RTS

Novi problem za "Boing", otkrivene naprsline u avionu "737 Maks"

RTS pre 7 sati
Boingov avion "737 Maks" suočava se sa potencijalnim novim bezbednosnim problemima pošto su pronađene naprsline u rezervoarima za gorivo nekoliko novih letilica, koje su se nalazile u skladištu, gde su čekale da budu isporučene avio-kompanijama… »

Profesorima za plagijat otkaz i oduzimanje akademskog zvanja

RTS pre 29 minuta
Senat Univerziteta u Beogradu usvojio je izmenu Pravilnika o utvrđivanju neakademskog ponašanja i izradi pisanih radova, po kome će profesori za koje se utvrdi da su plagirali naučni rad ostati bez zvanja univerzitetskog predavača i prestaće im… »

Od Beograda do Novog Sada vozovi će ići 200 kilometara na sat

RTS pre 1 sat
Izgradnja deonice brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada dužine preko 40 kilometara teče po planu, a u ovom trentku urađeno je više od 53 odsto ukupnih radova. Najizazovniji delovi, vijadukt i tunel, već su 80 odsto gotovi, a izgrađeno je i 35… »

Pušten u saobraćaj most kod Milutinovca koji je oštećen u poplavama

RTS pre 2 sata
Rekonstruisani most dug 80, a širok 11 metara kod sela Milutinovca na putu Brza Palanka - Kladovo pušten je za saobraćaj. U Borskom okrugu rekonstruiše se i deo puta u dužini od oko 24 kilometra, vrednosti skoro milijardu 760 miliona dinara. I most i… »

Stefanović s polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku

RTS pre 3 sata
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je polaznicima 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku da profesija koju su odabrali predstavlja veliku čast i ponos, ali i obavezu da sa… »

Vlada Libije suspendovala pregovore o prekidu vatre

RTS pre 10 sati
Međunarodno priznata vlada Libije suspendovala je pregovore o prekidu vatre pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija u Ženevi, nakon jučerašnjeg napada na luku u glavnom gradu Tripoliju, saopštio je predsednički savet te zemlje. U saopštenju se… »

Od oktobra veće školarine na tri beogradska fakulteta

RTS pre 47 minuta
Na tri fakulteta Univerziteta u Beogradu školarine će biti povećane od 1. oktobra naredne školske akademske 2020/21. godine, a te visokoškolske ustanove su za korekcije cena dobile saglasnost Senata. Fakultet bezbednosti povisio je školarinu sa… »

Država ulaže 31 milion evra u prevodnicu na "Đerdapu 2"

RTS pre 59 minuta
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je sa direktorom EPS-a Miloradom Grčićem Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE "Đerdap 2", vredan 31 milion evra… »

Vulin: Vojsku Srbije više od naoružanja čine ljudi

RTS pre 4 sata
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarali su sa predstavnicima institucija i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kojima je predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske… »

Komšić o Dodikovom pozivu na ostavku: Neću se raspravljati s njegovim besnim glistama

RTS pre 2 sata
Povodom zahteva srpskog člana predsedništva Milorada Dodika da podnese ostavku, predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da ima razumevanja sa svog kolegu u određenim situacijama, ali o ovome, kaže, neće da raspravlja. Komšić… »

RTS, najnovije vesti »