Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Ogromna, ali rizična zarada na bitkoinu

Dojče vele pre 10 dana
Uprkos brojnim upozorenjima, mnogi i dalje ulažu u bitkoin. Nadaju se velikoj zaradi. Neki stručnjaci upozoravaju da se tako stvara „mehur od sapunice“ koji će ubrzo da pukne. Ali neki drugi ne misle tako…. Postoje ljudi koji imaju osećaj za pravi trenutak, oni koji investiraju tamo gde... »

Oštrije sa kancelarkom

Dojče vele pre 10 dana
U mogućem novom izdanju tzv. Velike koalicije u Nemačkoj, SPD bi mogla da postane težak partner. Socijaldemokrate, prema izveštaju jednih novina, rade na merama poboljšanja svog statusa u koaliciji. SPD se, prema jednom novinskom izveštaju, priprema za malo grublji ton prema kancelarki ukoliko... »

Gde završavaju božićne jelke?

Dojče vele pre 10 dana
U Nemačkoj se za Božić, prema procenama, okiti oko 30 miliona jelki. Sada, nakon praznika, s njima pune ruke posla imaju komunalna preduzeća, vatrogasci, a ponegde i izviđači. Šta rade s njima? Nakon Božića i Nove godine ostaje mnogo otpada. Naročito sada, kada su desetine miliona jelki... »

Dve Koreje ponovo pričaju

Dojče vele pre 10 dana
Severna Koreja će poslati sportiste i visoku delegaciju na Zimske OI u Pjeongčangu. To je dogovoreno na prvom sastanku predstavnika dve Koreje posle dve godine. Da li je ovo znak definitivnog otopljavanja odnosa? Čuveno vojno naselje Panmundžom u demilitarizovanom delu pograničnog pojasa bilo... »

Oni koji ne žele da se vrate

Dojče vele pre 10 dana
Rat u Siriji je završen, ali mnogi mladi Sirijci koji su napustili zemlju nemaju volje da se vrate. Posebno ne oni koji su pobegli da ne bi bili mobilisani. Reporter DW je u Bejrutu razgovarao sa trojicom izbeglica. Sami (ime promenjeno) nervozno grize nokte – uznemiren je jer je odvojen od svoje... »

Makron je nova Angela Merkel Evrope?

Dojče vele pre 11 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel navikla je da bude ta koja preuzima vodeću ulogu u Evropi. Međutim, tu ulogu bi sada po svemu sudeći mogao da preuzme francuski predsednik Emanuel Makron. Dugo godina je Angela Merkel bila „prva violina“ Evrope. I to niko nije dovodio u pitanje. Nakon što je... »

Kineski sistem apsolutne kontrole

Dojče vele pre 11 dana
Kina želi da uvede totalni nadzor svojih građana i to preko sveobuhvatnog sistema socijalnih kredita. Pritom, nekakav javne rasprave o eventualnoj zaštiti podataka u toj zemlji gotovo da i nema. Da li ste dobar čovek? Ako niste sigurni, uskoro će vam oko razrešenja te dileme pomoći – u... »

Nemačka u borbi protiv malih boginja

Dojče vele pre 11 dana
Broj obolelih od malih boginja se u Nemačkoj 2017. utrostručio u poređenju sa 2016. godinom. Sve je veći i broj dece koja primaju vakcine protiv te bolesti. No, veliki broj mladih još nije dovoljno dobro zaštićen od nje. Institut Robert Koh javlja da je zarazni virus prošle godine... »

Prioritete države ugrožava izborna kampanja

Dojče vele pre 11 dana
Pred Bosnom i Hercegovinom su ove 2018. godine konkretni izazovi – na evroatlantskom putu, ali i kada je reč o političkoj i ekonomskoj stabilizaciji. Predizborna kampanja, međutim, mogla bi da ugrozi pozitivne procese. Kako je 2018. izborna godina, politička elita u Bosni i Hercegovini će se,... »

Boris Beker: Ustanimo protiv rasizma

Dojče vele pre 11 dana
Živi u Londonu i ima četvoro dece. Boris Beker odavno zna da u Nemačkoj mora da se živi sa netrpeljivošću. Ali njegovu decu više niko ne sme da vređa! Vreme je, kaže, da se protiv rasizma izađe na ulice. Nakon što su iz stranke Alternativa za Nemačku (AfD) stigle uvrede na račun... »

©2018 Netmark d.o.o.