RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Srbija za 10 mesta niže na listi Reportera bez granica

RTS pre 2 sata
RTS: Srbija za 10 mesta niže na listi Reportera bez granica
Reporteri bez granica su u svom najnovijem izveštaju naveli da je Srbija, u odnosu na prošlu godinu, pala za 10 mesta na listi medijskih sloboda i sada je na 76. mestu od ukupno 180 zemalja. Od zemalja regiona, prema RSF, najbolje je rangirana BiH – na 62. mestu, a najgore Makedonija – na 109.... »

Hodžaj: ZSO formirati paralelno sa članstvom Prištine u UN

RTS pre 2 sata
RTS: Hodžaj: ZSO formirati paralelno sa članstvom Prištine u UN
Za sada je potpuno neizvesno kada će na Kosovu i Metohiji biti formirana Zajednica srpskih opština, koja je predviđena Briselskim sporazum potpisanim pre sada već više od pet godina, a različita mišljenja o tome imaju i predstavnici prištinskih vlasti i analitičari. Formiranje Zajednice... »

Brnabić: O merama prema Hrvatskoj sutra

RTS pre 52 minuta
RTS: Brnabić: O merama prema Hrvatskoj sutra
Vlada Srbije će sutra na redovnoj sednici doneti mere kao odgovor na odluku Hrvatske da zabrani ministru odbrane Aleksandru Vulinu ulazak u tu državu, rekla je premijerka Ana Brnabić. "Imam predlog, jutros sam radila na tome", rekla je Brnabićeva novinarima i izvinila se što je juče napravila... »

Zaplenjena tri skupocena sata

RTS pre 3 sata
RTS: Zaplenjena tri skupocena sata
Carinici su na Aerodromu "Nikola Tesla" zaplenili tri ručna časovnika poznatih proizvođača "roleks" i "šafhauzen", čija je vrednost procenjena na preko 27.000 dolara. Prekršaj je otkriven juče kada se 53-godišnja Beograđanka koja je doputovala letom iz Stokholma, po preuzimanju prtljaga... »

Prosečna neto plata 47.819 dinara u februaru

RTS pre 1 sat
RTS: Prosečna neto plata 47.819 dinara u februaru
Prosečna neto plata po zaposlenom u Srbiji iznosila je 47.819 dinara u februaru 2018, i realno je porasla za 4,4 odsto međugodišnje, a nominalno je veća za šest procenata. Prosečna neto zarada za februar 2018. iznosila je 404 evra, dok je u istom mesecu prošle godine bila 364 evra, saopštio... »

Predstavljena Siva knjiga javnih usluga

RTS pre 1 sat
RTS: Predstavljena Siva knjiga javnih usluga
Za više od polovine građana u radu javne uprave najvažnija je delotvornost i efikasnost, odnos zaposlenih je na drugom mestu, dok svaki drugi građanin ne zna kome da se obrati u slučaju da su mu prava uskraćena. To su samo neki od parametara iz Sive knjige javnih usluga koja je objavljena... »

Prosvetari traže jedinstvene platne razrede

RTS pre 40 minuta
RTS: Prosvetari traže jedinstvene platne razrede
Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije protestovali su ispred Vlade Srbije sa zahtevom za uvođenje jedinstvenih platnih razreda i povećanje plata u ovoj godini dva puta po deset odsto. Predsednica tog sindikata Jasna Janković rekla je da se predlogom Zakona o zaposlenima u javnim... »

Nikolić sa Skotom: Za razvoj potrebne nove investicije

RTS pre 2 sata
RTS: Nikolić sa Skotom: Za razvoj potrebne nove investicije
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skotom. Tomislav Nikolić je upoznao američkog ambasadora sa ciljevima, načinom rada i aktivnostima Nacionalnog... »

Rusija planira da Siriji isporuči nove PVO sisteme

RTS pre 2 sata
RTS: Rusija planira da Siriji isporuči nove PVO sisteme
U bliskoj budućnosti Rusija planira da Siriji isporuči nove sisteme za protivvazdušnu odbranu, javila je agencija "RIA Novosti" pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane. Rusko ministarstvo dodaje da planira da prouči američku krstareću raketu "tomahavk", koja se našla u rukama sirijskih... »

Teretnjaci i dalje duže čekaju na prelazima

RTS pre 2 sata
RTS: Teretnjaci i dalje duže čekaju na prelazima
Teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na Kelebiji čekaju oko četiri sata, na Batrovcima oko tri, a na Šidu i Horgošu oko dva sata, saopštio je AMSS. U Srbiji je inače umeren saobraćaj, uz povoljne vremenske prilike širom zemlje. Svi glavni putni pravci su prohodni, a vanrednih zastoja i... »

©2018 Netmark d.o.o.