RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Savetnik Hašima Tačija: Prvo pravno obavezujući sporazum, pa ZSO

RTS pre 18 sati
RTS: Savetnik Hašima Tačija: Prvo pravno obavezujući sporazum, pa ZSO
Blerim Šalja, politički savetnik predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija, izjavio je da Zajedica srpskih opština neće biti formirana pre potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine. "Neće biti Asocijacije/Zajednice bez obavezujućeg sporazuma", rekao... »

Pronađeni ostaci oca poslednjeg iranskog šaha?

RTS pre 15 sati
RTS: Pronađeni ostaci oca poslednjeg iranskog šaha?
Pronalazak mumificiranog tela u blizini bivšeg kraljevskog mauzoleja u Iranu pokrenuo je spekulacije da bi to mogli biti ostaci pokojnog Reze šaha Pahlavija, osnivača dinastije Pahlavi. Prema rečima direktora Teheranskog saveta za kulturno nasleđe i turizam Hasana Halilabadija, moguće je da je... »

Jelo od prženog krompira za Kim Džong Una da ga podseća na školske dane

RTS pre 17 sati
RTS: Jelo od prženog krompira za Kim Džong Una da ga podseća na školske dane
Severnokorejskom lideru Kim Džong Unu biće posluženo švajcarsko jelo od krompira na samitu u Južnoj Koreji, u pokušaju da mu se probudi nostalgija na školske dane, koje je, pretpostavlja se, iako nikada nije zvanično potvrđeno, proveo u Švajcarskoj. U međuvremenu, južnokorejskom... »

Prva kompletna transplantacija penisa i mošnica

RTS pre 24 sata
RTS: Prva kompletna transplantacija penisa i mošnica
Vojniku koji je ranjen u eksploziji u Avganistanu urađena je prvi put na svetu kompletna transplantacija penisa i mošnica, bez testisa, saopštili su zvaničnici bolnice „Džons Hopkins“ u američkom gradu Baltimoru. Operacija je trajala 14 sati, donator je bila preminula osoba, a ranjeni... »

Poslanička pitanja o Španiji, "slučaju Pariz", Savamali...

RTS pre 19 sati
RTS: Poslanička pitanja o Španiji, "slučaju Pariz", Savamali...
Skupština Srbije počela je novu sednicu poslaničkim pitanjima o koordinaciji sa politikom Španije, Savamali, obuci nastavnika, medijskoj stretegiji, "slučaju Pariz". Đorđe Vukadinović, Pokret za spas Srbije-Nova Srbija, pitao je da li Vlada Srbije koordinira svoje aktivnosti sa španskom... »

Odloženo suđenje Mirjani Marković za 4. jun

RTS pre 21 sat
RTS: Odloženo suđenje Mirjani Marković za 4. jun
Suđenje Mirjani Marković, supruzi nekadašnjeg predsednika SRJ i Srbije Slobodana Miloševića i ostalim optuženima zbog optužbi za nezakonitu dodelu državnih stanova 2000. odloženo je danas za 4. jun na molbu advokata odbrane. Kako se tužilaštvo nije protivilo molbi suđenje je odloženo za... »

Šta piše u sofijskoj deklaraciji

RTS pre 14 sati
RTS: Šta piše u sofijskoj deklaraciji
Dan uoči posete predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska Srbiji, RTS je imao uvid u deklaraciju koja će biti usvojena na Samitu u Sofiji. U usaglašenom tekstu, naglašena je podrška evropskoj perspektivi Balkana, ali i obaveze i principi kojih u tom procesu treba da se drže obe strane.... »

„Mi imamo poseban odnos“ – Tramp u šali skinuo Makronu perut sa revera

RTS pre 16 sati
RTS: „Mi imamo poseban odnos“ – Tramp u šali skinuo Makronu perut sa revera
Američki predsednik Donald Tramp je, tokom zajedničke konferencije za novinare s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, u šali otresao perut sa Makronovog sakoa dok je hvalio svoje odnose sa njim. „Mi zaista imamo poseban odnos. Evo, skinuću mu ovo malo peruti“, rekao je Tramp dok je... »

Nedimović i Daheri najavli Memorandum o saradnji

RTS pre 19 sati
RTS: Nedimović i Daheri najavli Memorandum o saradnji
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovorao je sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarak Said Ahmed Buršaid el Daherijem o daljem jačanju ekonomske i privredne saradnje. Dogovoreno je potpisivanje Memoranduma o razumevanju. Memorandum o razumevanju,... »

Zarif: U pokušaju da budemo najjači, uništili smo Bliski istok

RTS pre 24 sata
RTS: Zarif: U pokušaju da budemo najjači, uništili smo Bliski istok
Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif poručio je da ni Iran, niti Saudijska Arabija ne mogu da budu dominantna sila na Bliskom istoku, ističući da je za osam zemalja regiona Persijskog zaliva najpotrebnije da razgovaraju jedna sa drugom, a ne jedna o drugoj. "U pokušaju da... »

©2018 Netmark d.o.o.