RTS » Vesti dana

RTS

U čarape sakrili 73.000 evra

RTS pre 8 sati
RTS: U čarape sakrili 73.000 evra
Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, carinici su otkrili 73.000 neprijavljenih evra. Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu prijavio 30-godišnji turski državljanin kao vozač "mercedesa" austrijskih registarskih oznaka, putujući sa jednim saputnikom na relaciji Austrija -... »

Svakog sata od bolesti srca i krvnih sudova umre šest osoba

RTS pre 9 sati
RTS: Svakog sata od bolesti srca i krvnih sudova umre šest osoba
U Srbiji svakog sata šest ljudi umre od bolesti srca i krvnih sudova, odnosno 142 osobe dnevno izgube život od ove grupe bolesti, što na godišnjem nivou iznosi više od 52.000 ljudi, navela je direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović. Verica... »

Istarski antifašisti izviždali Kolindu Grabar Kitarović

RTS pre 7 sati
RTS: Istarski antifašisti izviždali Kolindu Grabar Kitarović
Antifašisti u Pazinu izviždali su predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, a okidač je bio njen govor u kojem je spomenula zasluge Crkve, čiji sveštenici su, kako je rekla, bili progonjeni i ubijani tokom antifašističke borbe. Govoreći na svečanoj sedici županijske skupštine, povodom... »

Popović: Saradnja nauke i privrede osnova za razvoj Srbije

RTS pre 11 sati
RTS: Popović: Saradnja nauke i privrede osnova za razvoj Srbije
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se u Briselu sa direktorom Generalnog direktorijata za istraživanje i inovacije Robertom Jan Smitom, a nakon toga je poručio da je saradnja nauke i privrede osnova za dugoročni razvoj Srbije. Vlada Srbije, rekao je Nenad Popović,... »

Protest Studenata Filološkog fakulteta u Beogradu

RTS pre 7 sati
RTS: Protest Studenata Filološkog fakulteta u Beogradu
Studenti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu protestovali su zbog školarine i rokova i najavili da će na svom fakultetu protestovati i sutra, od 15 časova. Zahtevaju da cena školarine za sve studente koji imaju status apsolventa iznosi 15.000 dinara, a 10.000 dinara za produženu... »

Sobotka: Ko slavi AfD u Bundestagu, ne vidi dalje od nosa

RTS pre 12 sati
RTS: Sobotka: Ko slavi AfD u Bundestagu, ne vidi dalje od nosa
Češki premijer Bohuslav Sobotka upozorio je da esktremistička AfD danas huška protiv izbeglica, a sutra će protiv Čeha i Poljaka. Bohuslav Sobotka upozorio je da ko slavi to što je esktremistička AfD ušla u Bundestag, "ne vidi dalje od nosa". Češki premijer ističe da AfD danas huška... »

Tribunal Stanišiću produžio privremenu slobodu i lečenje u Beogradu

RTS pre 7 sati
RTS: Tribunal Stanišiću produžio privremenu slobodu i lečenje u Beogradu
Haški tribunal odobrio je nekadašnjem šefu Državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću produženje privremene slobode i lečenja u Beogradu, ali i naložio da ga pregledaju nezavisni stručnjaci. Sudsko veće koje rukovodi ponovljenim suđenjem Stanišiću i njegovom kolegi Franku Simatoviću... »

Stefanović: Srbija želi da jača odnose sa Kinom

RTS pre 7 sati
RTS: Stefanović: Srbija želi da jača odnose sa Kinom
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Kini sa Meng Đijendžuom sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove, kao i kineskim ministrom javne bezbednosti Guom Šengkunom o unapređenju odnosa Srbije i Kine, pre svega u oblasti bezbednosti. Potpredsednik... »

Rama pozvao na priznavanje i članstvo Kosova u UN

RTS pre 13 sati
RTS: Rama pozvao na priznavanje i članstvo Kosova u UN
Albanski premijer Edi Rama je, na sastanku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guteresom, razgovarao o članstvu Kosova u Unesku i drugim međunarodnim organizacijama, prenosi prištinski list "Koha ditore". Rama je rekao da bi priznavanje Kosova od strane svih zemalja direktno... »

Žena koja je potukla i četvrtog muškarca na slovo Š

RTS pre 9 sati
RTS: Žena koja je potukla i četvrtog muškarca na slovo Š
U Nemačkoj skoro ništa novo. Posle Šredera, Štajnmajera i Štajnbrika, šefica CDU Angela Merkel ubedljivo je pobedila i Martina Šulca. Građani su glasali za stabilnost, ali kancelarka će morati da im pruži više od toga. Ništa od eksperimenata. Nemačka nakon izbora ostaje kakva je bila... »

Pentagon sprema opcije za Severnu Koreju

Blic  pre 3 sata  još 4 povezane

Treća sreća Nataša Bekvalac izgovorila sudbonosno "da" (foto)

Večernje novosti  pre 2 sata  još 2 povezane

Mekejn na samrti? Loše prognoze lekara, često misli na Kenedija

Večernje novosti  pre 3 sata  još 1 povezana

Meksiko:Broj žrtava porastao na 325, 360 zgrada pred rušenjem

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.