Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Nova lica opozicije – stari problemi

Dojče vele pre 4 dana
Nakon katastrofalnog poraza na beogradskim izborima, opozicija u Srbiji pokušava da pronađe nove načine organizovanja. Da li su ostavke i nova lica čarobna formula za revitalizaciju opozicije? Već nekoliko sati nakon objavljivanja rezultata nedavnih beogradskih izbora usledili su prvi javni... »

Na Kosovo izvozili meso staro 12 godina

Dojče vele pre 4 dana
Vlasti u Belgiji zatvorile su klanicu koja je falsifikovala podatke o roku trajanja mesa i u mesne proizvode stavljala klanični otpad. Pogođeno je nekoliko zemalja – među njima i Kosovo. Prema Sistemu hitnog upozoravanja Evropske unije za bezbednost hrane, skandalom su pogođene Belgija,... »

Sve manje glasova otpora u Beloj kući

Dojče vele pre 4 dana
Odlaskom Reksa Tilersona, SAD gube umereni glas. Njegov naslednik je poznati jastreb – po meri predsednika. Nimalo optimistični izgledi za odnose Evrope i SAD, smatra Aleksandra fon Namen. Otkaz preko Tvitera. Način na koji je američki predsednik otpustio svog ministra spoljnih poslova je... »

Još jedna runda u sirijskom ratu

Dojče vele pre 4 dana
Turska invazija na kurdska područja u Siriji mogla bi da bude novi podstrek ratu u toj zemlji. Sunitski Arapi već se bore u redovima turske vojske, a ako se taj trend nastavi, to bi moglo dodatno da razbuktava sukob. Asadov režim bombardovao je u februaru sirijske civile sa 407 kasetnih bombi. To... »

Smenjen Reks Tilerson

Dojče vele pre 5 dana
Predsednik SAD smenio je državnog sekretara Reksa Tilersona, na njegovo mesto imenovan je dosadašnji šef CIA Majkl Pompeo. To je, ocenjuje se, znak promena u Trampovom timu pred početak pregovora sa Severnom Korejom. Američki predsednik Donald Tramp izrazio je uverenje da će dosadašnji... »

Kosovski april u Beogradu

Dojče vele pre 5 dana
Bliži se april, mesec za koji je predsednik Vučić najavio predlog za Kosovo. Množe se indicije da će taj predlog obuhvatati članstvo Kosova u UN, pa se u tom tonu tumači i poseta američkog diplomate Vesa Mičela regionu. Početkom aprila, tako je najavljeno, predsednik Srbije Aleksandar... »

Statistikom protiv desničara

Dojče vele pre 5 dana
Serija napada na džamije u Nemačkoj oživela je debatu o islamofobnim zločinima. Borba protiv fenomena počinje već kod statistike. Ima naznaka za ogroman porast desničarskog nasilja, ali statistiku nije lako voditi. Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova u statistikama o krivičnim delima... »

Raspućin iz briselskih senki

Dojče vele pre 5 dana
Kako je Martin Zelmajer u sumnjivom procesu preko noći postao šef cele briselske birokratije, ko je ovaj Nemac i šta blic-unapređenje bez konkursa govori o Evropskoj uniji? I da li Nemci potpuno dominiraju Briselom? Martin Zelmajer je od prvog marta generalni sekretar Evropske unije. Funkcija ne... »

„Nemilosrdni rat protiv dece“

Dojče vele pre 5 dana
Nemačka štampa bavi se sukobima u Siriji. Zanimljivo je da se o događajima u Guti (borbe Sirijske armije protiv islamističkih pobunjenika) i Afrinu (napad turske vojske na tamošnje Kurde) izveštava potpuno odvojeno. „UNICEF prijavljuje da je u Siriji ubijeno 910 dece“ – prenosi Špigel... »

„Kad si očajan zažmuriš na ugovor o radu“

Dojče vele pre 5 dana
Mnoge privatne agencije za zapošljavanje, nezaposlenim i zaduženim Grcima nude posao u nekoj od zemalja Evropske unije. Ali mnoge od njih, po dolasku na novi posao, dočeka otrežnjenje. Pouka i za mnoge iz Srbije? Nikos Vartimijadis je bez novca – kao i mnogi Grci. Teret dugova prošle godine... »

Putin siguran da je njegov program pravi za Rusiju

Politika  pre 45 minuta  još 48 povezanih

CRTA: Na četiri biračka mesta u Beogradu do 16.00 izašlo 18,3 odsto

Novi magazin  pre 1 sat  još 15 povezanih

Jeremić: Vučić tajno pregovara sa Tačijem

Danas  pre 5 sati  još 12 povezanih

Jokić sve bliži Somboru, Oldridžov ples sa "Vukovima"!

Sportske.net  pre 11 sati  još 14 povezanih

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger dobili sina

Dnevnik  pre 8 sati  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.