RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Za sliku „Dva bašibozuka“ Paje Jovanovića više od pola miliona evra!

RTS pre 1 sat
RTS: Za sliku „Dva bašibozuka“ Paje Jovanovića više od pola miliona evra!
Slika Paje Jovanovića „Dva bašibozuka pred kapijom“ prodata je u aukcijskoj kući „Sotbi“ za 465.000 funti, to jest više od pola miliona evra. Delo srpskog slikara prodato je za 465.000 funti (oko 530.000 evra), objavljeno je na sajtu britanske aukcijske kuće sa sedištem u Njujorku.... »

Mamić: Ako me osude, uradiću isto što i Slobodan Praljak

RTS pre 2 sata
RTS: Mamić: Ako me osude, uradiću isto što i Slobodan Praljak
Zdravko Mamić, dugogodišnji prvi čovek Dinama iz Zagreba, izjavio je da će, ukoliko ga osude, izvršiti samoubistvo u zatvoru na isti način na koji je to uradio general Slobodan Praljak u Hagu. Mamiću se trenutno sudi da je u poslovima sa transferima fudbalera oštetio državu za 16 miliona... »

Kursevi za programere – šansa za preokret u karijeri

RTS pre 2 sata
RTS: Kursevi za programere – šansa za preokret u karijeri
Svaki drugi zaposleni u IT sektoru ima neformalno obrazovanje. Ta statistika ide na ruku polaznicima drugog kruga državnog programa prekvalifikacija koji uskoro završavaju obuku. Nadležni najavljuju i treći konkurs za novih 750 kandidata koji bi od jeseni trebalo da naprave prve programerske... »

Gledaoci reporteri (25. april 2018)

RTS pre 4 sata
RTS: Gledaoci reporteri (25. april 2018)
Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš gledalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime. Interesantnu fotografiju ili kraći filmski zapis možete nam slati elektronskom poštom. Imejl adrese su: webdesk@rts.rs i gledalacreporter@rts.rs Takođe, fotografije i... »

MUP zabranio skupove u Hrtkovcima

RTS pre 16 sati
RTS: MUP zabranio skupove u Hrtkovcima
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je da neće dozvoliti nijedno okupljanje 6. maja u Hrtkovcima i navelo da će zvanična rešenja o zabrani skupova onima koji su ih prijavili biti uručena u zakonskom roku. "Iako je više političkih organizacija zvanično prijavilo ili najavilo... »

Brnabićeva potvrdila uvođenje kontramera Hrvatskoj

RTS pre 18 sati
RTS: Brnabićeva potvrdila uvođenje kontramera Hrvatskoj
Premijerka Ana Brnabić je potvrdila da će Srbija uvesti kontramere Hrvatskoj, zbog toga što je ta zemlja zabranila ulazak ministru odbrane Aleksandru Vulinu. Na pitanje novinara koje kontramere prema Hrvatskoj će Vlada Srbije sutra usvojiti, Brnabićeva je kratko rekla – "videćete sutra". U... »

Vučić u Bukureštu sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke

RTS pre 16 sati
RTS: Vučić u Bukureštu sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke
Predsednik Aleksandar Vučić i premijeri Rumunije, Bugarske i Grčke, održali su sastanak u Bukureštu, na kome je, saopšila je rumunska vlada, fokus bio na regionalnim projektima međusobnog povezivanja, pristupanju Srbije EU i evropskim perspektivama celokupnog regiona. Pored Vučića i... »

Muškarac ranjen u Mirijevu, osumnjičeni uhapšen u ukradenom "pežou"

RTS pre 20 sati
RTS: Muškarac ranjen u Mirijevu, osumnjičeni uhapšen u ukradenom "pežou"
U pucnjavi u Mirijevu rano jutros je ranjen 31-godišnji muškarac. MUP je saopštio da je osumnjičeni za napad uhapšen neposredno nakon što je pokušao da pobegne sa lica mesta u ukradenom vozilu. Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je muškarac ranjen u predelu leve natkolenice i... »

Pritvor napadaču iz Toronta, optužnica za 10 ubistava

RTS pre 17 sati
RTS: Pritvor napadaču iz Toronta, optužnica za 10 ubistava
Kanadski sud u Torontu odredio je pritvor za 25-godišnjeg Aleka Minasijana, koji je uleteo kombijem među pešake, po 10 tačaka optužnice za ubistvo sa predumišljajem i 13 za pokušaj ubistva, prenosi AP. Navodi se da su tačke optužnice pročitane Minasijanu tokom kratkog saslušanja pred... »

Vučić sa Mišelom o bilaterali, EU integracijama, regionu

RTS pre 1 dan
RTS: Vučić sa Mišelom o bilaterali, EU integracijama, regionu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć u Beogradu sa belgijskim premijerom Šarlom Mišelom o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije i regionalnoj saradnji. "Sa predsednikom Vlade Kraljevine Belgije Šarlom Mišelom razgovoram o bilateralnim odnosima, evropskim... »

©2018 Netmark d.o.o.