RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

"Srbija treba da bude prisutna u svemu što Kina radi u regionu"

RTS pre 6 sati
RTS: "Srbija treba da bude prisutna u svemu što Kina radi u regionu"
Strateški značaj inicijative "Pojas i put" na ovim prostorima, njeni globalni dometi, investicioni i infrastrukturni projekti, kao i mogućnosti srpsko-kineske saradnje u okviru četvrte industrijske revolucije, teme su o kojima će se sutra govoriti na trećoj međunarodnoj konferenciji... »

Ruski eksperti proveravaju bezbednost aerodroma u Egiptu

RTS pre 7 sati
RTS: Ruski eksperti proveravaju bezbednost aerodroma u Egiptu
Ruski eksperti za bezbednost avio-saobraćaja doputovali su u Egipat kako bi proverili aerodrome u letovalištima Hurgada i Šarm el Šeik. "Oko 20 ljudi stiglo je na Šarm el Šeik", rekao je jedan neimenovani izvor za Tas. Zadatak ruskih stručnjaka je da procene spremnost aerodroma da osiguraju... »

Hrvatska se ne meša u unutrašnje stvari BiH

RTS pre 12 sati
RTS: Hrvatska se ne meša u unutrašnje stvari BiH
Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da za razliku od trojice bivših Visokih predstavnika u BiH, Hrvatska se ne meša u unutrašnja pitanja BiH, već ispunjava međunarodne obaveze, u potpunosti poštujući suverenitet i teritorijalni integritet BiH i njen ustavni i pravni poredak.... »

Igor Đorđević: Popularnost serije „Koreni“ je optimistična za ukus publike

RTS pre 7 sati
RTS: Igor Đorđević: Popularnost serije „Koreni“ je optimistična za ukus publike
Gledaoci su u dosadašnjim „Korenima“ uspeli da upoznaju i dobre i loše strane Đorđa Katića. Glumac Igor Đorđević, gostujući u Jutarnjem programu, istakao je da je ga raduje pažnja koju je, zbog serije, dobila i knjiga. Utisci i reakcije na račun Korena su nepodeljene. Glumac Igor... »

Prištinske takse smanjile promet srpske robe za 20 miliona evra

RTS pre 11 sati
RTS: Prištinske takse smanjile promet srpske robe za 20 miliona evra
Uredba o povećanju taksi na uvoz robe iz Srbije na snazi je od 21. novembra, a privremene kosovske institucije najavljuju i nove. Uvoz srpske robe opao je za 20 miliona evra. Sa administrativnih prelaza vraćeno je čak 17 kamiona zbog carinskih deklaracija naslovljenih na Kosovo i Metohiju.... »

Pao radnik na gradilištu "Beograda na vodi"

RTS pre 4 sata
RTS: Pao radnik na gradilištu "Beograda na vodi"
Sa gradilišta tržnog centra "Beograd na vodi Galerija" pao je radnik, saopštila je kompanija "Beograd na vodi". Prema poslednjim dostupnim informacijama, radnik je svestan i nije životno ugrožen. Povređenom radniku je odmah ukazana sva potrebna medicinska pomoć, a hitna pomoć i policija su u... »

Nevreme u Hrvatskoj, na Dinari pada sneg

RTS pre 1 sat
RTS: Nevreme u Hrvatskoj, na Dinari pada sneg
Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i gradom veličine lešnika pogodilo je Šibenik, dok na Dinari pada sneg. Za pet minuta u Šibeniku je napadao grad koji je prekrio ulice poput snežnog prekrivača. Kako prenosi Indeks, nevreme je iznenadilo građane Šibenika jer je bila najavljena samo... »

Film „Kralj Petar Prvi“ za četiri dana videlo 50.000 ljudi

RTS pre 8 sati
RTS: Film „Kralj Petar Prvi“ za četiri dana videlo 50.000 ljudi
Istorijsku dramu „Kralj Petar Prvi“ Petra Ristovskog za prva četiri dana prikazivanja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, videlo je čak 50.000 gledalaca, a odličan početak prikazivanja filma se nastavlja kako u bioskopima, tako i na premijernim prikazivanjima u ostalim gradovima... »

Penzionisani borbeni avion „Orao J 22“ dobio novi izgled

RTS pre 6 sati
RTS: Penzionisani borbeni avion „Orao J 22“ dobio novi izgled
Borbeni avion „Orao J 22“ ručno su oslikali umetnici iz udruženja „Kraft i art“ i tako je postao nova atrakcija Muzeja vazduhoplovstva u Beogradu. Predstavljanju ovog neobičnog umetničkog dela koje čini deo izložbe radova Marka Ćuluma i Marka Ivkovića koji uz Stevana Jovanovića... »

Proglašeni pobednici konkursa „Jara Labud”

RTS pre 8 sati
RTS: Proglašeni pobednici konkursa „Jara Labud”
U Narodnoj biblioteci u Jagodini saopšteni su rezultati konkursa „Jara Labud”. Prvo mesto, u konkurenciji srednjoškolaca, osvojio je gimnazijalac Aleksa Branisavljević, a najbolji rad među osnovcima napisao je Uroš Nikolić, učenik škole „Goran Ostojić”. Žiri konkursa „Jara... »

©2018 Netmark d.o.o.