Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Kandidati za jednokratnu upotrebu

Dojče vele pre 1 dan
Beogradski izbori raspisani su za 4. mart. Posebna je zanimljivost to što je lista kandidata SNS za te izbore uglavnom sastavljena od nestranačkih ličnosti – i to onih na nekoj funkciji u ustanovama koje su na budžetu. Osim što će se zvati „Aleksandar Vučić – zato što volimo... »

Odlazak još jednog premijera

Dojče vele pre 1 dan
Rumunski premijer Mihaj Tudose podneo je ostavku nakon sedam meseci. Socijaldemokratski političar već duže je u sukobu sa liderom Socijaldemokratske partije (PSD) Liviuom Dragneom. „Odlazim visoko uzdignute glave“, rekao je Tudose nakon sastanka glavnog odbora rumunskih socijaldemokrata... »

Šoltes: Treba reagovati trezveno

Dojče vele pre 1 dan
Nakon ubistva Olivera Ivanovića treba reagovati „trezveno i razumno i dijalogom sa obe strane pokušati da se smanje bilo kakve tenzije“, rekao je u intervjuu za DW Igor Šoltes, izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo. DW: Kako komentarišete ubistvo Olivera Ivanovića i da li se pribojavate... »

Otkud Haradinaju toliko bogatstvo?

Dojče vele pre 1 dan
Švajcarski Noje cirher cajtung piše o baškarenju kosovskog premijera za doček Nove godine uz dilemu: odakle njemu toliki novac? Bečki Viner cajtung se osvrće na današnje tehničke razgovore Beograda i Prištine. „Nemoguće je sakriti se od političkih protivnika na Kosovu. To su pre deset... »

Strogo kontrolisani incidenti

Dojče vele pre 1 dan
Hrvatski ribari više ne izlaze na more u Piranskom zalivu bez policijske pratnje, a slovenački za sada ne prelaze crtu sredine. Svi očekuju da političari najpre „odrade svoj posao“. Nakon nekoliko burnih dana, u Piranskom zalivu zavladalo je zatišje. Razlog je loše vreme, zbog kojeg... »

Službe bezbednosti ponovo iznenađene

Dojče vele pre 1 dan
Apsurd? U Ministarstvu bezbednosti BiH zatečeni su postojanjem paravojnih formacija u RS. Iz manjeg entiteta sve navode demantuju. Bilo kako bilo, sve u najmanju ruku služi dugogodišnjoj svrsi – podizanju tenzija. Kancelarija visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR) saopštila je da bi... »

Poslednja linija odbrane od terorista

Dojče vele pre 1 dan
Antiteroristička jedinica nemačke policije GSG 9 u akciji je prosečno jednom nedeljno. Zbog sve veće opasnosti od terorizma, njeni zadaci se povećavaju. Zato je u planu izgradnja još jedne baze. Posle nas nema više nikog, kaže komandant Džerom Fuks. „Posebna je vrsta odgovornosti kad... »

Zapadni Balkan: Otići ili ostati?

Dojče vele pre 1 dan
Ljudi u pokretu, u potrazi za boljim životom, često van svoje domovine. Otići ili ostati? Zauvek ili samo na neko vreme? Bezuspešni pokušaji dobijanja azila u Nemačkoj. To je tema projekta DW pod nazivom: Let´s face it! Sve naše priloge iz serijala Let's Face It pronađite OVDE Čitajte nas... »

Beograd na vodi: Taknuto-maknuto?

Dojče vele pre 2 dana
Nepostojeće milijarde, privatizacija obale, fantomi iz Hercegovačke… no opozicija uzdržano kritikuje Beograd na vodi. Znaju da smena gradske vlasti ne može zaustaviti projekat i da od rušenja izgrađenog – nema ništa. „O fundamentalnim problemima koje Beograd na vodi uzrokuje gotovo da... »

Izgubljena generacija Islamske države

Dojče vele pre 2 dana
„Kalifat“ u Siriji i Iraku je sveden na dva odsto nekadašnje teritorije. No iako je IS blizu potpunog poraza, za njim će ostati jedan veliki problem o kojem se malo govori: deca boraca od kojih se neka vraćaju u Evropu. Teroristička organizacija Islamska država (IS) u Siriji i Iraku je... »

Proglašene još četiri izborne liste

B92  pre 3 sata  još 3 povezane

Veto Ivanova na Zakon o albanskom jeziku

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Vremeplov: Uspostavljeni odnosi Srbije i Italije

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana

Malme: Eksplozija kod policijske stanice

B92  pre 4 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.