RTS

Srbija počasni gost Puđijang inovacionog foruma

RTS pre 18 sati
Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovala je preko video-linka na Puđijang inovacionom forumu koji se održava u Šangaju, u organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije NR Kine i vlade grada Šangaja. Puđijang inovacioni forum predstavlja jedan od… »

U Poljskoj zabranjen abortus, osim u tri slučaja

RTS pre 13 sati
Poljski ustavni sud je odlučio da je abortus zbog anomalija fetusa neustavan. Na taj način je zabranjen najčešći razlg za prekid trudnoće u Poljskoj. Pošto odluka stupi na snagu, abortus u Poljskoj će biti dozvoljen samo u slučaju silovanja… »

Putin: Prošlo je vreme kada su Rusija i SAD odlučivale o svemu

RTS pre 16 sati
Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da je vreme kada su Rusija i SAD odlučivale o svemu prošlost i ističe da je spreman da o globalnim problemima razgovara i sa drugim zemljama, ako se ukaže takva potreba. Vladimir Putin je istakao da se Kina i… »

Protest turističkih radnika ispred Vlade, traže pomoć države

RTS pre 18 sati
Nekoliko stotina zaposlenih u turističkim agencijama iz raznih krajeva Srbije okupilo se oko podne ispred zgrade Vlade Srbije kako bi ukazalo na težak materijalni položaj u koji ih je dovela pandemija koronavirusa i gubljenje licenci za rad. Oni su… »

Epidemiolog Radmilo Petrović: Mere nisu loše, loše je njihovo sprovođenje

RTS pre 24 sata
Epidemiolog Radmilo Petrović kaže za RTS da je u vazduhu velika količina koronavirusa i da svaka vakcina koja bude dostupna, bez obzira na to kakva je, daje mnogo manje neželjenih pojava od susreta sa virusom. Ističe da mere koje su trenutno na snazi… »

Grenel će prisustvovati liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju

RTS pre 17 sati
Specijalni izaslanik za dijalog Ričard Grenel prisustvovaće u nedelju 25. oktobra liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju, saopštili su iz incijative "Srbi za Trampa" koji podržavaju kandidaturu aktuelnog predsednika SAD na predstojećim izborima… »

Benksijeva verzija Moneovog remek-dela prodata za 10 miliona dolara

RTS pre 17 sati
Benksijeva verzija remek-dela Kloda Monea prodata na aukciji u „Sotbiju“ za 10 miliona dolara posle osam minuta nadmetanja. Ovo je druga rekordna suma za koju je prodato delo ovog britanskog uličnog umetnika. Na slici Pokaži mi Monea koja je nastala… »

„Egzit“ 2021. godine slavi 20. rođendan uz nova zvučna imena

RTS pre 13 sati
Proslava 20-godišnjice festivala „Egzit“ u dvostrukom izdanju održaće se od 8. do 11. jula 2021. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Svoje nastupe potvrdili su neki od ključnih aktera svetske elektronske scene, a premijerno stižu… »

Zvezda novog Borata – Đulijani na krevetu sa rukom u pantalonama

RTS pre 19 sati
Teško je u stvarnom životu doći u situaciju koja bi mogla da se nađe u filmu poput „Borata“ Saše Barona Koena. Teško, ali ne i nemoguće. Posebno kada ste Rudi Đulijani i sami ste u hotelskoj sobi sa lepom mladom novinarkom koja je došla da… »

Karantinski album Pola Makartnija

RTS pre 20 sati
Album „Makartni III“ pojaviće se 11. decembra, a njega je Pol Makartni napravio u potpunoj izolaciji u svom domu u Saseksu. Preko svojih pevačkih aranžmana uz koje je svirao gitaru i klavir, britanski muzičar je naknadno ubacio deonice sa bas… »

RTS, najnovije vesti »