Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Globalne nejednakosti

Dojče vele pre 10 dana
Global medija forum (GMF) u organizaciji DW je skup za profesionalce u oblasti medija, političare, naučnike. Ove godine glavna tema 11. po redu GMF, koji će se održati u Bonu od 11. do 13. juna su globalne nejednakosti. Kada donosioci odluka iz oblasti politike i privrede, medijski... »

Pobuna indijskog sela

Dojče vele pre 10 dana
Indijski seljaci štrajkuju. U sedam saveznuh država izlaze deset dana na ulicu i traže od Vlade minimalne cene i otpisivanje dugova. Indija je prespavala svoje agrarne probleme, smatra Maheš Jha. Indija je zemlja poljoprivrednika. Oko 70 odsto od 1,3 milijarde Indijaca živi na selu. Mada je... »

Joahim Lev želi da odbrani titulu

Dojče vele pre 10 dana
On može mnogo više da izgubi nego da dobije. Upravo to je izazov za nemačkog selektora Joahima Leva u misiji odbrane titule. Na Svetskom prvenstvu u Rusiji možemo da računamo sa ponekim iznenađenjem. „Vizionar, osoba koju možete osloviti, čovek za odnose sa javnošću“, tako nemački... »

CeBit u novom ruhu

Dojče vele pre 10 dana
CeBit, najveći svetski sajam tehnologije informacija i komunikacija u Hanoveru, ranije se održava u aprilu, a od ove godine – u junu. Ta promena je deo novog koncepta sajma, koji postaje nešto kao festival. Sajmovi poput CeBita sve manje liče na klasične velesajmove, sa beskonačnim nizom... »

Na levici - igre bez granica

Dojče vele pre 10 dana
Koliko bi ljudi koji su u nevolji trebalo pustiti u Nemačku? Nemačka Levica se prepire oko toga i na partijskom kongresu nije dala odgovor. To je kukavički, smatra Marsel Firstenau. Levica je propustila veliku šansu da zauzme jasan stav – da nedvosmisleno objasni i sebi i ljudima u ovoj zemlji... »

Austrija zatvara džamije

Dojče vele pre 10 dana
Džamije se zatvaraju, a imami progone iz zemlje: Austrija sprovodi zakon o islamu koji nailazi na skepsu. Neki pravnici misle i da on kriši konvenciju o ljudskih pravima. Austrijska vlada je odlučila da zatvori sedam džamija i da protera više imama - to bi trebalo da bude mera usmerena protiv... »

„Balkan može da računa na Austriju“

Dojče vele pre 12 dana
Balkanske države mogu računati da će Austrija mnogo toga uraditi u pravcu integracije i njihovog približavanja EU, izjavio je poslanik Narodne partije Austrije Martin Engelberg. Austrija od 1. Jula predsedava EU. Dojče vele: Šta će biti prioriteti Austrije tokom predsedavanja Evropskom... »

Zločin koji potresa Nemačku

Dojče vele pre 11 dana
Žrtva: 14 godina, Nemica, Jevrejka. Osoba koja je priznala silovanje i ubistvo: 20 godina, Kurd sa severa Iraka koji je ovde tražio azil. Zato u Nemačkoj 2018. godine, ovo nije „običan“ zločin. Šta se dogodilo? 14. godišnja Suzana iz Majnca je 22. maja bila sa društvom u centru... »

„Ne postoje sitne ustaše ili sitni nacisti“

Dojče vele pre 12 dana
List Noje Cirher cajtung pod naslovom "Bolest kao metafora" piše o knjizi nedavno preminule hrvatske spisateljice Daše Drndić „Belladonna“.Teme su prošlost i sadašnjost u Hrvatskoj, antisemitizam, život u provinciji... Belladonna je latinsko ime za opasno velebilje. U maloj koncentraciji... »

Visoka cena rada u inostranstvu

Dojče vele pre 12 dana
Na hiljade poljskih medicinskih sestara, negovatelja ili zanatlija radi u inostranstvu. Njihova deca rastu bez majke i oca, zato što ih mesecima ili duže nema kod kuće. A Pojskom zdravstvu ponestaje osoblje. Poljski internet je prepun priča dece koja se osećaju ostavljenima od strane roditelja... »

Žandarm uhapšen zbog prodaje droge

Politika  pre 4 sata  još 25 povezanih

Bez pobednika u duelu Danske i Australije

Beta  pre 1 sat  još 15 povezanih

Predsednik Bugarske u dvodnevnoj poseti Beogradu

B92  pre 6 sati  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.