Svet

Komisija upozorava na zloupotrebe kupovine državljanstva EU

Blic pre 41 minuta
Evropska komisija poslaće zvanično upozorenje zemljama članicama da programi u nekim državama EU, koji dozvoljavaju bogatim strancima da kupe državljanstvo, mogu povećati rizik od korupcije, utaje poreza i pranja novca. Ova upozorenja su sadržana u izveštaju koji je pripremila Komisija i... »

Kako je paša postao svetska vest: Psi su moćno dilomatsko oružje, ali imaju ozbiljnu konkurenciju u pandama i koalama (foto, video)

Blic pre 1 sat
Kroz istoriju, životinje su se koristile da bi se porazili neprijatelji, sklapale alijanse i, ponekad, kako bi se zastrašili oponenti. Pojedini lideri se ne odvajaju od svojih ljubimaca, a zanimljivo je da je Donald Tramp prvi američki predsednik u poslednjih sto godina, koji nema psa za ljubimca... »

Olujni vetar napravio haos: U Hrvatskoj na pojedinim deonicama dozvoljen saobraćaj samo za putnička vozila

Blic pre 1 sat
Zbog olujnog vetra samo za putnička vozila otvorene su deonica autoputa Rijeka-Zagreb između petlji Kikovica i Delnice i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Ostala vozila obilaze putem kroz Gorski kotar. Sneg otežava vožnju mestimično u Slavoniji, centralnoj... »

Preminuo Anri od Orleana, pretendent na francuski presto

Blic pre 1 sat
Anri od Orleana, pariski grof i nekadašnji pretendent na francuski presto, preminuo je danas - na dan kada je pre tačno 226 godina njegov daleki rođak Luj Šesnaesti pogubljen na giljotini u Parizu. Vest o smrti pariskog grofa, koji je preminuo u 86. godini, na Fejsbuku je objavio njegov sin... »

Porodični masakr: Ubio svoju devojku i roditelje, čak i bebu, a kad se okomio na ćerkicu (8) ubila ga je policija

Blic pre 2 sata
Muškarac iz Oregona masakrirao je u subotu uveče četvoro članova svoje porodice, uključujući devetomesečnu bebu, a policija ga je ubila kad je napao svoje drugo dete, osmogodišnju devojčicu. Policija oblasti Klakamas je u subotu oko 22.00 uveče došla u kuću u Kenbiju nakon poziva zbog... »

Prostitutka zadavljena, ostale u strahu: Ana je ispričala sa čime se sve suočavaju "prodavačice ljubavi" u svetskoj metropoli

Blic pre 3 sata
Nakon što je prošle godine ubijena još jedna prostitutka u prestonici Velike Britanije, strah se proširio među njenim koleginicama da bi one mogle da budu sledeća žrtva. Zbog celokupne situacije, prostitutka Ana progovorila je o rizicima sa kojima se one svakodnevno suočavaju, kada pozivaju... »

Mej osudila napad u Severnoj Irskoj

Blic pre 3 sata
Britanski premijer Tereza Mej osudila je danas napad automobilom bombom u Londonderiju u Severnoj Irskoj i pohvalila policiju i lokalnu zajednicu za hrabrost koju su pokazali. Četiri muškarca uhapšena su zbog napada automobilom bombom 19. januara ispred suda u Londonderiju. Policija je danas... »

"Vats ap" ograničava deljenje poruka

Blic pre 41 minuta
Na društvenoj mreži WhatsApp biće ograničeno svim korisnicima da dele poruke, kako bi se sprečilo širenje lažnih vesti. Mera koju je ova mreža u vlasništvu kompanije Fejsbuk donela, već je uvedena u Indiji pre šest meseci, a njome će broj šerovanih poruka biti ograničen na pet, prenosi... »

Benala putovao i nakon otkaza: Bivši Makronov telohranitelj: Predao sam pasoše, ali su mi vraćeni

Blic pre 1 sat
Bivši telohranitelj i savetnik za bezbednost francuskog predsednika Aleksandar Benala izjavio je danas pred komisijom Senata parlamenta da je predao dva diplomatska pasoša, nakon što je otpušten prošlog leta, ali da su mu oni vraćeni dva meseca kasnije. Kancelarija tužilaštva u Parizu... »

Marina le Pen optužila Makrona za izdaju zemlje

Danas pre 35 minuta
Nemačka i Francuska sutra potpisuju Ugovor iz Ahena Marina le Pen, predsednica Nacionalnog zbora (RN), nekadašnjeg Nacionalnog fronta, optužila je predsednika Francuske Emanuela Makrona da je izdao zemlju zbog toga što je pristao na Ugovor iz Ahena sa Nemačkom čije je potpisivanje najavljeno... »

©2019 Netmark d.o.o.