Dojče vele

FAZ o suđenju Siniši K. za retko monstruozna silovanja: strah svake žene

Dojče vele pre 9 dana
U Berlinu je počeo proces višestrukom silovatelju Siniši K, Srbinu koji je prošlog leta harao tim gradom. Optuženi se pojavio pred sudom, dok su žrtve tih "retko monstruoznih" silovanja predstavljali advokati, piše FAZ. „Berlin, leto 2020: jedna… »

Altmajer: Prekogranični saobraćaj mora biti olakšan

Dojče vele pre 8 dana
Ogromni zastoji na granicama prete da ugroze lance snabdevanja širom Evrope. Nakon što je Nemačka uvela kontrole zbog mutiranih virusa, sada se za reč javljaju privrednici – i iz Nemačke, ali i iz Srbije. DW.COM Umesto finansijske bazuke -… »

U Beogradu primećeno Kurtijevo pomeranje prioriteta

Dojče vele pre 9 dana
Pobeda Aljbina Kurtija na kosovskim izborima nije iznenađenje u Beogradu, ali se istovremeno upozorava da za Srbiju dolaze teža vremena što se tiče dijaloga Beograda i Prištine. Imidž Kurtija kao tvrdog pregovorača za Srbiju je do sada istican… »

Zbog mutacija virusa EU prilagođava strategiju vakcinacije

Dojče vele pre 9 dana
Sve mora biti brže – to je moto Brisela. Evropska komisija želi da ubrza razvoj, ali i proces odobravanja vakcina prilagođenih mutacijama korone. I želi da uči na greškama. Posle oštrih kritika nekih država-članica EU zbog strategije… »

Štampa na nemačkom: Ko je Novak Đoković?

Dojče vele pre 10 dana
Novak Đoković je savladao Aleksandera Zvereva i ušao u polufinale Australijan Opena. Kako štampa na nemačkom komenatariše pobedu protiv nemačkog broja 1? Bio je to odličan i vrlo neizvestan meč. Rekorder po broju osvojenih titula u Melburnu… »

Jahorina: Skijaški centar na krilima korone

Dojče vele pre 9 dana
Dok su gotovo sva evropska skijališta zatvorena, Jahorina u BiH obara sve rekorde posećenosti. Gosti dolaze iz svih okolnih zemalja, epidemiloške mere postoje a takozvana “kovid garancija”, posebno privlači turiste. DW.COM Skijanje umesto… »

Svako hoće svoga patrijarha

Dojče vele pre 10 dana
Čije god ime da bude u jednoj od tri koverte koju će arhimandrit Jovan u kripti Hrama izvući iz Jevanđelja, na imenu novog srpskog patrijarha ukrstiće se interesi svetovne moći i golema očekivanja miliona vernika. Starina, arhimandrit Jovan će u… »

Umesto finansijske bazuke - privrednici izdržite!

Dojče vele pre 9 dana
Posle skoro godinu dana korona-krize, Vlada nema ništa bolje da ponudi privrednicima od parole - izdržite. To nije samo jadno – već i javno priznanje nesposobnosti i nemoći. - smatra Henrik Beme. S obzirom na trenutno smanjenje broja infekcija i… »

Vašington je jasan. A šta Brisel očekuje od Kurtija?

Dojče vele pre 9 dana
Pobeda Aljbina Kurtija u dijalog Beograda i Prištine donosi tvrđe pozicije Kosova, ali i legitimitet neophodan za postizanje konačnog sporazuma. Brisel kaže da se od Kurtija očekuje kompromis i pragmatizam. Pobednik kosovskih izbora, Aljbin Kurti, od… »

Fronteks: diskutabilna zaštita spoljnih granica EU

Dojče vele pre 10 dana
Koliko god da su države EU podeljene kada je reč o politici azila, one se ipak slažu oko jednog: zaštite spoljnih granica. Ali Fronteks, agencija kojoj je poveren taj zadatak, suočava se s ozbiljnim optužbama. Do Marka Gašperlina može se doći… »

Dojče vele, najnovije vesti »