Svet

Kako izbrisati Kevina Spejsija

Nedeljnik pre 6 sati
Protekla tri meseca, skandali vezani za seksualno uznemiravanje uticali su na gotovo sve aspekte Holivuda. Sunce je zašlo 7. novembra kada je Kristofer Plamer stigao u jedan hotel na Menhetnu na tajni sastanak. Ridli Skot mu je poslao hitnu molbu: da li bi mu gospodin Plamer pomogao da se reši... »

Tramp: Meksiko će platiti zid, 20 milijardi je za njih “kikiriki”

Nedeljnik pre 7 sati
"Zid će direktno, indirektno ili kroz dugoročne nadoknade da plati Meksiko, koji ima smešno veliki suficit u trgovini sa SAD”. Predsednik SAD Donald Tramp ne odustaje od ideje da će na granici s Meksikom biti izgrađen zid, međutim najavio je i da postoje delovi granice gde ga neće biti.... »

Putin: Samopožrtvovanje, ljubav ka otadžbini — karakteristike ruskog čoveka

Sputnik pre 7 sati
Predsednik Rusije Vladimir Putin naglasio je da je važno da se iskoristi svaka mogućnost kako se ne bi dozvolilo ponavljanje tragedije iz Drugog svetskog rata. „Treba da iskoristimo svaki povod da podsetimo na tragične događaje Velikog otadžbinskog rata, kako sami nikad ne bismo zaboravili,... »

Peskov otkrio šta Putin najviše mrzi

Sputnik pre 12 sati
Vladimir Putin najviše mrzi laž i nekompetentnost, rekao je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. „Laž i nekompetentnost“, rekao je Peskov u programu televizije „Rusija 1“. Na pitanje voditeljke kojoj grupi kremaljskog okruženja pripada — prema pisanjima medija, oni se dele na... »

Kako je Fejsbuk zapravo doprineo jačanju lažnih vesti uvođenjem Explore Feed-a

Nedeljnik pre 5 sati
Osim širenja lažnih vesti, izdavači u zemljama u kojima Facebook testira nove opcije kažu da je opala posećenost na njihovim stranicama usled novih promena. Uvođenjem promena u načinu funkcionisanja News Feeda, koje se odnose na manje isticanje postova kompanija, robnih marki i medija, a... »

Šta Štrahe nije rekao u Banjaluci

Dojče vele pre 7 sati
U Austriji se ne smiruje medijska prašina nakon što je Hajnc-Kristijan Štrahe, vicekancelar i šef desničarske Slobodarske partije, odlikovan na proslavi spornog Dana RS. O tome Austrijom kruži i nekoliko netačnih vesti…. Kada bečki Standard, najugledniji austrijski list, napiše nešto... »

Lavrov: Brine nas rehabilitacija nacizma

Sputnik pre 7 minuta
Moskva je zabrinuta zbog činjenice da se u mnogim zemljama primećuje postepena rehabilitacija nacizma, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusija Sergej Lavrov. „Holokaust je jedan od najstrašnijih zločina protiv čovečnosti, ispoljavanje nemilosrdne okrutnosti i prezira prema vrednosti... »

Tradicionalno kupanje uoči Bogojavljenja (video)

Sputnik pre 29 minuta
Širom Rusije na rekama i jezerima tradicionalno se lomi led za kupanje uoči Bogojavljenja. Pravoslavna crkva slavi zimski Krstovdan uoči Bogojavljenja kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. Praznik se vezuje za dan krštenja Isusa Hrista, kao i za dan posvećen Svetom Jovanu... »

Grabar-Kitarović obećala podršku Hrvatima u RS

Dnevnik pre 2 sata
BANjALUKA: Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović obećala je danas u Derventi, na kraju svoje službene posete Bosni i Hercegovini, podršku Hrvatima koji žive na teritoriji Republike Srpske. Grabar-Kitarović se u Derventi sastala s predstavnicima Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" i... »

"Treba nam još atomskih bombi": Amerika veruje da Rusija gradi podvodno nuklearno oružje jače nego ikada

Blic pre 3 sata
Procureli dokumenti, koji su deo nacrta zvaničnog izveštaja američke vlade o korišćenju nuklearnog oružja, pokazuju da SAD veruju da Rusija gradi opasno novo podvodno nuklearno oružje, za koje stručnjaci kažu da može da izazove ogromno razaranje i veliki broj žrtava. - Rusija razvija i... »

©2018 Netmark d.o.o.