Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Osvajači medalja pod sumnjom

Dojče vele pre 14 dana
Ponovo o dopingu – neposredno uoči početka Zimskih olimpijskih igara. Baza podataka sa više od 10.000 uzoraka krvi od skoro 2.000 trkačkih skijaša otkriva neuobičajeno mnogo sumnjivih uzoraka…. Mreža istraživačkih novinara nemačkog javnog servisa ARD, britanskog „Sandej tajmsa“,... »

Koliko zaista vredi bitkoin?

Dojče vele pre 15 dana
Iako vrednost te kripto-valute u ovim danima oscilira, odgovor na pitanje iz naslova nije jednostavan: on zapravo vredi onoliko koliko ima onih koji ga traže. Inače – ništa. Zato stručnjaci i upozoravaju na tu pošast. Da li iza novca mora da stoji država sa svojom privredom? Sigurno da ona... »

Kosovskim Srbima drugi kroje sudbinu

Dojče vele pre 15 dana
Nakon ubistva Olivera Ivanovića utihnuo je jedan od poslednjih nezavisnih srpskih glasova. Time se privodi kraju proces koji je počeo 2013: disciplinovanje kosovskih Srba od strane Beograda, piše „Noje cirher cajtung“. U tekstu pod naslovom „Novi šerifi za divlji sever Kosova“, novinar... »

Sporni Zakon o Holokaustu

Dojče vele pre 14 dana
Nakon što je predsednik Poljske Adžej Duda potpisao kontroverzni Zakon o Holokaustu, Varšava se našla na meti mnogih žestokih kritika. Da li su u Poljskoj potcenili moguže reakcije? Stela Testa preživela je Holokaust. Danas ima 90 godina dobro se seća Drugog svetskog rata. Diskusiju o... »

Dogovor koji skupo košta Merkelovu

Dojče vele pre 14 dana
Angela Merkel, poznata kao majstor pregovaranja, uspela je da izdejstvuje sklapanje koalicionog ugovora. To u inostranstvu cene, ali kod kuće ona baš i ne izgleda kao pobednica, ocenjuje Katarina Krol. Ovakav dan ni prekaljeni političari nisu skoro doživeli. SPD se vratila i pokazala čime... »

Problematične balkanske „stabilokrate“

Dojče vele pre 15 dana
Nemački mediji i danas pišu o Strategiji Evropske komisije za Zapadni Balkan i neodređenim najavama da bi Srbija i Crna Gora mogle pristupiti Evropskoj uniji do 2025. Mnogi su vrlo skeptični prema toj ideji. Berliner cajtung pod naslovom „Namamiti 2025. godinom“ objašnjava: „Evropska... »

Koliko vredi Putinovo obećanje

Dojče vele pre 15 dana
Ruska izborna komisija registrovala je Vladimira Putina kao kandidata za predsedničke izbore, koji se održavaju 18. marta. Šta je Putin zapravo planirao pre poslednjih izbora 2012. i šta je od toga ostvareno? „Ruski građani, po mom mišljenju, mogu da diskutuju ne samo o lošim i dobrim... »

Angela Merkel – poslovođa

Dojče vele pre 15 dana
Angela Merkel uspela je da se sa liderima Socijaldemokrata (SPD) dogovori o koalicionom ugovoru. Ipak, i dalje ostaje otvoreno pitanje koliko dugo će šefica Demohrišćana (CDU) biti na funkciji nemačke kancelarke. Sumrak kancelarke? Angela Merkel, koja je trenutno još uvek samo vršilac... »

Darknet: mesto zločina

Dojče vele pre 15 dana
Darknet je postao centralno mesto na kome se događa seksualno nasilje nad decom. Odgovor na to, kako je zaključeno na Evropskom kongresu policije u Berlinu, mora biti umrežavanje policije, pravosuđa i socijalnih službi. „Darknet je već godinama zaštićeni prostor za perfidne zločince“,... »

Berlinale – odraz kompleksnog sveta

Dojče vele pre 15 dana
Takmičarski program 68. Berlinala koje se održava od 15. do 28. februara je gotov. I on je „odraz današnjeg sveta – kompleksnog, složenog i uzbudljivog“, najavljuje direktor festivala Diter Koslik. Berlinale, prema broju gledalaca najveći filmski festival na svetu, ove godine će... »

©2018 Netmark d.o.o.