Svet

Tviter: Ko je video tvitove "ruske propagande"

RTV pre 14 sati
RTV: Tviter: Ko je video tvitove "ruske propagande"
VAŠINGTON - Tviter bi mogao da obavesti korisnike da li su bili izloženi sadržini koju je na toj društvenoj mreži objavljivala osumnjičena ruska "propagandna služba", rekao je američkim poslanicima direktor kompanije Tviter. Ova kompanija "radi na identifikovanju i pojedinačnom... »

Osramotili se pred Abeom, sada se građani izvinjavaju

B92 pre 9 sati
B92: Osramotili se pred Abeom, sada se građani izvinjavaju
Bukurešt -- Stotine građana Rumunije izvinili su se japanskom premijeru Šinzu Abeu zbog protokolarnih i diplomatskih nedostataka tokom posete njihovoj zemlji. Ručak i razgovori Abea s rumunskim premijerom u utorak otkazani su pošto je Mihaj Tudoze neočekivano podneo ostavku na mesto... »

Rusija, Iran i Turska usaglašavaju listu za kongres o Siriji

Politika pre 6 sati
MOSKVA - Rusija, Iran i Turska usaglasiće listu učesnika za skup o Siriji, koji će krajem januara biti održan u Sočiju, izjavio je specijalni izaslanik Rusije za Bliski Istok i Afriku i zamenik ministra spoljnih poslova, Mihail Bogdanov. „Nadam se da ćemo sutra ili prekosutra završiti listu... »

Izgorele 52 osobe u autobusu (video)

Večernje novosti pre 3 sata
Stravična nesreća na putu u Kazahstanu. Žrtve radnici iz Uzbekistana. U zapaljenom autobusu u Aktjubinskoj oblasti u Kazahstanu u četvrtak ujutru su živa izgorela 52 gastarbajtera iz Uzbekistana koja su krenula u Rusiju. U autobusu koji se kretao u pravcu ruskog grada Samara bilo je 55 putnika... »

Kraj "rata": Ovo od Rusije nismo očekivali

Vesti online pre 3 sata
Rusija je u novembru 2017. godine povećala ivestiranje u američke državne obveznice za 700 miliona dolara. Sada je taj iznos do 105,7 milijardi dolara, navodi se u dokumentima američkog Ministarstva finansija. Ruski portfolio američkih državnih obveznica raste drugi mesec zaredom. U septembru... »

Nemačka štiti "Severni tok 2"

Vesti online pre 6 sati
Nemačka je protiv amandmana Evropske komisije na gasnu direktivu koji dotiču projekat "Severni tok 2", piše list "Vedomosti", pozivajući se na kopiju zaključka nemačkih pravnika. Početkom novembra 2017. godine Evropska komisija je predložila izmene u direktivi EU koje se odnose na dejstva... »

Malme: Eksplozija kod policijske stanice

Dnevnik pre 13 sati
MALME: U dvorištu policijske stanice u švedskom gradu Malmeu je došlo do eksplozije u kojoj, prema prvim informacijama, nije bilo povređenih, prenose lokalni mediji. Detonirana je, po svemu sudeći, ručna bomba, a u eksploziji je oštećeno više vozila.Za sada nije poznato da li je reč o... »

Severna i Južna Koreja: Obnovljena "vruća linija"

Danas pre 11 sati
Južna Koreja je potpuno obnovila vojnu komunikacionu "vruću liniju" sa Severnom Korejom radi sprečavanja oružanih incidenata u Žutom moru, rekao je izvor iz južnokorejske vojske. "Juče u 11.02 časova bakarni kabl za vojnu komunikacionu liniju u Žutom moru je potpuno obnovljen i sve je... »

Mađarska: Porez i kazne za NVO koje pomažu ilegalnim migrantima

RTV pre 13 sati
RTV: Mađarska: Porez i kazne za NVO koje pomažu ilegalnim migrantima
BUDIMPEŠTA - Mađarska uvodi nove zakone o oporezivanju i mogućem sankcionisanju mađarskih grupa koje pomažu ilegalne migrante i za to dobijaju sredstva iz inostranstva, saopštila je mađarska vlada, koja je set zakona nazvala "Zaustavimo Soroša". Takve grupe će morati da se registruju u... »

Vuk pobegao iz rezervata u blizini škole

Dnevnik pre 7 sati
LONDON: Nakon što su olujni vetrovili srušili ogradu, iz rezervata za divlje životinje nadomak škole u Redingu, na jugu Engleske, pobegao je jedan vuk. Policija traga za životinjom, a s obzirom na to da je rezervat u blizni škole, đacima je zabranjen izlazak napolje, dok je građanima... »

©2018 Netmark d.o.o.