Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Traganje za istinom ili negiranje činjenica?

Dojče vele pre 15 dana
Vlada RS imenovala je članove Komisije za istraživanje stradanja svih naroda u Srebrenici i Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu tokom proteklog rata. Bošnjaci osuđuju pokušaj prekrajanja istorije. U avgustu prošle godine Vlada Republike Srpske stavila je van snage Izveštaj... »

Pariz se okreće protiv Severnog toka 2?

Dojče vele pre 15 dana
Veliki preokret? Francuska očigledno želi da se suprotstavi izgradnji drugog kraka gasovoda Severni tok od Rusije do Nemačke. Nakon žestokih poruka SAD, predstoji važno glasanje u Evropskoj uniji. Izveštaj „Zidojče cajtunga“ je značajan. List je navodno u Parizu saznao da francuska vlada... »

A gde radite preko vikenda?

Dojče vele pre 15 dana
Posle osmočasovnog radnog vremena – odlazak u restoran, ali ne na provod, već na dodatni rad: to je situacija u kojoj je mnogo Nemaca i to iz najrazličitijih razloga, među kojima je najčešći: uspešno preživljavanje. Kada 43-godišnja Kerstin Šmit (ime promenjeno), petkom dođe kući... »

Farbanje Srbije u žuto

Dojče vele pre 15 dana
Ocene međunarodnih organizacija poput Fridom hausa u Beogradu nailaze na jogunjenje vlasti i klimoglave njenih kritičara. Kako nastaju te ocene, šta nam govore, i kakva je njihova upotrebna vrednost u politici? U studentskim petparačkim pričama ima onih profesora koji zagrizu da te obore na... »

Provokacija je zamenila politiku

Dojče vele pre 15 dana
Nepodnošljivo je gledati kako populisti iz Rima razbijaju politički porculan i ugrožavaju jedinstvo Evropske unije. Sukob s Francuskom je eskalirao i sada bi trebalo sprečiti dalje rasplamsavanje, smatra Bernd Rigert. Francuskom predsedniku Emanuelu Makronu je dosta stalnih provokacija... »

EU u slepoj ulici

Dojče vele pre 15 dana
Velika je vest već i to da su ministri unutrašnjih poslova EU u Bukureštu uopšte ponovo razgovarali o problemu migranata. A postalo je gotovo normalno da ponovo nije došlo ni do kakvog dogovora. Rumunija, kao predsedavajuća Evropskoj uniji, potrudila se da pripremi konferenciju ministara... »

Resetovanje sistema u Srbiji

Dojče vele pre 16 dana
Opozicija u Srbiji ima različite stavove po mnogim pitanjima, ali je ujedinjena u borbi za slobodu i demokratiju. Cilj je – resetovanje sistema u Srbiji, poručuju Vuk Jeremić i Dragan Đilas iz Brisela. Prvu zajedničku posetu Briselu koorganizatora opoziciong Saveza za Srbiju Vuka Jeremića i... »

„Rešenje za Kosovo se ne gradi od krova“

Dojče vele pre 16 dana
O „tajnim dogovorima Vučića i Tačija“, i ulozi predsednika SAD u svemu tome, kao i o tome kako bi normalizacija odnosa Srbije i Kosova po njemu trebalo da izgleda: Vuk Jeremić u intervjuu za DW. DW: Gospodine Jeremiću, često pominjete netransparentnost procesa dijaloga Srbije i Kosova, kao... »

SAD: Obustavite projekat Severni tok 2

Dojče vele pre 16 dana
Evropska unija izjasniće se u petak (8.2.) o projektu gasovoda Severni tok 2. To je opasno i za EU i za Zapad, zajednički poručuju ambasadori SAD u Nemačkoj, Danskoj i pri Evropskoj uniji. Više od deset evropskih zemalja tri četvrtine svojih energetskih potreba za zemnim gasom trenutno... »

Zašto Kina ne želi novi sporazum INF?

Dojče vele pre 16 dana
Kraj najvažnijeg sporazuma o kontroli naoružanja između SAD i Rusije je zapečaćen. Sada su mnoge oči uprte u zemlju koja uopšte i nije bila potpisnica sporazuma: Kinu. Koliko uopšte ima prostora za nove pregovore? Dok se dvoje svađaju, treći se koristi. To je stara poslovica. Ali ona ne... »

©2019 Netmark d.o.o.