Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Neposlušne sudije na meti vlade

Dojče vele pre 14 dana
Poljska vladajuća stranka Pravo i pravda (PiS) želi da neke sudije Vrhovnog suda pošalje u prevremenu penziju. Sudije smatraju da je to kršenje zakona i ne žele da odu sa svojih funkcija. Na njihovoj strani je i EU. Treći jul je teoretski poslednji radni dan za predsednicu Vrhovnog suda u... »

Levičar na čelu Meksika

Dojče vele pre 14 dana
Andres Manuel Lopez Obrador novi je predsednik Meksika čime je razbijena dominacija dve etablirane stranke. On najavljuje borbu protiv korupcije, nasilja i siromaštva, a to nisu nimalo laki zadaci. Novi predsednik je na izborima u nedelju dobio 53 odsto glasova. Levičar kojeg neki svetski mediji... »

Samouverena AfD

Dojče vele pre 14 dana
U Augsburgu, nedaleko od Minhena, trenutno epicentra nemačke politike zbog spora CDU i CSU, desničarsko-populistička stranka Alternativa za Nemačku (AfD) razmatrala je na kongresu svoju budućnost. Kako stoje stvari sa nemačkim desnim populistima? Njihov partijski kongres ovog vikenda nije bio... »

Hrvatska leti ispod radara

Dojče vele pre 14 dana
Pre pet godina Hrvatska je postala punopravna članica Evropske unije – ali Hrvatsku to nije učinilo evropskijom zemljom. Za susede to predstavlja ohrabrujuću spoznaju, smatra Zoran Arbutina. Na velikoj proslavi povodom pristupanja Hrvatske u punopravno članstvo Evropske unije tadašnji... »

Istorija propalog suđenja

Dojče vele pre 14 dana
Nakon pet godina suđenja, uskoro bi trebalo da budu izrečene presude za ubistva koja su počinili pripadnici tzv. „Nacionalsocijalističkog podzemlja“ (NSU). Uloga tajne službe pritom i dalje je ostala – tajna. Prva žrtva misteriozne serije ubistva izgubila je život 11. septembra 2000.... »

Novi život Titovog omiljenog lovišta

Dojče vele pre 14 dana
Baranjski biser, dvorac Tikveš, napokon će biti obnovljen – dobiće javnu svrhu i sadržaj namenjen građanima, a neće više biti samo praznično utočište elite, kao što je bio u prošlosti. Uništen i temeljno opljačkan tokom rata, baranjski dvorac Tikveš godinama stoji kao spomen na neke... »

Monogamija je ljudski izum

Dojče vele pre 14 dana
Afera i avantura „sa strane“ dogode se i u najčvršćim vezama. Mnogi zato smatraju da je monogamija – propali koncept. Zašto se tako često pada na ispitu vernosti i zašto vernost, uprkos svemu, ima smisla? Kasno je, alkohola u krvi je dosta, a žena preko puta u baru je privlačna. Veče... »

Hiljadu i jedan pas i igre nerava

Dojče vele pre 14 dana
„Tim bez žara gubi ovakvu utakmicu – pa makar i na penale“, piše štampa o kraju generacije Andresa Inijeste. I Hrvati su prošli na penale, premda su promašili čak tri. Jedan psiholog objašnjava zašto se promašuju penali. „Ispadanje Španije bi istovremeno moglo da bude kraj... »

Samouništenje demohrišćana

Dojče vele pre 14 dana
Šef bavarske CSU i ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer ponudio je ostavku zbog neslaganja oko izbegličke politike sa kancelarkom. Ovo ipak nije državna kriza, komentariše novinar DW Feliks Štajner. Dramolet na dve scene, u Minhenu i Berlinu, izaziva nevericu među građanima.... »

Pet varijanti daljeg razvoja krize u Nemačkoj

Dojče vele pre 16 dana
Angela Merkel je pod pritiskom. Taj pritisak nikada nije bio veći. Nakon samita EU, pada i odluka o budućnosti Nemačke. DW navodi pet mogućih scenarija za dalji razvoj situacije u Nemačkoj. 1. Hepiend Angela Merkel se vraća iz Brisela kao ozarena pobednica. Na samitu EU je uspela u namerama da... »

EU donirala Vojsci Srbije opremu za prevenciju poplava

Nova ekonomija  pre 5 sati  još 25 povezanih

Definitivno se vratio: Novak Đoković ponovo u top 10

Hot sport  pre 5 sati  još 19 povezanih

Vučić: O budućnosti Srbije odlučivaće građani

RTS  pre 4 sata  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.