Svet

Veliki deo Evrope na udaru ledenog talasa

Politika pre 5 sati
VARŠAVA – Veliki deo Evrope našao se na udaru ekstremno niskih temperatura, zbog kojih su u Varšavi popucale železničke šine i pogoršan je kvalitet vazduha zbog korišćenja uglja za grejanje. U nekim delovima Poljske temperature su tokom… »

Zaraženi migranti zaustavljeni na granici: Nakon sukoba karavana sa policijom Gvatamale zatražili pomoć pa im otkriven…

Kurir pre 5 sati
Migranti koji su pokušali da dođu do SAD preko Gvatemale, zaraženi su kovidom 19, saopštila je vlada ove centralnoameričke zemlje i dodala da je ukupno zaražena 21 osoba. Slučajevi su potvrđeni nakon što su migranti zatražili medicinsku pomoć… »

Austrija želi saradnju sa SAD u vezi sa Balkanom

RTV pre 12 sati
BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Aleksander Šalenberg izjavio je da se nada promeni kursa SAD po pitanju međunarodne politike, ističući da bi Austrija želela saradnju sa Amerikom u vezi sa zapadnim Balkanom. "Oblast gde bi Austrija želela… »

Hrvatska: Vakcinisano oko 46.000 ljudi, kod 80 blaže nuspojave

Blic pre 13 sati
U Hrvatskoj se do ovog vikenda vakcinisalo oko 46.000 gradjana, a kod njih 80 zabeležene su uglavnom blaže nuspojave, izjavila je Alemka Markotić, direktorka Klinike za infektivne bolesti ''Dr Fran Mihaljević''. Ona je potvrdila pojavu teže… »

Slovačka želi da testira skoro celo stanovništvo u roku od devet dana

Danas pre 13 sati
Slovačka je danas pokrenula projekat čiji je cilj da skoro celo svoje stanovništvo u roku od devet dana testira na prisustvo virusa korona. Vlada Slovačke se nada da će time omogućiti da se učenici sledećeg meseca vrate u škole, da se smanji… »

Slovačka: Pooštrene i produžene antiepidemijske mere

Nova pre 22 sata
Vlada Slovačke naredila je da se pooštre antiepidemijske mere, produžila ih do 7. februara i pokrenula sedmodnevnu kampanju testiranja kako bi suzbilo širenje koronavirusa. Restrikcije uvedene 31. decembra planirane su do 24. januara i podrazumevaju… »

Britanski soj virusa otkriven u Češkoj: Sumnja se da 10 odsto skorašnjih slučajeva ima mutiranu koronu

Blic pre 2 sata
Institut za javno zdravlje Češke saopštio je danas da je u toj zemlji potvrđeno prisustvo novog, zaraznijeg soja korona virusa otkrivenog u Velikoj Britaniji. Predstavnica Instituta potvrdila je da je otkriven novi soj, ali je za utorak najavila… »

SAD sprema nove sankcije za Severni tok 2

Nova pre 1 sat
SAD obavestile su evropske saveznike o planovima za sankcionisanje ruskog broda "Fortuna", koji je umešan u izgradnju gasovoda Severni tok 2 od Rusije do Nemačke, preneo je danas nemački poslovni dnevnik ''Handelsblat''. Američka administracija rekla… »

Vojska SAD povukla posldnje trupe iz Somalije

Glas Amerike pre 9 sati
Prema američkoj komandi za Afriku, američka vojska je završila povlačenje trupa iz Somalije. Portparol AFRICOM-a pukovnik Kristofer P. Karns potvrdio je za Somalijski servis Glasa Amerike da je premeštanje trupa završeno pre roka predviđenog… »

Ona je sada "na nišanu" Erdogana: Zbog ove žene je njegova stranka izgubila Istanbul (video)

Kurir pre 3 sata
Na "nišanu" turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana sada je i Čanan Kaftančioglu, koja je rukovodila kampanjom nakon koje je vladajuća stranka pobeđena u Istanbulu. Nemački Dojče vele (DW) navodi da je Čanan Kaftančioglu jedna od političkih… »

Svet, najnovije vesti »