Svet

Kanada produžava misije u Iraku i Ukrajini

Blic pre 1 dan
Kanadski ministri odbrane i spoljnih poslova najavili su danas produženje vojnih misija obuke u Iraku i Ukrajini, čiji mandat ističe krajem ovog meseca. Kanada će u Iraku zadržati 250 pripadnika specijalnih snaga koje savetuju i obučavaju iračke snage, plus nekoliko helikoptera, u okviru... »

Panika u Londonu: Naoružani napadač preti građanima (foto/video)

Večernje novosti pre 12 sati
Pripadnici policije okružili su crveni auto kojem je nalazi zabarikadiran čovek za koga se pretpostavlja da je naoružan pištoljem. Policija u Londonu pregovara sa naoružanim napadačem koji, kako prenose svetski mediji, preti da će ubijati ljude. Pripadnici policije okružili su crveni auto... »

"Žuti prsluci" u Londonu: Demonstranti tražili ostavku državnog tužioca

Blic pre 12 sati
Demonstranti koji su nosili žute prsluke u utorak okupirali su danas kancelariju britanskog državnog tužioca u centru Londona. Televizijski snimci prikazali su okupljene ljude ispred zgrade kako mašu zastavama, a londonski "Ivning standard" preneo je da su skandirali "želimo novog glavnog... »

Užas: Majka bacila bebu sa 9. sprata, a zatim i sama skočila: Zbog neverovatne stvari obe su preživele sa lakšim povredama (video)

Blic pre 14 sati
Majka iz Rusije bacila je svoju dvogodišnju ćerku kroz prozor sa devetog sprata, a zatim je i sama skočila u nameri da izvrši samoubistvo, ali su velikim srećnim okolnostima i majka i dete ostali živi. Neimenovana devojka (21) iz ruskog grada Ufa, bacila je bebu kroz prozor, da bi ubrzo potom... »

"Svi ga izbegavaju": Fricl je držao ćerku 24 godine u zatočeništvu i silovao bezbroj puta, sada je robijaš otkrio kako se ponaša u Zatvoru

Blic pre 1 dan
Pre deset godina Jozef Fricl osuđen je na doživotnu robiju. Istinita priča o Austrijancu, koji je bezbroj puta silovao rođenu ćerku i začeo s njom sedmoro dece, šokirala je i uznemirila javnost. "Čudovište iz Amštetena", kako su ga mediji prozvali, danas ima 84 godine, a kaznu služi u... »

Ostavke zbog skandala potresaju Vladu Kanade

Al Jazeera pre 22 sata
Premijer Trudeau optužen da je vršio pritisak na glavnu tužiteljicu i ministricu u slučaju SNC Lavalin. Kanadski premijer Justin Trudeau imenovao je bivšu ministricu pravde, liberalku Annu McClellan da ispita da li istovremena funkcija ministra pravde i glavnog tužitelja treba biti odvojena,... »

Izraelska ministarka pravde reklamira parfem "Fašizam"

B92 pre 8 sati
B92: Izraelska ministarka pravde reklamira parfem "Fašizam"
Jerusalim -- Izraelska ministarka pravde Ajelet Šaked objavila je video-snimak u okviru izborne kampanje u kojem pozira u lažnoj reklami za parfem nazvan "Fašizam". Taj njen provokativan potez je podstaknut kritikama na njen račun, uključujući optužbe za fašizam, zbog pokušaja da reformiše... »

Novi humanitarni brod s migrantima blokiran kod Lampeduze

Novi magazin pre 11 sati
Humanitarni brod blokiran je sa 48 migranata danas kod italijanskog ostrva Lampeduze pošto mu italijanske vlasti ne dozvoljavaju da pristane. "Ne radi se o operaciji spasavanja, to je pomoć ilegalnoj imigraciji. Mogu da budu lečeni, nahranjeni obučeni ali neće kročiti na tlo Italije sa mojom... »

Demonstrantkinja na Kipu slobode kažnjena pet godina uslovno

Novi magazin pre 13 sati
Žena koja se popela na postolje Kipa Slobode kod Njujorka 4. jula prošle godine da protestuje zbog odvajanja porodica na meksičkoj granici osuđena je na pet godina zatvora uslovno i 200 sati društveno korisnog rada. Tereza Okumu je ušla u savezni sud na Menhetnu danas sa selotejpom preko lica... »

Rusija priznala Severnu Makedoniju pod novim ustavnim imenom

Politika pre 19 sati
SKOPLjE - Rusija je priznala Makedoniju pod novim ustavnim imenom Severna Makedonija. U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije piše da je makedonsko ministarstvo spoljnih poslova rusku ambasadu u Skoplju 18. februara obavestilo o promeni zvaničnog imena države u Republika Severna... »

©2019 Netmark d.o.o.