Dojče vele

Rusija tera po svom

Dojče vele pre 7 dana
Kremlj je odbio da po zahtevu Evropskog suda za ljudska prava odmah pusti na slobodu Alekseja Navaljnog. Kakve bi bi to moglo da ima posledice za Moskvu ? DW je o tome pitao evropske stručnjake. DW.COM Prazne pretnje pomažu Putinu Često se od Nemačke… »

Kada - i kako će Nemačka iz lokdauna?

Dojče vele pre 8 dana
U borbi protiv korona pandemije Nemačka i dalje ide sigurnim putem, broz zaraženih opada. Ali kada i kako će se u zemlju vratiti normalan život? Postepenim planom? DW.COM Altmajer: Prekogranični saobraćaj mora biti olakšan Ogromni zastoji na… »

Zidojče cajtung: Janez Janša – „Maršal Tvito"

Dojče vele pre 7 dana
Uzor mu je Donald Tramp, piše nemački list Zidojče cajtung (SZ) o slovenačkom premijeru Janezu Janši. I dodaje kako Janša na društvenim mrežama „vodi pravi rat protiv medija, novinara i kulturnjaka". DW.COM Kuda ide Slovenija s Janšom na čelu… »

Bajontek-Fajzer mnogo manje efikasan protiv južnoafričkog mutanta

Dojče vele pre 8 dana
Kod zaraze južnoafričkim sojem korone, vakcina Bajontek-Fajzer nije delotvorna kao što se mislilo - pokazuju laboratorijski testovi. Ipak sprečava ozbiljan tok bolesti. Radi se na poboljšanju vakcine. Strahovanja su se pokazala opravdanim: Vakcina… »

Patrijarh, mostograditelj, predsednikov prijatelj

Dojče vele pre 8 dana
Novi patrijarh Porfirije vidi sebe kao čoveka koji je skoro sedam godina sledio hrišćansko praštanje i ljubav u srpsko-hrvatskom približavanju. Opozicioni krugovi ga vide kao ličnog Vučićevog prijatelja. DW.COM Nemački mediji o izboru patrijarha… »

Nemački mediji o izboru patrijarha SPC

Dojče vele pre 9 dana
Na dan izbora novog patrijarha SPC, „Zidojče cajtung“ predstavlja svojim čitaocima vladiku Grigorija. U članku pod naslovom „Borbeni pastir“, episkop disledorfski kaže: „Ne želim revoluciju na ulici, želim demokratiju“. „Srpski… »

Bild: „Kancelarko, vakcinišite se!“

Dojče vele pre 8 dana
Prvo nema dovoljno vakcina, a sad - Nemci neće na vakcinisanje. List Bild smatra da bi ih motivisalo javno vakcinisanje kancelarke Merkel. Problem je i odbijanje građana da se vakcinišu vakcinom AstraZeneke. DW.COM I u Nemačkoj se vakcinišu preko… »

Šta se dešava u Siriji?

Dojče vele pre 9 dana
Skoro deset godina rata između pobunjenika i Asadovog režima i rata u kojem su aktivni i međunarodni akteri. Dobar deo zemlje je razoren. Šta se dešava u tom kofliktu - priča Darin Kalifa iz Međunarodne krizne grupe. Trenutno se u Siriji ne dešava… »

Peru: stotine hiljada prisilno sterilizovanih traže odšetu

Dojče vele pre 9 dana
Stotine hiljada žena i muškaraca u Peruu je prisilno sterilizovano pre dvedestak godina - navodno u borbi protiv siromaštva. Hoće li žrtve konačno dobiti odštetu? Po nekim procenama, između 1996. i 2000. u Peruu je više od 300.000 žena i oko… »

Išinger: U evropskom interesu je da nam SAD čuvaju leđa

Dojče vele pre 9 dana
Minhenska konferencija o bezbednosti dovešće za isti „sto“ nemačku kancelarku Angelu Merkel i novog američkog predsednika Džozefa Bajdena. Doduše, sto će biti virtuelni. Šef konferencije Volfgang Išinger govori za DW. Govorkalo se da bi… »

Dojče vele, najnovije vesti »