RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Makron: Isti ideali Francuske i SAD; Tramp: Hvala na akciji u Siriji

RTS pre 17 sati
RTS: Makron: Isti ideali Francuske i SAD; Tramp: Hvala na akciji u Siriji
Francuski predsednik Emanuel Makron istakao je po dolasku u Belu kuću bliske veze između Francuske i SAD, a američki predsednik Donald Tramp zahvalio je Makronu na "nedavnoj odlučnoj akciji" u Siriji. "Amerika za moju zemlju predstavlja beskrajne mogućnosti", rekao je Emanuel Makron, stojeći... »

Plenković o Vulinu: Volimo teatar, ali ne u svojoj kući

RTS pre 18 sati
RTS: Plenković o Vulinu: Volimo teatar, ali ne u svojoj kući
Hrvatski premijer Andrej Plenković kaže da je očekivao da će današnjem sastanku na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi na Brdu kod Kranja prisustvovati srpska premijerka Ana Brnabić. Srbiju je na sastanku predstavljala ministarka Jadranka Joksimović. Upitan kakvu protivmeru Srbije... »

Pokrenuta istraga o hapšenju Marka Đurića

RTS pre 18 sati
RTS: Pokrenuta istraga o hapšenju Marka Đurića
Kosovska policija je pokrenula istragu protiv svih pripadnika koji su učestvovali u hapšenju zvaničnika Vlade Srbije Marka Đurića, u Kosovskoj Mitrovici, 25. marta, piše prištinski "Zeri". Istraga je, kako se navodi, otvorena na zahtev zamenika ministra unutrašnjih poslova Milana... »

Lekaru oduzeta licenca zbog nestručnog lečenja dečaka

RTS pre 22 sata
RTS: Lekaru oduzeta licenca zbog nestručnog lečenja dečaka
Sud časti Lekarske komore za centralnu i zapadnu Srbiju oduzeo je na dve godine licencu doktoru Dobrivoju Bojaniću, ortopedu iz lozničke bolnice. Doktor Bojanić je oglašen odgovornim zato što je u oktobru 2016. nestručno lečio prelom leve ruke maloletnog Radenka Nikodinovića iz sela... »

Ispitani Nataša Bekvalac i Luka Lazukić

RTS pre 18 sati
RTS: Ispitani Nataša Bekvalac i Luka Lazukić
Pevačica Nataša Bekvalac je dala iskaz u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu povodom nasilja koje je, prema navodima iz krivične prijave, pretrpela od supruga Luke Lazukića, koji je saslušan pre nje. Nataša Bekvalac je ispitana u svojstvu oštećene, a u tužilaštvo je došlo u pratnji tri... »

Džordž Buš stariji u bolnici zbog infekcije krvi

RTS pre 1 dan
RTS: Džordž Buš stariji u bolnici zbog infekcije krvi
Bivši američki predsednik Džordž H. V. Buš primljen je u Metodističku bolnicu u Hjustonu zbog infekcije koja se proširila u krvi, objavio je portparol porodice Buš Džim Mekgrat, prenosi "Rojters". Portparol je naveo da je 93-godišnji nekadašnji šef Bele kuće hospitalizovan u nedelju,... »

Čekajući nastavak rada na Medijskoj strategiji

RTS pre 13 sati
RTS: Čekajući nastavak rada na Medijskoj strategiji
Posle odluke o prekidu rada na Medijskoj strategiji, koju su posle konsultacija doneli predsednik i premijerka, Ana Brnabić kaže da je za Vladu najvažnije da se stvori odgovarajuća atmosfera u novoj radnoj grupi koju medijska udruženja više neće napuštati. Udruženja su spremna da... »

Vremenska prognoza – 25. april

RTS pre 14 sati
RTS: Vremenska prognoza – 25. april
U sredu pretežno sunčano i toplo, posle podne, uz više promenljive oblačnosti, ponegde kratkotrajni pljusak s grmljavinom. Najniža temperatura od 7 do 15, najviša od 26 do 30 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave... »

Grabar Kitarović: Ne zanimaju me recipročne mere, već dijalog

RTS pre 18 sati
RTS: Grabar Kitarović: Ne zanimaju me recipročne mere, već dijalog
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je ne zanima koje će recipročne mere Srbija uvesti Hrvatskoj zbog zabrane ulaska ministru odbrane Aleksandru Vulinu u tu zemlju, već je, kaže, zanima nastavak dijaloga. "Ne zanima me koji će biti recipročan odgovor Srbije, zanima me... »

Žalbeni postupak, Tužilaštvo traži doživotni zatvor za Karadžića

RTS pre 20 sati
RTS: Žalbeni postupak, Tužilaštvo traži doživotni zatvor za Karadžića
Haško tužilaštvo zatražilo je, u nastavku rasprave o žalbi na presudu Radovanu Karadžiću, da Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u potpunosti odbaci Karadžićevu žalbu i zatražilo poštrovanje kazne na doživotni zatvor. Tužilaštvo smatra da su u prvostepenom postupku... »

©2018 Netmark d.o.o.