Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Opozicija u RS ne priznaje rezultate izbora

Dojče vele pre 7 dana
Opozicija u RS ne prihvata izborne rezultate zbog velikog broja nevažećih listića. Traže ponovno prebrojavanje glasova. Istovremeno nastavljaju borbu uz pokret "Pravda za Davida". Opozicija u Republici Srpskoj ne prihvata rezultate izbora zbog velikog broja nevažećih listića, posebno za nivo... »

Velika vinska godina 2018.

Dojče vele pre 7 dana
Ova godina je bila naročito dobra za nemačke vinare: zbog suše, berba je počela rekordno rano i bilo je velikih briga kakav će biti urod. Ali ispalo je bolje nego što je iko očekivao: ova godina će biti „velika“. Po nemačkim vinogradima sad još samo visi grožđe za posebnu kapljicu,... »

Ubistvo novinarke i političke posledice

Dojče vele pre 7 dana
Ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove možda nije imalo političku pozadinu. Ipak, pokrenuta je diskusija o korupciji i slobodi medija u toj zemlji. Da li pritom donose preuranjeni zaključci? Viktoria Marinova, TV-novinarka iz bugarskog gradića na Dunavu Ruse, je silovana, opljačkana i... »

Krajnje je vreme da se isprave stare greške

Dojče vele pre 7 dana
Dejton je pomerao teritorije kao u imperijalizmu. Danas se Evropa žali na rad blokirane BiH. Potrebna nam je politička hrabrost za održivu promenu "Dejtonske trgovine”, kaže Mihael Brand (CDU). Gospodine Brand, kako Vi ocenjujete rezultat izbora u Bosni i Hercegovini? Mihael Brand: Mizerija se... »

Steže se obruč oko kancelarke

Dojče vele pre 7 dana
Nemačka štampa piše o krizi u velikoj koaliciji, posebno posle reči šefice SPD Andree Nales iz kojih se jasno vidi da Socijeldemokrate nameravaju da nametnu demohrišćanskim partnerima na vlasti neke važne odluke. Predsednica Socijaldemokratske stranke Nemačke Andrea Nales (SPD) oštro je... »

"Za mene je Kosovo nezavisna država"

Dojče vele pre 8 dana
"Ja zaista želim da se odnosi Srbije i Kosova reše na način da su to odnosi dve susedne i prijateljske države. Ja nemam dileme da je Kosovo nezavisna država. Odmah da znate - to moje mišljenje", kaže za DW Željko Komšić. DW: Gospodine Komšić, da li je posle izbora na pomolu dugotrajna... »

Nemačka: koncerni, mreže i klanovi

Dojče vele pre 8 dana
Nadzorni odbori velikih nemačkih koncerna su tela od kojih se očekuje reagovanje na probleme i najčešće donošenje važnih odluka o osoblju firmi. No, često ih čine nesposobni ljudi skoni korupciji. Dizel-skandal, haos u rukovođenju koncernima, formiranje ilegalnih kartela... u velikim... »

Maloletnici na gubilištu

Dojče vele pre 8 dana
Zbog primene Šerijatskog prava u Iranu se i dalje izvršavaju smrtne kazne čak i nad maloletnicima. Alternativa je novčana odšteta za porodicu žrtve, ali to se ne prihvata uvek. Ne dobijaju sva izvršena pogubljenja u Iranu zvaničnu potvrdu, kao na primer pogubljenje Zajnab Zekanvand. Smrtna... »

Osmeh slobode

Dojče vele pre 8 dana
Nikšićki narodni heroj Ljubo Čupić nedavno je dobio spomenik u centru grada. Čupićev osmeh pred streljanje jedan je od svetskih simbola antifašizma. #dw_BalkanBooster raspitao se kako se grad seća svog heroja. Ljubo Čupić je rođen 1913. daleko, u Sjedinjenim Državama, i mogao je ostati... »

Kako knjigu učiniti ponovo privlačnom?

Dojče vele pre 8 dana
Sajmu knjiga dobro ide, ali knjigama ne. Povodom najvećeg sajma knjiga na svetu, onog u Frankfurtu, izdavači se žale na pad prodaje. Na sinoć otvorenom Sajmu knjiga u Frankfurtu, najvećem takvom sajmu na svetu, izlagači traže načina kako da pridobiju čitataoce. Izdavači i knjižari rade... »

Pokrenut predistražni postupak zbog pretnji vešanjem

B92  pre 6 sati  još 59 povezanih

Oprani tragovi

Vesti online  pre 19 sati  još 40 povezanih

UEFA: Zvezda pod dodatnom istragom, PSŽ kažnjen

N1 Info  pre 1 sat  još 19 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.