RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Lajčak: Za Balkan i BiH prioritet je članstvo u EU

RTS pre 15 sati
RTS: Lajčak: Za Balkan i BiH prioritet je članstvo u EU
Predsednik Generalne skupštine UN Miroslav Lajčak navodi da je za Balkan i Bosnu i Hercegovinu prioritet članstvo u EU i to kao deo jasne strategije, bez obzira na prijateljstva koje zemlje poput BiH i Srbije razvijaju sa Rusijom ili Turskom. "Takva prijateljstva su sasvim normalna, dok je... »

Poslanik EP: Zaboravite Junkerovu prognozu, sve je u vašim rukama

RTS pre 15 sati
RTS: Poslanik EP: Zaboravite Junkerovu prognozu, sve je u vašim rukama
Srbija treba da se fokusira na ispunjavanje prvenstveno tri uslova – sloboda, jednakost i vladavina prava – koji su alfa i omega principi EU, navodi poslanik u Evropskom parlamentu Franc Bogovič. Poslanik u Evropskom parlamentu Franc Bogovič poručuje da bi Srbija, uz ubrzanje reformi, mogla... »

Erdogan: Ne bih rekao da su SAD civilizovana zemlja

RTS pre 7 sati
RTS: Erdogan: Ne bih rekao da su SAD civilizovana zemlja
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan oštro je kritikovao SAD zbog zbog onoga što je nazvao "nedemokratskim" optužnicama protiv njegovih telohranitelja zbog tuče sa demonstrantima za vreme Erdoganove posete Vašingtonu u maju. "Kažu da su SAD kolevka demokratije. To ne može biti istina. To... »

Tramp "ujedinio" bivše predsednike Obamu i Buša

RTS pre 18 sati
RTS: Tramp "ujedinio" bivše predsednike Obamu i Buša
Američki predsednik Donald Tramp uspeo je da "ujedini" bivše lidere Džordža Buša Mlađeg i Baraka Obamu koji su, iako ne pominjući Trampa po imenu, uputili kritike na račun sadašnje politike SAD. "Ja u zadnje vreme nisam mnogo komentarisao politiku, ali jedno znam: ako pobedite u kampanji... »

Češki ekstremisti izbacili novinare iz izbornog štaba

RTS pre 11 sati
RTS: Češki ekstremisti izbacili novinare iz izbornog štaba
Češki ekstremisti iz stranke Sloboda direktna demokratija (SPD) Tomija Okamure pozvali su policiju da izbaci nekoliko novinara iz njihovog izbornog štaba, gde čekaju rezultate upravo završenih parlamentranih izbora, pošto su im noćas naprasno poništili akreditacije, javila je Češka... »

Seki Sablić priznanje „Komedi festa“

RTS pre 13 sati
RTS: Seki Sablić priznanje „Komedi festa“
Glumica Jelisaveta Seka Sablić nagrađena je za doprinos filmskoj komediji. Priznanje „Komedi festa“ proslavljenoj srpskoj umetnici uručio je reditelj Ivan Marinović, u čijoj je komediji „Igla ispod praga“ glumica još jednom briljirala. Slavna glumica nije krila oduševljenje što joj... »

Vijesti: Nakon bekstva iz zatvora državljani Srbije uhapšeni u Budvi

RTS pre 13 sati
RTS: Vijesti: Nakon bekstva iz zatvora državljani Srbije uhapšeni u Budvi
Budvanska kriminalistička policija uhapsila je srpske državljane A. N. (27) i J. R. (28) koji su nakon bekstva iz zatvora u Sremskoj Mitrovici došli u Crnu Goru. Izvori bliski istrazi rekli su da se radi o muškarcima "sa podebelim kriminalističkim dosijeima", prenose Vijesti. U Srbiji ih čeka... »

Mornarica SAD posvećena odbrani Južne Koreje

RTS pre 15 sati
RTS: Mornarica SAD posvećena odbrani Južne Koreje
Nakon što su nuklearnim nosačem aviona pristali u luci Busan u Južnoj Koreji, i zajedničkih mornaričkih vežbi sa mornaricom Južne Koreje, mornarički komandanti SAD ponovili su da su posvećeni odbrani Južne Koreje od pretnji Severne Koreje. Kontraadmiral Mornarice SAD Bred Kuper, rekao je... »

"Srbija pokazala ozbiljnost i poštovanje svih građana"

RTS pre 17 sati
RTS: "Srbija pokazala ozbiljnost i poštovanje svih građana"
Obnavljanje kuće bana Jelačića u Petrovaradinu pokazuje ozbiljnost Srbije, principijelnost dobrosusedske politike koju vodi i tretiranje svih građana jednako, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i poručio da se isto očekuje zauzvrat. Ovaj potez pre svega znači "ozbiljnost... »

Veče sećanja na Milivoja Miću Markovića 25. oktobra

RTS pre 9 sati
RTS: Veče sećanja na Milivoja Miću Markovića 25. oktobra
Beogradski džez festival organizuje 25. oktobra veče sećanja na svog dugogodišnjeg umetničkog direktora i velikana naše džez scene, Milivoja Miću Markovića, koji je letos preminuo u Beogradu. U Velikoj sali Doma omladine Beograda, sa posebnim muzičkim posvetama, nastupiće Big bend RTS-a i... »

Uhapšeni aktivisti Srpske liste

Danas  pre 5 sati  još 3 povezane

Vulin: Slobodno srpsko nebo bira ko će leteti po njemu

Blic  pre 7 sati  još 2 povezane

Video brojali do 221: Partizan srušio Igokeu

Večernje novosti  pre 4 sata  još 5 povezanih

Šef SZO nakon osuda "ponovo razmatra" imenovanje Mugabea

Blic  pre 4 sata  još 2 povezane

Pućdemon: Katalonija ne prihvata ukidanje autonomije

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.