Svet

Tramp dobio dve milijarde dolara kredita od Dojče banke

Politika pre 17 sati
NjUJORK) - Nemačka „Dojče banka” je pozajmila više od dve milijarde dolara Donaldu Trampu pre nego je postao predsednik SAD, uprkos brojnim signalima koji su ukazivali da je Tramp u problemima, piše „Njujork tajms”. Taj list je intervjuisao više od 20 bivših i sadašnjih rukovodilaca i... »

Kolumbija tvrdi: "Oko 1.000 vojnika i policajaca je prebeglo iz Venecuele"

Blic pre 1 dan
Oko 1.000 pripadnika venecuelanskih snaga bezbednosti dezertiralo je i pobeglo u Kolumbiju od prošlog meseca, ostavivši za sobom svoje uniforme i oružje, saopštile su danas kolumbijske vlasti. Kako je javio AP, kolumbijsko Ministarstvo spoljnih poslove iznelo je u saopštenju najnovije podatke o... »

Putin: Rusija će ukinuti sankcije EU ako oni ukinu nama

Večernje novosti pre 1 dan
Rusija će ukinuti recipročne sankcije koje je uvela zemljama Evropske unije čim EU ukine sankcije Rusiji, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Rusija će ukinuti recipročne sankcije koje je uvela zemljama Evropske unije čim EU ukine sankcije Rusiji, izjavio je ruski predsednik Vladimir... »

Rumunska borkinja protiv korupcije kandidatkinja za prvog evropskog tužioca

Danas pre 23 sata
Evropska unija nikad nije imala glavnog tužioca, a sada je najozbiljniji kandidat za to žena koja je u otadžbini izgradila reputaciju neustrašivosti. Sve do prošle godine, Laura Kodruca Koveši (45) bila je na čelu moćne rumunske Direkcije za borbu protiv korupcije (DNA). Njen glavni... »

Poljska pokreće postupke protiv sudija iz perioda komunizma

Radio 021 pre 9 sati
Poljska traži da se pokrene sudski postupak protiv sedam sudija i tužilaca iz vremena komunizma, koji su zatvarali pro-demokratske borce tokom osamdesetih godina, saopštili su predstavnici pravosuđa. Zahtevi specijalnih istorijskih tužilaca Instituta za nacionalno sećanje (IPN), upućeni su... »

Italija se pridružuje inicijativi "Jedan pojas, jedan put"

Večernje novosti pre 12 sati
Italijanski vicepremijer Đuzepe Konte obavezao se danas da će Italija biti prva članica G7 koja će se pridružuiti kineskoj inicijativi "Jedan pojas, jedan put" Italijanski vicepremijer Đuzepe Konte obavezao se danas da će Italija biti prva članica G7 koja će se pridružuiti kineskoj... »

Papa neće ostavku Barbarena; Kardinal ćutao o predatoru

B92 pre 9 sati
B92: Papa neće ostavku Barbarena; Kardinal ćutao o predatoru
Vatikan -- Papa Franja je odbio ostavku francuskog kardinala Filipa Barbarena, osuđenog za neprijavljivanje policiji sveštenika za koga se znalo da je seksualni predator. Portparol Vatikana Alesandro Đisoti rekao je danas da je papa na jučerašnjem sastanku rekao Barbarenu da učini ono što... »

Uragan Idai: Više stotine žrtava, strahuje se da će ih biti oko 1.000

BBC News pre 22 sata
Predsednik Mozambika Filip Nijusi svedočio da je video leševe kako plutaju blizu grada Beire, teška situacija i u Zimbabveu i Malaviju. Broj stradalih u uraganu Idai u Africi mogao bi da poraste i do 1.000, rekao je predsednik Mozambika Filipe Nijusi. On je obišao najgore pogođena područja,... »

Majspejs priznao da je izgubio 50 miliona pesama okačenih tokom 12 godina

B92 pre 23 sata
B92: Majspejs priznao da je izgubio 50 miliona pesama okačenih tokom 12 godina
Ova društvena mreža se izvinila zbog brisanja podataka tokom prebacivanja na drugi server. Majspejs, jedna od prvih društvenih mreža, objavila je izvinjenje nakon što je prebacivanje na drugi server izazvalo ogroman gubitak podataka. Poruka objavljena na sajtu Majspejsa glasi da "sve... »

Likvidacija Frenki boja: Optuženi za ubistvo mafijaškog bosa na ruci ima ove simbole (foto)

Večernje novosti pre 13 sati
Na pitanje šta se nalazi na ruci Komela, njegov advokat Brajan Niari je odgovorio: "Lisice" Antoni Komelo, optužen za ubistvo šefa kriminalne porodice Gambino Frančeska Kalija, zvanog Frenki boj, ima na ruci simbol za koji kažu ima veze sa jednom teorijom zavere u vezi sa predsednikom SAD... »

©2019 Netmark d.o.o.