Dojče vele

Bivše diplomate za DW: U toku je novi Hladni rat

Dojče vele pre 6 dana
Serija proterivanja ruskih diplomata iz zapadnih zemalja pokazuje da su odnosi u velikoj krizi, kaže nekoliko bivših diplomata za DW. Oni misle da je Rusija zauzela kurs konfrontacije sa kojeg se teško skreće. Samo tokom aprila je čak desetak država… »

Da li Srbija upada u dužničku klopku Kine?

Dojče vele pre 7 dana
Crna Gora je već u problemu. Srpski dug prema Kini je u odnosu na BDP dosta manji, ali silne milijarde tek treba da se obračunaju. Zašto se balkanske države uopšte zadužuju kod Kine i koliko je korupcije u igri? „Veliko je pitanje kako će ga… »

Testovi kao na traci, milijarde stižu

Dojče vele pre 6 dana
Nemački Synlab je prikupio četiri milijarde evra prvog dana izlaska na berzu – očekivali su više od toga. Firma koja drži medicinske laboratorije dodatno je procvetala tokom korone kada su traženi PCR testovi. Uprkos poplavi brzih antigenskih i… »

Život kao u bunkeru

Dojče vele pre 6 dana
U Poljskoj se grade „tematska“ naselja za vernike ili ljude koji ne žele dečiju graju. Sve je više „ograđenih“ naselja koja liče na utvrde. Iako su takvi projekti unosni, kritičari kažu da samo podstiču podele u društvu. Za sada na… »

Neobični kandidat iz izborne jedinice 196

Dojče vele pre 6 dana
Kontroverzni bivši šef nemačke tajne službe Hans-Georg Masen kandiduje se na parlamentarnim izborima, i to uprkos protivljenju rukovodstva Demohrišćana. Masena bije glas da gaji desničarske svetonazore. U 299 izbornih okruga Nemačke se direktno… »

Izrael: Desetine mrtvih u masovnoj panici na hodočašću

Dojče vele pre 7 dana
U masovnoj panici je smrtno stradalo najmanje 44 ljudi, a više od 100 je povređeno. Tragedija se desila u Meronu na severu Izraela, gde se na hodočašću okupilo hiljade ultra-ortoksnih Jevreja. Zbog masovne panike, tokom velike jevrejske svetkovine u… »

Korona: Zašto se najviše umire na Balkanu i u centralnoj Evropi?

Dojče vele pre 8 dana
Od Češke, preko Slovenije, Bosne i Crne Gore, do Bugarske... tu je najveća smrtnost od korone po glavi stanovnika. Srtručnjaci kažu da je to jer manje ljudi može u houm ofis i jer je poverenje u vlasti manje. DW.COM Bolnice krcate, a lekari neće… »

Rat živaca oko novog evropskog borbenog aviona

Dojče vele pre 7 dana
Francuska, Nemačka i Španija moraju do kraja aprila da se dogovore oko novog borbenog aviona. Radi se o novcu, radnim mestima – i uticaju u Evropi. DW.COM Da li će Evropa imati svoju atomsku bombu? Trampova pretnja da će povući vojnike iz Nemačke… »

Borba za blago Grenlanda

Dojče vele pre 8 dana
Globalno zagrevanje topi led na Grenlandu i time otvara pristup neiskorištenim zalihama prirodnih bogatstava. Najnoviji izbori su pokazali podeljenost zemlje koja traži balans između održivosti i privrede. DW.COM Borba za sirovine budućnosti: Mobilni… »

Nemačka: Senzacionalna odluka Ustavnog suda

Dojče vele pre 8 dana
Iznenađeni su čak i aktivisti za zaštitu klime: Savezni ustavni sud zahteva od parlamenta i vlade da poboljšaju Zakon o zaštiti klime. Time je ova tema još jače stavljena u središte pažnje, smatra Jens Turau. DW.COM Merkel: Čuli smo poziv na… »

Dojče vele, najnovije vesti »

Samit lepih reči

Dojče vele pre 13 sati

Opasni kineski krediti?

Dojče vele pre 13 sati

Nemačka: Zeleni vode u anketama

Dojče vele pre 15 sati