Svet

Austrijska tajna služba negira smanjenje saradnje

Večernje novosti pre 11 sati
Vašington post objavio je, naime, u petak da su zapadne tajne službe zamrzle razmenu osetlljivih informacija sa Austrijom. Šef austrijske obaveštajne agencije (BVT) negirao je da je bilo značajnog smanivanja saradnje sa stranim partnerima nakon afere početkom ove godine koja je izazvala veliku... »

Vrata pakla pola veka otvorena na zemlji: Džinovski krater toliko je prestravio sovjetske naučnike da su ga zapalili (video)

Kurir pre 9 minuta
Darvaza gasni krater, smešten usred pustinje Karakum u Turkmenistanu, dubok je 30 metara i iz sebe isijava ogroman plamen zbog čega su ga prozvali Vrata pakla. Nalazište prirodnog gasa otkrili su sovjetski naučnici 1971. godine, misleći da se radi o neiscrpnom nalazištu nafte. Pošto su... »

Gora inflacija nego u jugoslaviji: U nekada prebogatoj zemlji građani od plate ne mogu da kupe ni kilogram mesa (Foto)

Kurir pre 43 minuta
Dok Međunarodni monetarni fond (MMF) predviđa da će inflacija u Venecueli ove godine dostići milion odsto predsednik te zemlje Nikolas Maduro najavljuje najveću ekonomsku refomu. Maduro pokušava da okonča ekonomsku krizu koja je uništila naftom bogatu južnoameričku državu i izazvala haos.... »

Bolnica koristi svaki šraf

Vesti online pre 6 sati
Miki Stojnić, poznati humanista iz Herbruka u istočnoj Švajcarskoj, nedavno je u rodnoj Gradišci u Republici Srpskoj, sa porodicom posetio gradsku bolnicu da vidi da li je donacija koju je poslao početkom jula (o čemu su "Vesti" tada pisale) dobra i da li je u bolnici upotrebljavaju i koriste.... »

Portparol Merkelove pozdravio napredak Grčke

Blic pre 7 sati
Portparol nemačke kancelarke Angele Merkel pozdravio je završetak programa fiskalne oporavke u Grčkoj i rekao da je današnji dan dobar i za grčku i za evrozonu. "Nakon osam godina, danas se završava poslednji program spasavanja države članice evrozone. Ovo je dobar dan za Grčku i Evrozonu.... »

Krajiška koža imuna na ose

Vesti online pre 7 sati
Dugo, suvo i žarko leto donelo je žiteljima zapadne Evrope i niz neugodnosti. Jedna od njih su ose koje su se zbog vremenskih prilika toliko namnožile da su postale prava napast. Posebno ako čovek želi da nešto prezalogaji na izletu u prirodi, u bašti ili na balkonu. Čim se hrana i piće... »

Brazil neće zatvoriti granice sa Venecuelom

Blic pre 7 sati
Ministar bezbednosti Brazila general Serhio Ečegojen izjavio je da Brazil neće zatvoriti granice prema Venecueli uprkos tenzijama koje su dovele do napada na venecuelanske migrante. Prema njegovim rečima, zatvaranje granica bilo bi nelegalno i ne bi pomoglo situaciji u pograničnoj oblasti... »

Zvršena potraga na Pivskom jezeru: Ronioci pronašli telo Slađana Tijanića

Blic pre 8 sati
Ronioci iz Bijele pronašli su telo Slađana Tijanića (30) iz Plužina, koji je pre četiri dana nestao u Pivskom jezeru. Sa nestalim mladićem je bio i Nikšićanin Žarko Jokić (53), koji je poginuo nakon što im se prevrnuo skuter na tom jezeru. Nesreća se dogodila u četvrtak oko 18.20... »

Zaplenjeni rogovi nosoroga vredni 12 miliona dolara

Blic pre 8 sati
Vlasti Malezije zaplenile su rogove nosoroga u vrednosti od 12 miliona dolara, rekli su danas zvaničnici. Malezija je glavna tranzitna tačka za ilegalnu trgovinu ugroženim vrstama, koje se odatle prebacuju u druge azijske zemlje. Reagujući na dojavu policija je zaplenila 50 rogova, teških oko... »

Droga u putničkom autobusu: Šest osoba uhapšeno u Kolumbiji

Blic pre 8 sati
Policija u Kolumbiji uhapsila je šest muškaraca u vezi sa pokušajem krijumčarenja velike količine marihuane i kokaina u putničkom autobusu. Hapšenje je usledilo nekoliko dana nakon što je policija pretražila putnički autobus koji učestvovao u nesreći 14. avgusta u susednom Ekvadoru i u... »

©2018 Netmark d.o.o.