Svet

Pućdemon pušten na slobodu, pozvan da svedoči 4. oktobra

N1 Info pre 12 sati
Bivši predsednik Katalonije Karles Pućdemon pušten je iz zatvora na italijanskom ostrvu Sardinija, odlukom Apelacionog suda koji je pristao da ga pusti bez ikakvih mera predostrožnosti i pozvao ga da svedoči 4. oktobra. Kako je objavila španska… »

Dve firme u BiH nevakcinisanim radnicima zabranile rad

Nova pre 22 sata
U BiH su dve privatne firme obavestile svoje zaposlene da se moraju vakcinisati protiv korona virusa, jer im u suprotnom neće biti dozvoljeno da rade. Slučaj preduzeća iz Bosanske Dubice i Milića, koja su zaposlenima postavili ultimatum o vakcinaciji… »

Onlajn muzej mobilnih telefona – pogled na razvoj „uređaja bez koga se ne može“

N1 Info pre 23 sata
Novi onlajn muzej posvećen istoriji mobilnog telefona trebalo bi se pojavi u novembru i sadržaće više od 2.000 jedinstvenih mobilnih telefona 200 različitih proizvođača. Muzej mobilnih telefona, koji će prikazati razvoj tog telefona od 1984. do… »

Mlada učiteljica ubijena u Londonu: Stradala u parku na putu do paba! Jeziv zločin 6 meseci nakon ubistva koje je uzdrmalo…

Kurir pre 24 sata
Sabina Nesa (28) ubijena je na putu od svog stana do obližnjeg paba u Londonu gde je trebalo da se sastane sa prijateljem, objavila je londonska policija, a prenosi DPA. Ubistvo se dogodilo samo šest meseci nakon što je ubijena Sara Everard, takođe u… »

Korona u Francuskoj: Virus stagnira, sve manje obolelih

Večernje novosti pre 15 sati
Foto AP Tome u prilog ide i smanjenje broja hospitalizovanih - za jedan dan broj pacijenata od kovida u francuskim bolnicama smanjio se za 177 na 8.237, a ne intezivnoj nezi za 47 na 1.609. Odeljenja za reanimaciju popunjena su 32 odsto, na sto hiljada… »

Odšteta od 271.000 dolara zbog pogrešne fizure

Danas pre 16 sati
Sud za zaštitu prava potrošača u Indiji je doneo presudu prema kojoj jedan frizerski salon mora da plati modelu odštetu od dvadeset miliona rupija (271.000 dolara) zbog pogrešne frizure. Kako se navodi, žena koja je došla u salon inače dobija… »

Uzbuna zbog flaša tekile u avionu predsednika SAD

Politika pre 1 dan
Kako se pojavila sumnja da novi „Er fors uan”, što je poverljiv posao, sklapaju radnici koji vole da „malo popiju”. Teško se može zamisliti da dve flašice alkoholnog pića mogu biti povod za ozbiljnu istragu i veliku medijsku pažnju, ali… »

Antivakseri masovno traže ekshumacije žrtava korone

Politika pre 1 dan
Za lekare su problem pacijenti koji odbijaju priključivanje na respiratore, a ako prežive – ne libe se da ih optužuju da su radili protiv njihove želje. Od našeg dopisnika Atina – Antivakseri u Grčkoj ne miruju. Najnovija ideja okuplja sve više… »

Merkelova poručila: Glasajte za Lašeta da nam zemlja ostane stabilna

B92 pre 1 dan
Angela Merkel pozvala je u petak glasače da daju glas Arminu Lašetu, konzervativnom kandidatu njene stranke CDU, kako bi Nemačka "ostala stabilna". "Da bi Nemačka ostala stabilna, Armin Lašet mora da postane savezni kancelar", rekla je Angela Merkel… »

Bajden povlači ključan potez za Ameriku?

B92 pre 1 dan
Američki predsednik Džo Bajden u petak u Vašingtonu održava prvi sastanak Kvadritelarnog sigurnosnog dijaloga, poznatijeg i kao QUAD. Reč je o neformalnoj strateškoj grupi koja uključuje SAD, Australiju, Japan i Indiju, zemlje koje imaju… »

Svet, najnovije vesti »