RTS

„Teslin autopilot“ u deliću sekunde spasao osam života

RTS pre 2 sata
Oluja Denis izazvala je haos u južnom delu Velike Britanije, ali čak i izuzetno teški uslovi na putu nisu zaustavili „teslinog autopilota“ da spasi osam života. Dva „tesla model eks“ automobila učestvovala su u saobraćajnoj nesreći kada je… »

Prvi izazov na putu Igora Kokoškova – od Finske do balkona Starog dvora

RTS pre 2 sata
Igor Kokoškov preuzeo je od Saše Đorđevića selektorsku palicu nacionalnog košarkaškog tima, a prvi izazovi očekuju ga već ove sedmice u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Finske (četvrtak, 18.00 RTS1) i Gruzije. Naredne… »

Amandmani Zaštitnika na Predlog zakona o igrama na sreću

RTS pre 2 sata
Zaštitnik građana podneo je amandmane Narodnoj skupštini na Predlog zakona o igrama na sreću. Zaštitnik predlaže jasne garancije za usmeravanje dela prihoda dobijenih od igara na sreću za finansiranje rada organizacija osoba sa invaliditetom i… »

Izložba koja spaja Svetog Savu i nove generacije

RTS pre 2 sata
U čast jubileja, osam vekova Srpske pravoslavne crkve, biće otvorena Izložba "Sveti Sava, Svetogorac i Hilandarac" u Konaku kneginje Ljubice. Sa blagoslovom patriajarha Irineja, postavku priređuju Zadužbina Manastira Hilandara i Svetogorski dom… »

Od julijanskog do gregorijanskog kalendara

RTS pre 2 sata
Julijanski kalendar uveo je 46. godine pre nove ere vojskovođa slavne rimske imperije Julije Cezar. Gregorijanski kalendar nazvan je prema papi Gregoriju XIII, koji ga je ustanovio 1582. godine. Cezar je bio veliki govornik i vešt političar; zbacio je… »

Prvi dokaz o uticaju pametnih telefona na fizičke promene mozga

RTS pre 3 sata
Zavisnost od pametnih telefona menja oblik i veličinu ljudskog mozga, na sličan način kao što se to dešava kod narkomana, pokazuju nova istraživanja. Snimci napravljeni magnetnom rezonancom i multislajsnim skenerom, otkrile su da mozak ljudi, koji… »

Od Beograda do Novog Sada vozovi će ići 200 kilometara na sat

RTS pre 3 sata
Izgradnja deonice brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada dužine preko 40 kilometara teče po planu, a u ovom trentku urađeno je više od 53 odsto ukupnih radova. Najizazovniji delovi, vijadukt i tunel, su već 80 odsto gotovi, a izgrađeno je i 35… »

Promena trenera u Klivlendu, Bikerstaf menja Bilajna

RTS pre 3 sata
Ekipa Klivlenda odlučila je da zameni trenera – umesto dosadašnjeg šefa stručnog štaba Džona Bilajna, Kavalirse će predvoditi njegov pomoćnik Džej-Bi Bikerstaf. Do smene na klupi Klivlenda trebalo bi da dođe u toku dana, kada se ekipa okupi… »

Pinto da Košta: Kasiljas ide u penziju

RTS pre 3 sata
Golman Porta Iker Kasiljas završiće igračku karijeru nakon što je potvrdio da će biti kandidat za predsednika Fudblaskog saveza Španije, izjavio je predsednik kluba Horhe Nuno Pinto da Košta. "Veoma sam srećan. Kasiljas me dirnuo svojim… »

Jovančić: Vojvodina nezgodna, ali učinićemo sve da pobedimo

RTS pre 3 sata
Fudbaler Crvene zvezde Dušan Jovančić izjavio je da njegov tim čeka nezgodan duel sa Vojvodinom u 22. kolu Superlige. Dušan Jovančić pružio je protiv Čukaričkog još jednu u nizu sjajnih partija u 2020. godini i bio je jedan od ključnih igrača… »

RTS, najnovije vesti »