Svet

Azerbejdžan: Kako opozicioni aktivisti i njihove porodice ostaju bez posla

Radio 021 pre 14 sati
Za učešće na opozicionim skupovima u Azerbejdžanu može da se ostane bez posla, i to ne samo u državnim ustanovama - jedna od vanparlamentarnih opozicionih partija tvrdi da je 30 njihovih članova dobilo otkaze prošle godine, što se, kako navode, događa i članovima porodica onih koji se... »

Preminuo Anri od Orleana

B92 pre 2 sata
B92: Preminuo Anri od Orleana
Preminuo je Anri od Orleana, pariski grof i nekadašnji pretendent na francuski presto. On je preminuo na dan kada je pre tačno 226 godina njegov daleki rođak Luj Šesnaesti pogubljen na giljotini u Parizu. Vest o smrti pariskog grofa, koji je preminuo u 86. godini, na Fejsbuku je objavio njegov... »

Zaključao se u školi uz izvinjenje deci i poruku "drugačije nije moglo"

Radio 021 pre 10 sati
Nastavnik jedne osnovne škole u Šibeniku zaključao je jutros vrata i ostao u praznoj zgradi, uz poruku izvinjenja deci i objašnjenje da "drugačije nije moglo". Portparol PU Marica Kosor potvrdila je da je policija primila poruku da je jedan muškarac zaključan u Osnovnoj školi Brodarica u... »

Južnokorejke optužuju trenere za seksualno zlostavljanje

B92 pre 8 sati
B92: Južnokorejke optužuju trenere za seksualno zlostavljanje
Više južnokorejskih sportistkinja optužilo je trenere za seksualno zlostavljanje, nakon što je olimpijska šampionka Suk-hi Šim izjavila da ju je trener silovao. Grupa "Solidarnost za mlade klizačice" održala je konferenciju za novinare u parlamentu Južne Koreje i tom prilikom je saopšteno... »

Uspješni razgovori Sjeverne i Južne Koreje u Švedskoj

Al Jazeera pre 6 sati
Na tajnom sastanku u Štokholmu prisustovale su diplomate sa Korejskog poluotoka i specijalni izaslanik SAD-a. Ministarstvo vanjskih poslova Švedske saopćilo je da su tajni razgovori predstavnika Sjeverne i Južne Koreje u ponedjeljak, u koje su bile uključene i Sjedinjene Američke Države, bili... »

Makron ugostio 150 poslovnih lidera u Versaju

Beta pre 2 sata
Predsednik Francuske Emanuel Makron ugostio je večeras u Versaju 150 poslovnih lidera u nastojanju da pridobije podršku za svoj program dok pokret "Žuti prsluci" nastavlja s demonstracijama protiv njegovih ekonomskih politika. Generalni direktori ili menadžeri kompanija Majkrosoft, Uber,... »

Britanac i grčki vojnik uhapšeni zbog špijunaže: Nađene fotografije vojnih objekata i pogranične oblasti sa Turskom!

Kurir pre 3 sata
Grčke vlasti podigle su danas optužbe za špijunažu protiv britanskog državljanina, koji radi za jednu humanitarnu organizaciju za pružanje pomoći migrantima, i protiv grčkog vojnika, koji su uhapšeni u nedelju u vojnom području na granici sa Turskom. Policija je prvobitno tražila da se... »

"Ko pokuša da nas povredi, mi ćemo njih"

B92 pre 8 sati
B92: "Ko pokuša da nas povredi, mi ćemo njih"
Jerusalim -- Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da je njegova zemlja bombardovala iranske mete u Siriji kao odgovor na raketu ispaljenu na izraelsku teritoriju. Netanijahu je na otvaranju novog izraelsko međunarodnog aerodroma upozorio da Izrael neće "dozvoliti da takvi akti agresije... »

Prespanski sporazum ušao u proceduru grčkog parlamenta, evo kada bi trebalo da bude izglasan

Blic pre 11 sati
Prespanski sporazum danas ulazi u proceduru ratifikacije u grčkom parlamentu, prenosi ANA-MPA. Komisija za nacionalnu odbranu i spoljne poslove u grčkom parlamentu danas po podne će analizirati predlog zakona o ratifikaciji i stupanju na snazi Sporazuma iz Prespe. Predsednik grčkog parlamenta... »

Njihov klub ima samo jedno pravilo... VIDEO

B92 pre 3 sata
B92: Njihov klub ima samo jedno pravilo... VIDEO
Brujanjem po autoputevima Bagdada, "irački bajkeri" ne samo da pokazuju ljubav prema motociklima i crnoj koži, već žele da njihov entuzijazam pomogne Iraku da prevaziđe duboke verske podele. Međutim, kako navodi Rojters, samo retki srećnici voze "Harli Dejvidsona", dok se ostali snalaze sa... »

©2019 Netmark d.o.o.