Svet

Sat je stao posle cunamija, 10 godina kasnije ponovo je počeo da kuca nakon zemljotresa

Blic pre 1 sat
Sat star sto godina koji je stao kad je Japan pre deceniju pogodio katastrofalan zemljotres i cunami, ponovo je počeo da kuca nakon nedavnog potresa. Sat je stajao čitavu deceniju u hramu Bunšun Sakano kao podsetnik na 11. mart 2011. kad se dogodila… »

Iran odbacio evropska strahovanja zbog nuklearnog programa te zemlje

Novi magazin pre 1 sat
Iranski predsednik Hasan Rohani ocenio je danas da je neosnovana zabrinutost Berlina, Londona i Pariza oko najave Teherana o povišenju obogaćivanja uranijuma na 60 odsto. "Zabrinutost je izražena u Evropi i SAD oko toga da mi u Iranu počinjemo da… »

Bocan-Harčenko: Rusija spremna na nove aspekte učešća u rešavanju kosovskog pitanja

Sputnik pre 1 sat
Rusija je spremna da razmotri nove aspekte učešća u rešavanju kosovskog pitanja ukoliko Srbija to bude želela, izjavio je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko u intervjuu za RIA Novosti. „Uz sve trenutne poteškoće u odnosima sa… »

Danska: Optužena trojica Iranaca za podršku terorizmu

Vesti online pre 1 sat
Danski javni tužilac saopštio je danas da je optužio tri osobe Iranske Arapske opozicione grupe za finansiranje i podržavanje terorističkih aktivnosti u Iranu i za pomaganje obaveštajnim službama Saudijske Arabije. Tri člana Arapskog borbenog… »

Bajdenov predlog Putinu

Vesti online pre 1 sat
Predsednik SAD Džo Bajden predložio je ruskom lideru Vladimiru Putinu da se sastanu „narednih nedelja“, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken. – Više bismo voleli da sa Rusijom imamo stabilne i predvidljive odnose. To, sa druge… »

Špan: Želimo Regeneron antitela za široku primenu

Vesti online pre 1 sat
Nemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je danas da bi Nemačka želela da koristi Regeneronov koktel monoklonskih antitela u širokoj primeni za lečenje virusa Covid-19, ali da je potrebno da se preciziraju još neki detalji u vezi troškova. –… »

Vitraži katedrale Notr Dam

N1 Info pre 1 sat
Danas je tačno dve godine od požara koji je pretio da u potpunosti uništi jedno od najvećih znamenja Pariza, crkvu Notr Dam. Donosimo vam priču o njenim vitražima, večnoj ornamentici srednjevekovne gotike, koji su pukim čudom ostali netaknuti… »

Greška za greškom Amerikanaca: Ruski avioni završili na čestitki Ratnom vazduhoplovstvu SAD /foto/

Sputnik pre 1 sat
Američka senatorka Sindi Hajd-Smit uklonila je sramotnu grešku nakon što su korisnici Tvitera istakli da se na njenoj rođendanskoj čestitki namenjenoj Komandi Ratnog vazduhoplovstva SAD nalaze ruski avioni Su-34, a ne američki. „Srećan 73… »

Francuska savetuje državljanima da napuste Pakistan

Vesti online pre 1 sat
Francuska je savetovala svoje državljane i kompanije da privremeno napuste Pakistan zbog ozbiljnih pretnji nakon nasilnih sukoba u zemlji tokom ove nedelje, rekao je diplomatski izvor Rojtersu. Diplomatski izvor, sa kojim je agencija razgovarala… »

Si Djinping primio nove ambasadore 29 zemalja

Radio sto plus pre 1 sat
Kineski predsednik Si Djinping primio je akreditivna pisma novih ambasadora iz 29 zemalja kojima je preneo da je Kina spremna da zajedničkim naporima sa svim zemljama čvrsto podrži multilateralizam i zaštiti medjunarodni sistem čije su jezgro UN i… »

Svet, najnovije vesti »