Svet

Italijanski čiča velikog srca 91-godišnjak ponudio svoju vakcinu majci teško bolesnog mladića, ali niko ne želi da mu…

Kurir pre 13 sati
Vremešni Italijan, 91. godišnjak iz Karare, "svoju vakcinu" protiv korona virusa ponudio je majci 22. godišnjeg Matea, mladića koji pati od teškog oblika invaliditeta, piše agencija Ansa o nesvakidašnjem velikodušnom gestu čoveka, koji u devetoj… »

“Nešenel interest”: Rusija neće ponoviti “poniženje” iz vremena Gorbačova

Vesti online pre 14 sati
Rusija bi želela ukidanje zapadnih sankcija i uspostavljanje konstruktivnih, čak i partnerskih odnosa sa SAD, ali neće zbog toga poći na jednostrane ustupke i pristaće na izgradnju takvih odnosa samo pod svojim uslovima, piše generalni direktor… »

Britanija najavljuje još 4.3 milijarde evra pomoći firmama

Nova pre 22 sata
Britanski ministar finansija Riši Sunak najaviće dodatnih pet milijardi funti (oko 4.3 milijardi evra) za pomoć preduzećima koja su teško pogođena zaključavanjem u svom budžetskom izveštaju sledeće nedelje, saopštila je britanska Vlada… »

Ne jenjava kriza u Tunisu, hiljade pristalica islamista na ulicama

Danas pre 24 sata
Hiljade pristalica vladajuće islamističke stranke u Tunisu demonstrirale su danas u glavnom gradu pružajući joj podršku u sporu s predsednikom države Kaisom Saidom. Masovne demonstracije pristalica stranke Enahda (Preporod), najjače u parlamentu… »

Trampov protivnik pod istragom zbog s*KS afere: Pokušavao sam da je uputim u posao

Večernje novosti pre 13 sati
GUVERNER NJujorka Endru Kuomo zatražio je da se pokrene nezavisna istraga o navodnim seksualnim prestupima za koje ga optužuje bivša saradnica Šarlot Benet. Ona je izjavila za NJujork Tajms da se Kuomo raspitivao o njenom seksualnom životu, pitao je… »

Večeras "pandemijska" dodela Zlatnih globusa

Glas Amerike pre 33 minuta
Kada više nema glamura, šta ostaje od Zlatnih globusa? To je jedno od najvećih pitanja uoči večerašnje, 78. dodele filmskih i TV nagrada, po izboru članova holivudskog Udruženja stranih novinara. Ceremonija, koja se obično održava početkom… »

Izrael gađao projektilima glavni grad Sirije

RTV pre 20 minuta
DAMASK - Državni mediji u Siriji saopštili su da je večeras aktivirana protivvazdušna odbrana u glavnom gradu Damasku i njegovim južnim predgrađima kako bi se osujetio izraelski raketni napadi, prenosi AP. Agencija navodi da je državna televizija… »

Bajdenov prevod Donalda Trampa

Politika pre 14 minuta
Jedva da je prošlo mesec dana otkako je došao na vlast, a Džo Bajden je aktivirao Trampovu meru nad kojom su se demokrate i njima naklonjeni mediji zgražavali – pritvaranje maloletnih ilegalnih imigranata na granici s Meksikom. Ono što su za vreme… »

Tramp u prvom obraćanju posle odlaska iz Bele kuće: Neću praviti novu partiju /video/

Sputnik pre 32 minuta
Nastaviću da se borim sa vama i neće praviti novu partiju, ostajem u Republikanskoj partiji. Priča da ću praviti novu partiju je lažna vest, poručio je Donald Tramp. Bivši američki predsednik Donald Tramp drži prvi govor posle napuštanja Bele… »

Na dar budućim naraštajima

Vesti online pre 3 minuta
Uprava Srpske Narodne Odbrane (SNO), na čelu s predsednikom Đorđem Grubišićem, već je počela pripreme za veličanstvenu proslavu 70. Vidovdana od osnivanja ove naše nacionalne organizacije u Australiji. Uređuju se prostorije SNO u Kenli Vejlu i… »

Svet, najnovije vesti »