Svet

Tramp štedi na Balkanskom servisu: Podgorica i Skoplje ispali iz igre

Večernje novosti pre 23 minuta
Sudeći prema predlogu američkog budžeta za 2020., Tramp štedi na Balkanskom servisu. PREDLOG budžeta za 2020. godinu, koji je administracija američkog predsednika Donalda Trampa podnela Kongresu, najveći je u istoriji SAD. Ali on istovremeno predviđa uštede u inostranim programima. To se... »

EPP izbacuje Mađare iz članstva? Orban na putu za Brisel

B92 pre 6 sati
B92: EPP izbacuje Mađare iz članstva? Orban na putu za Brisel
Brisel -- Premijer Mađarske Viktor Orban putuje u Brisel kako bi prisustvovao sastanku Evropske narodne partije (EPP). Na sastanku će biti razmatrano da li će Orbanova stranke Fides biti isključena ili suspendovana iz tog glavnog saveza stranaka desnog centra u Evropskom parlamentu. Od 49... »

Izraelski veterinari spasili palestinskog papagaja

Večernje novosti pre 6 sati
Izraelska organizacija za prava životinja pomogla je da se izleči jedan povređeni papagaj iz pojasa Gaze nakon što je njegov vlasnik Abdulah Šaraf apelovao za pomoć na Fejsbuku. Izraelska organizacija za prava životinja pomogla je da se izleči jedan povređeni papagaj iz pojasa Gaze nakon... »

Usporava nemačka ekonomija, eksperti nisu optimistični

Večernje novosti pre 7 sati
Ovo smanjenje dolazi nakon što su Evropska komisija i Međunarodni monetarni fond snizili izglede rasta nemačkog bruto domaćeg proizvoda za 2019. Tim ekonomskih savetnika nemačke vlade gotovo je prepolovio prognozu rasta Nemačke za ovu godinu na 0,8 odsto, što je najnovije u nizu smanjenja... »

Si Đinping naredio jačanje ideologije u školama

Večernje novosti pre 8 sati
Kineski predsednik naredio nastavnom kadru da "pojača teorijsko učenje, poboljša delotvornost ideološkog i političkog obrazovanja (...) i integriše osnovne vrednosti socijalizma u proces obrazovanja" Kineski predsednik Si Đinping pozvao je na jačanje ideološkog obrazovanja u školama,... »

Putin: Su-57 je najbolji lovac na svetu (video)

Večernje novosti pre 10 sati
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je ruski lovac Su-57 po svojim taktičko-tehničkim karakteristikama najbolji avion na svetu. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je ruski lovac Su-57 po svojim taktičko-tehničkim karakteristikama najbolji avion na svetu. „Su-57, odnosno... »

Tramp i Bolsonaro: Odnosi dve zemlje bolji nego ikad

Večernje novosti pre 9 sati
Američki predsednik Donald Tramp sastao se danas sa novim brazilskim desničarskim predsednikom Žairom Bolsonarom, koji se nalazi u višednevnoj poseti SAD. Američki predsednik Donald Tramp sastao se danas sa novim brazilskim desničarskim predsednikom Žairom Bolsonarom, koji se nalazi u... »

Šokantna reklama: Izraelska ministarka se naprskala parfemom "Fašizam" i naljutila javnost (video)

Večernje novosti pre 10 sati
Izraelska krajnje desna stranka "Hayamin Hehadash" objavila je video za izbornu kampanju u kojoj se ministarka pravosuđa u elegantnom odelu prska parfemom naziva "Fašizam", izazvavši time pravu eksploziju na društvenim mrežama. Izraelska krajnje desna stranka "Hayamin Hehadash" objavila je... »

EU nastavlja da pruža pomoć partnerima za buduće članstvo

B92 pre 6 sati
B92: EU nastavlja da pruža pomoć partnerima za buduće članstvo
Savet EU usaglasio je poziciju o Uredbi za uspostavljanje Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA ) za period od 2021. do 2027. godine. "EU će nastaviti da pruža pomoć kako bi pripremila partnere za buduće članstvo u Evropskoj uniji i podržala njihov proces pridruživanja", navodi se u... »

EPP izbacuje mađare iz članstva posle godina sukoba?! Orban hitno otputovao za Brisel

Kurir pre 4 minuta
Premijer Mađarske Viktor Orban putuje u Brisel kako bi danas prisustvovao sastanku Evropske narodne partije (EPP), gde će biti razmatrano da li će Orbanova stranke Fides biti isključena ili suspendovana iz tog glavnog saveza stranaka desnog centra u Evropskom parlamentu. Od 49 punopravnih... »

©2019 Netmark d.o.o.