Dojče vele

Sve što ste oduvek hteli da znate o sankcijama EU

Dojče vele pre 5 dana
Ministri spoljnih poslova EU danas raspravljaju o novim sankcijama protiv Rusije. Kako EU uvodi sankcije i prema kojim kriterijima? Kako se odvija postupak donošenja odluke? I kako se ukidaju jednom uvedene sankcije? DW.COM Lavrov: Rusija spremna da… »

Taz: Kome je bilo namenjeno oružje iz Hrvatske?

Dojče vele pre 4 dana
Da li su krijumčari oružja iz Hrvatske u Nemačku sledili i političke ciljeve? Tim pitanjem se u članku pod naslovom „Oružje između Hrvatske, Bavarske i Berlina" bave novinari berlinskog lista Tagecajtung. DW.COM Puška kao uspomena: Hrvati se… »

Izrael: vakcina Bajontek/Fajzer značajno smanjuje širenje zaraze

Dojče vele pre 5 dana
Dve važne vesti u vezi sa koronom stižu iz Izraela. Prva: nova naučna studija pokazuje da vakcina Bajontek/Fajzer značajno smanjuje i prenošenje virusa. I druga: Izrael je već uveo korona-pasoše. Izraelska studija daje razlog za nadu da vakcina… »

Nova serija: „Mi deca sa stanice Zoo“

Dojče vele pre 5 dana
Knjiga je bila kultna, film se gledao u celom svetu. Sada, posle četiri decenije, „Mi deca sa stanice Zoo“ postoji kao serija na platformi Amazon prajm. To je priča o heroinu i zaboravljenoj omladini. Kristijane F. To ime je krajem sedamdesetih i… »

Đoković se hrani kritikama – zato je najbolji

Dojče vele pre 5 dana
„Kao i mnogo puta do sada, izgledalo je da je Đoković sateran u ćošak. A to retko prođe bez posledica po provitnike na terenu“, pišu nemački mediji o pobedi Novaka Đokovića u Melburnu. Nemački mediji su već u naslovima opisali rutinski… »

Ralf Brinkhaus: Nemačkoj je potrebna reforma veka, možda čak i revolucija

Dojče vele pre 5 dana
Korona je pokazala da Nemačka nije spremna da brzo i jedinstveno reaguje na krize, kaže šef poslaničke grupe CDU/CSU u Bundestagu Ralf Brinkhaus. On se zato zalaže za temeljnu reformu nemačke administracije. Šef poslaničke grupe CDU/CSU u… »

Zapadnjak je arogantan, Istočnjak je uvređen

Dojče vele pre 5 dana
Gde su koreni novog nerazumevanja Zapada i Istoka unutar Evrope? Kako jedni i drugi gledaju na naciju, na kapitalizam ili na EU? Tome je knjigu posvetio novinar Norbert Mapes-Nidik. Nesreća se ogleda u tome što ne mogu da pričaju jedan sa drugim, jer… »

Klopka zvana masovni turizam - samo za siromašnije

Dojče vele pre 6 dana
I na lepoj Majorci je sve vidljivije ubrzano raslojavanje društva na bogate i siromašne. Oduvek su te razlike postojale - ali u krizi neki padaju na dno, dok drugi profitiraju. Krivci su korona, Bregzit i Franko. DW.COM Majorka, ostrvo duhova Većina… »

Devojče iz Poreča

Dojče vele pre 6 dana
Pesma stara dva veka ostala je razbibriga istarskih ribara i tršćanskih lučkih radnika. U pesmi Porečanka otvori dućan gde nudi sve osim bakalara. Zašto ne i bakalar? E, o tome se u lepom Poreču prepiru sve do danas. Odmah po dolasku na autobusku… »

Jevreji su oduvek bili deo društva severno od Alpa

Dojče vele pre 6 dana
Jevreji su živeli na Rajni još u doba Rimskog carstva. 1.700 godina jevrejskog života u Nemačkoj – jubilej koji poziva na pogled unazad, ali i na pogled u budućnost, smatra Kristof Štrak. To je nezamislivo dugo vremensko razdoblje: ove godine… »

Dojče vele, najnovije vesti »