Dojče vele

Prijem u Berlinu za dugogodišnjeg autokratu Đukanovića

Dojče vele pre 16 dana
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović u sredu (7.10.) će posetiti Berlin, a primiće ga i predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer. Trenutak za ovu posetu ne može biti gori. Milo Đukanović, dugogodišnji vladar Crne Gore, a trenutno predsednik… »

Nemačka sve bliže nabavci izraelskih naoružanih dronova

Dojče vele pre 16 dana
Sukobi u Nagorno-Karabahu ponovo pažnju javnosti usmeravaju na bespilotne letelice. Vojska Azerbejdžana koristi naoružane turske dronove za koje je navodno zainteresovana i Srbija. O dronovima se raspravlja i u Nemačkoj. Nemačka vojska, Bundesver… »

Napadač na Jevreja u Hambrugu smešten na psihijatriju

Dojče vele pre 16 dana
Napad na Jevreja ispred sinagoge u Hambrugu Državno tužilaštvo ocenjuje kao pokušaj ubistva - verovatno iz mržnje prema Jevrejima. Žrtvi napada je bolje. Napadač je smešten na psihijatriju, i o njemu se sada zna više. DW.COM Napad lopatom: Jevrej… »

Tramp napustio postelju da bi mahnuo pristalicama

Dojče vele pre 17 dana
Američki predsednik se navodno odlično oporavlja od posledica korone. Na kritike nailazi njegov kratki automobilski izlet, kao i to što je prećutao rezultate prvog testa. Prema anketama, Bajden ubedljivo vodi. Predsednik Sjedinjenih Država mahnuo je… »

Napad lopatom: Jevrej teško povređen u Hamburgu

Dojče vele pre 17 dana
Ispred sinagoge u Hamburgu, tokom jednog jevrejskog praznika, u nedelju se desio očito antisemitski napad. Napadač (29) je teško povredio mladića (26) koji je nosio kipu. Istraga je u toku. Napad se desio u nedelju popodne ispred sinagoge u Hamburgu u… »

„Veliki vođa“ demonstrira moć

Dojče vele pre 17 dana
Mesecima traju pripreme za vojnu paradu u Pjongjangu. Povod je 75. godišnjica osnivanja severnokorejske Radničke partije, a razlozi za demonstraciju moći su brojni. Da li će Kim Džong Un svetu da pokaže nove rakete? U subotu desetog oktobra će… »

Jovanka Orleanka iz Nižnjeg Novgoroda

Dojče vele pre 17 dana
Ruska novinarka Irina Slavina spalila se u petak na ulici – u poslednjoj poruci je za smrt okrivila Rusku Federaciju. Kažnjavana i progonjena, ova žena nije mogla da trpi laž, piše za DW ruski pisac Viktor Jerofejev. Ovog oktobra je Rusija zašla za… »

Pridnjestrovlje: Ćirilica silom

Dojče vele pre 17 dana
U delu Moldavije koji kontrolišu proruski separatisti izbor škole za dete je prvoklasno političko pitanje. Oni koji bi da školuju decu na rumunskom, brzo dolaze na metu tajne službe i policije. Gabrijel je imao samo pet godina kada su se njegovi… »

Jedan četvrtak u Beogradu

Dojče vele pre 17 dana
Peti oktobar bio je možda poslednji događaj u regionu koji je privukao nepodeljenu pažnju nemačke štampe i danima punio naslovne strane. DW je iz arhive probrao upečatljive komentare i reportaže iz tih turbulentnih dana. „Čak i u trenutku… »

Peti oktobar: Rađanje davno zaboravljene nade

Dojče vele pre 17 dana
Dan kada je Srbija postala deo sveta ili dan kada su neke barabe palile Skupštinu? Dvadeset godina od pada Miloševića, kažu sagovornici DW, razočaranje je razumljivo, a mnoge tekovine Petog oktobra poništene. Taj dan Andrej Ivanji pamti po tome što… »

Dojče vele, najnovije vesti »