Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Merkel: Nema promene granica na Zapadnom Balkanu

Dojče vele pre 6 dana
„Teritorijalni integritet zemalja Zapadnog Balkana je utvrđen i nedodirljiv", rekla Nemačka kancelarka Angela Merkel u Berlinu, posle susreta sa predsedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. „Teritorijalni integritet zemalja Zapadnog Balkana je utvrđen i nedodirljiv. I to se mora... »

„Teško do promene statusa kvo“

Dojče vele pre 6 dana
Malo je verovatno da ideja o priznanju Kosova u zamenu za teritorijalne ustupke može naići nepodeljenu podršku u samim zemljama i u Evropskoj uniji, kaže za DW Majkl Lej, stručnjak Nemačkog Maršalovog fonda. DW: Dok iz Beograda i Prištine stižu izjave povodom moguće podele Kosova ili... »

Da ti platim Marksom?

Dojče vele pre 6 dana
Grad Trir cele ove godine obeležava 200. godina od rođenja svog sina, Karla Marksa. Kao vic je štampana i novčanica evra sa likom Marksa, naravno od 0 evra. Niko nije očekivao da će ovaj suvenir biti tako popularan. Naravno da nije bilo pitanje koji apoen će imati novčanica sa slikom... »

Nova podela Kaspijskog mora

Dojče vele pre 6 dana
Nakon 27 godina, zemlje koje izlaze na Kaspijsko more složile su se oko nove podele morskog dna. Da li je sada otvoren put za bolju eksploataciju nafte i gasa? Stručnjaci su skeptični. U pitanju su dragocena zemna blaga, ali i sfere geopolitičkog uticaja. Posle raspada Sovjetskog Saveza 1991,... »

Bivši turski oficir NATO se bori za istinu

Dojče vele pre 7 dana
Ima ih mnogo kao što je bivši kapetan korvete Turske ratne mornarice Džafer Topkaja. Ali on ne želi da ćuti o onome kroz šta je prošao: odjednom je proglašen „izdajnikom“ i našao se u zatvoru. Bivši oficir Turske ratne mornarice ne želi više da ćuti, niti da krije svoj identitet. On... »

57 godina od početka izgradnje Berlinskog zida

Dojče vele pre 6 dana
Istočna Nemačka, pod vođstvom Valtera Ulbrihta započela je izgradnju Berlinskog zida 13. avgusta 1961. godine. Berlin i Nemačka danas odaju počast žrtvama poginulim na granici između dve Nemačke. Venci i cveće položeni su danas na centralni memorijalni kompleks Berlinskog zida. Pre toga,... »

Rad na crno i kućna nega

Dojče vele pre 6 dana
Sve više Nemaca zabrinuto je za kućnu negu. Naučnici optužuju Saveznu vladu da za ovu oblast ne postoje jedinstveni standardi i da se tako otvara mogućnost za rad na crno. Nemačka vlada dopušta „sivu zonu" u zdravstvenom sistemu, što stare ljude dovodi u nezavidnu pravnu situaciju. To je... »

Zašto nigerijska vlada deli novac siromašima

Dojče vele pre 6 dana
Nigerija je bogata naftom, ali ima vrlo siromašno stanovništvo. Sada vlada najsiromašnijim građanima deli novac koji stiže iz Švajcarske – ranije ga je tamo deoponovao ozloglašeni diktator Sani Abača. Smatra se da je bivši nigerijski diktator Sani Abača do svoje smrti 1998. prebacio u... »

Erdogan: kako je došao, tako može i da ode

Dojče vele pre 6 dana
Nema znakova popuštanja napetosti. Način komunikacije izimeđu Turske i SAD je tokom vikenda postao još agresivniji. Nove ekonomske sankcije Vašingtona su uvele tursku valutu u najtežu krizu u poslednji 16 godina. Predsednik Redžep Tajip Erdogan govori o „ekonomskom ratu" protiv Turske.... »

Kuvanje žabe bacačem plamena

Dojče vele pre 6 dana
Vučić je prešao put od „ne dam Kosovo“ preko „ne dam Gazivode“ do glumatanja odlaska sa vlasti pa sad saradnici „ne daju“ njega. Taj kosovski luping moći će da odgledaju samo oni sa jakim želucem, piše Nemanja Rujević. Ovog ponedeljka sa naslovnica srpske štampe „Oluja“... »

Novaku Đokoviću kruna Sinsinatija i zlatni masters

Politika  pre 2 sata  još 19 povezanih

Vremeplov: Bela Crkva dobila prugu

RTV  pre 2 sata  još 1 povezana

Real rutinski na startu Primere, Bejl počeo da pogađa!

Sportske.net  pre 3 sata  još 2 povezane

Da li je nepristojno da spavate na aerodromu?

Večernje novosti  pre 6 sati  još 1 povezana

Žene obaraju rekorde na unutarpartijskim izborima u SAD

Blic  pre 2 sata  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.