Dojče vele

Bajontek-Fajzer mnogo manje efikasan protiv južnoafričkog mutanta

Dojče vele pre 11 dana
Kod zaraze južnoafričkim sojem korone, vakcina Bajontek-Fajzer nije delotvorna kao što se mislilo - pokazuju laboratorijski testovi. Ipak sprečava ozbiljan tok bolesti. Radi se na poboljšanju vakcine. Strahovanja su se pokazala opravdanim: Vakcina… »

Patrijarh, mostograditelj, predsednikov prijatelj

Dojče vele pre 11 dana
Novi patrijarh Porfirije vidi sebe kao čoveka koji je skoro sedam godina sledio hrišćansko praštanje i ljubav u srpsko-hrvatskom približavanju. Opozicioni krugovi ga vide kao ličnog Vučićevog prijatelja. DW.COM Nemački mediji o izboru patrijarha… »

Nemački mediji o izboru patrijarha SPC

Dojče vele pre 12 dana
Na dan izbora novog patrijarha SPC, „Zidojče cajtung“ predstavlja svojim čitaocima vladiku Grigorija. U članku pod naslovom „Borbeni pastir“, episkop disledorfski kaže: „Ne želim revoluciju na ulici, želim demokratiju“. „Srpski… »

Bild: „Kancelarko, vakcinišite se!“

Dojče vele pre 12 dana
Prvo nema dovoljno vakcina, a sad - Nemci neće na vakcinisanje. List Bild smatra da bi ih motivisalo javno vakcinisanje kancelarke Merkel. Problem je i odbijanje građana da se vakcinišu vakcinom AstraZeneke. DW.COM I u Nemačkoj se vakcinišu preko… »

Šta se dešava u Siriji?

Dojče vele pre 12 dana
Skoro deset godina rata između pobunjenika i Asadovog režima i rata u kojem su aktivni i međunarodni akteri. Dobar deo zemlje je razoren. Šta se dešava u tom kofliktu - priča Darin Kalifa iz Međunarodne krizne grupe. Trenutno se u Siriji ne dešava… »

Peru: stotine hiljada prisilno sterilizovanih traže odšetu

Dojče vele pre 12 dana
Stotine hiljada žena i muškaraca u Peruu je prisilno sterilizovano pre dvedestak godina - navodno u borbi protiv siromaštva. Hoće li žrtve konačno dobiti odštetu? Po nekim procenama, između 1996. i 2000. u Peruu je više od 300.000 žena i oko… »

Išinger: U evropskom interesu je da nam SAD čuvaju leđa

Dojče vele pre 12 dana
Minhenska konferencija o bezbednosti dovešće za isti „sto“ nemačku kancelarku Angelu Merkel i novog američkog predsednika Džozefa Bajdena. Doduše, sto će biti virtuelni. Šef konferencije Volfgang Išinger govori za DW. Govorkalo se da bi… »

FAZ o suđenju Siniši K. za retko monstruozna silovanja: strah svake žene

Dojče vele pre 12 dana
U Berlinu je počeo proces višestrukom silovatelju Siniši K, Srbinu koji je prošlog leta harao tim gradom. Optuženi se pojavio pred sudom, dok su žrtve tih "retko monstruoznih" silovanja predstavljali advokati, piše FAZ. „Berlin, leto 2020: jedna… »

Altmajer: Prekogranični saobraćaj mora biti olakšan

Dojče vele pre 12 dana
Ogromni zastoji na granicama prete da ugroze lance snabdevanja širom Evrope. Nakon što je Nemačka uvela kontrole zbog mutiranih virusa, sada se za reč javljaju privrednici – i iz Nemačke, ali i iz Srbije. DW.COM Umesto finansijske bazuke -… »

U Beogradu primećeno Kurtijevo pomeranje prioriteta

Dojče vele pre 12 dana
Pobeda Aljbina Kurtija na kosovskim izborima nije iznenađenje u Beogradu, ali se istovremeno upozorava da za Srbiju dolaze teža vremena što se tiče dijaloga Beograda i Prištine. Imidž Kurtija kao tvrdog pregovorača za Srbiju je do sada istican… »

Dojče vele, najnovije vesti »