Svet

Bivša eskort dama smrskala sinu (2) lobanju: Besna je udarala glavu deteta o pod, slomila mu je rebra i ostavila ga da umre

Blic pre 49 minuta
Majka koja je ostavila svog sina sa oštećenjem mozga, nakon što ga je napala, dobila je obeštećenje. Studentkinja prava Elizabet Vilkins (23) napadnuta je tokom svog suđenja za nasilje nad detetom, koje je negirala. Međutim, nakon što je proglašena krivom, Vilkins, koja je nekada radila kao... »

Makedonija na nogama: Beg Gruevskog više nije u prvom planu, najavljuju se blokade i višednevni protesti

Blic pre 1 sat
Na protestu pred makedonskim Sobranjem su protivnici dogovora sa Grčkom najavili trajne akcije protiv vlasti. Tako se tema vraća u fokus nakon što se danima cela zemlja interesovala samo za beg Nikole Gruevskog. Blokade glavnih saobraćajnica i raskrsnica vozilima i mehanizacijom, masovni... »

Važno je imati plan: Devojčica sprečila sopstvenu otmicu jednim pitanjem

Blic pre 1 sat
Neimenovana devojčica (11) i njena drugarica šetale su se u blizini parka u San Tan Veliju, u Arizoni, kada je muškarac u kombiju stao pored njih. Rekao je devojčici da su joj braća doživela tešku nesreću i da treba da pođe s njim. Ona je na to zatražila da joj kaže lozinku, a pošto nije... »

Penzioner dao posao azilantu, a on mu je prerezao vrat kad mu je zahtev odbijen: Bosanac bio svedok horora

Blic pre 1 sat
Posle smrti supruge u januaru 2012. penzioner Ditrih P. stanovao je sam u porodičnoj kući u Vitenburgu (nemačka pokrajina Meklenburg-Prednja Pomeranija). Njegova ćerka, koja se u Saksoniji angažovala u organizaciji za pomoć izbeglicama, poslala mu je tražioca azila iz Avganistana (20) za... »

Udaljavanje od Moskve: Slovačka planira nabavku američkih aviona F-16

Blic pre 1 sat
Slovačka planira nabavku 14 američkih aviona F-16V, kao zamenu za svoje Migove-29, saopštio je danas državni sekretar Ministarstva odbrane Slovačke Robert Ondrejčak, dodajući da ovaj potez za cilj ima i da udalji Slovačku od Rusije. "Prekinućemo stvar što je pre moguće. Najbitnija veza s... »

Dve prijave za obaranje spomenika: Hrvata koji je oborio bistu Rada Končara po izlasku iz bolnice sačekala policija

Blic pre 1 sat
Ante Ljubičić koji je početkom novembra zadobio prelom leve noge dok se "tukao" s bistom Rade Končara u Splitu, izašao je iz bolnice. Policija ga je, nakon izlaska, pozvala na razgovor da bi otkrila pozadinu celog slučaja, odnosno, da bi utvrdili pod kojim je okolnostima došlo do incidenta,... »

Donald i Melanija Tramp primili božićnu jelku za Belu kuću (video, foto)

Blic pre 2 sata
Američki predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija dobili su danas zvaničnu božićnu jelku za Belu kuću. Predsednik i prva dama SAD primili su jelku, visoku šest metera, koja je uzgajana na farmi Lerija Smita iz Njulenda, grada u Severnoj Karolini. Praznična pesma "O Christmas Tree"”... »

Kina pokušava da preotme američkog saveznika: Ulozi su visoki, kritičari upozoravaju da Peking hoće da ih nasanka

Blic pre 2 sata
Predstojeća poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Filipinima, prva od kada je postao lider jedne od strateški najznačajnijih država jugoistočne Azije, dogodiće se u prilično kritičnom momentu. Glavne teme trebalo bi da budu politika u sporovima oko teritorija u Južnom kineskom moru i... »

Uprkos političkim tenzijama: Rusija i SAD sarađuju u svemiru

Blic pre 3 sata
Ruski i američki zvaničnici pohvalili su zajedničku saradnju dveju zemalja u svemiru, rekavši da je ona jaka uprkos političkim tenzijama. - Apsolutno verujemo jedni drugima i politički vetrovi nas ne dotiču - rekao je danas direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin, prenosi AP. Čelnik odseka... »

Izručite ga Skoplju: Makedonija uložila protest Mađarskoj zbog Gruevskog

Blic pre 3 sata
Makedonija je uložila protestno pismo zbog zahteva bivšeg makedonskog premijera Nikola Gruevski za azil u Mađarskoj. Pismo je mađarskom ambasadoru u Skoplju Laslu Duksu u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije uručio državni sekretar Viktor Dimovski, prenosi MIA. Dimovski je izrazio nadu da... »

©2018 Netmark d.o.o.