N1 Info

Italijani se bune zbog planova EU o mogućem razređivanju vina vodom

N1 Info pre 1 sat
Italijanska industrija vina oštro se protivi planovima EU o mogućem razređivanju vina vodom da bi se u njemu smanjio udeo alkohola. Prema pisanju italijanskih medija, u Evropi se razmatra osmišljavanje proizvodnje vina bez alkohola ili vina s manjim… »

EMA istražuje slučajeve poremećaja nervnog sistema posle vakcine AstraZeneke

N1 Info pre 26 minuta
Evropski medicinski regulator objavio je da istražuje retke slučajeve poremećaja nervnog sistema kod ljudi koji su primili vakcinu AstraZeneke, dok vlasti širom sveta teže transparentnosti oko bezbednosti vakcine protiv kovida-19. Odbor za bezbednost… »

Ostaci neandertalaca pronađeni u pećini u blizini Rima

N1 Info pre 1 sat
Arheolozi su otkrili ostatke devet neandertalaca u pećini nedaleko od Rima, saopšteno je iz italijanskog Ministarstva kulture. U saopštenju se navodi da su ostaci stari između 50.000 i 68.000 godina, a najstariji datira iz perioda od pre 90.000 i… »

Saradnja CEBEF-a s Radetom Šerbedžijom i kazalištem Ulysses

N1 Info pre 2 sata
CEBEF je najavio novu saradnju ove institucije sa glumcem Radetom Šerbedžijom i kazalištem Ulysses. Kako je rekao direktor CEBEF-a Damir Handanović na konferenciji za medije 49. Međunarodnog filmskog festivala – FEST, ta institucija planira novu… »

Namirnice koje mogu da ugroze zdravlje zuba

N1 Info pre 2 sata
Postoje dve kategorije hrane koja je loša za zube, ona koja je kisela i ona koja se lepi za vaše zube, smatra stomatolog Nami Patel. Prema mišljenu Američkog stomatološkog udruženja i jedna i druga mogu da oštete zubnu gleđ, što zube čini… »

„Ofanziva“ na oazu prirode na obali Dunava u Beogradu, svi žmure osim meštana

N1 Info pre 3 sata
Da li Beogradu preti ekološka katastrofa sa leve obale Dunava? Meštani Koteža, Borče i Krnjače za N1 tvrde da su u strahu da će ostati bez jedine preostale prirodne oaze u području bare Reva, jer se na toj lokaciji više od godinu dana odlaže… »

7 na N1: Para zavrtela gde igla nije htela, SNS-u se dogodio SPAS

N1 Info pre 2 sata
Para je zavrtela gde igla nije htela. Vučić je postigao gol koji se ne brani. SNS-u se dogodio SPAS. Posle mnogo vremena – ponovo redovi za vakcinaciju. Imunizacija potpomognuta sa 3000 hiljade dinara, vaučerima i Jelenom Karleušom. Takođe posle… »

Pandemija koronavirusa dodatno pogoršala već ugroženu bezbednost novinara

N1 Info pre 4 sati
Bezbednost novinara u Srbiji izaziva sve veću zabrinutost, a već tešku situaciju je pogoršala pandemija kovid-19, navodi platforma "Sloboda medija brz odgovor". U izveštaju koji je izradila organizacija "Članak 19" u saradnji sa NUNS, ukazuju i na… »

Ankilozirajući spondilitis – važno je na vreme prepoznati simptome

N1 Info pre 6 sati
Svetski dan borbe protiv ankilozirajućeg spondilitisa (AS), reumatske zapaljenske bolest kičme i karlice, obeležen je danas u Beogradu, a na konferenciji za novinare upozoreno je da nije svaki bol u leđima isti i da bol koja traje duže od tri meseca… »

Zamak Iter, najneobičnija bitka u Drugom svetskom ratu

N1 Info pre 6 sati
Pet dana nakon samoubistva Adolfa Hitlera i svega tri dana pre potpisivanja bezuslovne predaje nacističke Nemačke, u Austriji se odigrala možda i najneobičnija bitka u Drugom svetskom ratu. Zamak Iter je mali zamak, koji se nalazi na brdu u… »

N1 Info, najnovije vesti »