Svet

Sarkozi pred sudom: Od života ste mi napravili pakao!

BK TV pre 2 sata
Bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi izjavio je da su mu sudski istražitelji koji su pokrenuli formalnu istragu zbog optužbi za ilegalno finansiranje iz Libije njegove predizborne 2007. napravile "pakao od života" i da su optužbe protiv njega lažne, objavio je francuski list "Figaro".... »

Sarkozi: Život mi je pretvoren u pakao

N1 Info pre 2 sata
Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi rekao je sudijama koje su protiv njega pokrenule formalnu istragu da su optužbe o nelegalnom primanju novca iz Libije za kampanju 2007. godine lažne i da su mu pretvorile život u "pakao", piše list "Figaro". List je objavio obimno obraćanje Sarkozija... »

MiG-31 i Su-24 u zajedničkom napadu na pomorske baze i brodove "neprijatelja"

Pravda pre 2 sata
Posade lovaca-presretača MiG-31 i bombardera Su-24 Severne flote prošle su kroz obuke vazdušnog napada na pomorsku bazu ali i na brodove konvencionalnog neprijatelja. Letovi je izvedeni u veoma nepovoljnim vremenskim uslovima na teritoriji Murmanska i nad vodama Barencovog mora. Piloti odradili... »

Helikopter s turistima pao kod Velikog koralnog grebena

N1 Info pre 2 sata
Helikopter sa američkim turistima srušio se na lokaciji za razgledanje australijskog Velikog koralnog grebena, pri čemu su poginule dve osobe, a dve su povređene, saopštila je policija. Jednomotorni helikopter sa pet sedišta "Evrokopter EC120 Kolibri" (Eurocopter EC120 Colibri) srušio se 65... »

Video: Istočna Ghouta zasuta zapaljivim bombama

Al Jazeera pre 3 sata
Grad Arbin u sirijskoj provinciji pod kontrolom opozicije bio je i meta zračnih udara, koje su izvele režimske snage. Grad Arbin u Istočnoj Ghouti zasut je zapaljivim bombama u više navrata u noći 21. marta, prenose medijski aktivisti u enklavi pod kontrolom sirijske opozicije. Damask media... »

Svetski mediji odustaju od oglasa, okreću se pretplatama?

Danas pre 3 sata
Većina urednika i direktora svetskih medija, odnosno 62 odsto njih, smatra da je oglašavanje u medijima sve manje bitno, a čak svaki deseti od njih planira da smanji ili potpuno ukine oglase u svojim izdanjima. To navodi u svojoj analizi Nik Njuman, istraživač Rojtersovog instituta za studije... »

"Priroda za vodu" - obeležava se Svetski dan voda

N1 Info pre 3 sata
Svetski dan voda obeležava se širom sveta kako bi se podigla svest o značaju i očuvanju voda i podsetilo na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta. Svetski dan voda, 22. mart, ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1992. godine, a od 1993. u svetu počinje obeležavanje... »

Zaharova: Zastrašujuće je što Džonson predstavlja nuklearnu silu

Pravda pre 3 sata
Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson zatrovan je mržnjom i besom, pa je zastrašujuće što on predstavlja nuklearnu silu, saopštila je u portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Marija Zaharova je komentarisala raniju izjavu u kojoj je Džonson uporedio Rusiju... »

Johnson: Rusija će koristiti Mundijal kao Hitler Olimpijadu

Al Jazeera pre 3 sata
Nema šanse da odem u Rusiju, jer će to biti propaganda režima Vladimira Putina, rekao je laburistički zastupnik Ian Austin. Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson optužio je Rusiju da će skorašnje Svjetsko prvenstvo u nogometu koristiti kako bi popravila sliku svoje zemlje kao što... »

Parlament Katalonije bira predsjednika vlade

Al Jazeera pre 3 sata
Jordi Turull predložen je za premijera, nakon što je od kandidature odustao Jordi Sanchez, pritvoren pored Madrida. U katalonskom Parlamentu u četvrtak će biti održano dugo očekivano glasanje o predsjedniku vlade Katalonije, za koga je kandidat 51-godišnji zagovornik neovisnosti Jordi Turull,... »

©2018 Netmark d.o.o.