RTS

Krivična prijava za neovlašćeno izvođenje arheoloških radova

RTS pre 21 sat
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šidu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv petorice muškaraca sa područja Sremske Mitrovice i Šapca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno… »

Objavljen snimak napada na profesora fizičkog vaspitanja u Boru

RTS pre 21 sat
Nepoznata osoba napala je jutros profesora fizičkog vaspitanja u dvorištu Tehničke škole u Boru. Napad se dogodio jutros oko 7.00, a kako RTS saznaje, nasilnik je bio maskiran. Profesor je zadobio povrede po telu, pošto ga je nepoznata osoba tukla… »

Pad privrede Zapadnog Balkana u 2020. godini 4,8 umesto 6,5 odsto

RTS pre 22 sata
Svetska banka smanjila je progonozu pada privrede na Zapadnom Balkanu u 2020. godini sa ranijih 6,5 odsto na 4,8 procenata. Prema najnovijem redovnom ekonomskom izveštaju Svetske banke, u 2020. se predviđa pad ekonomske aktivnosti za 4,8 odsto, što je… »

Šapić o preuzimanju resora populacione politike: Niste loše informisani

RTS pre 1 dan
Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić nije želeo da otkriva koji će resor voditi njegova partija u novoj Vladi, ali je na pitanje RTS-a da li su tačni navodi da će preuzeti sektor populacione politike odgovorio: "Niste loše… »

"Zavetnici" protestuju protiv festivala "Mirdita, dobar dan"

RTS pre 16 sati
Grupa simpatizera i članova stranke "Zavetnici" protestuje na raskrsnici Birčaninove i Kralja Milutina u Beogradu, nedaleko od Centra za kulturnu dekontaminaciju, gde će uskoro početi festival "Mirdita, dobar dan", čijem održavanju se protive… »

Vučić: Stvari su komplikovanije od onog kako ih Priština zamišlja

RTS pre 15 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, na specijalnom onlajn panelu u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, da Priština mora da promeni stav da je jedino rešenje da Srbija prizna takozvanu nezavisnost Kosova, i da shvati da je neophodno da… »

FBI: Iran i Rusija se mešaju u predsedničke izbore

RTS pre 24 sata
Iran i Rusija prikupili su podatke američkih glasača kako bi uticali na predstojeće američke predsedničke izbore, saopštio je Federalni istražni biro, dodajući da je Teheran odgovoran za slanje pretećih mejlova demokratskim biračima. Direktor… »

Mere protiv kovida 19 koje su trenutno na snazi u Srbiji

RTS pre 17 sati
Krizni štab za suzbijanje širenja koronavirusa zasedao je danas, dan nakon što je u Srbiji dostignut rekordan broj novozaraženih – 512. Iako se očekivalo, nove, strože mere nisu donete, a akcenat je stavljen na rigoroznu primenu postojećih. Ove… »

Vremenska prognoza - 23. oktobar

RTS pre 16 sati
Jutro hladno i mestimično maglovito. Dan pretežno sunčan i još malo topliji. Najviša dnevna temperatura do 25 stepeni . Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor RHMZ) 23.10.2020. Petak: Jutro hladno, ponegde sa… »

Snouden dobio boravišnu dozvolu u Rusiji

RTS pre 18 sati
Bivši obaveštajni agent Edvard Snouden dobio je otvorenu dozvolu za boravak u Rusiji, što znači da mu nije više ograničeno vreme boravka, izjavio je njegov advokat Anatolij Kučarena. Advokat je dodao da, za sada, Snouden ne razmišlja da aplicira… »

RTS, najnovije vesti »