Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

„Nejasno je kuda Putin vodi Rusiju“

Dojče vele pre 6 dana
Vladimir Putin će u nedelju na izborima dobiti šestogodišnji mandat – i šta onda? To koliko će još mandata Putin imati, to ne zavisi od njega, ocenjuje u intervjuu za DW Mihail Hodorkovski. DW: Gospodine Hodorkovski, šta preporučujete Rusima koji još nisu doneli odluku? Za koga bi trebalo... »

Migranti u BiH – stanje nije alarmatno

Dojče vele pre 7 dana
U poslednjih mesec dana broj migranata u Bosni i Hercegovini rapidno se povećava. Već sada ih je više nego u proteklih nekoliko godina. Vlasti i UNHCR ipak saopštavaju da situacija još uvek nije alarmantna. Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kaže da „stanje nije... »

Sudan – poslednji beli nosorog

Dojče vele pre 7 dana
Vest o Sudanovoj skoroj smrti dirnula je mnoge. On je poslednji mužjak severnog belog nosoroga. Zajedno s njim izumreće i njegova vrsta. Ali možda ipak postoji nada... Stari nosorog Sudan jedva može da podigne glavu. Ipak, kada čuje glas svog negovatelja Džejmsa Moinde, zatrepće je očima.... »

Manje smeha, više straha

Dojče vele pre 7 dana
Od početka Erdoganove vladavine u Turskoj pre tačno 15 godina, vodi se i rasprava o mešanju politike u privatni život građana: koliko daleko politika sme da po tom pitanju da ide? Najviše su pogođene žene. „Neke moje prijateljice uvek nose suzavac ili dugu iglu. Ja lično to ne nosim, ali... »

Rat u Siriji – sve greške Zapada

Dojče vele pre 6 dana
Tokom rata u Siriji koji traje već sedam godina, Zapad je napravio mnogo grešaka. Teško je reći da li je rat mogao ranije da se okonča. Jedno je sigurno: Zapad mora da uči na greškama, smatra Kersten Knip. Rat u Siriji može da bude i slučaj za istoričare sa specijalnim usmerenjem na... »

„Odgovor bi Putina morao da zaboli“

Dojče vele pre 7 dana
London proteruje 23-je ruskih diplomata jer je Moskva odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za trovanje bivšeg špijuna. To je svojevrsni „test političke čvrstine“, ocenjuje štampa. Premijerka Velike Britanije Tereza Mej rekla je da su ruske diplomate koje... »

Vlada mora da se dokaže na nov način

Dojče vele pre 7 dana
Još nikada formiranje nemačke vlade nije trajalo ovako dugo. I čim je to konačno učinjeno, nemački predsednik je novoj vladi uputio jasne reči opomene, ukazuje Kristof Štrak. Rezultat je bio tesan – Angela Merkel je dobila samo devet glasova više od broja potrebnog za većinu – najmanje... »

Manekenka, mafija i visoka politika

Dojče vele pre 7 dana
Nakon ubistva novinara Jana Kucijaka sve su glasniji pozivi za ostavku vlade premijera Roberta Fica. Ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinak ostavku je već podneo, ali to nije rešilo duboku krizu u Slovačkoj. Slovačka se već dve nedelje nalazi u jednoj od najdubljih kriza od svog osnivanja... »

Hoking – „arhetip hendikepiranog genija“

Dojče vele pre 8 dana
Britanski astrofizičar Stiven Hoking je preminuo sa 76. godina u Kembridžu, prenela je njegova porodica. Hoking je za mnoge bio najveći genije našeg vremena. Autor je poznate knjige „Kratka povest vremena“. „Duboko smo rastuženi zbog smrti našeg voljenog oca“, citira britanska novinska... »

Erdoganov preobražaj

Dojče vele pre 7 dana
Pre 15 godina Redžep Tajip Erdogan postao je turski premijer. Na scenu je stupio kao reformator, ali je tokom tog vremena uspeo da potvrdi sve predrasude o sebi kao autoritarnom lideru, smatra Danijel Hajnrih. Erdoganu se jedno mora priznati: u međuvremenu je zaista jednostavno ne voleti ga.... »

Fed povećale referentnu kamatnu stopu

Nova ekonomija  pre 1 sat  još 10 povezanih

Drecun: Neprihvatljivo da ZSO bude sredstvo ucene

Večernje novosti  pre 1 sat  još 9 povezanih

Sarkozi: Od života ste mi napravili pakao

Vesti online  pre 2 sata  još 8 povezanih

Povređene dve osobe u sudaru na Obrenovačkom putu

Dnevnik  pre 35 minuta  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.