N1 Info

Premijerka Škotske: Džonson nema pravo da nam zabrani referendum o nezavisnosti

N1 Info pre 1 dan
Škotska premijerka Nikola Stardžen izjavila je da premijer Velike Britanije Boris Džonson nema pravo da zabrani referendum o nezavisnosti Škotske, nakon što je Škotska nacionalna partija ostvarila veliku pobedu na jučerašnjim izborima. Džonson je… »

Potpisan sporazum o prekidu obustave rada u Pošti i isplati povišice

N1 Info pre 1 dan
Predstavnici radnika Pošte Srbije, rukovodstva tog javnog preduzeća i Vlade Srbije potisali su sporazum o prekidu obustave rada i povećanju plata. Kako je agenciji Beta predstavnik zaposlenih Vladimir Đokić predviđeno je da radnici sa najmanjim… »

SZS blokirao ulaze u RTS, obećavaju da neće biti nasilja niti pokušaja upada

N1 Info pre 1 dan
Lideri Saveza za Srbiju su zajedno sa nekoliko desetina aktivista blokirali ulaze u zgradu RTS-a. Najavili su da će blokada trajati do 20 časova, i da za to vreme niko neće moći da uđe u zgradu, ali će svako ko želi moći da izađe. Predsednik… »

Jokić: Kada pogađamo, možemo da pobedimo bilo koga

N1 Info pre 1 dan
Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić kaže da je njegov tim pružio jako dobru igru u pobedi nad Portlandom 114:99. Srpski košarkaš upisao je 20 poena (7-14 iz igre za 31 min), 11 skokova i 6 asistencija. “Glavna stvar jeste što smo pogađali šuteve… »

EU želi razdruženje sa Britanijom što pre, ali i što je moguće tešnje odnose

N1 Info pre 1 dan
Vođi Evropske unije su s jasnim zadovoljstvom poručili da posle ishoda britanskih izbora žele "što pre" razdruženje s Velikom Britanijom na temelju utanačenog sporazuma i "što je moguće tešnje buduće odnose…uz ravnopravne obaveze". To se… »

Florans Parli: Vojske Srbije i Francuske treba više da rade zajedno

N1 Info pre 1 dan
U autorskom tekstu uoči posete Srbiji ministarka vojske Francuske Florans Parli je istakla da "vojske Srbije i Francuske treba da se bolje upoznaju i da više rade zajedno". U tekstu za Politiku dodala je da je "Francuska neumorna zagovornica ambiciozne… »

Tramp: Velika pobeda Džonsona utrla put trgovinskom sporazumu sa SAD

N1 Info pre 1 dan
Američki predsednik Donald Tramp čestitao je britanskom premijeru Borisu Džonsonu na "velikoj" izbornoj pobedi koja je utrla put trgovinskom sporazumu sa SAD. "Čestitam Borisu Džonsonu na velikoj POBEDI", tvitovao je Tramp. Kako se dodaje, "Britanija… »

DRI: Industrijski otpad u Srbiji rizik po životnu sredinu i zdravlje ljudi

N1 Info pre 1 dan
U Srbiji se industrijskim otpadom ne upravlja u dovoljnoj meri na efikasan način, a uz to ne postoji postrojenje za tretman opasnog otpada, što je rizik po životnu sredinu i zdravlje ljudi, upozorila je Državna evizorska institucija (DRI). Državni… »

Saradnja Srbije i BiH na realizaciji projekta auto-puta Beograd - Sarajevo

N1 Info pre 1 dan
Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je sa zamenikom ministra saobraćaja BiH Sašom Dalipagićem sporazum između Vlade Srbije i Saveta ministara BiH o saradnji na realizaciji projekta auto-puta Beograd-Sarajevo. "Sporazum će doprineti… »

Konzervativci ubedljivi, laburisti najlošiji od 1935, Faraž ne ulazi u parlament

N1 Info pre 1 dan
Konzervativna stranka premijera Borisa Džonsona ubedljivo je pobedila na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji, dok su opozicioni laburisti zabeležili najlošiji rezultat od 1935. godine. Na jučerašnjim vanrednim izborima za donji dom britanskog… »

N1 Info, najnovije vesti »