Svet

Rezajan: Opasno vreme za novinare

Danas pre 4 sata
Sloboda medija u svetu opala je na najniži nivo u poslednjih više od 10 godina i samo 13 odsto svetske populacije može da kaže kako ima zaista slobodne medije, pokazuju podaci nezavisne organizacije za zaštitu ljudskih prava Fridom Haus. Zbog nestanka i navodnog ubistva kolumniste Vašington... »

Izveštaj: U Rusiji 74 milijardera, uprkos krizi

Danas pre 4 sata
Rusija je imala 74 milijardera u dolarima 2018. godine, odnosno pet milijardera više u odnosu na prošlu godinu, navodi se u izveštaju švajcarske banke Kredi Suis (Credit Suisse). „Velika koncentracija bogatstva u Rusiji ogleda se u velikom broju milijardera, kojih ima 74, uprkos skromnoj stopi... »

SAD se povlače iz ugovora o pošti

Danas pre 6 sati
SAD su saopštile da planiraju da se povuku iz Ugovora o poštanskim uslugama, koji postoji 144 godine, a za koji Bela kuća tvrdi da omogućava Kini transport robe brodovima po nepravično niskim cenama. Prema tom ugovoru, telo Ujedinjenih nacija za pakete iz izvesnih zemalja određuje niže... »

Makedonija: Poslednja faza pregovora S NATO

Danas pre 6 sati
Razgovorima u Briselu sa predstavnicima NATO, danas i sutra, Skoplje otvara poslednju fazu pretpristupnih pregovara o članstvu u tom vojnom savezu. Makedonija je poziv za članstvo dobila u julu, na samitu NATO, posle postizanja sporazuma Makedonije i Grčke o imenu makedonske države. Zvaničnici... »

Erna Solberg se izvinila „nemačkim devojkama“

Danas pre 7 sati
Norveška premijerka Erna Solberg je u ime Vlade uputila zvanično izvinjenje Norvežankama prema kojima se loše postupalo zbog veza u kojima su bile u vreme Drugog svetskog rata s nemačkim vojnicima. Norvešku, koja je bila neutralna zemlja, nacističke snage su napale u aprilu 1940. Procenjuje... »

Francuski levičarski lider suočen sa novim optužbama

Danas pre 7 sati
Francuska policija danas je ispitivala levičarskog lidera Žan-Lik Melanšona zbog navoda o tome da je organizovao lažna zapošljavanja, a njegova stranka Nepokorena Francuska je pod istragom zbog moguće zloupotrebe fondova Evropskog parlamenta. Tužilaštvo je juče otvorilo i posebnu istragu... »

MIP BIH: Nećemo podržati eventualnu kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu

Danas pre 7 sati
Bosna i Hercegovina neće podržati eventualnu kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova, podsećajući da BiH nije priznala ni državu Kosovo i da u skladu s tim ne podržava ni njegove najavljene aplikacije za članstvo u međunarodnim i regionalnim... »

Plenković: Izigran duh Dejtona

Danas pre 7 sati
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je danas u Briselu, na sednici Evropskog saveta, govorio i o izbornim rezultatima u Bosni i Hercegovini i da je izrazio zabrinutost zbog scenarija u Federaciji, gde su Bošnjaci izabrali člana Predsedništva iz redova hrvatskog naroda, suprotno... »

Tramp: Istina će izaći na videlo

Danas pre 8 sati
Obećanje predsednika SAD povodom slučaja saudijskog novinara Jezivi detalji navodnog monstruoznog ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu u Istanbulu, grozne pojedinosti vezane za navodno seckanje njegovog tela koje je obavio tim saudijskih operativaca naočigled konzula... »

Zaev: I čuda se dešavaju

Danas pre 8 sati
Verujem, negde se i čuda dešavaju, rekao je premijer Makedonije Zoran Zaev uoči sutrašnjeg izjašnjavanje Sobranja o ustavnim promenama, saglasno dogovoru sa Grčkom o promeni imena, prenose makedonski mediji. Debata je otvorena, i ja verujem da ćemo sutra videti snagu, hrabrost i dogovornost... »

©2018 Netmark d.o.o.