RTS

Kandidat za poslanika Samoopredeljenja dobio poziv za Hag

RTS pre 10 sati
Gani Krasnići, kandidat za poslanika Samoopredeljenja u kosovskom parlamentu, objavio je na Fejsbuku da je primio poziv da se javi Specijalnom tužilaštvu u Hagu, gde je sedište Specijalnog suda za zločine takozvane Oslobodilačke vojske Kosova… »

Srpska lista: Rešiti, a ne zloupotrebljavati ubistvo Ivanovića

RTS pre 13 sati
Srpska lista je pozdravila i podržala poziv predstavnika Sjedinjenih Američkih Država u Prištini da kosovsko tužilaštvo i policija ubrzaju istragu i krivce za ubistvo Olivera Ivanovića privedu pravdi. Srpska lista je u saopštenju pozvala… »

Berni Sanders se vraća u kampanju

RTS pre 15 sati
Tri nedelje pošto je pretrpeo srčani udar, američki senator Berni Sanders vraća se u trku za predsedničkog kandidata Demokratske stranke. Senator Berni Sanders (78) nastupiće danas na skupu pod nazivom "Berni se vratio" u Njujorku, prvom od 1… »

Dugačak aplauz za zajednički nastup horova RTS-a i HRT-a na zatvaranju Bemusa

RTS pre 7 sati
Hor Radio-televizije Srbije i Hor Hrvatske radio-televizije, oduševili su publiku u Kolarcu na zatvaranju 51. Bemusa. Čuveno i veoma teško za interpretaciju, "Svenoćno bdenije" Sergeja Rahmanjinova, bilo je centralni deo koncertnog repertoara… »

Slovenija protiv ulaska Hrvatske u Šengen

RTS pre 18 sati
Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je juče u Briselu da je Slovenija protiv toga da o ulasku Hrvatske u Šengen odlučuje sadašnja Komisija koju vodi Žan Klod Junker, te da bi to trebalo prepustiti idućem sastavu Komisije. "Slovenija je protiv… »

Otkriveni detalji o 30 savršeno očuvanih drvenih sarkofaga

RTS pre 12 sati
Egipatsko ministarstvo za antikvitete objavilo je detalje o 30 drevnih sarkofaga koji su nedavno otkriveni u Luksoru, u okviru nekropole drevne Tebe. Mostafa Vaziri, generalni sekretar Vrhovnog saveta za antikvitete, rekao je novinarima da su sanduci s… »

Katalonski lider pozvao Madrid na razgovore

RTS pre 15 sati
Kim Tora, katalonski lider pozvao je na razgovore sa centralnom vladom u Madridu, posle pet dana nemira koje su pokrenule zatvorske kazne za katalonske separatističke lidere. "Pozivamo vršioca dužnosti premijera Španije da sedne za pregovarački sto i… »

Danas glasanje o Bregzitu, šta može da se desi

RTS pre 17 sati
U britanskom parlamentu danas se glasa o novom sporazumu o Bregzitu, koji je London usaglasio sa Briselom. Premijer Velike Britanije Boris Džonson pokušava da ubedi poslanike da podrže sporazum koji je postigao sa EU, jer se očekuje da će u Domu… »

Spektakularni vatromet i plotuni povodom obeležavanja oslobođenja Beograda

RTS pre 8 sati
U čast 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva večeras su ispaljeni počasni plotuni, uz veliki vatromet. Nakon obraćanja medijima, Vučić i… »

Dvejn Džonson pre nego što je postao Rok

RTS pre 13 sati
Bivši rvač a sada holivudska zvezda Dvejn Džonson oduvek je težio savršenom izgledu. Ipak, nije mu odmah pošlo za rukom da bude omiljen u društvu... Glumac čiji honorari probijaju sve dosadašnje granice prisetio se vremena kada je bio dečak… »

RTS, najnovije vesti »