Svet

"Ništa ne radi, ljudi ne izlaze iz kuća" Doktor iz Srbije za sd o haosu u Italiji nakon pojave koronavirusa

Srbija danas pre 1 sat
Broj zaraženih koronavirusom u Italiji raste iz časa u čas, a prema nezvaničnim informacijama do sada je i preminulo troje ljudi. Najviše obolelih zabeleženo je u regiji Lombardija. Lekar poreklom iz Srbije koji radi u jednoj bolnici u Lombardiji… »

Poznata pevačica podlegla povredama u bolnici: Izašla iz svog vozila, a onda je pokupio automobil! (video)

Srbija danas pre 1 sat
Pevačica Lindzi Ladžesti, osnivač benda Diksi Kraš preminula je nakon što je na Dan zaljubljenih pokosio automobil. Lindzi je imala 25 godina, a nesreća se dogodila kada je bila na putu za Čicago gdee je imala zakazan koncert za Dan zaljubljenih… »

Veliki brat stigao u EU: Pravi se baza podataka za prepoznavanje lica, stručnjaci upozoravaju: "Ovaj alat može da se…

Blic pre 3 sata
Policijski inspektor u Španiji pokušava da reši zločin, ali ima samo fotografiju osumnjičenog, koju je snimila obližnja sigurnosna kamera. Evropska policija odavno ima pristup registrima otisaka prstiju i DNK u 27 zemalja Evropske unije, a u… »

Kako je Volfgang Išinger postao agent Kremlja

Politika pre 2 sata
Najglasnije zamerke na „12 koraka za Ukrajinu” odnosile su se na antiukrajinsku orijentaciju, a suštinske na proruski stav da se sankcije postepeno ukidaju kako se sporazum ispunjava. U Minhenu se prošlog vikenda odigrao ozbiljan političko-akcioni… »

Moja Rusija: Sva Rusija u „Mojoj Rusiji” /video/

Sputnik pre 2 sata
U Rusiji postoji mesto gde je gotovo cela Rusija predstavljena, a ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da su taj nesvakidašnji „gradić“ izgradili Srbi i da nosi isti naziv kao Sputnjikov video-blog – „Moja Rusija“… »

Italijanski ministar: Rusija treba da bude deo libijskog rešenja

Sputnik pre 2 sata
Evropa će se suočiti sa novom migrantskom krizom ukoliko Evropljani ne okončaju rat u Libiji, upozorio je italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo u intervjuu za nemački tabloid „Bild“. „U Libiji ima 700.000 izbeglica. Većina njih… »

Udar jačine 6 stepeni Rihterove skale!

Alo pre 2 sata
Ljuljalo se žestoko. Zemljotres jačine 6 stepeni po Rihteru pogodio je danas popodne Tursku. Epicentar udara je bio na 26 km jugoistočno od grada Saraja. Zemljotres se dogodio u blizini granice sa Iranom. #BREAKING: 6.0-magnitude earthquake jolted 26… »

Novi lek uništava sve, napravljen ogoman napredak

Alo pre 2 sata
Sve je više virusa i bakterija koji su otporni na antibiotike, a najviše zbog neodgovornog uzimanja lekova, i lečenja bez asistencije stručnjaka. Jedan model mašinskog učenja bi to mogao da promeni, budući da je već identifikovao snažan lek koji… »

"Razmišljamo o nečemu nezamislivom": Guverner Lombardije priznao da postoji mogućnost izolacije i zatvaranja Milana

Blic pre 4 sata
Guverner italijanske regije Lombardije, Atilio Fontana, odlučio je da obustavi sve manifestacije i događaje na javnim, ali i privatnim mestima radi zaustavljanja širenja korona virusa. Obustava obuhvata sve kulturne, rekreativne, sportske, ali i verkse… »

“Nezamislivo je da izolujemo Milano…”: Italija se bori protiv koronavirusa (i protiv širenja psihoze)

Nedeljnik pre 3 sata
Foto: Profimedia Guverner italijanske regije Lombardije, Atilio Fontana, odlučio je da se obustave sve manifestacije i događaje na javnim, ali i privatnim mestima kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa, pišu italjanski mediji. To će uključiti… »

Svet, najnovije vesti »