Svet

Pokušali da dođu do Nemačke: Marokanci uhapšeni na granici, krili se ispod osovine autobusa

Blic pre 9 sati
Na Međunarodnom graničnom prelazu Bosanski Brod u BiH privedena su dva migranta koja su na relaciji Sarajevo-Hamburg putovala zakačena ispod autobusa. Kako navodi portal Kliks, prvo je vozač prijavio da se u autobusu ispod zadnjeg pogona desne osovine… »

Reforme: Libanski premijer dogovorio mere za ublažavanje ekonomske krize

Blic pre 9 sati
Libanski premijer Sad al-Hariri dogovorio je sa vladinim partnerima paket reformi da bi ublažio ekonomsku krizu koja je izazvala proteste širom zemlje, rekli su zvanični izvori Rojtersu. Mere uključuju 50 odsto smanjenja plata aktuelnim i bivšim… »

Šta SAD? Britanija je ponovo u političkoj dubiozi, a ovo je šest mogućih raspleta Bregzit drame

Blic pre 11 sati
Svega 11 dana ostalo je do isteka roka do kojeg Boris Džonson tvrdi da će Britanija napustiti EU. Isti taj Džonson poslao je sinoć Briselu nepotpisano pismo u kojem je tražio odlaganje Bregzita, a zatim i još jedno i u kojem je naveo da je to stav… »

Neredi u Čileu, vojska patrolira ulicama

Danas pre 10 sati
Neredi i nasilje u Čileu nastavljaju se i danas iako je predsednik zemlje ukinuo poskupljenje cene metroa koja je izazvala velike demonstracije. U supermarketu u San Bernandu došlo je do pljačke i požara kada su poginule dve žene, a treća je… »

"Pao" škaljarac: Policija u Podgorici uhapsila Branka Miranovića

Blic pre 12 sati
Podgoričanin Branko Miranović (41), koji u u policijskim evidencijama važi za bezbednosno interesatnu osobu, uhapšen je jutros zbog nelegalnog posedovanja oružja, nezvanično je potvrđeno CdM-u iz Uprave policije. Miranović je, navodno, povezan sa… »

Žestok sukob na ulicama hongkonga: Policija ponovo koristila suzavac i vodeni top plave boje (video)

Blic pre 11 sati
Policija u Hongkongu upotrebila je suzavac i vodene topove kao odgovor na Molotovljeve koktele koje su večeras po lokalnom vremenu bacali demonstranti u Hongkongu. Na protestu se okupilo na desetine hiljada ljudi, a oštećeno je na stotine prodavnica… »

Nova generacija, nove tehnologije: Proteste u Barseloni vodi misteriozna organizacija koja za Španiju ima samo jednu poruku

Blic pre 11 sati
Do ove nedelje, slike koje je slao katalonski pokret za nezavisnost bile su njegove crvene, žute i plave zastave i ogromne gužve na proslavama nacionalnog dana regiona koje su pozivale na na odvojenu republiku. Od ponedeljka, međutim, slike koje dolaze… »

"Idite i investirajte drugde": Erdogan: Turska nikada neće dozvoliti proizvodnju e-cigareta

Blic pre 11 sati
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da nikada neće dozvoliti kompanijama koje proizvode elektronske cigarete da izrađuju svoje proizvode u Turskoj, pozivajući Turke da piju čaj umesto toga. Govoreći na događaju organizovanom… »

Ponovo haos na ulicama Hongkonga, povređene 24 osobe

Danas pre 11 sati
Na ulicama Hongkonga danas je ponovo nastao haos pošto su demonstranti posle neodobrenog prodemokratskog protesta postavljali barikade i palili prodavnice, dok je policija odgovorila suzavcem i vodenim topovima. Demonstranti su bacali molotovljeve… »

Kurdi napustili sirijski grad, Turska potvrdila njihovo povlačenje

Danas pre 13 sati
Portparol glavne kurdske grupe u Siriji rekao je danas da su njihovi borci evakuisali severni grad Ras al-Ajin, i da oni više tamo nemaju oružano prisustvo. Portparol Sirijskih demokratskih snaga rekao je da je današnja evakuacija deo sporazuma koji je… »

Svet, najnovije vesti »