Svet

Đukanović: Crna Gora je zahvalna Kofiju Ananu na jednoj velikoj stvari koju će naš narod pamtiti

Blic pre 51 minuta
Bivši generalni sekretara UN Kofi Anan bio je vizionar i reformator koji je Svetskoj organizaciji i multilateralizmu dao novu sadržinu i otvorio nove horizonte i perspektivu, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović u telegramu saučešća generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu.... »

Uhapšen napadač koji je pucao na Srbina u Salcburgu

BK TV pre 1 sat
Motiv napada još uvek nije poznat. Austrijska policija uhapsila je jednog italijanskog državljanina zbog sumnje da je u utorak pucao na 35-godišnjeg Srbina u Salcburgu. Srpski državljanin tada je teško je ranjen sa tri metka, u dr Hans Lehner parku, u delu Salcburga koji se zove Šalmos. Motiv... »

Stručnjaci IKAO dolaze u inspekciju Severne Koreje

Sputnik pre 2 sata
Vlasti Severne Koreje su se složile da omoguće osoblju Organizacije međunarodnog civilnog vazduhoplovstva (IKAO) da izvrši inspekciju na licu mesta kako bi se potvrdila bezbednost letova civilnih aviona, saopštila je agencija Kjodo. Sto devedeset dve člana Organizacije civilnog vazduhoplovstva... »

Pijani vozač u Italiji udario srpske državljane pa pobegao

BK TV pre 2 sata
Uhapšen! Pijani vozač u italijanskom mestu Seravale udario je dvoje biciklista, srpskih državljana, koji su išli na posao, a potom je pobegao, prenose danas italijanski mediji. Karabinjeri su uhapsili 43-godišnjeg vozača iz provincije Rovigo, koji se nakon gaženje biciklista nije vratio da im... »

Američka vojska ostaje u Iraku sve dok to bude bilo potrebno

Sputnik pre 3 sata
Američke snage će ostati u Iraku sve dok bude potrebno kako bi pomogle da se stabilizuju regioni koji su ranije bili pod kontrolom DAEŠ-a, rekao je portparol međunarodne koalicije predvođene SAD koja se bori protiv ekstremista. „Držaćemo trupe tamo sve dok smatramo da je to potrebno“,... »

Video: Vatreni oblak iznad British Columbije

Al Jazeera pre 4 sata
Pilot Zsolt Timar-Geng snimio je iz aviona razmjere požara koji je pogodio British Columbiju. Got up close and personal with this fire at 25000 feet. #bcfires #bconfire A post shared by Zsolt Timar-Geng (@zsoltybear) on Aug 17, 2018 at 8:26pm PDT Pilot Zsolt Timar-Geng snimio je iz aviona razmjere... »

Izrael zatvorio granični prijelaz Erez na granici s Gazom

Al Jazeera pre 4 sata
Korištenje graničnog prijelaza dozvoljeno je samo bolesnima i onima koji se vraćaju u Pojas Gaze. Izrael je, kao odgovor na kretanje Palestinaca čamcima prema morskoj granici, zatvorio granični prijelaz Erez, na sjeveru Gaze. Muhammed el-Mukadime iz Odjela za odnose s javnošću Uprave za javne... »

„Nešenel interest“: Ruski brodovi među najboljima na svetu

Sputnik pre 5 sati
Raketne krstarice projekta 144 „Orlan“ stavljene su na spisak najmoćnijih bojnih brodova na svetu. U okviru projekta „Orlan“ od 1973. do 1989. su u Baltičkom brodogradilištu izgrađene četiri krstarice: „Admiral Ušakov“, „Admiral Lazarev“, „Admiral Nahimov“ i „Petar... »

One su prvi Zemljani koji su se vratili živi iz svemira (video)

Sputnik pre 5 sati
Pre tačno 58 godina, 19. avgusta 1960. godine, u Zemljinu orbitu lansiran je „Sputnjik 5“, čiju posadu su činile Belka i Strelka. Eksperiment je bio uspešan. Naučnici su dobili potrebne podatke o boravku životinja u kosmosu, a psi su se vratili nepovređeni i osećali su se dobro. Belka i... »

Dodik: Razgraničenje zbog antisrpske politike

Danas pre 19 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je vreme da Srbi izađu sa jasnim političkim, nacionalnim programom i zahtevima, koji bi mogli da budu njihov cilj u ovom veku, za razliku od prethodnog, koji je prema njegovim rečima za Srbe bio katastrofalan vek. „Međunarodne okolnosti... »

©2018 Netmark d.o.o.