Svet

Medvedev: Optužbe Velike Britanije nemaju veze sa realnošću

Blic pre 5 sati
Optužbe Velike Britanije usmjerene ka Rusiji za takozvani pokušaj trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije nemaju veze sa realnošću i moguće je da proizilaze iz "unutrašnje političke situacije", izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev. On je u intervjuu za... »

Glavna tema grčkih medija: Ostavka Kocijasa - šahovski potez ili kriza vlade?

Blic pre 5 sati
Ostavka grčkog šefa diplomatije Nikosa Kocijasa glavna je tema u grčkim medijima, koji pokušavaju da odgonetnu da li je reč o "šahovskom potezu" premijera Aleksisa Ciprasa ili je u pitanju kriza vlade. Nepredvidivi potez Kocijasa izazvao je pravu oluju reakcija u Grčkoj, a ona se svodi na to... »

"Kašogi je verovatno mrtav": Tramp: Čekamo ishod istrage nestanka novinara

Blic pre 5 sati
Američki predsednik Donald Tramp danas je izjavio da smatra da je saudijski novinar Džamal Kašogi mrtav i upozorio da će SAD Saudijskoj Arabiji verovatno "vrlo oštro odgovoriti", ali naglasio da se ipak čeka ishod istrage. - Meni sigurno deluje tako. To je veoma tužno", odgovorio je Tramp... »

Rusija zahteva da Norveška oslobodi njihovog državljanina

Blic pre 5 sati
Rusija zahteva od Norveške da smesta iz pritvora oslobodi ruskog državljanina Mihaila Bočkarova i da povuče sve izmišljene optužbe protiv njega, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Saopštenje je objavljeno kao reakcija na žalbu koju je norveška Policijska služba... »

Merkel: Lideri EU namerno nisu razmatrali izostanak dogovora

Blic pre 5 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da lideri Evropske unije "namerno" na samitu nisu razmatrali opciju izostanka dogovora o Bregzitu. - Svi bi, naravno, trebalo da se za to pripreme, ali ne želeći da ta opcija bude nužna. Mi o tome namerno nismo juče detaljno razgovarali kako ne... »

Rama slavi teroriste: Albanski premijer podržao stvaranje "Vojske Kosova" uz fotografiju ozloglašene OVK i Adema Jašarija

Blic pre 6 sati
Albanski premijer Edi Rama izrazio je danas, putem Tvitera, podršku odluci kosovske skupštine o usvajanju vladinih predloga zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku. Na svom zvaničnom nalogu na toj društvenoj mreži, Rama je napisao: "Slava mučenicima Kosova i... »

Moskovici: Pismo Rimu je početak dugog procesa

Blic pre 6 sati
Spor EU i Italije u vezi sa predlogom budžeta će potrajati, izjavio je evropski komesar za ekonomska i finansijska pitanja, poreze i carinu Pjer Moskovici. On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa italijanskim ministrom finansija Đovanijem Triom u Rimu rekao da Brisel želi miran i... »

Američki general meta napada: Trojicu avagnistanskih zvaničnika ubili njihovi čuvari, Amerikance ranili

Blic pre 6 sati
Trojicu zvaničnika avganistanske provincije Kandahar ubili su danas njihovi čuvari u napadu na učesnike bezbednosnog sastanka, a tom prilikom ranjena su tri Amerikanca. Zamenik guvernera provincije Kandahar Aga Lala Dastageri rekao je da su načelnik provincijske policije Abdul Razik i šef... »

Tusk: Osećam da smo bliži dogovoru o Bregzitu

Blic pre 6 sati
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk ocenio je da su EU i Velika Britanija sada bliži dogovoru o Bregzitu nego što je to bio slučaj posle EU samita održanog u septembru u Salzburgu. - Osećam da smo danas bliže finalnom rešenju i dogovoru. U pitanju je više emocija nego racio, ali emocije... »

"Odvratno mešanje SAD i EU": Rusija: Pritisak Vašingtona na opoziciju u Skoplju je neprihvatljiv

Blic pre 6 sati
SAD vrše pritisak na opoziciju u Makedoniji, kako bi tu zemlju uvukle u NATO, što nije prihvaljivo, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova. U saopštenju se navodi da mnogi sa druge strane okeana pozivaju da se ne propusti "istorijska prilika". Iz Ministarstva upozoravaju da SAD... »

©2018 Netmark d.o.o.