Svet

Rusija i Kina odložile zabranu izvoza nafte u Severnu Koreju

Gde investirati pre 6 sati
Rusija i Kina danas su odložile nastojanja SAD da se u komitetu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) naredi obustavljanje izvoza prerađene nafte Severnoj Koreji. Rusija i Kina zatražile su više detalja u vezi sa optužbama SAD da je Pjongjang probio ograničenja. Misija Rusije u UN... »

Grčki ambasador u Moskvi pozvan na razgovor

Vesti online pre 4 sata
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo na razgovor grčkog ambasadora u Moskvi kako bi izrazilo protest zbog antiruskih izjava Atine, javio je Rojters. Grčki ambasador imao je "prijateljski razgovor", prenela je ANA. Grčka je prošle nedelje proterala dvoje ruskih... »

Britanski novinar otkriva: Kako je 500 minobacača iz fabrike u Bosni završilo kod islamskih ekstremista

Blic pre 2 sata
Oružje proizvedeno u bosanskoj fabrici BNT-TMiH, koje je prodato Saudijskoj Arabiji, završilo je u rukama ekstremista Islamske države i Al Kaide koji su se borili protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada, piše britanski "Independent". Reč je, kako se navodi, o 500 minobacača iz ove... »

Napad na jevreje u Beču: Austrijanac udarao i vređao trojicu muškaraca, ni policajci nisu prošli bolje! (foto)

Kurir pre 7 sati
BEČ - Austrijanac turskog porekla napao je u Beču trojicu Jevreja i jednu ženu. On je, juče, najpre udario ženu koju je sreo na ulici i nastavio svojim putem. Zatim je ispred jednog jevrejskog restorana napao tri muškarca, koji su nosili kipu na glavi, čime je bilo jasno da se radi o... »

Bivša predsednica J. Koreje osuđena na još 8 godina zatvora

N1 Info pre 10 sati
Bivša predsednica Južne Koreje Park Geun-hje osuđena je na šest godina zatvora jer je nezakonito koristila sredstva obaveštajne službe, kao i na dve godine godine zbog mešanja u izbore. Bivša predsednica se već nalazi u zatvoru jer je u aprilu osuđena na 24 godine zatvora zbog velikog... »

Evropska komisija tuži Mađarsku zbog zakona o azilu

RTV pre 18 sati
RTV: Evropska komisija tuži Mađarsku zbog zakona o azilu
BRISEL - Evropska komisija podnela je juče tužbu protiv Mađarske zbog neusklađenosti zakona o azilu i povratku migranata i poslala joj upozorenje zbog zakona koji kriminalizuje aktivnosti nevladinih organizacija koje pomažu migrantima, izjavila je portparolka EK Mina Andreeva. Istovremeno, EK... »

Sirijski pobunjenici pristali da predaju uporišta

B92 pre 13 sati
B92: Sirijski pobunjenici pristali da predaju uporišta
Damask -- Sirijski pobunjenici pristali su da svoja poslednja uporišta u proviinciji Kuneitra, na jugozapadu zemlje, predaju vladinim snagama, javljaju mediji u Damasku. Sporazumom sa pobunjenicima, koji su potvrdili opozicioni aktivisti, sirijskoj vladi će se omogućiti da uspostavi svoj... »

Mirenje NATO saveznika: Telefonski poziv Ankare i Haga vraća ambasadore

Blic pre 5 sati
Turska i Holandija su se saglasile da normalizuju odnose, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova u Ankari. Odluka je doneta u telefonskom razgovoru šefova diplomatija Mevluta Čavušoglua i Stefa Bloka, navodi se u saopštenju i dodaje da su se ministri saglasili da u Ankaru i Hag ponovo... »

Putinovo i Trampovo lice spojeni u jedno na naslovnici Tajma

Večernje novosti pre 23 sata
Trampova kosa, usne i obrve spojene su na naslovnoj strani američkog časopisa s Putinovim nosem i očima. Američki časopis Tajm (Time) objavio je na naslovnici foto ilustraciju na kojoj su preklopljeni likovi predsednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina, u nameri da predstavi... »

Mađarska na udaru Brisela zbog "Stop Soros" zakona

BBC News pre 3 sata
Mađarska, međutim, tvrdi da zadržavanjem migranata na granici sa Srbijom "Evropi čine uslugu" Evropska komisija je odbacila mađarski zakon po kojem svakom ko pomaže migrantima preti zatvor kao nelegalan. O daljim koracima prema Mađarskoj će sada odlučivati Evropski sud pravde (ECJ), zbog... »

©2018 Netmark d.o.o.