N1 Info

Filijale poreske uprave na različite načine tumače jedan te isti propis

N1 Info pre 8 sati
Različito tumačenje istog člana Zakona, od strane različitih filijala Poreske uprave, situacija je koju je na društvenoj mreži podelio jedan IT pravnik. To je, prema rečima privrednika, jedan od problema, a nedovoljno unapređen sistem je nešto… »

Vapaj umetnika: Kraj epohe Bigzove scene – nestaje još jedan simbol grada

N1 Info pre 8 sati
Nakon prodaje zgrade BIGZ-a, stotine umetnika koji su u njemu godinama stvarali ostaju bez prostora za rad. Novi vlasnici obavestili su zakupce prostorija u toj zgradi da moraju da ih napuste krajem marta. Muzičari, likovni umetnici, udruženja koja se… »

Vučićeva „vakcina diplomatija“: Dobar marketinški potez ili stvarna pomoć?

N1 Info pre 9 sati
Vakcina diplomatija ne završava se samo dočekom vakcina na aerodromu u Beogradu, već predsednik Srbije Aleksandar Vučić određene količine nosi u susedne zemlje koje još nisu uspele da dobiju vakcine bilo iz kovaks programa bilo iz nekih drugih… »

Zašto su na otvorenom male šanse za zarazu koronavirusom?

N1 Info pre 10 sati
Dani su sve topliji, pa se sve više vremena provodi van kuće, na otvorenom. Postavlja se pitanje kolike su šanse da se zarazimo napolju, kao i kako na to utiču, sunce i vetar, da li se treba kloniti pušača ili sportista? Na sva ova pitanja DW je… »

U Siriji 18 mrtvih u eksploziji mina

N1 Info pre 9 sati
Najmanje 18 ljudi poginulo je danas u eksploziji nekoliko mina u sirijskoj provinciji Hama, prenela je sirijska državna televizija. Televizija je dodala da su u eksploziji dve mine, „koje su postavile terorističke grupe“, povređene tri osobe… »

Francuski čokoladni kolač

N1 Info pre 10 sati
Fantastičan desert sa crnom čokoladom. Sastojci: – 150 g šećera – 275 g crne cokolade – 175 g maslaca – 2 kašičice ekstrata vanile – 5 jaja – 40 g brašna – malo soli – šećer u prahu Priprema: Iskomadati cokoladu, maslac narezati… »

Razbijeno staklo na prostorijama Vlaške narodne stranke u Boru

N1 Info pre 10 sati
Na stranačkim prostorijama Vlaške narodne stranke u Boru razbijeno je staklo, saopštila je u nedelju Koalicija Tolerancija i pozvala nadležne da kazne počinioce. Koalicija koju čine Tolerancija Srbije, Bošnjačka gradjanska stranka, Stranka… »

Kurti: Nova vlast na Kosovu što je pre moguće

N1 Info pre 10 sati
Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je u nedelju da će na Kosovu biti formirane institucije što je pre moguće, nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, prenela je Gazeta ekspres. Kurti je posle sastanka sa Vjosom Osmani… »

Zbog zakona o stranim agentima, raspušta se ruska organizacija za ljudska prava

N1 Info pre 10 sati
Dugogodišnja ruska nevladina organizacija za zaštitu ljudskih prava objavila je da prestaje sa radom zbog zakona o "stranim agentima". Organizacija "Za ljudska prava" saopštila je da se raspušta, navodeći kao razlog stavljanje njenog lidera Lava… »

Tri tačke: Maša Popović, Aleksandra Denda i Acart

N1 Info pre 11 sati
Gosti emisije “ Tri tačke” Ivane Zarić bili su: Maša Popović, radio i tv voditeljka koja se sa porodicom nedavno preselila u Ameriku, muzička umetnica Aleksandra Denda koja već dugo živi u Njujorku i gradi internacionalnu karijeru, i kantautor… »

N1 Info, najnovije vesti »