Svet

Još nema naznaka severnokorejske denuklearizacije

Glas Amerike pre 7 sati
PENTAGON — Nedelju dana nakon što je predsednik SAD Donald Tramp proglasio da Severna Koreja ne predstavlja više nuklearnu pretnju, njegovi najviši vojni zvaničnik upozorio je da nema novih znakova da Pjongjang radi išta na denuklearizaciji. "Ja to ne vidim", rekao je novinarima u sredu u... »

Julija Timošenko najavila kandidaturu za predsjedničke izbore

Al Jazeera pre 9 sati
Petro Porošenko, čija je popularnost u padu, nije objavio hoće li se kandidirati, dok Timošenko prema anketama vodi. Ukrajinska bivša premijerka Julija Timošenko najavila je da će se kandidirati za predsjedničke izbore koji će se održati u proljeće 2019. godine. Timošenko, koja je... »

Grčka očekuje dužničke olakšice

Politika pre 8 sati
Od našeg dopisnika ​Atina – Sa strepnjom i nadom Grčka iščekuje rezultate današnjeg samita ministara finansija evrozone, na kome bi konačno, posle osam godina agonije i recesije, trebalo da dobije pozitivnu ocenu sprovedenih reformi i „zeleno svetlo” za oslobađanje od programa... »

Ukrajinski korak od sedam milja ka članstvu u NATO

Sputnik pre 4 sata
Ukrajinska Vrhovna rada usvojila je zakon o nacionalnoj bezbednosti koji predviđa, između ostalog, članstvo Ukrajine u NATO-u, prenose mediji. Kako se navodi, zakon je podržalo 248 poslanika, iako je za usvajanje bilo potrebno 226. Kako bi zakon stupio na snagu, neophodno je i da ga potpiše... »

(VIDEO) Kevin Spejsi prvi put na filmu posle optužbi za seksualno uznemiravanje

Nedeljnik pre 4 sata
"Odluka o puštanju ovog filma nije nimalo laka", saopštili su distributeri. Glumac Kevin Spejsi vraća se na filmsko platno ulogom u filmu "Billionaire Boys Club", a to je njegova prva uloga nakon optužbi za seksualno uznemiravanje i priznanja da je homoseksualac. Film "Billionaire Boys Club"... »

Državni posao: Japanski javni službenik kažnjen jer je napuštao radno mesto 3 minuta ranije

Nedeljnik pre 2 sata
Japanci imaju reč za smrt od preteranog rada, “karoši”. Novčana kazna i strogi ukor snašli su šezdesetčetvorogodišnjeg Japanca jer je “po ustaljenoj navici” tri minuta pre početka pauze za ručak napuštao radno mesto. Zaposleni u vodovodnom preduzeću u Kobeu 26 puta u 7 meseci... »

Piruete populista

Dojče vele pre 6 sati
Novi ton u politici prema izbeglicama unutar Evropske unije izuzetno je oštar. Austrija želi da se osloni na Bavarsku i Italiju, kako bi postigla preokret u migrantskoj politici i izbeglice držala podalje od Evrope. Najpre su austrijski premijer Sebastijan Kurc i bavarski premijer Markus Zeder u... »

Italijan napravio pometnju Merkelovoj: "Pozvala me je..."

B92 pre 5 minuta
B92: Italijan napravio pometnju Merkelovoj: "Pozvala me je..."
Italijanski premijer Đuzepe Konte kaže da mu je nemačka kancelarka Angela Merkel rekla da je došlo do nesporazuma u vezi sa nacrtom saopštenja EU o imigraciji. On je najavio da će nacrt biti povučen. Konte je pretio da neće prisustvovati okupljanju evropskih lidera u Briselu u nedelju u znak... »

Kartice idu u zaborav: Umesto pin koda otisak prsta

Večernje novosti pre 6 minuta
Odbrojani su dani bankarskim karticama sa čipovima i pin kodovima koje su vlasnici unosili prilikom plaćanja i podizanja novca jer će banke uskoro preći na izdavanje biometrijskih platnih kartica, piše britanski "Miror" Odbrojani su dani bankarskim karticama sa čipovima i pin kodovima koje su... »

Odbijena Brevikova žalba na uslove u zatvoru

Dnevnik pre 11 minuta
STRAZBUR Evropski sud za ljudska prava odbacio je žalbu norveškog masovnog ubice Andersa Behringa Brevika, koji se žalio na zatvorske uslove i tvrdio da je podvrgnut neljudskom i ponižavajućem tretmanu, prenosi Rojters. "Sud u Strasburu je zaključio da pomno proučavanje slučaja nije otkrilo... »

©2018 Netmark d.o.o.