RTS

Vlada usvojila mere za pomoć privredi i nove mere protiv koronavirusa

RTS pre 13 sati
Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti kovid… »

Krivokapićev tim: U popisu stanovništva ostaju vera, jezik i nacija

RTS pre 24 sata
Pitanje izjašnjavanja tokom popisa stanovništva u Crnoj Gori o nacionalnoj, verskoj pripadnosti, kao i o jeziku, nije egzistencionalno pitanje, poručili su iz tima crnogorskog mandatara Zdravka Krivokapića. Predlog Centra za demokratsku tranziciju… »

Varhelji: Odnosi sa Zapadnim Balkanom su naš prioritet

RTS pre 21 sat
Komesar za proširenje EU Oliver Varhelji kaže da je na današnjoj ministarskoj konferenciji EU – Zapadni Balkan potvrdio prioritet koji Evropska komisija daje odnosima sa regionom. Oliver Varhelji je rekao, kada je reč o migracijama, da je… »

Proradio vulkan na Kamčatki, bacao pepeo i do 10 kilometara

RTS pre 22 sata
Erupcija vulkana Bezimeni na Kamčatki počela je u 8.22 po lokalnom vremenu, rekao je portparol geofizičke službe Kamčatke pri Ruskoj akademiji nauka. Prema preliminarnim procenama, vulkan je izbacivao pepeo i do deset kilometara udaljenosti. Nadzorna… »

Poslednja debata Trampa i Bajdena – šansa za civilizovaniju raspravu ili novu sramotu

RTS pre 12 sati
Ostalo je manje od dve nedelje do američkih izbora. Predsednički kandidati republikanaca i demokrata, Donald Tramp i Džozef Bajden, učestvovaće večeras na drugoj i poslednjoj debati. Posle prve debate, koju su mnogi ocenili kao najveću sramotu u… »

Zajednička vežba srpskih i francuskih specijalaca

RTS pre 17 sati
Direktor policije Vladimir Rebić i ambasador Republike Francuske Žan Luj Falkoni prisustvovali su zajedničkoj antiterorističkoj vežbi pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Specijalne… »

Petković za RTS: Nije lako biti Srbin na KiM pogotovo južno od Ibra

RTS pre 23 sata
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem KiM i da jednostranim potezima nigde ne možemo da dođemo. Savet bezbednosti je ponovo duboko podeljen oko misije Ujedinjenih nacija na… »

Srbija počasni gost Puđijang inovacionog foruma

RTS pre 18 sati
Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovala je preko video-linka na Puđijang inovacionom forumu koji se održava u Šangaju, u organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije NR Kine i vlade grada Šangaja. Puđijang inovacioni forum predstavlja jedan od… »

U Poljskoj zabranjen abortus, osim u tri slučaja

RTS pre 13 sati
Poljski ustavni sud je odlučio da je abortus zbog anomalija fetusa neustavan. Na taj način je zabranjen najčešći razlg za prekid trudnoće u Poljskoj. Pošto odluka stupi na snagu, abortus u Poljskoj će biti dozvoljen samo u slučaju silovanja… »

Putin: Prošlo je vreme kada su Rusija i SAD odlučivale o svemu

RTS pre 15 sati
Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da je vreme kada su Rusija i SAD odlučivale o svemu prošlost i ističe da je spreman da o globalnim problemima razgovara i sa drugim zemljama, ako se ukaže takva potreba. Vladimir Putin je istakao da se Kina i… »

RTS, najnovije vesti »