RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Vremeplov (24. septembar 2018)

RTS pre 1 sat
RTS: Vremeplov (24. septembar 2018)
Dan Požarevačke gimnazije. 1227. - Umro Stefan Prvovenčani Nemanjić, srpski kralj (oko 1165 - 24. 09. 1227) 1541. - Umro Paracelzijus, švajcarski lekar, fizičar i hemičar (Ajnzideln, 11. 11. 1493 - Salcburg, 24. 09. 1541) 1862. - Ukazom kneza Mihaila Obrenovića osnovana gimnazija u... »

Dinastija Sja i začeci Kine

RTS pre 2 sata
RTS: Dinastija Sja i začeci Kine
Legenda kaže da je prva kineska dinastija Sja nastala od ljudi koji su preživeli strašnu prirodnu katastrofu oko 2000 godina pre nove ere. Žuta reka se izlila iz svog korita i iza sebe ostavila mali broj ljudi. Toj nedaći se suprotstavio Da Ju (Veliki Ju), koji je odmah pokazao osobine pravog... »

Nasa otkrila dve nove udaljene planete

RTS pre 1 sat
RTS: Nasa otkrila dve nove udaljene planete
Orbitalni teleskop Nase koji traži nove svetove izvan Sunčevog sistema, pet meseci nakon lansiranja, otkrio je dve udaljene planete, navodi se u saopštenju zvaničnika Američke agencije za istraživanje svemira. Satelit TESS otkrio je „super Zemlju“ i „vrelu Zemlju“, planete u solarnim... »

Revolucionarna garda Irana preti "smrtonosnom osvetom"

RTS pre 12 sati
RTS: Revolucionarna garda Irana preti "smrtonosnom osvetom"
Iranska Revolucionarna garda zapretila je danas "smrtonosnim i nezaboravnom" osvetom za napad tokom vojne parade u Iranu, u kojem je ubijeno 25 osoba, među kojima i 12 pripadnika te elitne garde. Teheran je optužio zemlje Persijskog zaliva za pružanje podrške napadačima, prenosi Rojters.... »

Muškarac slikom udario Marinu Abramović u glavu

RTS pre 14 sati
RTS: Muškarac slikom udario Marinu Abramović u glavu
Poznatu srpsku umetnicu performansa Marinu Abramović muškarac je udario u glavu slikom u dvorištu muzeja „Palaco Stroci“ u Firenci, a direktor te ustanove Arturo Galansino naveo je da Abramović tom prilikom nije povređena. „Sve je u redu“, napisao je na Tviteru Galansino, inače kustos... »

Jagodina, uhapšen petnaestogodišnjak osumnjičen da je izbo mladića

RTS pre 18 sati
RTS: Jagodina, uhapšen petnaestogodišnjak osumnjičen da je izbo mladića
Jagodinska policija uhapsila je petnaestogodišnjeg dečaka iz Paraćina osumnjičenog da je u tuči više osoba oštrim predmetom zadao dve ubodne rane mladiću iz Jagodine, koji je sa teškim povredama zbrinut u Opštoj bolnici u Jagodini. Direktor Opšte bolnice u Jagodini Miloš Lukić izjavio... »

Zekić: Rijaliti se nigde ne zabranjuju, pa neće ni u Srbiji

RTS pre 20 sati
RTS: Zekić: Rijaliti se nigde ne zabranjuju, pa neće ni u Srbiji
Rijaliti programi se ne zabranjuju nigde, pa neće ni u Srbiji, kaže članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić i istovremeno naglašava da evropska i svaka druga medijska regulativa koja počiva na demokratskim vrednostima apriori zabranjuje kontrolu programa. "To... »

Američki "Behtel" zainteresovan za Moravski koridor

RTS pre 13 sati
RTS: Američki "Behtel" zainteresovan za Moravski koridor
Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da je američka kompanija "Behtel" zainteresovana za učešće u izgradnji deonice puta Pojate–Preljina na Moravskom koridoru i da će uskoro biti potpisan Memorandum o saradnji. Na infrastrukturnim projektima prisutni su i Svetska banka i Evropska... »

Ministarstvo odbrane Rusije: Izrael jedini krivac za obaranje aviona

RTS pre 12 sati
RTS: Ministarstvo odbrane Rusije: Izrael jedini krivac za obaranje aviona
Vazdušne snage Izraela i oni koji su donosili odluke jedini su krivci za obaranje ruskog transportnog aviona Il-20 u Siriji, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov. Izraelska vojska tvrdi da njihovi borbeni avioni nisu koristili ruskog "iljušina" kao zaklon od sirijskih... »

Mladić ranjen pošto je pištolj slučajno opalio

RTS pre 21 sat
RTS: Mladić ranjen pošto je pištolj slučajno opalio
Sedamnaestogodišnji mladić je noćas u Novom Sadu ranjen u glavu, a lekari se bore za njegov život. U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Tanjugu je rečeno da je mladića O. T. (17) operisao neurohirug Igor Meljnjikov i da se lekari i dalje bore za njegov život. Prema... »

©2018 Netmark d.o.o.