RTS

Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu rada Inspektorata za rad

RTS pre 5 sati
Zaštitnik građana zatražio je od Inspektorata za rad izjašnjenje povodom pogibije radnika na gradilištu u Ulici vojvode Milenka, u blizini nekadašnje američke ambasade, u Beogradu. Zaštitnik građana je na sopstvenu inicijativu, na osnovu… »

Odalović: Tako se brani Dejtonski sporazum

RTS pre 10 sati
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović kaže za RTS da je, sve ono što se dešava u Bosni i Hercegovini, deo kampanje da se revidira Dejtonski sporazum. Veljko Odalović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je… »

Beovizija 2020: Pesma „Svadba velika“ dobila novi tekst

RTS pre 34 minuta
Pesma „Svadba velika“, koju izvode Bora Dugić i „Balkubano“, ostaće u takmičenju ovogodišnje Beovizije. Shvatajući ozbiljnost pogrešne poruke koju bi tekst pesme mogao da pošalje, RTS je u razgovoru i dogovoru sa autorima doneo odluku da… »

Horgoš, sprečen pokušaj krijumčarenja kozmetike

RTS pre 4 sata
Carinici su 18. februara 2020. godine na prelazu Horgoš u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja kozmetike, čija je vrednost procenjena na oko milion dinara. Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 23 časa za kontrolu na ulazu u… »

Da li će rad Ustavnog suda BiH dovesti do "RSegzita"

RTS pre 11 sati
"Goodbye BiH, welcome RS-exit" – reči su koje su obeležile sednicu Skupštine Republike Srpske, institucije koja, kako je rekao srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, jedina može da govori u ime naroda. Skupština Republike… »

Erdogan: Ispitati glavnu stranku opozicije zbog veza s Gulenom

RTS pre 1 sat
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da treba ispitati glavnu opozicionu stranku u toj zemlji zbog mogućih veza sa sveštenikom Fetulahom Gulenom optuženim za organizovanje pokušaja državnog udara 2016. godine. Gulen živi u… »

Cakaj: Albanija spremna da ukloni granicu sa Kosovom

RTS pre 5 sati
Albanski ministar za Evropu i spoljne poslove Gent Cakaj izjavio je u Prištini da "između Kosova i Albanije granica postoji simbolično I da su u Tirani spremni da je uklone". "Kosovo i Albanija imaju simboličnu granicu. Spremni smo da započnemo rad… »

Zaječar, pronađeno telo muškarca vezanih ruku

RTS pre 5 sati
U Zaječaru je jutros pronađeno telo sedamdesetšestogodišnjaka Slobodana V. u njegovoj porodičnoj kući, potvrdila je zaječarska policija. RTS nezvanično saznaje da je nesrećni čovek bio vezan i pretučen, a pronašla ga je, prilikom obilaska… »

Brnabić: Priboj za primer drugima u ekologiji

RTS pre 2 sata
Priboj je prva lokalna samouprava u Srbiji koja će kompletno preći sa centralnim grejanjem na biomasu, što je jako značajno za zaštitu životne sredine i njihov primer treba da slede i ostali gradovi, izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić tokom… »

Novi problem za "Boing", otkrivene naprsline u avionu "737 Maks"

RTS pre 7 sati
Boingov avion "737 Maks" suočava se sa potencijalnim novim bezbednosnim problemima pošto su pronađene naprsline u rezervoarima za gorivo nekoliko novih letilica, koje su se nalazile u skladištu, gde su čekale da budu isporučene avio-kompanijama… »

RTS, najnovije vesti »