Svet

Drama u Australiji zbog nastupa plesne grupe, ABC se izvinio

Nova pre 1 sat
Plesna grupa koja tverkuje nastupila je na porinuću najnovijeg broda australijske mornarice. Devojke su osudile način na koji je ABC izveštavao o njihovom plesu tvrdeći da je taj izveštaj doprineo da se grupa oseća "ugroženom i eksploatisanom"… »

Italijani spremni da doniraju sredstva za završetak Eko-efikasne zgrade u Podgorici

Danas pre 1 sat
Predstavnici italijanskog Ministarstva ekološke tranzicije iskazali su spremnost da, u skladu sa ranije potpisanim Tehničkim sporazumima između Vlade Crne Gore i Vlade Italije, doniraju dodatna sredstva za završetak radova na izgradnji Eko-efikasne… »

Rusija i Srbija pregovaraju o privatizaciji „Petrohemije“

Sputnik pre 1 sat
Rusija i Srbija nastavljaju pregovore na ekspertskom nivou o mogućnosti privatizacije najvećeg srpskog petrohemijskog preduzeća „HIP Petrohemija“, izjavio je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko. „O ovom pitanju se principijelno… »

Istraživanje: Efikasnost vakcine Moderna nešto manja od početne

Al Jazeera pre 1 sat
Novi rezultati proizilaze iz treće faze kliničkog ispitivanja, kojim je obuhvaćeno više od 30.000 ljudi širom SAD-a. Američka biotehnološka kompanija Moderna objavila je da je efikasnost njene vakcine protiv korona virusa na nivou od 90 posto… »

Prvi rezultati napada na Erbil: Ameri bili glavne mete ali Turci gore prošli, ceo aerodrom u plamenu (foto/video)

Srbija danas pre 1 sat
Glasna eksplozija se čula u čitavom gradu. Dana 14. aprila, dron je izbacio eksploziv u blizini američkih snaga smeštenih na aerodromu Erbil u severnom Iraku. Ovo su izvestili kurdski zvaničnici, a prema prvim informacijama nije bilo žrtava. - Nakon… »

Bojko Borisov predao ostavku! Način na koji je to uradio začudio narodne poslanike (video)

Srbija danas pre 1 sat
Bugarska je trenutno u procesu formiranja nove vlade. U procesu formiranja nove vlade Bugarske posle parlamantarnih izbora, aktuelni premijer Bojko Borisov predao je ostavku svoje vlade novom parlamentu, što je na uvodnoj plenarnoj sednici potvrdila… »

Stigao ekspresan odogovor iz ruskog kabineta: Poziv iz Srbije Putinu da dođe postoji, a ovo je njihov odgovor!

Srbija danas pre 1 sat
Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski izjavio je u sredu da se u Srbiji nadaju da će predsednik Rusije Vladimir Putin u maju doći u Beograd. Vreme posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji biće vrlo brzo dogovoreno čim to dozvoli… »

Zaspali u vrtiću, probudili se sa lisicama na rukama: Uhapšeni momci napravili ogromnu štetu

Srbija danas pre 1 sat
Za isto veče provaljeno u više objekata. Tri provalnika otkrili koliko spavanje na "poslu" može biti opasno. Njih je ove nedelje zaposlena u jednom nemačkom vrtiću otkrila kada je došla na posao i ubrzo pozvala policiju. Trojica mladića, starosti… »

Amerika odustaje od slanja ratnih brodova u Crno more: Turska potvrdila, Amerima jedna stvar ne ide u prilog

Srbija danas pre 1 sat
Šta se to dogodilo? Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu potvrdio je da je Amerika odustala od upućivanja ratnih brodova u Crno more. Prema planu, trebalo je da američki ratni brodovi sredinom aprila prođu kroz Bosfor na putu ka Crnom moru. -… »

Političar zaboravio da isključi kameru, pa su ga kolege videle potpuno golog: "u dobroj je formi"

Blic pre 2 sata
Poslanik u Kanadi postao je hit na internetu, nakon što se na virtuelnom sastanku preko Zuma pojavio potpuno nag. Poslanik liberala Vilijam Ejmos (46), koji predstavlja delove Kvebeka, primećen je potpuno nag tokom sastanka poslanika Donjeg doma. Video… »

Svet, najnovije vesti »