Svet

Infiltriraj se i izdaj: Njih 14 bili su uzorni građani Amerike dok nije otkriveno da rade za Ruse (foto)

Blic pre 4 sata
Tokom Hladnog rata u Americi je naširoko vladao strah od komunističkih špijuna koji je imao svojih osnova, jer je među brojnim Rusima koji su došli u SAD bilo i ruskih tajnih agenata. Ali i Amerikanaca koji su radili za Sovjete. Obaveštajac u vojsci, 1980. godine prešao je u CIA i radio u... »

Bajkeri pomažu od Gradiške do Beograda

Vesti online pre 4 sata
Moto klub Tef farer AU iz mesta Au u istočnoj Švajcarskoj organizovao je ručak za kolege iz moto klubova "Sveti Sava" iz Basekurta u kantonu Jura i Orlovi iz St. Galena. Ta dva kluba su se priključila humanitarnoj akciji koju vodi Miki Stojnić, predsednik Moto kluba Tef Farer Au. Stojnić je... »

Volstrit u plusu uoči saopštenja Feda, evropske berze u padu

Blic pre 10 sati
Akcije na Volstritu su danas uglavnom porasle u iščekivanju odluke američke Uprave federalnih rezervi (Fed) o kamatnim stopama, dok su u Evropi zabeležile pad. Nemački indeks DAX je u popodnevnim časovima pao za 0,3 odsto, francuski KAK 40 za 0,5 odsto, a britanski FTSE 100 u istom procentu,... »

Makron: Napad na Skripalja ne može da prođe bez odgovora

Blic pre 10 sati
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da napad nervnim agensom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skriplja u Britaniji ne može da ostane bez odgovora. "Jasno je da ono što se dogodilo u Ujedinjenom Kraljevstvu ne može da ostane bez odgovora", rekao je Makron tokom konferencije... »

Bogovič dobitnik "briselskog oskara" u kategoriji Inovacija

Blic pre 10 sati
Evropski poslanik iz Slovenije Franc Bogovič (SLS/EPP) dobitnik je nagrade za najboljeg evroposlanika u 2018. u kategoriji Istraživanja i Inovacija. Mep Award, tzv. EU Oskar, svake se godine dodeljuje najuspešnijim evropskim poslanicima u 18 kategorija a dodelu organizuje Parliament Magazin.... »

Radnik austrijske ambasade u Izraelu opozvan zbog nacističke majice

Blic pre 10 sati
Ministar spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl naredila je jednom od zaposlenih u austrijskoj Ambasadi u Izraelu da se vrati u zemlju, nakon što su austrijske novine "Falter" objavile fotografiju sa njegovog "Fejsbuk" naloga na kojoj on nosi majicu sa nazivom nacističke tenkovske divizije,... »

Hor Bundestaga u srpskoj crkvi

Vesti online pre 10 sati
Jedan vanserijski događaj koji će se još dugo pamtiti desio se prošlog vikenda u srpskoj crkvi u berlinskom Tempelhofu, gde je održan koncert sećanja na stogodišnjicu od završetka Prvog svetskog rata. Tim povodom su prvi put zajedno nastupili nemački i srpski hor: Muzičko društvo... »

Velika Britanija otvara 250 novih radnih mesta u oblasti diplomatije

Blic pre 10 sati
Velika Britanija će u naredne dve godine otvoriti novih 250 diplomatskih pozicija, što će za oko 15 odsto povećati procenat predstavnika britanske diplomatije u inostranstvu, usled želje da se potpišu novi trgovinski ugovori nakon "Bregzita", saopšteno je iz britanskog Ministarstva spoljnih... »

Crnogorci krali zlato u Dubrovniku

Blic pre 10 sati
Crnogorski državljani uhapšeni su zbog krađe u Dubrovniku, prenosi današnji Dubrovački vesnik. Oni se sumnjiče da su razbojništvo počinili u zlatarskoj radnji u dubrovačkom naselju Gruž. Muškarac (62) i žena (45) iz Herceg Novog juče poslepodne ušli su u zlataru na Obali Stjepana... »

Sirija: Postignut sporazum o evakuaciji 7.500 boraca

Blic pre 11 sati
Sirijski državni mediji i portparol snaga pobunjenika saopštili su da je načinjen sporazum da se 7.500 pripadnika pobunjeničkih snaga i njihovih porodica iz Haraste u istočnoj Guti, evakuiše u severnu provinciju Idlib, koja je pod kotrolom pobunjenika. Kako danas prenosi AP, taj sporazum će... »

©2018 Netmark d.o.o.