Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Racija u Dojče banci

Dojče vele pre 10 dana
Državno tužilaštvo u Frankfurtu i Savezni kriminalistički ured izvršili su pretres nemačke Dojče banke (Deutsche Bank). Razlog za pokretanje istrage je sumnja na pranje novca. U fokusu istrage je više zaposlenih. U potrazi za dokazima koji bi potvrdili optužbe za pranje novca, uključeno je... »

„Nacionalizacija“ stanova u Berlinu

Dojče vele pre 10 dana
U Berlinu stanarine neprestano rastu. Jedna građanska inicijativa za to okrivljuje firme koje su poseduju veliki broj stanova. I zalaže se za oduzimanje vlasništva nad stanovima – referendumom. Nedaleko od trga Kotbuser tor nalazi se drvena koliba oblepljena plakatima. Dobro se uklapa u šarenu... »

Tačka na proces Šešelju

Dojče vele pre 10 dana
Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove odbilo je zahtev Vojislava Šešelja da uloži žalbu na kaznu od deset godina zatvora na koju je osuđen u aprilu ove godine. Vojislav Šešelj je u prvostepenom postupku pred Haškim tribunalom oslobođen krivice za zločine protiv... »

Donacija organa – pravo da se kaže „Ne“

Dojče vele pre 10 dana
Šta Nemačka može da preduzme kako bi se povećao broj donora organa? O tome se juče (28.11.) raspravljalo u Bundestagu. Većina poslanika ne slaže se sa rešenjem koje predlaže ministar zdravlja. Nemačka ima problem sa spremnošću svojih građana da doniraju organe. Ministar zdravlja Jens... »

O pokojnom Cebitu sve najbolje

Dojče vele pre 10 dana
Gotovo! Nekada najveći svetski sajam računarske opreme i tehnike Cebit ukida se posle više od tri decenije. U Hanoveru se na Cebitu pisala istorija. I zato novinar DW Henrik Beme piše poslednji pozdrav ovom sajmu. Nema sajma oko kojeg se isprelo toliko legendi kao oko Cebita. Sajam o... »

Zašto Republikanci mrze Kaliforniju?

Dojče vele pre 10 dana
Tokom najsmrtonosnijih požara u istoriji Kalifornije je Donald Tramp napadao rukovodstvo te federalne države. I to nije novost. Kalifornija je za Republikance primer zla koje prave Demokrate. Zašto je to tako? Dok su vatrene stihije prethodnih dana i sedmica gutale kalifornijske šume i gradove... »

San nemačke levice o Jugoslaviji

Dojče vele pre 10 dana
U organizaciji Fondacije Roza Luksemburg, u Berlinu je održana tribina povodom 100. godišnjice od osnivanja Jugoslavije. Moglo saznati mnogo o prošlosti te zemlje, ali malo ili gotovo ništa o budućnosti tog prostora. Levičarska Fondacija Roza Luksemburg predstavila je svoj onlajn-projekat... »

„Muslimani pripadaju Nemačkoj“

Dojče vele pre 10 dana
Zaokret vredan pomena za nemačkog ministra unutrašnjih poslova Horsta Zehofera (CSU). On je sebi postavio ambiciozan cilj: želi da podrži islam koji je „ukorenjen“ u nemačko društvo. Na početku Konferencije o islamu, Zehofer je ukazao na prava i obaveze muslimana koji žive u Nemačkoj.... »

„Poslanici moraju da se plaše birača“

Dojče vele pre 10 dana
„Sudbina SNS će verovatno biti ona koju je doživeo DSS, ali je problem kako sprečiti pojavu novog Vučića koji čuči negde u opoziciji“, kaže za DW politikolog Mladen Mrdalj. Rešenje je, kaže – većinski izborni sistem. DW: Uzmimo, teorije radi, predsedničke izbore od prošle godine.... »

„Razumljiva frustracija, ishitrene reakcije“

Dojče vele pre 11 dana
Razočaranje Kosova odbijanjem članstva u Interpolu, ali i odlaganjem procesa vizne liberalizacije ne sme da ishoduje ishitrenima reakcijama, kaže za DW Knut Flekenštajn, socijaldemokratski poslanik Evropskog parlamenta. Plašimo se „jačanja frontova“ nakon što je Kosovo uvelo carine na... »

©2018 Netmark d.o.o.