RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Peskov: Rusija poštuje sve međunarodne obaveze

RTS pre 16 sati
RTS: Peskov: Rusija poštuje sve međunarodne obaveze
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov na pitanje u vezi optužbi američkog predsednika Donalda Trampa da Moskva krši sankcije UN prema Severnoj Koreji, odgovara da će Rusija poštovati sve svoje međunarodne obaveze. Donald Tramp je pre dva dana izjavio da Rusija pomaže Severnoj Koreji da zaobiđe... »

Nova vojna strategija SAD, Kina i Rusija glavni konkurenti

RTS pre 8 sati
RTS: Nova vojna strategija SAD, Kina i Rusija glavni konkurenti
Pentagon je objavio novu vojnu strategiju SAD u kojoj su kao glavni konkurenti označeni Kina i Rusija, Severna Koreja i Iran. To je, kako ocenjuje "Rojters", najnoviji znak da su se američki prioriteti pomerili posle više od 15 godina tokom kojih su se SAD fokusirale na borbu protiv... »

Mogu li lokalne vlasti da unaprede bezbednost saobraćaja?

RTS pre 10 sati
RTS: Mogu li lokalne vlasti da unaprede bezbednost saobraćaja?
Na drumovima u Srbiji godišnje pogine oko 600 ljudi. To jeste upola manje nego pre dve decenije, ali i dalje je zabrinjavajuće. Državu saobraćajne nesreće godišnje koštaju više od 300 miliona evra. Veliki gubitak koji bi mogao da se smanji ulaganjem u bezbednost lokalnih saobraćajnica uz... »

Đilas: Biće teže jer nismo jedna lista

RTS pre 14 sati
RTS: Đilas: Biće teže jer nismo jedna lista
Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas izjavio je da je predlagao da svi bivši lideri DS-a zajedno učestvuju na beogradskim izborima, ali da pojedinci u opoziciji to nisu želeli, zbog čega će biti teže pobediti SNS na predstojećim izborima. "Ponudio sam i da ne vodim tu listu, da... »

Vremeplov (19. januar 2018)

RTS pre 22 sata
RTS: Vremeplov (19. januar 2018)
Bogojavljenje (po Julijanskom kalendaru). 1736. - Rođen Džejms Vat, škotski inženjer i fizičar, pronalazač parne mašine (Grinok, 19. 01. 1736 - Hitfild, 19. 08. 1819) 1785. - Umro Zaharije Stefanović Orfelin, književnik, istoričar, prevodilac, leksikograf i graver (Vukovar, 1726 - Novi... »

Ukinut imunitet češkom premijeru Babišu

RTS pre 9 sati
RTS: Ukinut imunitet češkom premijeru Babišu
Češki parlament je ukinuo imunitet premijeru Andreju Babišu, čime se tužilaštvu omogućava da pokrene istragu po optužbama da je nezakonito primao subvencije Evropske unije. Zbog pretnje istragom, Andrej Babiš nije mogao da formira vladu, jer su druge stranke odbile da ga podrže kao... »

Izetbegović: Prijatelj kao Erdogan ne sme se izgubiti

RTS pre 9 sati
RTS: Izetbegović: Prijatelj kao Erdogan ne sme se izgubiti
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan do sada uradio sve što je traženo od njega i da se takav prijatelj ne sme izgubiti. "Ja imam takvog prijatelja u Erdoganu, a vi imate takvu zemlju kao prijatelja. On drži taj svoj... »

Ji: Makedonija i Grčka imaju priliku da reše spor oko imena

RTS pre 10 sati
RTS: Ji: Makedonija i Grčka imaju priliku da reše spor oko imena
Sada je prava prilika da Makedonija i Grčka pronađu rešenje za dugogodišnji spor oko imena, smatra zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Hojt Brajan Ji. Hojt Ji je, istovremeno, poručio da države moraju da poštuju suverenitet drugih zemalja i da ne bi... »

Vujović: Cilj ERP-a poboljšanje fiskalnog planiranja

RTS pre 12 sati
RTS: Vujović: Cilj ERP-a poboljšanje fiskalnog planiranja
Ministar finansija Dušan Vujović naglasio je značaj Programa ekonomskih reformi (ERP) 2018-2020. godine, koji, kako kaže, ima za cilj da pomogne unapređenju načina fiskalnog planiranja i realizacije krupnih projekata. "Cilj ovog Programa je da poboljšamo sopstveni način planiranja i... »

SNSD: Dodik nema naloge na društvenim mrežama

RTS pre 14 sati
RTS: SNSD: Dodik nema naloge na društvenim mrežama
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nema naloge na društvenim mrežama, saopšteno je iz vladajućeg SNSD. Na Tviteru se pojavio nalog u čijem opisu piše da je zvanični nalog predsednika reublike Srpske. Iz SNDS-a su to negirali. "Predsednik Dodik nema naloge, niti profile, na bilo kojoj... »

Poslanik: Vučićeva poseta Kosovu će uliti sigurnost

Blic  pre 7 sati  još 2 povezane

Alen Omić novi centar Crvene zvezde: Šta je to neprijateljski komšiluk?

Sportski žurnal  pre 5 sati  još 5 povezanih

Oblačno i hladnije, kiša i sneg, do sedam stepeni

B92  pre 5 sati  još 1 povezana

Upozorenje Stejt departmenta zbog boginja u Srbiji

Danas  pre 11 sati  još 1 povezana

Vremepov: Umro vojvoda Živojin Mišić

RTV  pre 4 sata  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.