RTS » Vesti dana

RTS

Oprez na putu, oblačno i kišno vreme u Srbiji

RTS pre 16 sati
RTS: Oprez na putu, oblačno i kišno vreme u Srbiji
Pretežno oblačno vreme sa temperaturama koje su nešto niže u odnosu na prethodne dane, u većini krajeva sa povremenom kišom, izuzev na severu zemlje, zbog čega je potrebno da vozači prilagode vožnju uslovima na putu. Saobraćaj je van većih radova na frekventnijim putevima I i II reda... »

Milenković virtuoznim nastupom otvorio ArtLink festival

RTS pre 2 sata
RTS: Milenković virtuoznim nastupom otvorio ArtLink festival
Koncertom proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića na sceni "Kolarca", otvoren je međunarodni ArtLink festival mladih talenata u oblasti klasične muzike. Slavnom violinisti na pozornici su pravili društvo ArtLink mladi virtuozi koji su zajedno sa njim odsvirali Vivaldijeva "Četiri godišnja... »

Kod Bele kuće uhapšena osoba s vatrenim oružjem

RTS pre 9 sati
RTS: Kod Bele kuće uhapšena osoba s vatrenim oružjem
Pripadnici američke tajne službe uhapsili su u blizini Bele kuće jednu osobu sa vatrenim oružjem, saopštila je ta služba. Uniformisani pripadnici tajne službe su prišli toj osobi na raskrsnici u blizini Bele kuće. Kako je preneo Rojters, sve se odigralo u nedelju u jutarnjim satima. U... »

Čelsi Mening zabranjen ulazak u Kanadu

RTS pre 1 sat
RTS: Čelsi Mening zabranjen ulazak u Kanadu
Nekadašnji pripadnik američke vojske Čelsi Mening, koja je bila u zatvoru zbog odavanja poverljivih informacija, kaže da joj je zbog krivične presude u SAD zabranjen ulazak u Kanadu. "Pretpostavljam da me je Kanada trajno zabranila", napisala je Čelsi Mening na Tviteru i objavila fotografiju... »

Referendum o nezavisnosti iračkog Kurdistana

RTS pre 3 sata
RTS: Referendum o nezavisnosti iračkog Kurdistana
U provincijama iračkog Kurdistana i na spornim teritorijama na koje polažu pravo i Bagdad i kurdske vlasti održan referendum o nezavisnosti. Veliki broj stanovnika Kurdistana izašao je na referendum, ignorišući pritisak Bagdada, pretnje iz Turske i Irana. Iračka vojska zajedno sa turskom... »

Bivši kongresmen osuđen zbog lascivnih SMS-ova maloletnici

RTS pre 6 sati
RTS: Bivši kongresmen osuđen zbog lascivnih SMS-ova maloletnici
Zbog slanja SMS poruke seksualne sadržine 15-godišnjoj devojčici, bivši član Predstavničkog doma SAD, iz redova demokrata, Entoni Viner osuđen je na 21 mesec zatvora. Entoni Viner je kažnjen i sa 10.000 dolara, a posle odsluženja kazne mora biti pod nadzorom na internetu, ne sme imati... »

Jedna od najvećih banaka na svetu pod istragom zbog genocida u Ruandi

RTS pre 6 sati
RTS: Jedna od najvećih banaka na svetu pod istragom zbog genocida u Ruandi
Francusko tužilaštvo otvorilo je istragu protiv banke BNP Pariba, koja se sumnjiči za saučesništvo u genocidu u Ruandi 1994. godine nad pripadnicima manjine Tutsi. Tužilaštvo je potvrdilo da je 22. avgusta otvorilo istragu protiv BNP Paribe "zbog učestvovanja u genocidu i saučesništva u... »

Misuri: Dvogodišnjak se igrao pištoljem, ubio oca na spavanju

RTS pre 6 sati
RTS: Misuri: Dvogodišnjak se igrao pištoljem, ubio oca na spavanju
Policija američke države Misuri saopštila je da je dvogodišnji dečak slučajno ubio oca dok se igrao sa pištoljem. Otac dečaka Darion Noble (27) spavao je u krevetu, a pored njega je bio dečak. Kako je preneo AP, otac je pogođen u vrat i umro je na licu mesta. Tragedija se dogodila u Sent... »

Poljska popustila u sporu sa EU

RTS pre 7 sati
RTS: Poljska popustila u sporu sa EU
Predsednik Poljske Andžej Duda je predstavio dva nova zakona iz kontroverzne reforme pravosuđa na koju je ovog leta stavio veto, a u novim zakonima izašao je u susret nekim zamerkama Evropske komisije. Ograničio je moć vladajuće stranke Pravo i Pravda i njenog ministra pravde nad sudijama, ali... »

Muškarac iz Zaječara osumnjičen za ubistvo Baranina

RTS pre 8 sati
RTS: Muškarac iz Zaječara osumnjičen za ubistvo Baranina
Crnogorska policija osumnjičila je Nikolu Jovanovića (52) iz Zaječara za ubistvo Igora Mitrovića iz Bara, jula ove godine u Crnoj Gori. Policija sumnjiči Jovanovića da je 18. jula ove godine ubio Mitrovića u barskom naselju Šušanj, saopštila je policija. Jovanović je u bekstvu, a Crnu... »

©2017 Netmark d.o.o.