RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Joksimovićeva i Kretu za unapređenje regionalne saradnje

RTS pre 14 sati
RTS: Joksimovićeva i Kretu za unapređenje regionalne saradnje
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa komesarkom EU za regionalnu politiku Korinom Kretu, sa kojom je razgovarala o odnosima Srbije i Evropske unije, procesu pristupanja, situaciji u regionu i drugim temama. Jadranka Joksimović je zahvalila Korini Kretu na spremnosti... »

Najprodavaniji polovni automobili sa zapada, porasla prodaja novih vozila

RTS pre 18 sati
RTS: Najprodavaniji polovni automobili sa zapada, porasla prodaja novih vozila
U Srbiji je u 2017. godini prodato 26.900 automobila i lakih komercijalnih vozila, saopštila je Srpska asocijacija uvoznika novih automobila i delova. To predstavlja rast od oko 15,5 odsto na godišnjem nivou. Najprodavniji brend je domaći "fijat" sa skoro 4.000 vozila, a zatim "škoda",... »

Nebojša Stefanović počasni građanin Grocke

RTS pre 18 sati
RTS: Nebojša Stefanović počasni građanin Grocke
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović proglašen je počasnim građaninom opštine Grocka, a prilikom dodele priznanja rekao je da je to velika čast, ali i obaveza. "Ovo je priznanje svima onima koji su se sa mnom borili da opština Grocka bude bolje mesto za život. Ovo je lepa... »

Za danas najavljena slaba magnetna oluja

RTS pre 12 sati
RTS: Za danas najavljena slaba magnetna oluja
Zemljino magnetno polje danas će pogoditi geomagnetna oluja najslabije jačine, saopštili su iz američkog Centra za predviđanje vremenskih prilika u svemiru i Agencije za proučavanje okeana i atmosfere (NOAA). Reč je o fenomenu koji može da utiče na elektromreže, satelite i avionske linije,... »

Đurić: Vučićeva poseta KiM komplikovana, ali važna

RTS pre 15 sati
RTS: Đurić: Vučićeva poseta KiM komplikovana, ali važna
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosmetu u političkom i bezbednosnom smislu "vrlo komplikovana", ali da ima ogroman značaj za Srbe u južnoj pokrajini, kojima se šalje poruka da Srbija stoji uz njih i podržava njihov ostanak i... »

Male šanse da se izbegne blokada vlade SAD

RTS pre 10 sati
RTS: Male šanse da se izbegne blokada vlade SAD
Tačno godinu dana od inauguracije predsednika Donalda Trampa, Sjedinjene Države će ostati bez sredstava za dalje finansiranje vlade. Šanse da se to izbegne sve su manje, što će biti prvi put u istoriji Amerike da vlada bude blokirana kada su i članovi Kongresa i predsednik iz iste stranke.... »

Poverenica: Unapređenje položaja žena nije pretnja

RTS pre 11 sati
RTS: Poverenica: Unapređenje položaja žena nije pretnja
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je na štetnost poruka u kojima se unapređenje položaja žena definiše kao pretnja za muškarce i društvo u celini. Brankica Janković je upozorenje uputila povodom plakata kojim se promoviše predavanje Vladislava Đorđevića,... »

Obeleženo 80 godina od smrti Branislava Nušića

RTS pre 13 sati
RTS: Obeleženo 80 godina od smrti Branislava Nušića
Ispred spomenika Branislavu Nušiću, povodom 80 godina od njegove smrti, cveće su položili ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, rediteljka Tanja Mandić Rigonat, upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, upravnik pozorišta "Boško Buha" Igor Bojović i predstavnici "Nušić... »

Turski ministar odbacuje partnerstvo sa EU ako nije članstvo

RTS pre 15 sati
RTS: Turski ministar odbacuje partnerstvo sa EU ako nije članstvo
Omer Čelik, ministar za evropske poslove, navodi da će Turska odbaciti svaku ponudu partnerstva sa EU koja ne znači članstvo u Uniji. Čelik navodi da predloge kao što je privilegovano partnerstvo ili nešto slično, ne uzimaju ozbiljno. "Turskoj se ne može ponuditi tako nešto", rekao je... »

Krijumčari migranata dobili tri do pet godina zatvora

RTS pre 15 sati
RTS: Krijumčari migranata dobili tri do pet godina zatvora
Specijalni sud u Beogradu osudio je 12 okrivljenih na zatvorske kazne od tri do pet godina zatvora i oduzimanje imovinske koristi zbog krijumčarenja migranata preko granice sa Bugarskom početkom 2015. godine. Zbog optužbi da su izvršili po jedno produženo krivično delo nedozvoljen prelazak... »

Vučić sa Srbima na Kosovu i Metohiji

RTV  pre 3 sata  još 2 povezane

Zvezda dovela pojačanje u ponoć!

Mondo  pre 4 sata  još 5 povezanih

Oblačno i hladnije, kiša i sneg, do sedam stepeni

B92  pre 5 sati  još 1 povezana

Upozorenje Stejt departmenta zbog boginja u Srbiji

Danas  pre 11 sati  još 1 povezana

Vremepov: Umro vojvoda Živojin Mišić

RTV  pre 4 sata  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.