RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Predrag Marković: Utisak da EU muči kandidate, a članice ostaju bez kazne

RTS pre 1 dan
RTS: Predrag Marković: Utisak da EU muči kandidate, a članice ostaju bez kazne
Mera zabrane ulaska rukovodiocu sličnog ranga kao što je u Srbiji ministar odbrane, jedna je od mera kojima bi Srbija mogla da odgovori Zagrebu na zabranu ulaska Aleksandru Vulinu u Hrvatsku, kaže za RTS istoričar Predrag Marković. Predrag Marković je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da... »

Stigli odgovori Britanije u "slučaju Skripalj", ruska strana nezadovoljna

RTS pre 17 sati
RTS: Stigli odgovori Britanije u "slučaju Skripalj", ruska strana nezadovoljna
Ruska misija pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja dobila je odgovore Britanije na pitanja u vezi sa "slučajem Skripalj". Ruska strana je, međutim, nezadovoljna jer nema odgovora na, kako kažu, najvažnija pitanja. Britanija nije odgovorila na najvažnija pitanja Rusije u vezi sa... »

Dačić: Vode se teške borbe – proces nezavisnosti Kosova nije završen

RTS pre 22 sata
RTS: Dačić: Vode se teške borbe – proces nezavisnosti Kosova nije završen
U interesu Srbije nije poništavanje Briselskog sporazuma, već njegovo sprovođenje, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i napominje da se rešenje kosovskog pitanja može postići samo kompromisom, ali da ubeđenje da se Srbija silom može naterati da prizna Kosovo to rešenje čini samo... »

Šojgu: SAD žele da zadrže ulogu hegemona u međunarodnim odnosima

RTS pre 23 sata
RTS: Šojgu: SAD žele da zadrže ulogu hegemona u međunarodnim odnosima
SAD guraju druge zemlje ka novoj trci u naoružanju, istovremeno ne pokazujući spremnost za saradnju na jednakim osnovama čak i sa svojim tradicionalnim partnerima, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Šojgu je rekao da smo danas "svedoci transformacije međunarodnih odnosa i njihove... »

Nađeno ukradeno srce francuske kraljice iz 16. veka

RTS pre 1 dan
RTS: Nađeno ukradeno srce francuske kraljice iz 16. veka
Francuska policija pronašla je ukradeno balsamovano srce francuske kraljice Ane od Bretanje u gradu Sent Nazeru na zapadu zemlje. Policija je pronašla srce u zlatnom kovčežiću, koji je prošle nedelje ukraden iz muzeja u Nantu, prenosi Bi-Bi-Si. Kovčežić je pronađen zajedno sa drugim... »

"Samit u Sofiji reafirmisaće evropsku perspektivu Zapadnog Balkana"

RTS pre 11 sati
RTS: "Samit u Sofiji reafirmisaće evropsku perspektivu Zapadnog Balkana"
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je posetama Tirani i Podgorici, započeo višednevnu turneju po Zapadnom Balkanu i poručio da će predstojeći samit u Sofiji reafirmisati "evropsku perspektivu" regiona. Osnovni cilj njegove turneje su priprema za samit EU-Zapadni Balkan 17. maja u Sofiji,... »

Nemačka, bivši telohranitelj Bin Ladena prima socijalnu pomoć

RTS pre 15 sati
RTS: Nemačka, bivši telohranitelj Bin Ladena prima socijalnu pomoć
Bivši telohranitelj ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena već godinama mirno sa porodicom živi u Bohumu i prima socijalnu pomoć, zato što je nemački sud odlučio da ne sme da bude proteran u rodni Tunis, objavili su nemački mediji. Navodi se da je stranka Alternativa za Nemačku (AfD)... »

Antić: Iz obnovljivih izvora 250 megavata struje

RTS pre 21 sat
RTS: Antić: Iz obnovljivih izvora 250 megavata struje
Međunarodni sajam tehnika za očuvanje voda i održive energije otvoren je Beogradu, a ministar energetike, Aleksandar Antić, je najavio da će će Srbija u 2018. imati na mreži još 250 megavata struje iz obnovljivih izvora energije. "Ova godina je ključna za naš energetski sektor, pošto... »

Kurti: Haradinajeva vlada je pala, Srbija najveći problem

RTS pre 15 sati
RTS: Kurti: Haradinajeva vlada je pala, Srbija najveći problem
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Aljbin Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu... »

Vulin, Diković i Oricio posetili vežbu "Viking 18"

RTS pre 19 sati
RTS: Vulin, Diković i Oricio posetili vežbu "Viking 18"
Najviši zvaničnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i predstavnici OEBS-a prisustvovali su Multinacionalnoj veži podržane računarskim simulacijama "Viking 18", u kasarni "Banjica 2" u Beogradu. Reč je o najvećoj komandno-štabnoj i distribuiranoj vežbi, u kojoj učestvuje 61 zemlja, a... »

©2018 Netmark d.o.o.