N1 Info

AFP: Beograd jedini u Evropi pušta nefiltrirane otpadne vode u Dunav

N1 Info pre 19 sati
Agencija Frans pres, u reportaži o nerešenom pitanju prečišćavanja otpadnih voda u Srbiji, piše o zagađivanju Dunava, druge po dužini evropske reke, i nesmetanim ispuštanjima otpadnih voda u njega. Nedaleko od istorijskog srca Beograda otvaraju… »

BBC: Bejl u petak stiže u London

N1 Info pre 22 sata
Kako prenosi BBC, velški fudbaler Garet Bejl doputovaće u petak u London kako bi kompletirao prelazak u Totenhem. Ističe se da su pregovori između Real Madrida i Totenhema još u toku, a da bi 31-godišnji fudbaler trebalo u londonski klub da stigne… »

Analiza: Zbog pandemije raste broj dece pogođene siromaštvom u svetu

N1 Info pre 1 dan
Zbog pandemije koronavirusa broj dece pogođene siromaštvom u svetu povećan je za još 150 miliona, pokazuje analiza Unicefa i organizacije "Save the Children". Kako se navodi, od početka pandemije zabeležen je rast broja dece koja žive u oskudici u… »

Radovanović: Nesumnjivo je da ima mnogo više zaraženih učenika

N1 Info pre 16 sati
Epidemiolog Zoran Radovanović ocenio je u Danu uživo da je vlast kasno donela mere za početak školske godine, kao i da će broj zaražene dece rasti i u narednom periodu. "Nesumnjivo je da je mnogo više zaraženih. Naročito u Beogradu, zvanično… »

Trifunović: Tadić može da bude za opoziciju ono što je bio Dragoljub Mićunović

N1 Info pre 17 sati
"Ima nade", ocena je lidera Pokreta slobodnih građana" Sergeja Trifunovića posle jučerašnjih razgovora opozicije koje je pokrenuo Boris Tadić. "Tadić je i dalje čovek koji ima najveće političko znanje i iskustvo na političkoj sceni i može da… »

Kompanija "Moderna" daleko odmakla u razvoju vakcine protiv kovida -19

N1 Info pre 17 sati
Ako se pokaže da je Modernina eksperimentalna vakcina protiv kovida-19 delotvorna bar 70 odsto, kompanija ima u planu da zatraži prevremeno odobrenje za njegovo ograničeno korišćenje kod visoko rizičnih grupa, rekao je direktor kompanije Stefan… »

U SAD u 2019. oko milion domaćinstava istopolnih parova

N1 Info pre 17 sati
U Sjedinjenim Državama je u 2019. godini bilo nešto manje od milion domaćinstava istopolnih parova, a većina njih je bila u braku, objavio je američki zavod za popis stanoivništva. Od 980.000 domaćinstava istopolnih parova, 58 odsto je u braku, a… »

Veliki skok u broju novozaraženih koronavirusom na američkim koledžima

N1 Info pre 17 sati
Samo dve nedelje od povratka studenata na univerzitet Bol Stejt u Indijani, okolni okrug je postao epicentar koronavirusa u toj američkoj državi. Od gotovo 600 studenata testiranih na virus više od pola je bilo pozitivno. Zvaničnici za infekcije krive… »

Caktaš odveo Hajduk u treće kolo

N1 Info pre 18 sati
Splitski Hajduk pobedio je u Severnoj Makedoniji Renovu u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope pobedom minimalnim rezultatom. Jedini gol postigao je najbolji strelac tima Mijo Caktaš već u četvrtom minutu. Ispostaviće se da je to bio jedini… »

Svetska banka: Evropa i centralna Azija napreduju u zdravstvu i obrazovanju

N1 Info pre 22 sata
Zahvaljujući investicijama u zdravstvo i obrazovanje, deca u zemljama Evrope i centralne Azije imaju neophodne mogućnosti da postanu produktivni ljudi, navodi se u izveštaju Svetske banke o "Indeksu ljudskog kapitala" koji se odnosi period pre… »

N1 Info, najnovije vesti »