Svet

Sirakov: Zapadni Balkan važan za bezbednost i blagostanje Evrope

RTV pre 12 sati
RTV: Sirakov: Zapadni Balkan važan za bezbednost i blagostanje Evrope
BEČ - Ambasador Bugarske u Austriji Ivan Sirakov ističe da je Zapadni Balkan važan za bezbednost i blagostanje Evrope, dodajući da je upravo zbog toga taj region u fokusu bugarskog predsedavanja EU. Bugarska želi da zapadnobalkanskoj šestorki da uputi poruku "da Evrope nije potpuna bez njih",... »

Građani EU najviše putuju u SAD i Tursku

Danas pre 12 sati
Broj noćenja kineskih turista u zemljama EU utrostručen je u poslednjih deset godina i dostigao je broj od 25 miliona tokom 2016. godine, pokazuju poslednji podaci Eurostata. Porast turista iz Kine u Evropi mnogo više je uvećan nego u SAD, Rusiji i Brazilu. Kineski posetioci čine skoro šest... »

Prva žena mandatar u Rumuniji

Danas pre 24 sata
Rumunski predsednik je u sredu predložio da članica Evropskog parlamenta bude naredni premijer i potencijalno prva žena na mestu šefa vlade, javlja Asošijeted pres (AP). Predsednik Klaus Johanis imenovao je Vioriku Danciju, članicu vladajuće Socijal-demokratske partije i saradnicu stranačkog... »

U Jemenu stradalo više od 5.000 dece

Danas pre 1 dan
Zbog sukoba je još 400.000 ozbiljno pogođeno glađu i bori se za život. U ratu u Jemenu je ubijeno ili ranjeno više od 5.000 dece, a zbog sukoba je još 400.000 ozbiljno pogođeno glađu i bori se za život, saopštila je Agencija UN za pomoć deci (Unicef). U izveštaju koji je objavljen u... »

Borba oko bilborda i prazničnog osvetljenja u Berlinu

Politika pre 37 minuta
Neizvesno ko će od 1. januara 2019. finansirati božićne ukrase u centru grada. – Grupa građana pokrenula kampanju „Berlin bez reklama”. Od našeg dopisnika Frankfurt, Hajdelberg – Kada su krajem prošle godine dopisnici nemačkih medija iz Beograda izveštavali o sumnjama na korupciju i,... »

Amerikanac albanskog porekla u vrhu hijerarhije ID

Politika pre 49 minuta
„Atlantik” piše da je džihadista koji je prošle godine pozivao na napade u SAD isti onaj koji na snimku iz 2015. odrubljuje glavu zarobljenom Kurdu. Visokorangirani pripadnik Islamske države (ID) koji je na snimku iz maja 2017. pozivao Amerikance da se „oslobode pakla ubijajući... »

Mej i Makron: Jačanje saradnje posle Bregzita

Glas Amerike pre 1 sat
Lideri Britanije i Francuske, Tereza Mej i Emanuel Makron, najavili su u četvrtak jačanje saradnju u odbrani, bezbednosti i pograničnim pitanjima nakon što Britanija napusti Evropsku uniju. Međutim, francuski predsednik uputio je i odlučnu poruku Londonu, da posle Bregzita može da zadrži... »

Britanija dobila ministarku za usamljenost

Glas Amerike pre 1 sat
Britanska premijerka Tereza Mej u sredu je imenovala ministarku za usamljenost, čiji je zadatak da pokuša da reši problem koji muči milione Britanaca. Britanska vlada je podržala niz preporuka koje je iznela komisija za usamljenost, uspostavljena posle ubistva članice parlamenta Džo Koks.... »

Prvi kojem je to pošlo za rukom: Hrvat za 47 dana došao do Južnog pola - peške

Blic pre 8 sati
Davor Rostuhar postao je prvi Hrvat koji je pešice prešao 1.163 kilometra i za 47 dana stigao do Južnog pola. Time je postao jedna od 21 osobe kojoj je to uopšte pošlo za rukom. Davor je svoju ekspediciju završio juče, posle gotovo mesec i po pešačenja - stigao je do Južnog pola, piše... »

Novi šef Evrogrupe za brže akcije na planu jačanja evra

Blic pre 22 sata
Evropa mora da iskoristi jedinstven prozor mogućnosti u narednim mesecima kako bi ojačala zajedničku evropsku valutu, izjavio je danas novi šef Evrogrupe, Portugalac Mario Sentino. On je u Berlinu, u sklopu prve zvanične posete otkako je stupio na tu funkciju, rekao da evrozona ne sme postati... »

©2018 Netmark d.o.o.