Svet

Na severoistoku Kine stavljeno u izolaciju tri miliona stanovnika

Slobodna Evropa pre 8 sati
Kina je danas stavila u izolaciju još tri miliona stanovnika na severoistoku zemlje posle pojave novih slučajeva Kovida-19 vezanih za trgovca koji je bio u kontaktu sa starijim osobama. Kinesko Ministarstvo zdravlja danas je prijavilo još 109… »

Kina o Pompeu: Komična bogomoljka koja nastoji zaustaviti točak historije

Al Jazeera pre 11 sati
Pompeo, jedan od najžešćih oponenata Kine u administraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa, zadnje je dane na dužnosti proveo objavljujući niz mjera protiv Pekinga. Kina je u ponedjeljak usporedila odlazećeg američkog državnog sekretara… »

Portugalija pooštrava stroge mere protiv koronavirusa zbog razbuktavanja epidemije

Novi magazin pre 37 minuta
Vlada Portugalije je danas saopštila da je odlučila da pooštri stroge mere protiv širenja koronavirusa nakon što je skok broja zaraženih doveo do prenapregnutosti zdravstvenog sistema. Premijer Antonio Košta rekao je da je previše gradjana… »

EU insistira da vakcinacija protiv koronavirusa ostane dobrovoljna

Novi magazin pre 4 sati
Evropska unija nastoji da smanji zabrinutost gradjana o tome da bi mogli biti primorani da se vakcinišu protiv koronavirusa kako bi im bilo dozvoljeno da putuju, dok se debata vrti oko upotrebe potvrda o vakcinaciji kako bi se pomoglo ponovnom otvaranju… »

Kamala Haris podnela ostavku: Ovo nije oproštaj, već pozdrav

Večernje novosti pre 4 sati
NOVOIZABRANA potpredsednica SAD Kamala Haris danas je i formalno podnela ostavku kao senatorka, uručivši pismo ostavke guverneru Kalifornije Gevinu Njusomu. - Iako napuštam američki Senat, to nije nije oproštaj, već pozdrav. Podneseći ostavku kao… »

Širom Tunisa nastavljeni protesti, više od 600 uhapšenih

Slobodna Evropa pre 9 sati
Više od 600 osoba je uhapšeno nakon treće noći protesta zaredom u više gradova Tunisa, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Portparol tog ministarstva Haled Hajuni naveo je da su uhapšene 632 osobe, uglavnom između 15 i 25 godina… »

Reciprocitet Rusije: Proteruje dvojicu holandskih diplomata

Večernje novosti pre 8 sati
MINISTARSTVO spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da proteruje dvojicu holandskih diplomata. Proterivanje holandskih diplomata usledilo je kao odgovor na prethodno proterivanje dvojice ruskih diplomata iz Haga u decembru zbog špijunaže, preneo je… »

Bregzit muke na delu: Kod Džonsonove rezidencije ribarski kamioni natovareni školjkama, sa porukom Bregzit pokolj!

Kurir pre 10 sati
Najmanje 10 kamiona punih morskih školjki ostavljeno je ispred Dauning strita, rezidencija britanskog premijera Borisa Džonsona u Londonu, i ispred britanskog parlamenta u centralnom delu prestonice Velike Britanije, nakon niza problema koji su nastali… »

Norveška ublažava restriktivne mere

Blic pre 8 sati
Norveška vlada će ublažiti neke restriktivne mere, pošto su se jake mere protiv korona virusa, koje su uvedene pre dve nedelje, pokazale kao efikasne, izjavila je danas premijerka Norveške Erna Solberg. - Iako deluje da su mere efikasne i da je… »

Izrael odgovorio na raketiranje

B92 pre 8 sati
Izraelski borbeni avioni pogodili su rano jutros mete u pojasu Gaze, u odgovoru na dve rakete koje su ispaljene sa te palestinske teritorije. Izraelska vojska je saopštila da su borbeni avioni gađali vojne ciljeve vladajućeg pokreta Hamas u tom… »

Svet, najnovije vesti »