Svet

Ovako nešto nije moguće ni u filmovima: Dečak pao sa 2. sprata, a baš u tom trenutku je prolazio muškarac sa rikšom…

Kurir pre 1 dan
Dečak (3) iz Indije igrao se sam na terasi kad se u jednom trenutku približio ogradi i pao sa drugog sprata. Neverovatnom igrom sudbine, baš tada je ulicom prolazio muškarac sa rikšom i dečak je pao pravo u prikolicu. Muškarac je bio vidno… »

Mogerini: Više od propuštene šanse, istorijska greška

Dnevnik pre 7 sati
BRISEL: Odlazeća visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini ocenila je danas da odlaganje odluke Evropskog saveta o otpočinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom predstavlja istorijsku grešku. Ona… »

DžONSON napravio zbrku sa pismima: Velika Britanija pred najvećim izazovom u istoriji! Da li EU 31. oktobra ostaje bez jedne…

Pravda pre 7 sati
Britanska vlada je u skladu sa zakonom zatražila produženje roka za izlazak iz Evropske unije prvobitno planiran za 31. oktobar. Britanski premijer Boris Džonson poslao je pismo kojim traži produženje roka za izlazak iz Evropske unije, što je bila… »

Sandej tajms: EU odlaže Bregzit do februara 2020.

Dnevnik pre 7 sati
LONDON: Evropska unija će odložiti Bregzit do februara 2020. godine ako britanski premijer Boris Džonson sledeće sedmice u parlamentu ne dobije podršku za svoj dogovor, piše britanski “Sandej tajms”. Odlaganje bi bilo promenljivog karaktera… »

Asadova vojska opkolila turske snage u sirijskom gradu

Vesti online pre 7 sati
„Turska vojska je opkoljena u pograničnom sirijskom gradu Ras el Ajnu na severoistoku zemlje“, izjavila je sirijska poslanica Džanset Kazan. – Postoji verovatnoća da se turske snage neće dugo nalaziti u tom gradu, da će se povući. Sirijska… »

Tri vojnika poginula tokom obuke u Džordžiji

RTS pre 7 sati
Tri vojnika su poginula, a tri povređena u nesreći tokom obuke u vojnoj bazi "Fort Stjuart" u američkoj saveznoj državi Džordžiji. Vojnici su se u trenutku nesreće nalazili u oklopnom vozilu, saopštila je vojska SAD. Vojska je u saopštenju… »

Sumrak idola

Politika pre 9 sati
Za nekoliko dana svet će proslaviti tri decenije od pada Berlinskog zida, ozloglašenog simbola hladnog rata i ideološke rovovske podeljenosti Istoka i Zapada. Mnogi su u ovom događaju videli vrhunsku potvrdu Fukujaminog predskazanja o „kraju… »

Protesti u Barseloni: Policija u pripravnosti (video)

Sputnik pre 8 sati
U centru Barselone u toku su protesti, što je samo nastavak čitavog niza protesta koji su potresli Kataloniju u poslednjih nekoliko dana, prenosi reporter agencije RIA Novosti sa lica mesta. Između kordona policije i demonstranata postavljena je… »

Lavrov se prisetio kada ga je bilo sramota zbog dešavanja u zemlji

Sputnik pre 8 sati
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je izjavio da ga je bilo sramota zbog dešavanja u zemlji u periodu kada se raspadao Sovjetski Savez. „Svaki čovek koji je pošten i pravedan ima trenutke kada mu je neprijatno zbog događanja u njegovoj zemlji. To… »

Scene kao iz najgorih horor filmova: Došao kući i u podrumu zatekao jezero krvi! Kad je otkrio o čemu se radi, tek tad mu je…

Kurir pre 8 sati
Nik Lestina iz Beglija, u Ajovi, u podrumu svoje kuće zatekao je stravičan prizor. Najmanje 10 centimetara krvi i drugog životinjskog otpada iz obližnje klanice izlilo se u njegovim prostorijama kroz slivnike. "Neke stvari jednostavno ne želite da… »

Svet, najnovije vesti »