Svet

Otmice, nestanci i kanibalizam: Ovo je 10 najvećih avionskih misterija u istoriji (foto)

Blic pre 8 sati
Konačni izveštaj o nestanku aviona MH370 objavljen je, ali u njemu nema definitivnih zaključaka o poslednjim satima leta. U izveštaju, koji je objavljen juče, više od četiri godine od tragedije, potvrđuje se tvrdnja malezijskih vlasti da je kurs aviona namerno preusmeren, kao i da je zatim... »

Erdogan jednoglasno reizabran za lidera stranke AKP

Blic pre 14 sati
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan reizabran je danas za lidera Stranke pravde i razvoja (AKP). To su pokazali rezultati glasanja koje je održano na partijskom kongresu u Ankari, izvestila je ruska novinska agencija Tass. Svih 1.380 delegata jednoglasno je glasalo za Erdogana.... »

Rohani krajem meseca pred parlamentom

Blic pre 14 sati
Iranski predsednik Hasan Rohani pojaviće se pred parlamentom 28. avgusta kako bi odgovarao na pitanja o načinu na koji njegova Vlada rešava ekonomske probleme, izjavio je danas poslanik Asadolah Abasi. "Postignuta je saglasnost da će se predsednik Rohani pojaviti 28. avgusta na sednici na kojoj... »

Incident ispred parlamenta okarakterisan kao pokušaj ubistva

Blic pre 15 sati
Protiv Saliha Katera, vozača koji je udario u zaštitnu ogradu ispred zgrade britanskog parlamenta, podignuta je optužnica za pokušaj ubistva, saopštila je danas londonska policija. Tri osobe su povređene u incidentu koji se odigrao u utorak u jutarnjim satima. Policija navodi da je u pitanju... »

Drama u Baru: Vatrogasci hvatali poskoka u dnevnoj sobi

Blic pre 15 sati
Vatrogasci u Baru morali su da intervenišu zbog poskoka koji je "zalutao" u dnevnu sobu kod turista koji letuju u iznajmljenoj kući u Dobroj Vodi. Vatrogasci su dobili poziv oko 22.15, sa Velikog Pijeska da je zmija u kući. "Noseći potrebnu opremu za hvatanje zmije, vatrogascii su pošli na lice... »

Nemačka dobija useljenički zakon

Danas pre 2 sata
Godinama se politika svađala oko toga treba li Nemačkoj useljenički zakon. Ništa nije bilo regulisno, iako se useljavanje faktički odvijalo. Sada politika pokušava da stigne realnost, smatra Rihard Fuks. Kako to izgleda kada realnost stvara političke činjenice, može se trenutno lepo videti... »

Počeo hadžiluk, dva miliona vernika u Meki

Danas pre 3 sata
Oko dva miliona muslimana iz celog sveta očekuje se tokom naredne nedelje na hodočašću, koje počinje danas, u svetom mestu islama Meki i u obližnjim gradovima, prenosi Hina. Hadž, jedan od pet stupova islama, obavezan je za sve vernike muslimanske vere bar jedanput u životu, ako poseduju... »

Američka vojska ostaje u Iraku sve dok bude potrebno

RTV pre 3 minuta
RTV: Američka vojska ostaje u Iraku sve dok bude potrebno
ABU DABI - Američke snage će ostati u Iraku sve dok bude potrebno kako bi pomogle da se stabilizuju regioni koji su ranije bili pod kontrolom Islamske države, rekao je portparol međunarodne koalicije predvođene SAD koja se bori protiv ekstremista. "Držaćemo trupe tamo sve dok smatramo da je... »

Albanska mafija jedna od najjačih na svetu

RTV pre 11 minuta
RTV: Albanska mafija jedna od najjačih na svetu
BEOGRAD - Među pet najjačih i najopasnijih mafijaških organizacija na svetu spada albanska mafija, koja ima tendenciju da zauzme i više mesto na toj "zloglasnoj lestvici". Na prvom mestu još uvek se nalazi meksički narko-kartel kao najopasnija mafijaška organizacija na svetu, na drugom... »

Inicijativa za kontrolu oružja izvela demonstrante na obe strane u Sijetlu

Glas Amerike pre 1 sat
SEATTLE — Desničarski demonstranti okupili su se u subotu u Sijetlu na skupu "Sloboda ili smrt", koji je na ulice izveo i kontramitingaše sa levice, zbog čega su na desetine policajaca držale dva skupa razdvojena. Desničarska grupa Vašington 3 pesrsenters i Patriotska molitva održavali su... »

©2018 Netmark d.o.o.