Svet

SAD u Siriji: Odlaze vojnici, ostaju mirovnjaci

Sputnik pre 16 minuta
Amerika namerava da ostavi u Siriji manji mirovni kontingent nakon povlačenja svojih snaga, saopštila je pres-sekretarka Bele kuće Sara Sanders, javlja Rojters. „Neko vreme će u Siriji ostati mala mirovna grupa od oko 200 osoba“, rekla je Sandersova. Ona nije kazala koliko dugo će američki... »

Amerika pravi strategiju "trojanskog konja" protiv Rusije i Kine

Vesti online pre 22 minuta
Pentagon pravi novu strategiju vođenja borbe protiv Rusije i Kine, čija glavna karakteristika je u „tajnom ulasku“ u dubinu teritorije protivnika, izjavio je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD Dejvid Goldfajn, govoreći na Brukinskom istraživačkom institutu u Vašingtonu, piše... »

Racija u Nemačkoj: Uhapšen par zbog planiranja terorističkog napada

Blic pre 9 sati
Nemačko-markonski par uhapšen je danas u Nemačkoj po optužbama za planiranje ekstremističkog napada, saopštilo je tužilaštvo iz Frankfurta, navodeći da je u okviru niza racija, policija pretresla kuće još 12 osumnjičenih osoba. Prema rečima tužioca iz Frankfurta Nađe Nisen, sumnja se... »

Brazil o opasnosti od sukoba sa Venecuelom

Večernje novosti pre 4 minuta
Brazil namerava da pruži svoju logističku pomoć za dostavu te pomoći Venecueli u subotu, rekao je sinoć u Braziliji porptarol predsedništva Otavio Rego Baros. Brazil je odbacio postojanje bilo kakvog rizika da dođe do sukoba na granici sa Venecuelom posle objave venecuelanskog predsednika... »

Izrael lansirao prvu bespilotnu letelicu na Mesec

Večernje novosti pre 16 minuta
Izrael je lansirao prvu bespilotnu letelicu na Mesec, a ako misija bude uspešna, postaće četvrta zemlja, posle SAD, Rusije i Kine, kojoj je to pošlo za rukom. KEJP KANAVERAL - Izrael je lansirao prvu bespilotnu letelicu na Mesec, a ako misija bude uspešna, postaće četvrta zemlja, posle SAD,... »

Rusija bi mogla razmotriti ograničenja obima struka

Slobodna Evropa pre 2 sata
Veliki brat prati vašu težinu. U stvari, ne još, ali ruski ministar zdravstva sugerisao je da bi država mogla razmotriti regulisanje širine struka svojih građana - i odmjeriti kaznu ukoliko im obim postane prevelik, piše Radio Slobodna Evropa. Zatezanja remena možda neće biti uskoro -... »

Rusija dobila drugu milijarderku

Večernje novosti pre 10 sati
Tatjana Bakaljčuk, vlasnica najveće ruske onlajn prodavnice „Vajldberis“, postala je druga žena milijarder u Rusiji. Tatjana Bakaljčuk, vlasnica najveće ruske onlajn prodavnice „Vajldberis“, koja se nalazi na četvrtom mestu liste najskupljih kompanija „Runeta“ (ruskog segmenta... »

Korbin: Britanska premijerka talac tvrde struje konzervativaca

Večernje novosti pre 10 sati
Predsednik britanske opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin upozorio je danas u Briselu na veoma ozbiljnu opasnost da Velika Britanija napusti članstvo u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) bez dogovora. Predsednik britanske opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin upozorio je danas u... »

U strahu od "tvrdog" Bregzita prave zalihe čipsa i čokolade

Večernje novosti pre 12 sati
Zbog rizika da će Ujedinjeno Kraljevstvo 29. marta napustiti Evropsku uniju bez sporazuma o "razvodu", kompanije Kelog i Mondelez Internešenel prave zalihe proizvoda da bi zaštitile Britance od potencijalnih nestašica. Zbog rizika da će Ujedinjeno Kraljevstvo 29. marta napustiti Evropsku uniju... »

Turska: Još hapšenja zbog veza s Gulenom

B92 pre 34 minuta
B92: Turska: Još hapšenja zbog veza s Gulenom
Ankara -- Tursko Državno tužilaštvo saopštilo da je danas naređeno hapšenje 295 aktivnih pripadnika vojnog osoblja, zbog sumnje da su povezani s Gulenom. Muslimanski verski vođa Fetulah Gulen, inače se nalazi u egzilu u SAD, a vlasti u Ankari ga optužuju da je organizivao neuspeli pokušaj... »

©2019 Netmark d.o.o.