Svet

Rumuni se osramotili pred Abeom, građani se izvinjavaju

Vesti online pre 22 minuta
Stotine građana Rumunije izvinilo se japanskom premijeru Šinzu Abeu zbog protokolarnih i diplomatskih nedostataka tokom posete njihovoj zemlji, kojom završava evropsku turneju. Ručak i razgovori Abea s rumunskim premijerom u utorak otakazani su, pošto je Mihaj Tudose neočekivano podneo ostavku... »

Tajna evropska inspekcija za Orbana

Politika pre 34 minuta
Zašto poslanica Evropskog parlamenta koja priprema izveštaj o vladavini prava nije najavila posetu mađarskim vlastima. Poslanica Evropskog parlamenta Judit Sargentini uspela je da ne izazove porast tenzija između Budimpešte i Brisela, iako je rekla da joj to nije bila namera. Naprotiv,... »

Pesnicom bebi ulubio lobanju

Vesti online pre 2 sata
Krivični sud u Bazelu osudio je na četiri godine robije 30-godišnjeg Albanca sa Kosova zbog nanošenja teških povreda dvomesečnoj ćerkici, zbog maltretiranja supruge kao i zbog nasilnog ponašanja i pretnji zvaničnim licima. Tužilaštvo je tražilo sedam i po godina zatvora, ali sud je... »

Rohinje i dalje bježe u Bangladeš

Al Jazeera pre 7 sati
Nove informacije dovode u pitanje planove za repatrijaciju 655.000 izbjeglica u Mijanmar. Više od 100 muslimana Rohinja prešlo je od srijede iz Mijanmara u Bangladeš, tvrdeći da vojska i dalje hara u nemirnoj državi Rakhine, što dovodi u pitanje planove za repatrijaciju 655.000 izbjeglica,... »

Tramp i dalje insistira: Zid je zid

OK radio pre 7 sati
Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp je ponovio da će na granici s Meksikom biti izgrađen zid, ali da postoje delovi granice gde ga neće biti. "Zid je zid, to se nikada nije menjalo ili evoluiralo od moje prve zamisli", napisao je Tramp na Tviteru, dodavši da "nikada nije bilo planirano" da... »

Rusija pozajmila Americi 106 milijardi dolara

Sputnik pre 11 sati
Rusija je u novembru 2017. godine povećala ivestiranje u američke državne obveznice za 700 miliona dolara, do 105,7 milijardi dolara, navodi se u dokumentima američkog Ministarstva finansija. Ruski portfolio američkih državnih obveznica raste drugi mesec zaredom. U septembru je iznosio 103,9... »

Rusija: Američke optužbe da pomažemo Pjongjangu su neosnovane

Vesti online pre 11 sati
Izjava državnog sekretara SAD Reksa Tilersona da Moskva ne realizuje sankcije Pjongjangu je potpuno neosnovana, Rusija u potpunosti ispunjava obaveze, rekao je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Igor Morgulov. - Ove optužbe SAD su apsolutno neosnovane. Rusija svoje obaveze u skladu sa... »

VIDEO: Ameri oštetili helikopter od 21 milion dolara

Vesti online pre 12 sati
Piloti helikoptera "MH-60 sihok", američke mornarice, imali su mali problem prilikom "parkiranja" letelice na Menhetnskom helidromu. "Sihok“ iz devete helikopterske eskadrile, poznatije kao "Trozupci“, leteo je na rutinskoj misiji iz baze u Norfolku. Konačno odredište bio mu je nosač aviona... »

Rusija započela isporuku S-400 Kini

OK radio pre 13 sati
Moskva -- Rusija je započela isporuku raketnog sistema S-400 Trijumf Kini na osnovu ugovora iz 2014. godine, rekao je izvor blizak ruskoj vojsci. Pošiljka sadrži kontrolnu stanicu, radarsku stanicu, opremu za energiju i podršku, rezervne delove, različite alate i druge elemente S-400 sistema,... »

Džihadista napao stražare

Vesti online pre 21 sat
Zatvorski čuvari u Francuskoj počeli su prekjuče opšti štrajk pošto je jedan zatvorenik "džihadista" nožem napao trojicu njihovih kolega u oblasti Pa de Kale. Napadač je nemački islamista Kristijan Gančarski, jedan od atentatora na sinagogu u gradu Đerba u Tunisu u kome je poginulo više... »

©2018 Netmark d.o.o.