Svet

Osmi dan drame: Teška akcija spasavanja dečaka

Vesti online pre 9 sati
Španski zvaničnici su saopštili da akcija spasavanja dvogodišnjeg dečaka, koji je pre osam dana upao u uzan i dubok bunar na jugu Španije, slabo napreduje. Akcija se odvija pod veoma teškim okolnostima. Spasioci su počeli da kopaju tunele da bi stigli do dečaka, ali se taj proces teško... »

S.Irska: Četvoro uhapšenih, odgovorna Nova IRA?

RTV pre 15 sati
RTV: S.Irska: Četvoro uhapšenih, odgovorna Nova IRA?
BELFAST - Policija je uhapsila još dvojicu muškaraca zbog sumnje da su povezani sa eksplozijom automobila-bombe u Londonderiju, u Severnoj Irskoj, čime je broj uhapšenih porastao na četiri, saopštili su zvaničnici. Prema njihovim rečima, policija istražuje da li je ekstremistička grupa... »

Ne prestaju sa provokacijama: U Prištini otkrivena tabla sa natpisom "Ministarstvo odbrane Kosova"

Večernje novosti pre 12 sati
Otkrivanjem natpisa "Ministarstvo odbrane Kosova" u zgradi u kojoj se ranije nalazio natpis Ministarstvo Bezbednosne snage Kosova zvanično je počeo proces tranzicije te snage u Oružane snage Kosova bez promene naziva. PRIŠTINA - Otkrivanjem natpisa "Ministarstvo odbrane Kosova" u zgradi u kojoj... »

Vocap ograničio prosleđivanje poruka u borbi protiv lažnih vesti

Radio 021 pre 5 sati
Korisnici sada istu poruku mogu da proslede samo pet puta. Getty Images Poruka je do sada mogla da bude prosleđena 20 puta Istu poruku na Vocapu korisnici sada mogu da proslede pet puta - novo je pravilo u pokušaju da se spreči širenje lažnih informacija putem ove platforme. Fejsbukova... »

Otkrivena tajna raketna baza Severne Koreje

RTV pre 2 sata
RTV: Otkrivena tajna raketna baza Severne Koreje
VAŠINGTON - Američki tink-tenk saopštio je danas da je otkrio jednu raketnu bazu Severne Koreje koju, kako navodi, vlada te zemlje još nije prijavila. Raketna operativna baza Sino-ri, koja se nalazi 212 kilometara severno od demilitarizovane zone na granici dve Koreje, jedna je od starijih od... »

"Američki heroj": Umro bivši agent CIA koji je inspirisao film "Argo"

Blic pre 12 sati
Bivši CIA agent što je poslužio kao inspiracija za film "Argo", preminuo je u 78 godini. Toni Mendez je bolovao od Parkinsonove bolesti. Njegovo zaduženje u CIA bilo je uglavnom vezano za operacije spasavanja. Najčuveniji je po spasavanju šestoro američkih diplomata iz Irana tokom talačke... »

Kamala Haris ulazi u predsedničku trku u SAD

Danas pre 8 sati
Demokratska senatorka Kongresa SAD Kamala Haris najavila je da ulazi u trku za predsednika. Haris (54) rekla je za televiziju Ej-Bi-Si (ABC) da će se pridružiti povećoj listi kandidata za predsedničku nominaciju Demokratske partije. „Kandidujem se za predsednika SAD. Veoma sam uzbuđena zbog... »

U Venecueli pokušan vojni udar, uhapšeni gardisti, ukrali oružje i oteli dva oficira

Vesti online pre 7 sati
Oružane snage Venecuele uhapsile su nekoliko gardista koji su ukrali oružje i oteli dva oficira, koji su pokušali da ustanu protiv vlade u Karakasu, saopštilo je ministarstvo odbrane te zemlje. Izjava navodno potvrđuje izveštaje o ustanku jedinice nacionalne garde, koja je izazvala nemir u... »

Ruski brodovi "ispratili" američke iz Baltičkog mora

B92 pre 10 sati
B92: Ruski brodovi "ispratili" američke iz Baltičkog mora
Moskva -- Korvete ruske Baltičke flote pratile su američke razarače "Grejvli" i "Porters" tokom njihovog izlaska iz Baltičkog mora, javlja TASS. Ruski Centar za upravljanje nacionalnom odbranom saopštio je da su korvete ruske Mornarice "Bojki" i "Sobraziteljni" "vodile" američke razarače koji... »

Makedonija i Grčka: Sukobi u Atini zbog promene imena

BBC News pre 13 sati
Desetine hiljada ljudi protestovalo je u Atini protiv ratifikacije sporazuma o promeni imena Makedonije. Sukob demonstranata i policije odigrao se na ulicama Atine kada je grupa građana izašla na ulice u znak protesta zbog promene imena Makedonije. Policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala... »