Svet

Radić: (“Novi”) MiG-ovi 29 su samo privremeno rešenje, sledeći višenamenski borbeni avion biramo do 2025. godine

Tango Six pre 1 sat
– Morate da kažete da mi nemamo pilote. Ljudi nam stare. Piloti, oficiri i podoficiri vazduhoplono-tehničke službe se ne podmlađuju. Piloti su stari u proseku između 40 i 43 godine. Naglo kreću u penziju, godišta od ’68 do ’71 sada su najbrojniji deo kadra a prošle i pretprošle godine... »

Filipini: Ubijeno 13 narko dilera

RTV pre 11 minuta
RTV: Filipini: Ubijeno 13 narko dilera
MANILA - Filipinski policajac, nadzornik Romeo Karamat izjavio je da je 13 osumnjičenih za trgovinu drogom ubijeno u racijama u poslednjih 24 časa, dok je više od 100 osumnjičenih dilera uhapšeno. Racije su izvršene u osam filipinskih gradova u provinciji Bulakan, severno od prestonice Manile,... »

Predsednik Perua podneo ostavku, ne može iz zemlje?

RTV pre 53 minuta
RTV: Predsednik Perua podneo ostavku, ne može iz zemlje?
LIMA - Predsednik Perua Pedro Pablo Kučinjski podneo je danas ostavku da bi izbegao predsednički opoziv, a peruanski tužioci zatražili su od sudije da mu se zabrani izlazak iz zemlje. Bivši investitor sa Vol strita, Kučinjski, viđen je kako izlazi iz zgrade vlade, nakon što je peruanskom... »

Ambasada Rusije u SAD: Ili dokazi ili izvinjenje

Vesti online pre 29 minuta
Ambasada Rusije u SAD zahteva od Stejt departmenta ili dokaze za navode u slučaju Skripalj ili izvinjenje. Ambasada je podsetila da je "svaka retorika sa pozicije sile u dijalogu sa Rusijom kontraproduktivna." - Iznenađuju nekompetentne ocene portparolke Stejt departmenta gospođe Heder Nauert. Da... »

SAD: Nevreme odlaže letove, zatvara škole

OK radio pre 2 sata
Njujork -- Obilne snežne padavine i jak vetar zahvatili su istočnu obalu Sjedinjenih Država, gde su zatvorene škole i kancelarije federalne vlade. Aviokompanije su otkazale hiljade letova. Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenja na snežnu oluju od Severne Karoline do Masačusetsa,... »

Napašće snažnije: NATO sprema strategiju za novi specijalni udar na Rusiju

Sputnik pre 3 sata
NATO bi trebalo da izradi novu doktrinu kako bi se suprotstavio „prikrivenim napadima“, a tu se pre svega misli na ratovanje u sajber prostoru, čime bi se dodatno učvrstio sporazum koji datira još iz 1949. godine i koji obavezuje sve članice na uzajamnu odbranu, izjavio je bivši ministar... »

London pristao na "meki Bregzit"

Vesti online pre 10 sati
Velika Britanija i Evropska unija u velikoj meri su se usaglasile o redosledu koraka koje će London preduzeti u procesu Bregzita. Glavni pregovarač Evropske unije Mišel Barnije rekao je da su se dve strane dogovorile o prelaznom periodu, ocenivši ga kao "odlučujući korak". Prelazni period koji... »

Dru Barimor: Zašto sam pokazala grudi Dejvidu Letermanu

Nedeljnik pre 47 minuta
"A to je na neki način kul. I dalje stojim iza toga. Ja sam majka dvoje dece. Ne znam. Sada sam toliko drugačija, da se čini kao da to nisam ja" Ima tome više od dve decenije kako je tada mlada glumica Dru Barimor, gostujući kod poznatog voditelja Dejvida Letermana (bilo je to 1995. godine)... »

Britanija ubeđuje EU da protera ruske diplomate

Sputnik pre 3 sata
London namerava da ubedi evropske partnere da proteraju ruske diplomate, saopštio je Blumberg pozivajući se na izvore. Britanska premijerka Tereza Mej želi da zemlje Evropske unije takođe optuže Moskvu za učešće u trovanju bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja i njegove ćerke. Zbog toga... »

Boris Džonson: Putin će SP iskoristiti kao Hitler Olimpijske igre 1936.

Nedeljnik pre 53 minuta
Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson složio se sa konstatacijom laburističkog poslanika Iana Ostina koji je rekao da će ruski predsednik Vladimir Putin likovati na predstojećem SP u fudbalu. Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson tvrdi da će ruski predsednik Vladimir... »

©2018 Netmark d.o.o.