Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Ubeđeni da tako mora biti

Dojče vele pre 10 dana
Novinarke DW, Elona Elezi iz Tirane i Sanja Kljajić iz Novog Sada, zajednički su obišle jug Srbije i sever Kosova i razgovarale sa stotinama ljudi. Od utisaka ostaju, pišu, podeljena mesta i podeljena društva. Sanja Kljajić: Narod se prilagođava – kao lutke na navijanje „Pazi se“,... »

Idlib između čekića i nakovnja

Dojče vele pre 10 dana
Milioni civila u provinciji Idlib strahuju od ofanzive sirijske vojske uz rusku podršku. U samoj provinciji dominiraju džihadističke grupe koje se ne libe da zloupotrebe civile. Humanitarna katastrofa je na pomolu. Beli polumesec i bela zvezda na crvenoj pozadini – zastava Turske. Ona obećava... »

Tači vraća Kosovo u 2007.

Dojče vele pre 11 dana
Opozicija na Kosovu protivi se ideji o promeni granica koju pominje predsednik Hašim Tači. Takvim dogovorom, prenosi bečki „Standard“, želi se da se „sačuva obraz predsednika Srbije Aleksandra Vučića“. Kosovske opozicione stranke u sredu (12.9.) su poslale zajedničko pismo visokoj... »

Gazivode – prečica do saradnje

Dojče vele pre 11 dana
Nekada građeno za veliku državu na reci Ibru, jezero Gazivode danas je međunarodno pitanje i tačka sporenja između Srbije i Kosova. Neki smatraju da bi rešenje bilo da se podeli proizvodnja i distribucija. Dugačko 23 metra i zapremine oko 380 miliona kubika, dve trećine jezera Gazivode... »

Izrael nastavlja da se izoluje

Dojče vele pre 11 dana
Izraelska vojska gradi zid na granici prema Libanu kako bi zemlju zaštitila od mogućih napada Hezbolaha. Sedamdeset godina od osnivanja države, Izrael još uvek ne živi u miru sa susedima. Brda iznad izraelskog mesta Roš Hanikre. Odatle bi u stvari pogled mogao da seže daleko u Liban. Ali... »

Zločin je zločin

Dojče vele pre 11 dana
Podaci nisu sasvim novi, ali jesu zastrašujući. Četiri odsto svih aktivnih sveštenika u Nemačkoj zlostavljali su, a neki to još uvek čine, na hiljade mladih, uglavnom dece. Posledica mora biti, smatra Kristof Štrak. Iz glasne tišine predsednika Nemačke biskupske konferencije, kardinala... »

Čitav niz otvorenih pitanja

Dojče vele pre 11 dana
Političar desnopopulističke Alternative za Nemačku (AfD) dobio je „tajne informacije“ od predsednika Saveznog ureda za zaštitu ustava. Ured to demantuje. Šta je predmet optužbi? Koji se motivi kriju iza toga? U utorak (18.9.) bi Hans-Georg Masen, nakon šest godina na mestu predsednika... »

Na udaru uragana

Dojče vele pre 11 dana
Kompletna istočna obala SAD u opasnosti je od razornog uragan Florens. Mnogi smatraju da je to jedan je od najrazornijih uragana u istoriji Amerike. U nekim saveznim državama žele da spreče ponavljanje starih grešaka. Za samo nekoliko sati tamni oblaci prekrili su nebo koje je pre toga bilo... »

Veselji: Beograd da malo bolje sluša Merkel

Dojče vele pre 12 dana
Neće biti promena granica ni razmena teritorija. Biće priznavanja nezavisne i suverene države Kosovo – bio je kategoričan predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji u intervjuu koji je za DW dao tokom posete Tirani. DW: Gospodine Veselji, da li će biti promena granica ili razmene teritorija?... »

Lažna veličina i realna sramota

Dojče vele pre 12 dana
Megalomanska vojna vežba „Vostok 2018“ je psihoterapeutska seansa Kremlja. Zarad opstanka na vlasti i slanja poruke SAD, zvanična Moskva je načinila zemlju mlađim partnerom Kine, komentariše Konstantin fon Egert. „Najveća vojna vežba u našoj zemlji od 1981. godine!“ Tu misao iz... »

Pretežno sunčano, ali hladno, slab mraz

B92  pre 13 sati  još 17 povezanih

Trudnice i porodilje izlaze na ulice zbog novog zakona

SEEbiz  pre 5 sati  još 15 povezanih

Zbog mita uhapšeno sedam policajaca

Politika  pre 40 minuta  još 17 povezanih

Brnabićeva na prijemu kod Trampa: Zahvalila sam mu za novo razumevanje Srbije

Večernje novosti  pre 5 sati  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.