoglasno je usvojena, inicijativa za ukidanje kvota za upis pripadnika romske zajednice na visoke škole i fakultete. "Ako želimo da se izborimo sa diskriminacijom i predrasudama koje... »

©2018 Netmark d.o.o.