Dojče vele

SDA na prekretnici: dekonstrukcija etničkog principa?

Dojče vele pre 1 dan
Korupcija, afere, autokratija, nepotizam… To su uzroci sukoba unutar SDA. Slabljenje ili pad Izetbegovićeve stranke, kako ocenjuju analitičari, moglo bi dovede do slabljenja ili pada Čovićeve HDZ BiH ili Dodikovog SNSD. Stranka demokratske akcije… »

Nova crnogorska vlada: nemoguća misija

Dojče vele pre 1 dan
U Zdravka Krivokapića i njegovu vladu mnogi u Crnoj Gori polažu nadu. Ali on će vladati tesnom većinom – a u crnogorskom komšiluku postoji neprijatelj novog početka, smatra urednik u DW Miodrag Šorić. Zašto bi to neko sebi uradio? Zdravko… »

Koliko dugo će vakcina da nam pruža zaštitu?

Dojče vele pre 1 dan
Farmaceutske firme objavljuju obećavajuće rezultate ispitivanja svojih kandidata za vakcinu protiv kovida 19. Ostaje pitanje: da li imuni sistem ljudskog tela podstaknut cepivom može da pruži trajnu zaštitu? Vesti bude nadu: kandidat firme Moderna i… »

Hrabre, jake i samostalne: ženski romski bend iz Srbije

Dojče vele pre 1 dan
Šest mladih Romkinja iz Beograda i šest iz Niša napravile su bend kako bi se njihova želja za ravnopravnošću i slobodom čula što dalje. „Pretty Loud“ nije samo ženska muzička grupa, to je i važan društveni projekat. „Želimo da pokažemo… »

Ekshumacija u Kiževku: „Srce majke ne može da se smiri“

Dojče vele pre 24 sata
Zvaničnici Prištine i Beograda obišli su lokalitet masovne grobnice u selu Kiževak kod Raške na kojem se vrši ekshumacija. Možda na tom mestu budu pronađeni i ostaci dvojice sinova Ferdonije Ćerkezi... Ferdonije i Natašu veže slična sudbina. U… »

Ograničenja zbog korone na snazi do januara

Dojče vele pre 2 dana
Zbog visoke stope zaraze korona-virusom u Nemačkoj do 10. januara ostaju na snazi ograničenja kontakta, kao i zabrana rada institucijama kulture i restoranima. Sve ostaje kao i do sada, rekla je Angela Merkel. Nemačka kancelarka i premijeri saveznih… »

Kovid 19 - u krvi otkriven pokazatelj teškog toka bolesti

Dojče vele pre 2 dana
Dve vrste takozvanih „nezrelih ćelija“ krvi odgovorne su za težak tok kovida 19, otkrio je tim nemačkih i holandskih naučnika. To bi moglo da pomogne da se na vreme uoči opasnost od komplikacija kod obolelih. I dalje je nejasno zašto kovid 19… »

Distribucija vakcine Bajontek-Fajzer: mamutska logistika

Dojče vele pre 2 dana
Bajontek i Fajzer dobili su hitno odobrenje za svoju vakcinu u Velikoj Britaniji. Odmah potom je počela isporuka - a to je ogroman posao. Jer, vakcina mora da se drži na temperaturi od minus 70 celzijusa. Vakcinisanje protiv kovida 19 u Velikoj… »

Formula 1 opet ima Šumahera

Dojče vele pre 2 dana
Nakon Mihaela i Ralfa, Formula 1 dobija novog Šumahera: Mika. Sin legendarnog prvaka Mihaela Šumahera već od malih nogu je znao čime želi da se bavi. Ali njegovo prezime mu nije uvek bilo od koristi. Neko vreme je Mik Šumaher nastupao inkognito… »

Valeri Žiskar Desten preminuo od posledica Kovida-19

Dojče vele pre 2 dana
Bivši francuski predsednik Valeri Žiskar Desten (94) umro je sinoć od posledica Kovida 19, saopštila je njegova porodica. U Nemačkoj će ostati upamćen kao veliki evropejac koji se zalagao za pomirenje sa Nemačkom. Valeri Žiskar Desten je bio… »

Dojče vele, najnovije vesti »