Svet

Merkel i Putin o Ukrajini, Siriji, Libiji

Vesti online pre 9 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o situaciji u Ukrajini, Siriji i Libiji. Portparol nemačke kancelarke Štefan Zajbert je saopštio da je u fokusu razgovora dvoje lidera bila priprema… »

Dojče vele: Makron podriva verodostojnost EU na Balkanu

Blic pre 1 dan
Severna Makedonija i Albanija neće početi pristupne pregovore jer to ne dozvoljava francuski predsednik, a to može ostaviti Balkan sukobima i drugim silama, smatra Bernd Rigert, dopisnik Dojče velea iz Brisela. U Severnoj Makedoniji i Albaniji vlada… »

Katalonija, hod po tankoj žici

Blic pre 18 sati
Strategija Madrida prema separatistima je propala, piše nemačka štampa nakon više dana nasilja na ulicama Barselone i drugih katalonskih gradova. Povod su oštre presude protiv lidera katalonske borbe za nezavisnost. „Kraj sukoba se ne nazire… »

Barselona: Više od 500 povređenih od početka protesta

Dnevnik pre 7 sati
BARSELONA: Vlasti Barselone saopštile su danas da je tokom protekle nedelje u neredima tokom protesta zbog presuda katalonskim separatistima, povređeno više od 500 osoba i da je policija privela više od 150 ljudi. Među 500 povređenih bilo je i… »

Dugo skrivana tajna! Amerika povlači nuklearne bombe iz Turske?

Pravda pre 17 sati
Loši odnosi SAD i Turske zbog turske ofanzive u Siriji ponovo u žižu javnosti vraćaju pitanje da li Vašington treba da ukloni nuklearne bombe koje su raspoređene u turskoj aviobazi Indžirlik. Kako navodi AP, to je komplikovano pitanje, između… »

Ukrajinci za mogući prekid tranzita gasa traže 11 milijardi dolara

RTV pre 21 sat
MOSKVA - Ukrajinska kompanija „Naftogas“ namerava da traži od ruske kompanije „Gasprom“ više od 11 milijardi dolara. To bi bila nadoknada za mogući prekid tranzita ruskog gasa, saopštio je izvršni direktor ukrajinske kompanije Jurij Vitrenko… »

Bajden je favorit demokrata za predsednika, Berni Sanders mu za petama

Blic pre 21 sat
Bivši američki potpredsednik Džo Bajden povećao je prednost nad desetak drugih kandidata za demokratsku predsedničku nominaciju, pokazala je najnovija Rojtersova anketa. Prema istraživanju javnog mnjenja, 21 odsto demokrata izjasnilo se da će… »

Sa mora vraćeno 150 migranata, 11 dece

Politika pre 1 dan
Libijska obalska straža je saopštila da je presrela oko 150 migranata koji su nameravali da se domognu obala evropskih sredozemnih zemalja. Portparol Ajub Gasim je rekao da su migranti vraćeni na obalu, kao i da će biti prebačeni prihvatni centar u… »

Jelisejska palata: Dodatno odlaganje Bregzita nije nikome u interesu

Radio 021 pre 9 sati
Francusko predsedništvo ocenilo je danas da dodatno odlaganje istupanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) nije nikome u interesu, komentarišuči odluku britanskog parlamenta da odloži glasanje o novom sporazumu Brisela i… »

FPO u otvorenom ratu sa Štraheom: Sad se sukobili zbog Fejsbuka, ukinuli mu profil!

Kurir pre 12 sati
U Slobodarskoj partiji Austrije (FPO) počeo je otvoreni rat sa doskorašnjim liderom stranke Hajnc-Kristijanom Štraheom, koji je, sredinom maja morao da podnese ostavku na sve političke funkcije usled korupcionaške afere "Ibica". Predsedništvo… »

Svet, najnovije vesti »