Svet

Egipatski novinar osuđen zbog intervjua sa gej osobom

Danas pre 1 sat
Egipatski sud osudio je na godinu dana zatvora tv prezentera zato što je u svojoj emisiji intervjuisao gej osobu seksualnog radnika. Mohamed el-Geiti je osudjen zbog toga što je „ohrabrivao nemoral“ u svojoj emisiji iz avgusta 2018. gde je gej gost govorio o svom poslu. Egipatske vlasti su... »

Makron ugostio 150 poslovnih lidera u Versaju

Danas pre 1 sat
Predsednik Francuske Emanuel Makron ugostio je večeras u Versaju 150 poslovnih lidera u nastojanju da pridobije podršku za svoj program dok pokret „Žuti prsluci“ nastavlja s demonstracijama protiv njegovih ekonomskih politika. Generalni direktori ili menadžeri kompanija Majkrosoft, Uber,... »

Zbog Amazona 175.000 radnika može ostati bez posla

Danas pre 2 sata
Stručnjaci predviđaju da bi zbog sve veće popularnosti Amazona i krize koja je zahvatila trgovačke lance i robne kuće u Velikoj Britaniji ove godine bez posla moglo ostati 175.000 radnika. Zbog sve veće popularnosti Amazona, ali i ostalih internet trgovina cela situacija bi mogla još više da... »

Izrael priznao napade u Siriji

Danas pre 2 sata
Izrael je preuzeo odgovornost za seriju vazdušnih napada na iranska vojna uporišta u Siriji, javila je danas agencija AP. Konstatovano je da je Izrael do skora praktikovao politiku neobjavljivanja svojih vojnih akcija na sirijskom tlu. Godinama je Izrael uglavnom ćutao o svojim napadima na... »

Makedonska opozicija traži ukidanje Zakona o jezicima

Danas pre 2 sata
Makedonska opoziciona partija VMRO DPMNE danas je Ustavnom sudu Makedonije podnela incijativu za ocenu ustavnosti Zakona o upotrebi jezika i zatražila da do donešenja ocene bude stopirana njegova primena. Prema najvećoj opozicionoj partiji, Zakon o jezicima koaliciona vlast SDSM i DUI je donela... »

Komšić: BiH nije država „slučaj“

Danas pre 3 sata
Ne može BiH biti slučaj, a zvaničnici susednih zemalja išli su tako daleko da su želeli da proglase i nazovu BiH državu „slučajem“, rekao je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić. On je ovo kazao na predavanju na temu „Proces EU i NATO integracija u BiH“ koje je... »

Knežević: Đukanović zaboravlja koliko sam mu dao novca

Danas pre 3 sata
Zaboravljate da ste svojim partijskim saradnicima na sednicama Predsedništva partije govorili da je Duško Knežević najveći donator DPS i da ste sa njim prijatelj, kazao je predsednik Atlas Grupe Duško Knežević. On je reagovao na današnje izjave predsednika vladajuće partije Crne Gore Milu... »

Egipat: Uhapšene 24 osobe zbog sprečavanja rušenja zgrada

Danas pre 3 sata
Egipatska policija je uhapsila 24 osobe koje su pokušale da spreče vlasti da sruše ilegalno sagrađene zgrade u blizini piramida u Gizi, saopštili su zvaničnici. Policija je danas koristila suzavac da rastera okupljene meštane i lokalne trgovce u selu Nazlet el-Saman pošto su se oni sukobili... »

Turska: U biračkom spisku osoba stara 165 godina

Danas pre 3 sata
U Turskoj će se u martu održati lokalni izbori Na biračkim spiskovima u Turskoj pojavilo se na hiljade „neočekivanih“ birača. Među „čudnim“ glasačima su mnogi koji prvi put glasaju, zatim osobe starije od 100 godina – i jedan od 165 godina. U saopštenju opozicionih partija navodi... »

Devet mrtvih u požaru na dva broda u Kerčkom moreuzu

Danas pre 4 sata
Devet ljudi je stradalo u požaru koji je izbio na dva broda koja plove pod zastavom Taznanije u Kerčkom moreuzu, javila je danas ruska savezna agencija za pomorski i rečni saobraćaj (Rosmorrečflot). Eksplozija se verovatno dogodila na jednom od brodova, a vatra je posle prešla na drugi, rekao... »