Svet

U EU čak 25 odsto velikih preduzeća koristi robote

Danas pre 11 sati
Na pomoć ovih mašina najviše se oslanjaju firme u Španiji, Danskoj i Finskoj Prema istraživanju koje je sproveo Eurostat, u 2018. godini, sedam odsto preduzeća u Evropskoj uniji koja zapošljavaju najmanje 10 ljudi koristilo je industrijske ili uslužne robote. Velika preduzeća koriste... »

Izbori u Turskoj: Birač od 165 godina i stan u kojem živi 1.000 ljudi

BBC News pre 8 sati
Opozicione partije pred lokalne izbore u Turskoj ističu brojne nepravilnosti i biračkom spisku, što vladajuća AKP negira. Među onima koji će u martu glasati na lokalnim izborima u Turskoj su navodno i glasači stariji od vek i po, rođeni u vreme Otomanskog carstva, tvrdi opozicija. Kako... »

Hladnoće zahvatile velike delove SAD

RTV pre 12 sati
RTV: Hladnoće zahvatile velike delove SAD
VAŠINGTON - Ekstremno hladno vreme zahvatilo je danas veliki deo SAD, od Srednjeg zapada do istočne obale, i dovelo do pada temperature u Bostonu, Vašingtonu i Njujorku do minus 16 stepeni Celzijusovih, prenosi Rojters. Američka Nacionalna meteorološka služba saopštila je da je izdato... »

Putinu manje veruju ali ga i dalje najviše podržavaju

Politika pre 1 sat
MOSKVA - Poverenje građana u predsednika Rusije Vladimira Putina je palo i nalazi se na najnižem nivou u poslednjih 13 godina, ali podrška koji mu građani daju je i dalje velika, preko 60 odsto, rezultati su istraživanja ruskog centra za ispitivanje javnog mnjenja „Levada”. Ankete su... »

Rusija Americi: Smeta vam naša raketa, a šta je sa vašim sistemom u Rumuniji?

Vesti online pre 2 sata
"Rusija je spremna da pokaže otvorenost bez presedana kada je u pitanju raketa 9M729, ali sa druge strane zahteva korake SAD zbog sistema 'Egis ašor'", izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov. Kako je naglasio diplomata, Rusija ne priznaje jednostranu odluku SAD da izađu iz... »

Cipras građanima: Saznajte istinu o Prespanskom sporazumu

RTV pre 2 sata
RTV: Cipras građanima: Saznajte istinu o Prespanskom sporazumu
ATINA - Grčki premijer Aleksis Cipras objavio je danas video-poruku upućenu građanima, u kojoj ističe da je došlo vreme da se iznesu činjenice o Prespanskom sporazumu s Makedonijom i da se "sazna istina". "Prespanskim sporazumom štitimo našu (pokrajinu) Makedoniju. Prevazilazimo strah i... »

Evropska komisija upozorava na zloupotrebe kupovine državljanstva EU

RTV pre 4 sata
RTV: Evropska komisija upozorava na zloupotrebe kupovine državljanstva EU
BRISEL - Evropska komisija poslaće zvanično upozorenje zemljama članicama da programi u nekim državama EU, koji dozvoljavaju bogatim strancima da kupe državljanstvo, mogu povećati rizik od korupcije, utaje poreza i pranja novca. Ova upozorenja su sadržana u izveštaju koji je pripremila... »

Blokada najvećih gradova u Španiji - taksisti protiv Ubera

B92 pre 9 sati
B92: Blokada najvećih gradova u Španiji - taksisti protiv Ubera
Madrid -- Stotine taksija blokira saobraćaj u Madridu i Barseloni jer vozači zahtevaju strože propise za kompanije za prevoz po pozivu putem mobilnih aplikacija. Taksisti u španskoj prestonici počeli su u ponedeljak u zoru štrajk na neodređeni vremenski rok, javlja agencija AP. Njihovi lideri... »

Poreska uprava u Hrvatskoj može da blokira bilo koju internet stranicu

Radio 021 pre 15 sati
Poreska uprava u Hrvatskoj od početka godine može da blokira bilo koju stranicu na internetu za koju proceni da je "štetna za društvenu zajednicu". Advokat Vlaho Hrdalo kaže da se Hrvatska ovakvim zakonskim rešenjem svrstala uz zemlje poput Severne Koreje, Pakistana ili Sudana. Hrdalo smatra... »

Nemačka zabranila sletanje iranskoj aviokompaniji Mahan

Novi magazin pre 9 sati
Nemačka vlada zabranila je sletanje na nemačke aerodrome iranskoj aviokomaniji "Mahan er" (Mahan Air), navodeći bezbednosne razloge i njenu umešanost u Siriji. Portparol nemačkog Ministarstva spoljnih poslova rekao je danas da je odluka doneta da bi se očuvali interesi nemačke bezbednosne i... »

©2019 Netmark d.o.o.