Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Lekcija koju Amerikanci nisu naučili

Dojče vele pre 2 dana
Masovni pokolj koji su američki vojnici izvršili nad civilima u južnovijetnamskom selu Mi Laju pre tačno 50 godina postao je simbol ratnih strahota. I američke odgovornosti za njih. Šesnaestog marta 1968. godine mala četa vojnika upala je u gusto naseljeno područje na severoistočnoj obali... »

Zaboravljena deca Sirije

Dojče vele pre 2 dana
Bez identiteta, bez obrazovanja – u Libanu odrasta čitava jedna generacija dece izbeglica iz Sirije. Roditelji se brinu za njihovu budućnost, jer kraj rata nije ni na vidiku. Šatorski kamp sirijskih izbeglica veoma lako se prepoznaje po natpisima UNHCR-a. Sirijski rat i bombardovanje u... »

Afera Skripalj – za čiji račun?

Dojče vele pre 2 dana
Spirala nediplomatskog koškanja između Zapada i Moskve živahno se vrti. A Velika Britanija postigla je ono što je htela: od četvrtka postoji zajednički signal Zapada – objava borbe Vladimiru Putinu. Folksštime: „Rusija u aferi Skripalj nema protiv sebe samo Veliku Britaniju, već i moćan... »

Neizvesne reforme Evropske unije

Dojče vele pre 2 dana
Po starom dobrom običaju, nemačka kancelarka je odmah po imenovanju pohitala u Pariz. I Nemačka i Francuska su složne u svojoj evropskoj politici i žele reforme. Ali nije baš izvesno kakve bi one mogle da budu. Istog onog dana kada je položio zakletvu, novi nemački ministar spoljnih poslova,... »

Sportom do zajedništva

Dojče vele pre 2 dana
Sport kao integracija povratnika i drugih osetljivih grupa u društvo – to je bila tema konferencije koju je u Beogradu organizovala Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). Sportske aktivnosti ne doprinose samo fizičkom zdravlju, već deci i mladima iz osetljivih grupa omogućavaju... »

S novim imenom na vlast?

Dojče vele pre 2 dana
Marin Lepen, šefica francuskog Nacionalnog fronta, želi da promeni i ime i strategiju svoje partije. To bi moglo da funkcioniše – ali rezultate te promene ona neće dočekati na čelu stranke, smatra Kristof Haselbah. Marin Lepen kaže da „front“ u imenu stranke previše zvuči kao otpor,... »

Kratak put od „Ave Cerare“ do „Ade Cerare“

Dojče vele pre 2 dana
Slovenci će ranije na birališta jer je premijer Miro Cerar podneo ostavku. Povod je poništavanje referenduma o mega-projektu, a razlog sunovrat popularnosti i pritisak desnice. Nova nada mnogih je jedan stand up komičar. Kada neko stupi u politiku osnivajući partiju koja se zove po njemu, malo... »

Loš špijunski film – bez dokaza

Dojče vele pre 3 dana
„Velika Britanija barata indicijama, jakim indicijama – ali ne ključnim dokazima“, piše nemačka štampa o pokušaju ubistva bivšeg ruskog špijuna. London je uveo prve sankcije Moskvi, a ima i podršku Sjedinjenih Država. Bela kuća je podržala sumnje Velike Britanije da iza trovanja... »

Džepni veto Đorđa Ivanova

Dojče vele pre 3 dana
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov najavio je da neće potpisati zakon kojim Makedonija postaje zvanično dvojezična zemlja. Time se otvara mogućnost da predsednik bude opozvan, a tenzije u zemlji ponovo rastu. „Džepni veto“ – tako se u žargonu u Skoplju naziva kada predsednik odbije da... »

Milošević, igra memorije

Dojče vele pre 3 dana
Ideja o podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću ostaće trodnevna medijska senzacija kojoj kumuje manja stranka aktuelnog režima. Ali pitanje je kako je uopšte moguće da ovakva ideja postane ozbiljan predmet rasprave? „Spomenik Miloševiću da se napravi u obliku voza iz kojeg mehanički... »

Rusija danas bira predsednika

Novi magazin  pre 9 sati  još 48 povezanih

Vučić potvrdio da se nalazi u SAD

Večernje novosti  pre 1 sat  još 12 povezanih

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger dobili sina

RTV  pre 6 sati  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.