Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

„Smrti se ne plašim, hoću u Evropu“

Dojče vele pre 5 dana
Stotine dece u marokanskom lučkom gradu Nador vreba priliku da se bilo kako dokopa Evrope – da neopaženo stigne na „obećani kontinent“. Neki od njih tu su već godinama, a da bi ostvarili svoj cilj, rizikuju i život. Mohamed ima 12 godina. Dolazi iz oaze Imilčil u srcu planinskog masiva... »

Kako zakrpiti budžetsku rupu?

Dojče vele pre 5 dana
Velika Britanija odlazi – a to je jedna od zemalja koja je više uplaćivala u budžet Evropske unije nego što je iz njega primala. Kako zakrpiti tu rupu, posebno jer Brisel želi da poveća izdatke? Otkuda novac za to? Nadležni komesar EU Ginter Etinger (naslovna fotografija) želi da rupe u... »

Čaj za opuštanje odnosa Berlina i Ankare

Dojče vele pre 5 dana
Sve je više znakova poboljšanja duboko zamrznutih odnosa Berlina i Ankare – toliko da se čak već pominju i uzajamne posete Erdogana Nemačkoj, odnosno Merkelove Turskoj. „Veoma poštujem Frau Merkel. U proteklih pet-šest godina ona je bila jedini pravi vođa u Evropi." To je nemačkim... »

Na prodaju: Hitlerov Mercedes

Dojče vele pre 4 dana
17. januara bi na jednoj aukciji u Arizoni trebao da bude ponuđen Mercedes u kojem se vozio Adolf Hitler. To je bio auto u kojem je on paradirao na vrhuncu svoje moći. Aukcionar je svestan škakljivosti ove ponude. Aukcijska kuća iz Arizone, predmet koji će biti ponuđen 17. januara, opisuje kao... »

„Ne puštaj mi ruku!"

Dojče vele pre 5 dana
Rozalinda B. se onesvestila i bila je traumatizovana. Manfred B. je zabeležio šta se dešavalo u smrtonosnom stampedu. Oni su prvi pred sudom govorili o tome kako su doživeli 24. jul 2010. godine. „Upomoć, pustite nas napolje!" Sedmog dana suđenja u slučaju „Parada ljubavi", sudnicom u... »

Preterana potrošnja mesa ugrožava planetu

Dojče vele pre 5 dana
Broj ljudi na svetu se u poslednjih 50 godina udvostručio. A konzumacija mesa se utrostručila. To je opasan trend jer prouzrokuje glad, siromaštvo, promenu klime i izumiranje životinjskih i biljnih vrsta. Nemci su u 2016. po glavi stanovnika konzumirali 59 kilograma mesa. To je nešto manje nego... »

Samo je trebalo da se dogovore

Dojče vele pre 4 dana
Naravno da CDU,CSU i SPD mogu da sarađuju. Ali, oni to zapravo ne žele. Zato je sve tako teško. Odlučujuću je ulogu u postizanju dogovora odigrao je Frank Valter Štajnmajer, predsednik Nemačke, smatra Kristof Štrak. Samo je trebalo da se dogovore, i dogovorili su se. CDU, SPD i CSU žele da... »

Potrebna nam je internet-policija!

Dojče vele pre 5 dana
Onaj ko na društvenim mrežama preti i huška, ne sme proći nekažnjeno. No, koncerni kao što je Fejsbuk ne bi smeli sami da odlučuju o tome koliko daleko ide sloboda mišljenja, smatra Krsto Lazarević. Zamislite da ste uveče izašli iz kuće. I – s jedne strane stoji neko sa zastavom... »

Šta će raditi buduća koalicija?

Dojče vele pre 5 dana
Lideri demohrišćana i socijaldemokrata su nakon maratosnkih pregovora postigli su preliminarni dogovor o formiranju vlade Nemačke. DW je pročešljao dokument oko kojeg su se usaglasili i izdvojio ključne tačke dogovora. Predsednici tri stranke koje učestvuju u pregovorima usaglasili su... »

Bugarska – mentor balkanskih suseda

Dojče vele pre 5 dana
U štampi na nemačkom jeziku se između ostalog piše i o Bugarskoj, pre svega zato što je juče (11.1.) ta zemlja zvanično preuzela dužnost predsedavajuće EU. A i zato što bi ona da što pre uvede evro kao sredstvo plaćanja. „U Bugarskoj su protesti policajaca, penzionera i boraca za... »

Đoković: Uslovi su bili brutalni

Beta  pre 2 sata  još 29 povezanih

MUP: ponovo uputio zahteve Euleksu i UNMIK-u

Blic  pre 13 sati  još 16 povezanih

AO: Pobede Del Potra i Tima, ispali Gofan i Kveri

Večernje novosti  pre 38 minuta  još 18 povezanih

Danas sahrana Olivera Ivanovića

Novi magazin  pre 15 minuta  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.