Dojče vele

Ne seća se da je ubio, ali veruje svedoku

Dojče vele pre 7 dana
U Beogradu je u utorak (11.2.) ponovo počelo suđenje Milanu Dragišiću, optuženom za ubistvo tri bošnjačka civila 1992. godine. Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu trenutno je aktivno 11 predmeta. Odeljenje za ratne zločine… »

Crkva i „sistem Đukanović“

Dojče vele pre 8 dana
Među ljudima koji učestvuju u procesijama SPC nalaze se i delovi stanovništva nezadovoljni ’sistemom Đukanović’. A ovaj u protestima vidi podrivanje Crne Gore. Tako događaje u toj zemlji opisuje nemački javni servis ARD. Javni servis ARD piše… »

Krizni sastanak zbog korona-virusa

Dojče vele pre 8 dana
Opasnost od zaraze korona-virusom u Evropi je relativno mala. Ipak, krizni centar Evropske unije u Briselu u potpunosti je aktivan. U aktivnosti koje on koordinira uključena je i Srbija. Janez Lenarčič, komesar EU za krizni menadžment, stoji ispred… »

„Sinovi me posećuju, ali nemaju gde da se vrate“

Dojče vele pre 8 dana
Srbija će, prema procenama Svetske banke, izgubiti više od miliona stanovnika do 2050. godine. Reporteri ugledne agencije Asošijeted pres obišli su selo Blagojev Kamen kod Majdanpeka gde se vide sve posledice. Uroš Trainović se seća kada je njegovo… »

Ekonomski krimi-triler na TV-tržištu Srbije

Dojče vele pre 8 dana
„Ekonomski krimi-triler na televizijskom tržištu uoči parlamentarnih izbora.“ Tako se sukob Junajted grupe i Telekoma Srbija opisuje u najnovijem izveštaju nemačke Fondacije Konrad Adenauer. Medijsko-političko-ekonomski sukob Junajted grupe i… »

Zemljotres u CDU potresa čitavu Nemačku

Dojče vele pre 8 dana
Kriza u Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU) ujedno je i kriza nemačke politike. Angela Merkel od sada više nema vlast i moć u svojoj sopstvenoj partiji, ocenjuje urednik u DW Kristof Štrak. Najava Anegret Kramp-Karenbauer da će podneti ostavku na… »

Zapad na prekretnici

Dojče vele pre 8 dana
U Minhenu se ove nedelje sastaju šefovi država i vlada te stratezi iz brojnih zemalja kako bi razgovarali o „pretnjama svetskom miru“ i globalnim pomeranjima u svetskim odnosima moći. Osnivači Minhenske konferencije, Nemac Evald fon Klajst… »

AKK silazi sa trona CDU, stranka traži svoj put

Dojče vele pre 9 dana
Šefica najjače nemačke stranke Anegret Kramp-Karenbauer najavljuje odlazak. To je posledica dešavanja u Tiringiji, gde su Demohrišćani i Liberali sa desničarima iz AfD izabrali premijera. To je izazvalo zemljotres. Anegret Kramp-Karenbauer (AKK)… »

Konačno istina o Arkanovom ubistvu?

Dojče vele pre 9 dana
Izručenje ubice iz Južnoafričke Republike dve decenije posle zločina konačno bi moglo da rasvetli pozadinu ubistva, piše nemački Štutgarter cajtung. U tekstu se podseća na uspon zloglasnog Željka Ražnatovića Arkana. „Barem poznata srpska… »

Irska na putu ujedinjenja?

Dojče vele pre 9 dana
Šin Fejn, stranka koja je povezivana sa Irskom revolucionarnom armijom, pobedila je na parlamentarnim izborima. Birači hoće promene i kaznili su tradicionalne partije. Da li će se uskoro govoriti o ujedinjenju Irske? Birači su kanda nezahvalni. Irski… »

Dojče vele, najnovije vesti »

Masoni i Katolička crkva

Dojče vele pre 4 sata

Goodbye BiH, welcome to Germany

Dojče vele pre 5 sati

Iz Sarajeva o RS i shvatanju Dejtona

Dojče vele pre 5 sati

"Četrvti čovek" za CDU

Dojče vele pre 9 sati