Svet

Najmračniji decembar u Moskvi, sunce sijalo samo šest minuta

Radio 021 pre 9 sati
Uprkos tome što je decembar u Moskvi bio topliji od proseka, stanovnici ruskog glavnog grada sunce su videli samo šest minuta. Bio je to najmračniji decembar u ruskoj prestolnici od kada je grad počeo da beleži klimatske podatke. Prethodno je najmračniji bio 2000. godine, kada je sunce sijalo... »

Najvažniji događaji u prvoj godini Trumpovog mandata

Al Jazeera pre 12 sati
Mandat je počeo odlukom o zabrani ulaska u SAD državljanima nekoliko muslimanskih zemalja, a prvu godinu na vlasti završava skandalom s knjigom 'Vatra i bijes'. Povodom godišnjice polaganja zakletve američkog predsjednika Donalda Trumpa, 20. januara, objavljujemo pregled najvažnijih događaja... »

Bugarska vojna avijacija pred kolapsom, prizemljeni jurišnici Su-25, uskoro će se isto desiti i sa jedinim aktivnim C-27J kao i flotom školsko-borbenih L-39

Tango Six pre 13 sati
Ratno Vazduhoplovstvo Bugarske (BVVS) ostalo je bez još jednog tipa vazduhoplova u operativnom stanju. Časopis Aero je pre dva dana objavio da su prizemljeni jurišni avioni Su-25 i da su na njima poslednji letovi iz vazduhoplovne baze Bezmer obavljeni 14. decembra 2017. Njihova upotreba je... »

"Najtoplija godina bez El Ninja"

Glas Amerike pre 3 sata
Prošla godina bila je druga ili treća najtoplija posle 2016, ali i najtoplija ako se izuzme vremenski fenomen El Ninjo koji je prethodnih godina doprinosio porastu temperatura, saopštile su u četvrtak Ujedinjene nacije. Prosečne temperature su u 2017. godini bile 1,1 stepeni Celzijusa iznad... »

SAD: Vladinim službama ponovo preti zatvaranje

Glas Amerike pre 4 sata
Predsednik Donald Tramp možda je podrio planove Kongresa da izbegne delimično zatvaranje vladinih službi u petak u ponoć. Bela kuća i članovi Kongresa još nisu postigli sporazum o jednomesečnoj privremenoj meri za finansiranje vladinih agencija, četvrtoj poslednjih meseci, ili budžetu koji... »

Svet ocenio Trampa gore od Obame i Buša

Glas Amerike pre 5 sati
Mišljenje svetskih lidera o politici SAD pod Donaldom Trampom pogoršalo se u prvih godinu dana njegovog mandata I dostiglo novi minimum, pokazuje novo istraživanje Galupa. Prosečna podrška liderstvu SAD je 30% u 134 zemlje, niža od podrške koju su imali Trampovi prethodnici Barak Obama I... »

SAD najavljuju dugoročno vojno prisustvo u Siriji

Glas Amerike pre 5 sati
Sirijsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je u četvrtak da je američko vojno prisustvo u Siriji "agresija" i kršenje suvereniteta te zemlje. Sirijske vlasti reagovale su na govor američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, koji je u sredu rekao da Sjedinjene Države planiraju da... »

CG: Sinđelić strahuje da bi DF mogao da ga likvidira

Glas Amerike pre 6 sati
U nastavku suđenja za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, svjedok saradnik Saša Sinđelić saopštio je da je Demokratski front planirao formiranje krizne vlade, kao i uvođenje vanrednog stanja u Crnoj Gori. Saopštio je da strahuje da bi Demokratski front (DF) mogao da... »

Grabar Kitarović odala počast žrtvama rata u Centralnoj Bosni

Danas pre 7 sati
Hrvatski predsednik Kolinda Grabar Kitarović je danas, bez najave, posetila Ahmiće i Križančevo selo kod Viteza, u Centralnoj Bosni, i odala počast Bošnjacima i Hrvatima ubijenim u sukobima Armije Bosne i Hercegovine i Hrvatskog veća odbrane (HVO) 1993. godine. U Ahmićima i Križančevom... »

Sirakov: Zapadni Balkan važan za bezbednost i blagostanje Evrope

RTV pre 12 sati
RTV: Sirakov: Zapadni Balkan važan za bezbednost i blagostanje Evrope
BEČ - Ambasador Bugarske u Austriji Ivan Sirakov ističe da je Zapadni Balkan važan za bezbednost i blagostanje Evrope, dodajući da je upravo zbog toga taj region u fokusu bugarskog predsedavanja EU. Bugarska želi da zapadnobalkanskoj šestorki da uputi poruku "da Evrope nije potpuna bez njih",... »

©2018 Netmark d.o.o.