Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Vanzemaljac Đinđić

Dojče vele pre 9 dana
„Nije garantovana stvar da smo osvojili demokratiju i da idemo ka Evropi“, govorio je Zoran Đinđić. „To je šansa koja može da bude prokockana sutra“. Ta šansa je za ovih 16 godina više puta prokockana. U političkom spektru s početka devedesetih, Đinđić je mnogima morao izgledati... »

O Kseniji i Sergeju, umesto o nasilju

Dojče vele pre 9 dana
„Išao sam da smirim situaciju, a sad ispadam tu… sve mi je to gadno – to što se desilo, sad i ovo“, kaže Sergej Trifunović o napadu na Kseniju Radovanović. Javnost izgleda očekuje da to dvoje reše slučaj umesto policije. Ko je udario aktivistkinju Inicijative „Ne da(vi)mo... »

Ekshumirano telo Davida Dragičevića

Dojče vele pre 9 dana
Na banjalučkom gradskom groblju ekshumirani su posmrtni ostaci Davida Dragičevića. Biće sahranjen 15. marta u austrijskom Vinernojerštatu. Za nekoliko dana, 18. marta, navršava se godinu dana od njegovog nestanka. Uz prisustvo majke Davida Dragičevića, Suzane Radanović, posmrni ostaci... »

Njen odgovor Makronu

Dojče vele pre 9 dana
Nakon što se francuski predsednik Emanuel Makron obratio građanima „Evrope“ pismom koje je poslao svim važnim medijima EU, iz Nemačke je stigao odgovor Anegret Kramp-Karenbauer, predsednice CDU. Predsednik Francuske Makron ne može biti zadovoljan odgovorom koji je iz Nemačke stigao na... »

Medijima vladaju oportunizam i strah

Dojče vele pre 9 dana
Cenzura je življa no ikad. Novinarstvo nije slobodno. Sloboda mišljenja postoji, ali ona retko može nekažnjeno i slobodno da se izražava. O situaciji u Hrvatskoj 2019, u komentaru za DW piše Helena Puljiz. Kad je propala Jugoslavija, a Hrvatska donela prvi Ustav, sloboda mišljenja i... »

Širenje NATO i propale nade

Dojče vele pre 9 dana
Naravno da nove članice NATO profitiraju od pristupa Organizaciji severnoatlantskog ugovora. Ali, nije se ispunilo sve o čemu se sanjalo pre 20 godina, smatra Bartoš Dudek. Taj 12. mart 1999. je označio simboličan kraj jedne epohe. Tog dana su ministri spoljnih poslova Poljske, Češke i... »

Bregzit – spas u zadnji čas?

Dojče vele pre 9 dana
Nekakav dogovor je postignut. Tereza Mej kaže da su to „pravno obavezujuće promene“ Ugovora o Bregzitu, Brisel to naziva „garancijama i pojašnjenjima“. Da li je to dovoljno da se obezbedi većina u britanskom parlamentu? Neposredno pre odlučujućeg glasanja u britanskom Donjem domu,... »

Radovanović: Muškarci su učeni da se obračunavaju nasiljem

Dojče vele pre 11 dana
Ksenija Radovanović, fizički je napadnuta na dodeli priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu - i to baš na Međunarodni dan Žena. U interjuu za DW govori o tome šta se desilo. Aktivistkinja inicijative „Ne davimo Beograd", Ksenija Radovanović, fizički je napadnuta na dodeli BeFem... »

Nema sankcija za četničke pretnje

Dojče vele pre 10 dana
Zbog najava novog „pakla“ i „krvave Drine“, Bošnjaci Višegrada strahuju za bezbednost. Osude postrojavanja Ravnogorskog četničkog pokreta su brojne, ali adekvatne reakcije nema. „Biće opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina“, poruka je skupa neofašističkog... »

20 godina od razlaza sa Šrederom

Dojče vele pre 10 dana
Pre tačno 20 godina, Oskar Lafonten, jedan od najmoćnijih političara Nemačke, šef SPD i ministar finansija u vladi Gerharda Šredera napustio je sve političke funkcije. Danas je poslanik Stranke Levice u Sarskoj oblasti. Oskar Lafonten se povukao sa svih političkih funkcija zbog neslaganja sa... »

©2019 Netmark d.o.o.