Svet

Erupcija vulkana u Japanu, nema podataka o žrtvama

Novi magazin pre 8 sati
Erupcija vulkana dogodila se jutros na ostrvu Kutinoerabu, na jugu Japana, saopštila je nacionalna meteorološka agencija. Za sada nema podataka o žrtvama niti o pričinjenoj materijalnoj šteti. Vulkan je izbacio pepeo na visinu od šest kilometara. Vulkansko ostrvo Kutinoerabu nalazi se na... »

Tereza Mej ostaje premijerka, sudbina Bregzita neizvesna

Večernje novosti pre 18 sati
Vlada u Londonu dobila poverenje poslanika Donjeg doma britanskog parlamenta, ali politička kriza u zemlji nije prevaziđena. VLADA britanske premijerke Tereze Mej preživela je sinoć glasanje o nepoverenju u Donjem domu parlamenta. Podršku joj je pružilo 325 poslanika, dok je 306 odlučilo da... »

Španija: Spašeno više od 470 migranata

Al Jazeera pre 2 sata
Dvije spašene osobe imale su tešku hipotermiju te su morale biti evakuirane helikopterima iz spasilačkih brodova. U posljednja dva dana španska pomorska spasilačka služba spasila je 472 migranta, koji su pokušavali preko Sredozemnog mora doći do Evrope. Potvrdili su da je 17 osoba,... »

Enes Kanter: Turska traži hapšenje NBA igrača

BBC News pre 8 sati
Centar Njujork Niksa, Enes Kanter, optužen je da je povezan sa oružanim snagama koje su organizovale neuspeli državni udar. Turski tužioci izdali su međunarodni nalog za hapšenje igrača Njujork Niksa, Enesa Kantera, prenose turski mediji. Kanter, 26-godišnji centar, navodno je optužen da je... »

Decembar 2018. je bio najtopliji mesec u istoriji Australije

Blic pre 5 sati
U Australiji je u decembru zabeležen najtopliji dan u istoriji, a decembar 2018. bio je najtopliji mesec, saopštio je Meteorološki biro Australije. Temperature zabeležene 27. decembra dostigle su prosečno 40,19 stepeni Celzijusa. U nekim delovima Australije tada je, preneto je ranije, izmereno... »

Fejsbuk uklonio naloge Sputnjika, Sputnjik tvrdi: Politička odluka

RTV pre 34 minuta
RTV: Fejsbuk uklonio naloge Sputnjika, Sputnjik tvrdi: Politička odluka
LONDON - Ruska novinska kuća "Sputnjik" reagovala je danas na objavu kompanije Fejsbuk koja je navela da je u okviru najnovijih napora u borbi protiv lažnih vesti ukinula stotine naloga i stranica među kojima 364 naloga povezanih sa saradnicima "Sputnjik-a". "Pres-služba 'Sputnjika' smatra ovu... »

Belgijski đaci umesto u školu, išli na protest o klimi

RTV pre 3 sata
RTV: Belgijski đaci umesto u školu, išli na protest o klimi
BRISEL - Više od 10.000 đaka u Belgiji danas ne ide u školu kako bi prisustvovali protestu protiv klimatskih promena. Demonstranti su šetali uprkos hladnom vremenu i kiši, a agencija AP javlja da je skup bio veći od prošlonedeljnog. Đaci su nosili transparente sa natpisima "Školski štrajk... »

Milo Đukanović potpisao ugovor za koncesiju koju gradi njegov sin

Nova ekonomija pre 4 sata
Blažo Đukanović, sin predsednika države Mila Đukanovića uzeo je milion i po evra kredita kod Hipotekarne banke, za gradnju mini hidroelektrana u Kolašinu. Odluku o dodeli koncesije za elektranu Bistrica Blažu je 2016. potpisao njegov otac Milo Đukanović, tadašnji premijer, pišu Vijesti.... »

Filip: Francuska pokrenula plan za "tvrdi Bregzit"

Dnevnik pre 5 sati
PARIZ: Francuska je pokrenula plan za nepredviđene situacije koji je namenjen "tvrdom Bregzitu" kao krajnjem ishodu izlaska Velike Britanije iz EU, izjavio je danas francuski premijer Eduar Filip. Rojters prenosi da je Filip objavio da plan uključuje 50 miliona evra investicija koje treba da... »

EU zabeležila deficit od 3,2 milijarde evra u robnoj razmeni

Nova ekonomija pre 4 sata
EU je zabeležila deficit od 3,2 milijarde evra u robnoj razmeni sa svetom u novembru 2018. u odnosu na suficit od 4,9 milijardi evra iz istog meseca godinu pre. Prema sezonski neprilagođenim podacima, EU je u ostatak sveta izvezla robu u ukupnoj vrednosti 172,7 milijardi evra, što je za 2,6 odsto... »

©2018 Netmark d.o.o.