Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Nemačka spremna da plati za više Evrope

Dojče vele pre 9 dana
Koalicioni ugovor buduće nemačke vlade koji je juče (12.3.) i zvanično potpisan u Berlinu, bavi se Evropom kao nijedan do sada. U njemu su predviđene i reforme Evropske unije – ali prepreke su ogromne…. Toliko angažmana za Evropu retko se danas viđa u nekom programu vlade. To pokazuje... »

Papa koji ruši zidove

Dojče vele pre 9 dana
Njegova je misija – rušenje zidova. Nakon pet godina na čelu Rimokatoličke crkve, papa Franja, prvi južnoamerički pontifeks, postao je svojevrsna teološka i politička pop-zvezda. Molitva je politički čin. Posebno kod zida na granici između Meksika i Sjedinjenih Američkih Država. Papa... »

Ideje su žive, političkih naslednika nema

Dojče vele pre 9 dana
Petnaest godina od ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića Srbija dočekuje sa bivšim radikalima na vlasti i potpuno razrušenim demokratskim institucijama. Poltičkog naslednika nema. Lider Demokratske stranke (DS) i bivši premijer ubijen je 12. marta 2003 godine, a politička pozadina tog... »

Dobra vremena za trgovce oružjem

Dojče vele pre 10 dana
U prethodnih pet godina je globalna trgovina oružjem porasla za deset odsto, ustanovio je Institut SIPRI. SAD ostaju daleko najveći izvoznik, slede Rusija, Francuska, Nemačka i Kina. Najveći uvoznik je i dalje Indija. Globalni izvoz oružja cveta: u petogodišnjem periodu 2013-2017 porastao je... »

BND: „Balkanska ruta je ponovo otvorena"

Dojče vele pre 9 dana
U nemačkoj štampi se piše o Balkanskoj ruti kao „ponovo otvorenoj“ zbog krijumčarenja ljudi, a jedan novinar je proputovao podunavsku Srbiju i objasnio zašto tamo dolazi sve više turista. „BND upozorava: Balkanska ruta je ponovo otvorena" – Naslov je članka u magazinu Fokus, o tome... »

Pet neobičnih stavki u koalicionom ugovoru

Dojče vele pre 9 dana
CDU, CSU i SPD su potpisale koalicioni sporazum. Pored standardnih velikih tema u tom dokumentu ima i neobičnih stavki, kao što je finansiranje čističica, ubijanje vukova ili namera da se gotova jela učine zdravijim. Angela Merkel će 14. marta biti ponovo izabrana za kancelarku. Time će... »

Ko je u pravu?

Dojče vele pre 9 dana
Predsednik SAD Donald Tramp je sve pripremio za uvođenje carina od 25 odsto na čelik i 10 osto na aluminijum. EU se ljuti. Agencija dpa je rešila da proveri činjenice. Planirani su samo mali izuzeci. Tramp hoće da štiti domaću industriju. Po njegovom mišljenju, posebno su nepovoljni uslovi... »

Veliko minsko polje

Dojče vele pre 9 dana
Rusija u nedelju bira predsednika, ali niko nema dileme ko će pobediti. Kakva će nadalje biti spoljna politika Vladimira Putina? DW donosi pregled glavnih pravaca njegovog spoljnopolitičkog delovanja do sada. 1. SAD – ratna retorika Rusija ima ambivalentan odnos prema Sjedinjenim Državama.... »

Najmirniji izbori u novijoj istoriji

Dojče vele pre 9 dana
Prvi put posle više od pola veka izbori u Kolumbiji protekli su u miru. Desničarska partija bivšeg predsednika Uribea biće najjača snaga u parlamentu. Bivši gerilci FARK-a prošli su veoma loše. Nakon opštih izbora u Kolumbiji stranka bivšeg predsednika Alvara Uribea najjača je snaga u... »

Društveni status se nasleđuje

Dojče vele pre 9 dana
U Nemačkoj je pripadnost nekom društvenom sloju nešto što se veoma teško menja.Ako su pradedovi bili siromašni i neobrazovani verovatnoća da će i praunici živeti slično je - 60 odsto. U Nemačkoj socijalni status jedne osobe umnogome zavisi od socijalnog statusa njenih neposrednih predaka.... »

Fed povećao kamatnu stopu

SEEbiz  pre 4 sata  još 10 povezanih

Drecun: ZSO ne sme da bude sredstvo ucene

Vesti online  pre 1 sat  još 9 povezanih

Vlasnik Fejsbuka izrazio žaljenje i priznao greške

Politika  pre 1 sat  još 8 povezanih

Sarkozi pred sudom: Od života ste mi napravili pakao

Večernje novosti  pre 1 sat  još 8 povezanih

Povređene dve osobe u sudaru na Obrenovačkom putu

Večernje novosti  pre 31 minuta  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.