Svet

Zapad 2021: Šta je Rusija pokazala svetu na vojnim vežbama zloslutnog imena: Ovako Moskva zamišlja rat sa NATO silama

Blic pre 10 sati
Rusija je 16. septembra okončala svoju šestodnevnu Zajedničku stratešku vežbu “Zapad 2021”, velike vojne manevre fokusirane na Zapadni vojni okrug, vojnoadministrativnu jedinicu ruske vojske u Sankt Peterburgu, i Belorusiju. “Zapad” je… »

Makron ne podiže slušalicu: Francuski predsednik i dalje ljut zbog podmornica i ne odgovara na pozive australijskog premijera

Večernje novosti pre 10 sati
Emanuel Makron, Foto AP Makron, ljut zbog australijskog odbijanja da kupi naručene podmornice od Pariza, jednostavno, ne odgovara na njegove pozive. - Još nismo dobili priliku da se čujemo. Bićemo strpljivi - rekao je Morison. Prvi ministar Australije… »

Da li smo u srodstvu? Bajden se sa indijskim premijrom šalio na temu svog porekla (foto)

Večernje novosti pre 10 sati
Foto: - Da li smo u srodstvu - upitao je Bajden indijskog premijera, na šta mu je Modi kroz šalu potvrdno odgovorio, prenosi Rojters. Američki predsednik je objasnio da je saznao za indijsku granu porodice Bajden kada je prvi put izabran u Kongres… »

Čemu služi AUKUS? Nož u leđima NATO-a, poniženje Evrope i(ili) za napad na Kinu (video)

Večernje novosti pre 10 sati
Foto Tanjug/AP Dok je istim povodom Francuska optužila Australiju i dve svoje NATO saveznice, SAD i Veliku Britaniju, da su joj zabile nož u leđa. I zapretila im posledicama. Taj povod ovakvim reakcijama bila je obznana da je u Indo-pacifičkom… »

Treća doza Moderne nije odobrena u SAD

Danas pre 11 sati
Modernina vakcina trebalo bi da stigne u Srbiju u oktobru, a upravo je ova vakcina, zajedno sa Fajzer-Biontek preporučena da se primi kao treća doza. Stručni tim za imunizaciju Srbije preporučio je da se kao buster doza dobije RNK vakcina, s tim da je… »

Pućdemon pušten iz zatvora na Sardiniji

Danas pre 13 sati
Bivši katalonski lider Karles Pućdemon pušten je iz pritvora u Italiji, nakon odluke sudije da može na slobodi da čeka saslušanje 4. oktobra o izručenju Španji, koja ga tereti za pokušaj otcepljenja Katalonije. Sudija Plinia Klara Azena je… »

Izraelski vojnici ubili Palestinca tokom protesta na Zapadnoj obali

Danas pre 15 sati
Izraelski vojnici ubili su danas jednog Palestinca za vreme protesta na severu Zapadne obale, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja. Kako je navedeno Palestinac je pogođen bojevom municijom u glavu u gradu Beita. U tom malom gradu se već… »

Nova tužba za princa endrua: Još jedna žrtva tuži člana britanske kraljevske porodice za seksualni napad

Blic pre 9 sati
Britanski princ Endrju primio je u SAD tužbu za seksualni napad koju je podnela žena koja tvrdi da ju je Vojvoda od Jorka primorao na seksualni odnos sa njim u domu pokojnog finansijera DŽefrija Epstina u Londonu. Princ i žena koja ga je tužila… »

Sardinija, Puđdamon pušten da se brani sa slobode

RTS pre 13 sati
Vođa katalonskih separatista Karles Puđdamon, koji je juče uhapšen na Sardiniji, pušten je nakon saslušanja da se brani sa slobode, ali mora da ostane na ostrvu. Katalonski zvaničnici traže od Madrida da odmah povuče međunarodnu poternicu… »

Avganistan: „Nastavićemo pogubljenja i odsecanje delova tela" - poručuje jedan od talibanskih vođa

BBC News pre 19 sati
Uprkos nastojanju da pokažu umerenije lice, talibani, po svemu sudeći, neće prekinuti praksu iz vremena kada su ranije bili na vlasti u Avganistanu. Zloglasni bivši talibanski šef verske policije rekao je da će u Avganistanu biti nastavljene… »

Svet, najnovije vesti »