RTS

Karantinski album Pola Makartnija

RTS pre 20 sati
Album „Makartni III“ pojaviće se 11. decembra, a njega je Pol Makartni napravio u potpunoj izolaciji u svom domu u Saseksu. Preko svojih pevačkih aranžmana uz koje je svirao gitaru i klavir, britanski muzičar je naknadno ubacio deonice sa bas… »

Italija, svešteniku sedam godina zatvora zbog podsticanja prostitucije

RTS pre 20 sati
Italijanski sveštenik koji je podsticao na prostituciju osuđen je na sedam godina zatvora, prenela je ANSA. Otac Đovani Usai, osnivač centra za rehabilitaciju u gradiću Arborea na Sardiniji, osuđen je za seksualno nasilje. Sud je ocenio da je… »

Guvernerka NBS: Za Srbiju najbolje projekcije MMF-a

RTS pre 14 sati
Nove prognoze MMF za Evropu nešto su manje pesimistične nego pre tri meseca, a za Srbiju se projektuje ubedljivo najbolji rezultat u Evropi u ovoj godini, rekla je guverner Jorgovanka Tabaković koja je sa guvernerima i ministrima finansija srednje… »

Odbor za pravosuđe podržao imenovanje Ejmi Koni Beret za sudiju Vrhovnog suda

RTS pre 17 sati
Odbor za pravosuđe američkog Senata, u kojem većinu čine republikanci, podržao je imenovanje Ejmi Koni Beret za sudiju Vrhovnog suda. Članovi Odbora iz Demokratske partije, nezadovoljni zbog nastojanja da Ejmi Koni Beret bude izabrana pre… »

Stejt department odobrio prodaju savremenog naoružanja Tajvanu

RTS pre 1 dan
Prodaju savremenog naoružanja Tajvanu odobrio je Stejt department. Reč je o tri sistema - senzora, raketa i artiljerije, ukupne vrednosti 1,8 milijardi dolara, saopšteno je iz Pentagona. U prošlonedeljnim izveštajima Rojtersa navodi se da je Bela… »

Opozicija u Belorusiji dobitnik nagrade "Saharov"

RTS pre 19 sati
Opozicija u Belorusiji dobitnik je ovogodišnje nagrade "Saharov", objavljeno u Evropskom parlamentu. Demokratsku opoziciju u Belorusiji, koja predstavlja Koordinaciono veće, za nagradu su predložili poslanici Evropske narodne partije, Socijalista i… »

Kim Džong Un posetio groblje kineskih vojnika iz Korejskog rata

RTS pre 23 sata
Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un posetio je groblje na kojem su sahranjeni kineski vojnici poginuli u Korejskom ratu, povodom obeležavanja godišnjice njihovog učešća u sukobu, prenosi Jonhap. Severnokorejski predsednik posetio je groblje u… »

Ukoliko ste ljubitelj horora, onda vam karantin ne pada teško

RTS pre 18 sati
Naučnici iz Čikaga tvrde da ljubitelji horor filmova psihički bolje izlaze na kraj sa pandemijom od ljubitelja komedija, drama ili trilera. O tome je za podkast „Dojče velea“ govorio i autor studije Koltan Skrivner. Strah u Ulici brestova ili… »

RTV dobio upotrebnu dozvolu za novu zgradu

RTS pre 21 sat
Radio-televizija Vojvodine dobila je upotrebnu dozvolu za novu zgradu na Mišeluku, čime i je i zvanično na novoj adresi: Kamenički put 45, Petrovaradin. Uprava, neke redakcije i službe rade u modernom medijskom centru, koji se prostire na oko 17,5… »

Teheran i Moskva odbacuju optužbe Vašingtona: Nismo se mešali u izbore

RTS pre 19 sati
Vlasti Rusije i Irana odbacile su oprtužbe SAD za pokušaj mešanja u američke predsedničke izbore. Vlada Irana pozvala je švajcarskog ambasadora kako bi izrazila protest protiv, kako navode, neosnovanih sumnji SAD da je Teheran pokušao da se umeša… »

RTS, najnovije vesti »