Svet

Izbori za regionalnu skupštinu u Hamburgu u svetlu klimatskih promena

Novi magazin pre 10 sati
U Hamburgu se danas održavaju izbori za regionalnu skupštinu koje će obeležiti pitanje klimatskih promena. Prema anketama, Zeleni i koalicija socijaldemokrata koji su pet godina na vlasti, vodeće su stranke i na ovim izborima u Hamburgu, drugom po… »

Izrael je napadnut! Sirene zavijaju, drama na ulicama, roditelji popadali sa decom! (video)

Alo pre 12 minuta
Haos na jugu zemlje. Palestinski pokreti otpora, Hamas i Islamski džihad osvetili su se za ubistvo Kana Junisa, ispalivši nekoliko desetina raketa na teritoriju Izraela. - Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze ispalili su večeras oko 20 raketa na jug… »

Slovencima savetovan oprez u Italiji blokirani gradovi s koronavirusom

Politika pre 1 sat
LjUBLjANA - Slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova savetovalo je danas građane Slovenije koji putuju u Italiju da zbog širenja koronavirusa u toj zemlji budu oprezni prilikom povratka u zemlju i da prate situaciju u italijanskom regionu u koji idu… »

Rusi spremni za odgovor na poljsku kupovinu američkih lovaca F-35

Dnevnik pre 17 minuta
Poljske vazduhoplovne snage dobiće ozbiljno pojačanje — avione pete generacije. Rusija mora da razmisli o tome kako da se zaštiti od potencijalno neprijateljskih akcija NATO. Potrebno je dejstvovati na moru, kopnu i u vazduhu. Do 2026. godine… »

Može li Rusija da se zaštiti od F-35 na zapadnoj granici

Sputnik pre 53 minuta
Poljske vazduhoplovne snage dobiće ozbiljno pojačanje — avione pete generacije. Rusija mora da razmisli o tome kako da se zaštiti od potencijalno neprijateljskih akcija NATO. Potrebno je dejstvovati na moru, kopnu i u vazduhu. Do 2026. godine… »

Kruzer u Japanu – savršen inkubator za razvoj koronavirusa

RTS pre 1 sat
U Jokohami je otkriveno da je na kruzeru, na kome je ostalo oko 1.200 ljudi, još 57 osoba zaraženo virusom korona, a treća osoba je izgubila život. Na brodu je i 11 naših državljana. Premijer Šinzo Abe angažovao je sve raspoložive snage, jer su… »

Ovaj čovek želi da sruši tri stuba Putinove moći! Rusi bi trebalo da ga se boje a ne da ga podržavaju...

Kurir pre 1 sat
Američki zvaničnici saopštili su senatoru Berniju Sandersu da Rusija pokušava da pomogne njegovu predsedničku kampanju kao deo napora da se umeša u demokratsko takmičenje, o čemu je obavešten i američki predsednik Donald Tramp, preneo je… »

Ruski poslanik: Uvek smo govorili da su Rusija i Ukrajina bratske zemlje

Sputnik pre 53 minuta
Rusija se nikada nije svađala sa Ukrajinom i uvek ju je smatrala bratskom zemljom, konstatovali su poslanici Državne dume Rusije komentarišući izjavu američkog predsednika Donalda Trampa, koji je izrazio nadu da će Moskva i Kijev poboljšati odnose… »

Tramp najavio sporazum sa talibanima ako u narednih sedam dana ne bude sukoba

N1 Info pre 30 minuta
Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će potpisati mirovni sporazum sa talibanima ako naredna nedelja prođe bez nasilja u Avganistanu. "Želim da vidim da ova nedelja funkcioniše, ako se to dogodi staviću potpis na sporazum", rekao je Tramp… »

Turska, Pakistan i Armenija zatvorile granice s Iranom zbog korona virusa

Al Jazeera pre 24 minuta
Mjere prekida komunikacije sa Iranom uslijedile su nakon sve većeg porasta slučajeva korona virusa. Turska, Pakistan i Armenija zatvorile su granice s Iranom nakon izvještaja o više smrtnih slučajeva zbog korona virusa u toj zemlji. Zbog naglog… »

Svet, najnovije vesti »