Svet

Lekari su odbijali da dopuste da moja sestra umre

BBC News pre 22 minuta
Poli Kicinger je pretrpela teške povrede mozga u saobraćajnoj nesreći. Njena porodica nije uspela da ubedi doktore da je puste da umre. Poli Kicinger je 2009. godine doživela je saobraćajnu nesreću u kojoj je pretrpela teške povrede mozga. Njena sestra Dženi kaže da bi Poli više volela da... »

Navaljni ponovo uhapšen odmah po izlasku iz pritvora

Politika pre 1 sat
Moskva - Policija danas je ponovo uhapsila aktivistu protiv korupcije i protivnika ruskog predsednika Vladimira Putina, Alekseja Navaljnog, odmah pošto je odslužio 30-dnevnu kaznu zatvora, saopštila je njegova portparolka Kira Jarmuš. Navaljni je uhapšen ispred pritvorne jedinice i odveden u... »

Tramp predsedava SB, rijaliti u UN?

Mondo pre 47 minuta
Američki predsednik Donald Tramp predsedavaće u sredu Savetu bezbednosti UN, a ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli najavljuje da će to biti do sada najgledanija takva sednica ali diplomate ne očekuju "pravi rijaliti". Foto: AP Photo/Susan Walsh Tramp je predsedavao sastancima upravnih odbora,... »

"Dobrodošli u kanabistan": Kako funkcioniše albanska mafija čiji su prsti u čak 70 odsto svetske trgovine drogom

Blic pre 12 sati
Okvirno 70 odsto profita od narkotika koji se prodaju na malo, preko dilera, na teritoriji Evrope ide u ruke albanskoj mafiji. Procenjuje se da dileri mesečno švercuju četiri do šest tona heroina čija vrednost na godišnjem nivou iznosi dve milijarde dolara, piše makedonski list "Večer".... »

Grčka: Ultradesničari napali poslanika Sirize

Večernje novosti pre 11 sati
Poslanika vladajuće grčke Sirize Petros Konstantineas napali su večeras ultradesničari u gradu Kalamata i on je hospitalizovan. Poslanika vladajuće grčke Sirize Petros Konstantineas napali su večeras ultradesničari u gradu Kalamata i on je hospitalizovan. Napad se dogodio dok je... »

Stiže još optužbi protiv Trampovog kandidata za Vrhovnog sudiju: Javila se još jedna žrtva seksualnog napastvovanja Kavanoa

Blic pre 44 minuta
Tek što je postignut dogovor o tome da pred senatskim odborom pojavi žena koja kandidata za sudiju američkog Vrhovnog suda optužuje za seksualno napastvovanje u vreme kada su oboje bili tinejdžeri, pojavila se žena koja tvrdi da je bila njegova žrtva tokom studija. Magazin "Njujorker" piše... »

Akcije u Makedoniji: Otkriveno 120 migranata koji su ilegalno prešli granicu

Blic pre 12 sati
Makedonska policija saopštila je danas da je, u dva odvojena slučaja, otkrila 120 migranata koji su ilegalno ušli u tu zemlju iz Grčke, u trenutku kada je broj ilegalnih prelazaka granice značajno porastao proteklih meseci. Policija je danas saopštila da je patrola granične policije otkrila... »

Trampov kandidat za sudiju Vrhovnog suda optužen za napastvovanje

Nova ekonomija pre 22 minuta
Žena koja za seksualno uznemiravanje optužuje Breta Kavanoa, kandidata američkog predsednika Donalda Trampa za sudiju Vrhovnog suda, pristala je da svedoči pred odborom Senata, javilo je više američkih medija, pozivajući se na njene advokate. "Obavezali smo se da prihvatimo javno saslušanje... »

Uspon i pad EU projekta (3): Tajni sastanak u Parizu

Vesti online pre 5 sati
Prelomni događaj koji je otvorio vrata stvaranju evropske integracije se desio 8. maja 1949. godine kada je formirana Savezna Republika Nemačka, Zapadna Nemačka. Amerika je uspela u svom insistiranju da se stvori nova nemačka država, a Velika Britanija je zadovoljena time što je na njeno... »

Rohani optužio američke „plaćenike” za napad u Ahvazu

Politika pre 1 sat
Predsednik SAD voljan da se sretne sa iranskim liderom tokom zasedanja UN u Njujorku, istakao šef američke diplomatije Majk Pompeo. Prema izveštajima agencija Teheran, Njujork – Predsednik Irana Hasan Rohani optužio je juče neimenovanu zemlju Persijskom zalivu, po njegovim rečima saveznicu... »

©2018 Netmark d.o.o.