Svet

Kina: Amerika kriva što je Rusija izašla iz Sporazuma o otvorenom nebu

Sputnik pre 20 minuta
Odluka Rusije da započne proceduru napuštanja Sporazuma o otvorenom nebu je odgovor na akcije Amerike, koja nije reagovala na napore Moskve da spasi Sporazum, izjavila je portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing. „Pozivamo… »

Vijesti: Uhapšen bratanac Andrije Mandića

Nova pre 8 minuta
Danilo Mandić, bratanac lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, uhapšen je u Podgorici, prenose podgoričke Vijesti. Za njim je, navode Vijesti, 20. avgusta prošle godine raspisana poternica, od kada je bio u bekstvu. Njemu se na teret stavlja… »

"Kokainski nilski konji" terorišu kolumbiju: Doveo ih je Pablo Eskobar, lokalne vlasti skoro nemoćne

Kurir pre 8 minuta
Kolumbijski ekolozi oglasili su uzbunu zbog sve brojnije populacije "kokainskih nilskih konja", upozoravajući da ubrzano množenje životinja mora biti zaustavljeno pre nego što "opustoše zemlju". Dvadeset sedam godina nakon ubistva Pabla Eskobara i… »

Za kršenje mera zatvaranje u migrantske centre ili u bolnicu

Nova pre 2 minuta
Nemačka pooštrava pravila u borbi protiv korone. Ko bude više puta prekršio karantin, biće zatvaran, između ostalog i u migrantske centre i bolnice. Nemačke pokrajine razmatraju da, u skladu sa zakonom o zaštiti od bolesti, koji je usvojen… »

Konte dobio poverenje u donjem domu, sutra glasanje u gornjem domu skupštine

RTS pre 2 minuta
Italijanskom premijeru Đuzepeu Konteu danas je u donjem domu parlamenta izglasano poverenje, nakon što je mlađi partner napustio vladajuću koaliciju, ali će morati da se za manje od 24 sata suoči sa znatno neizvesnijim glasanjem o poverenju u… »

Nezavisni odbor saopštio: "u previše zemalja je ovaj signal ignorisan"

Alo pre 20 minuta
Nezavisni odbor saopštio je da su kineski zvaničnici u januaru 2020. mogli rigoroznije da primene mere javnog zdravlja da bi suzbili početno izbijanje kovida19. On je kritikovao Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) zbog toga što nije proglasila… »

"Ruska intranazalna vakcina protiv kovida bezbedna"

Alo pre 8 minuta
Intranazalna vakcina prtotiv korona virusa, koju razvija istraživački institut za grip ruskog Ministarstva zdravlja, pokazala je svoju efikasnost i bezbednost tokom predkliničkih testova, izjavio je danas portparol instituta. "Istraživački institut… »

Za koronu su krivi i Kina i SZO: Švajcarski nezavisni odbor "otkrio" odgovorne za pandemiju kovida19

Srbija danas pre 14 minuta
Nezavisni odbor saopštio je da su kineski zvaničnici u januaru 2020. mogli rigoroznije da primene mere javnog zdravlja. Nezavisni odbor saopštio je da su kineski zvaničnici u januaru 2020. mogli rigoroznije da primene mere javnog zdravlja da bi… »

“Dobiće svih 30.000 evra, kako im je obećano: Vlasti Holandije otpisale dugove roditeljima pogrešno optuženim za prevaru

Nedeljnik pre 50 minuta
(Beta/AP Photo/Peter Dejong, File) (Beta) – Vlasti Holandije danas su saopštile da su otpisale dugove roditeljima, pogrešno optuženim za prevaru u vezi s isplatom dečjih dodataka, nakon što je taj skandal doveo do ostavke vlade. Ministarka… »

Amerikanci pronašli dva neobjašnjiva fenomena: Zašto je Rusija nepobediva?

Pravda pre 26 minuta
SAD se bore da reše nepobedivost Rusa. Amerikanci ne mogu da razumeju kako je Rusija uspela da izađe kao pobednica iz većine oružanih sukoba. Istraživači iz Sjedinjenih Država procenjuju da je Rusija učestvovala u oko 70 oružanih sukoba, od kojih… »

Svet, najnovije vesti »